Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Polski dzień codzienny
Alus napisał(a): Arłukowicz odniósł niewątpliwy sukces - przyczynił się do koalicji PiS z Palikotem  ....ręka w rękę wspólnie będą głosować za odwołaniem. Czy ta informacja nadaje się do wątku:Polski dzień codzienny? Gdyby chodziło o koalicję z Platformą, to rozumiem, ale z PiSem  to na pewno informacja NIECODZIENNA!
|
Śr sty 04, 2012 13:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Arłukowicz odniósł niewątpliwy sukces - przyczynił się do koalicji PiS z Palikotem  ....ręka w rękę wspólnie będą głosować za odwołaniem. Czy ta informacja nadaje się do wątku:Polski dzień codzienny? Gdyby chodziło o koalicję z Platformą, to rozumiem, ale z PiSem  to na pewno informacja NIECODZIENNA! No widzisz do czego prowadzi nienawiść....z nienawiści do Tuska PiS deklaruje przymierze z "sodomitami, zboczeńcami" (takie określenia padały ze stron prawicowych pod adresem RPP). Jak powiedział poseł Piecha - "koalicjanta nie wybiera sie wedle upodobania, ale konieczności". Taka "konieczność przyszła na PiS - choć wniosek o odwołanie Arłukowicza z góry skazany jest na porażkę.
|
Śr sty 04, 2012 13:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! znowu demagogia przez Ciebie przemawia! Gdzie tu widzisz nienawiść do Tuska? Troska o pacjentów, to w/g Ciebie nienawiść do Tuska? Bądź poważna dziewczyno! i niech Ci te różowe okulary którymi patrzysz na rząd Tuska, nareszcie spadną. Czego zyczę Ci na ten nowy 2012 rok. P.S. Poza tym możesz zrobić takie noworoczne postanowienie o obiektywnym patrzeniu na sprawy.
|
Śr sty 04, 2012 13:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! znowu demagogia przez Ciebie przemawia! Gdzie tu widzisz nienawiść do Tuska? Troska o pacjentów, to w/g Ciebie nienawiść do Tuska? Bądź poważna dziewczyno! i niech Ci te różowe okulary którymi patrzysz na rząd Tuska, nareszcie spadną. Czego zyczę Ci na ten nowy 2012 rok. P.S. Poza tym możesz zrobić takie noworoczne postanowienie o obiektywnym patrzeniu na sprawy. Troska o pacjentów  .....dobry dowcip Za życzenia dziekuję i nawzajem życzę ci większej dozy obiektywizmu i optymizmu.....bo widzisz ja wolałam poczekać na listę leków refundowanych, a Ty w tym czasie zdązyłaś nawtykać rządowi, Arlukiewiczowi.... zakłamany Arłukowicz.... kłamstwo, kłamstwo i jeszcze raz wszechobecne kłamstwo....a biedni do wyrżnięca lib eutanazji. Bo ten "kłamliwy Arłukowicz" jednak zaoszczędził Ci szperania po smietnikach - bo będziesz płaciła mniej niż wedle starej listy: nie 9,60 zł ale 4,80 zł czyli 1/2 starej ceny.
|
Śr sty 04, 2012 13:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co do ceny leku, to pożyjemy, zobaczymy. Ja w każdym razie nie znalazłam do tej pory leku fostex na liście leków refundowanych. Link, który Ty mi podałas-strona MZ nie pokazuje listy leków refundowanych, a z pierwszej ręki, tzn. od mojej dr pierwszego kontaktu wiem, że nie będzie mogła mi wypisać recepty z refundacją. Przy mnie sprawdzała w internecie cenę tego leku. Ten czarny piątek o którym pisałam okazał się nieco mniej straszny, gdyż 30 grudnia zdążyłam wykupić leki, które wystarczą mi do końca kwietnia. Gdybym po 1 stycznia poszła do lekarza znalazłabym się wśród wielu pacjentów z receptą na 100% ceny leku, a więc 190, 17zł. Sprawa wyjaśni się dopiero 9maja, gdyż na ten termin jestem zarejestrowana do pulmunologa. Mam nadzieję, że dożyję do tego czasu i pełzająca eutanazja prowadzona przez obecny rząd w stosunku do biednych, chorych Polaków mnie nie dosięgnie.
