Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
 Re: Nergal uniewinniony
Johnny99 napisał(a): Cytuj: O ile watpiłam, czy partia M.Jurka i K. Mikke uzyska poparcie we wszystkich okręgach, to zdecydowanie byłam przekonana, że Palikot napewno nie uzyska tych podpisów. Dlaczego? Palikot miał o wiele łatwiejsze zadanie - mógł korzystać ze struktur i znajomości, jakie nabył będąc jeszcze do niedawna prominentnym członkiem Platformy Obywatelskiej. A Marek Jurek mógł korzystać ze struktur i znajomości, jakie nabył będąc prominentnym członkiem Prawa i Sprawiedliwości. Fakt, że było to dawniej niż w przypadku Palikota, ale z drugiej strony Jurek był bardziej prominentny (Marszałek Sejmu z ramienia PiS).
|
Pn wrz 12, 2011 11:07 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Marek Jurek nigdy nie funkcjonował jako "twarz PiS". Nie był gwiazdą mediów. Nie zdobył wpływów w PiS. Nie cieszył się sympatią mediów. Z Palikotem było zupełnie inaczej.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn wrz 12, 2011 11:15 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Marek Jurek nigdy nie funkcjonował jako "twarz PiS". Palikot był "twarzą PO" tylko dla "fanów" PiS. "Fani" PO (przynajmniej ja, a z innych postów wnioskuję, że i Alus) odetchnęli z ulgą po odejściu Palikota. Johnny99 napisał(a): Nie był gwiazdą mediów. Przez dłuższy czas był gościem "Salonu Politycznego Trójki", gdzie wielokrotnie miałem okazję go posłuchać. Johnny99 napisał(a): Nie zdobył wpływów w PiS. Bez wpływów w PiS nie zostaje się Marszałkiem Sejmu z ramienia PiS. Przecież nie sama Samoobrona go wybrała. Ale proponuję wygaszać offtopa 
|
Pn wrz 12, 2011 11:46 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Palikot był "twarzą PO" tylko dla "fanów" PiS. Oraz dla samej Platformy, która nigdy nie podjęła poważnej próby powstrzymania jego działań. Cytuj: Przez dłuższy czas był gościem "Salonu Politycznego Trójki" Widzę tu jednak pewną różnicę z Palikotem. Cytuj: Bez wpływów w PiS nie zostaje się Marszałkiem Sejmu z ramienia PiS. Marek Jurek nigdy nie był "rodzonym" PiSowcem ani "człowiekiem Kaczyńskiego". Jego partia po prostu przyłączyła się do PiS i zapewne w ramach uzgodnień z tym związanych otrzymał stanowisko. Andrzejowi Lepperowi Kaczyński załatwił wicepremierostwo, choć on również nie miał żadnych wpływów w PiS (jak się później okazało, to raczej PiS załatwiło sobie wpływy w Samoobronie).
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn wrz 12, 2011 11:54 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Widzę tu jednak pewną różnicę z Palikotem. Ja też nie twierdzę, że nie ma różnic między Palikotem a Jurkiem. Różnic jest wiele, ale jeden i drugi był prominentnym działaczem, odpowiednio w PO i PiS. Dlatego nie uważam, aby RPP miał istotnie ułatwione zbieranie podpisów w porównaniu z PR.
|
Pn wrz 12, 2011 12:28 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Różnic jest wiele, ale jeden i drugi był prominentnym działaczem, Nie, Marek Jurek nie był prominentnym działaczem PiS. Nikt go zresztą nigdy za takiego nie uważał. Owszem, sprawował wysoki urząd państwowy - ale żadnego stanowiska w PiS (nie muszę chyba kolejny raz wymieniać, jakie stanowiska w PO zajmował Palikot).
|
Pn wrz 12, 2011 13:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Różnic jest wiele, ale jeden i drugi był prominentnym działaczem, Nie, Marek Jurek nie był prominentnym działaczem PiS. Nikt go zresztą nigdy za takiego nie uważał. Owszem, sprawował wysoki urząd państwowy - ale żadnego stanowiska w PiS (nie muszę chyba kolejny raz wymieniać, jakie stanowiska w PO zajmował Palikot). Kpisz czy o drogę pytasz ......stanowisko drugiej osoby w państwie nie jest prominentne 
|
Pn wrz 12, 2011 14:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek Jurek był wiceprezesem PiS aż do swojego odejścia i marszałkiem sejmu z ramienia tej partii. Czyli jak widać pełnił typowe funkcje zarezerwowany jedynie dla nieprominentnych działaczy PiS-u  .