|
Śr sty 04, 2012 13:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Co do ceny leku, to pożyjemy, zobaczymy. Ja w każdym razie nie znalazłam do tej pory leku fostex na liście leków refundowanych. Link, który Ty mi podałas-strona MZ nie pokazuje listy leków refundowanych, a z pierwszej ręki, tzn. od mojej dr pierwszego kontaktu wiem, że nie będzie mogła mi wypisać recepty z refundacją. Przy mnie sprawdzała w internecie cenę tego leku. Ten czarny piątek o którym pisałam okazał się nieco mniej straszny, gdyż 30 grudnia zdążyłam wykupić leki, które wystarczą mi do końca kwietnia. Gdybym po 1 stycznia poszła do lekarza znalazłabym się wśród wielu pacjentów z receptą na 100% ceny leku, a więc 190, 17zł. Sprawa wyjaśni się dopiero 9maja, gdyż na ten termin jestem zarejestrowana do pulmunologa. Mam nadzieję, że dożyję do tego czasu i pełzająca eutanazja prowadzona przez obecny rząd w stosunku do biednych, chorych Polaków mnie nie dosięgnie. Sprawa wyjaśniona jest aktualnie - stron z wykazami jest necie fuul. Albo masz mało kumatą lekarkę, albo złośliwą i dlatego postraszyła Cię wydumanymi wydatkami.
|
Śr sty 04, 2012 14:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Lekarze stawiają pieczątkę:"Refundacja leku do decyzji NFZ" i dobrze wiesz, że z taką receptą zapłaciłabym 100% za ten lek.
|
Śr sty 04, 2012 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Lekarze stawiają pieczątkę:"Refundacja leku do decyzji NFZ" i dobrze wiesz, że z taką receptą zapłaciłabym 100% za ten lek. NIE PRAWDA - wszystkie apteki, które podpisały kontrakty z NFZ (a na ponad 14 tys. tylko 200 nie podpisało) wydają leki zgodnie z wykazem. Wszystkie otrzymały takie rozporządzenie Min. Zdrowia i szefa NFZ. Wczoraj potwierdzono mi to w aptece i 2 koleżanki farmaceutki też potwierdziły, że wydają z ceną zgodną z wykazem leków refundowanych na 2012r.
|
Śr sty 04, 2012 14:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może i NIEPRAWDA, bo telewizja kłamie, a Alus "zawsze mówi prawdę"
|
Śr sty 04, 2012 16:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Może i NIEPRAWDA, bo telewizja kłamie, a Alus "zawsze mówi prawdę" Wolałabyś zapłacić 190zł byle nie stracić możliwości nawtykania każdemu, kogo nie lubisz.
|
Śr sty 04, 2012 17:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Może i NIEPRAWDA, bo telewizja kłamie, a Alus "zawsze mówi prawdę" Wolałabyś zapłacić 190zł byle nie stracić możliwości nawtykania każdemu, kogo nie lubisz. Jeśli się nie mylę to już trzeci raz rozśmieszyłaś mnie Alus. Liczę na więcej 
|
Śr sty 04, 2012 20:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita idzie w zaparte. Przyznać się do błędu? NIGDYYY!!! 
|
Śr sty 04, 2012 20:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): gita idzie w zaparte. Przyznać się do błędu? NIGDYYY!!!  NIGDY nie mów NIGDY! Poza tym Ty nie rozśmieszyłaś mnie tylko raz, też liczę na więcej 
|
Śr sty 04, 2012 20:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita
Nie tylko Aluś podała ci linki, ja takze podałem ci link do strony z której możesz sobie ściągnąc liste leków refundowanych w formacie Excel...i bardzo łatwo wtedy znaleźć Twój lek, który z refundacją kosztuje 4,80 zł.
Nie wiem czy masz kłopoty ze wzrokiem czy po prostu złośliwość przesłoniła ci prawidłowe widzenie.
|
Cz sty 05, 2012 13:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dajcie spokój gicie. Przepłaciła dwukrotnie robiąc zapasy leku przed końcem roku i trudno jej się z tym pogodzić  .
|
Cz sty 05, 2012 13:20 |
|
|
|