|
Pn wrz 12, 2011 14:29 |
|
 |
Johnny99
|
No i będą się teraz wykłócać, nie wiadomo po co.. Marek Jurek nigdy nie był prominentnym działaczem PiS. Nie mógł zresztą nim być, gdyż nie cieszył się sympatią ś.p. Lecha Kaczyńskiego. Wszelkie funkcje, jakie pełnił w PiS, otrzymywał w wyniku porozumienia między PiS a Prawicą RP. Funkcję wicemarszałka objął jedynie dlatego, że zrezygnował z niej Ludwik Dorn. Czy teraz już przestaniecie bronić biednego Palikota (którego wcale nigdy nie popieraliście, co to, to nie!) przed moimi ohydnymi sugestiami? 
|
Pn wrz 12, 2011 14:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): No i będą się teraz wykłócać, nie wiadomo po co.. Marek Jurek nigdy nie był prominentnym działaczem PiS. Nie mógł zresztą nim być, gdyż nie cieszył się sympatią ś.p. Lecha Kaczyńskiego. Wszelkie funkcje, jakie pełnił w PiS, otrzymywał w wyniku porozumienia między PiS a Prawicą RP. Funkcję wicemarszałka objął jedynie dlatego, że zrezygnował z niej Ludwik Dorn. Czy teraz już przestaniecie bronić biednego Palikota (którego wcale nigdy nie popieraliście, co to, to nie!) przed moimi ohydnymi sugestiami?  Nie bronię Palikota, bo nie ufam ludziom nieprzewidywalnym. O ile rozumiałam istotę konferencji z penisem, to kolejne zadziwiały, budziły zażenowanie.
|
Pn wrz 12, 2011 15:04 |
|
 |
Johnny99
|
Oczywiście, odkąd odszedł z PO, zdradzając najwspanialszego i najukochańszego premiera w historii świata, przestałaś go bronić  .. ale jak widać sentymentu niełatwo zdusić 
|
Pn wrz 12, 2011 15:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Oczywiście, odkąd odszedł z PO, zdradzając najwspanialszego i najukochańszego premiera w historii świata, przestałaś go bronić  .. ale jak widać sentymentu niełatwo zdusić  Rzucasz oskarżenia na ślepo, bo nie podzielam Twoich poglądów - wskaż choć jedyny mój post broniący, chwalący Palikota.
|
Pn wrz 12, 2011 15:17 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): No i będą się teraz wykłócać, nie wiadomo po co.. Tu masz rację, większość polemik z Tobą zdaje się być bezcelowa. Proponuję wpisać w Regulaminie Forum dwa punkty: 1. Johnny99 ma zawsze rację. 2. Jeśli Johnny99 nie ma racji, patrz punkt 1. Dlatego skoro Johnny99 napisał(a): Marek Jurek nigdy nie był prominentnym działaczem PiS. to tak jest i EOT 
|
Pn wrz 12, 2011 15:17 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): Wszelkie funkcje, jakie pełnił w PiS, otrzymywał w wyniku porozumienia między PiS a Prawicą RP. Zwłaszcza, że taka partia jeszcze nie istniała, kiedy pełnił te funkcje.
|
Pn wrz 12, 2011 15:31 |
|
 |
SweetChild
|
Witold napisał(a): Johnny99 napisał(a): Wszelkie funkcje, jakie pełnił w PiS, otrzymywał w wyniku porozumienia między PiS a Prawicą RP. Taka partia nie istniała, kiedy pełnił te funkcje. Wykłócasz się, nie wiadomo po co... czyli jesteś kryptofanem Palikota  Johnny99 napisał(a): Funkcję wicemarszałka objął jedynie dlatego, że zrezygnował z niej Ludwik Dorn. Tu też nie wiadomo, co poeta miał na myśli. Po pierwsze funkcji wicemarszałka MJ nie obejmował, objął funkcję marszałka. Po drugie to Dorn objął funkcję marszałka dlatego, że Jurek zrezygnował. Jurek został marszałkiem bo Komorowski "zrezygnował" - taki gest dobrej woli PiS dla stworzenia koalicji z PO Jeśli natomiast chodziło o funkcję wiceprezesa PiS, to też się nie zgadza, bo MJ był wiceprezesem równolegle do LD, a zrezygnował z wiceprezesowania i odszedł z PiS zanim zrobił to LD. Ale pewnie to jedynie wirtualna rzeczywistość, wykreowana przez wrogie PiSowi media, a prawda jest taka, jak pisze Johnny99. A skoro o tym wiem i nadal się wykłócam nie wiadomo po co, to jestem kryptofanem Palikota 
|
Pn wrz 12, 2011 15:51 |
|
|
|