Palikot - zdejmie krzyże, zlikwiduje finansowanie kościoła..
Autor |
Wiadomość |
noOne
|
 Re: Palikot - zdejmie krzyże, zlikwiduje finansowanie kościo
Piotr1 napisał(a): merkaba napisał(a): najpierw Bóg a potem człowiek Na pewno nie według chrześcijan. My, chrześcijanie, wierzymy ze Bóg stał się człowiekiem. Wszelka bariera miedzy Bogiem a człowiekiem w Jezusie została zniesiona. a pamiętasz to? "będziesz miłował Pana Boga twego z całego serca, duszy i ze wszystkich myśli swoich, a bliźniego jak siebie samego" zawsze Bóg ma być na 1 miejscu, potem długo nic i dopiero bliźni a metoda invitro jest sprzeciwianiem się woli Bożej, jeśli Bóg nie daje mozliwości potomstwa, to ma w tym swój plan, i robienie dziecka "na siłę" "bo ja chcę i i tak se zrobię" - jest wielką obrazą Boga
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Wt lis 01, 2011 10:15 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
noOne napisał(a): jeśli Bóg nie daje mozliwości potomstwa, to ma w tym swój plan, i robienie dziecka "na siłę" "bo ja chcę i i tak se zrobię" - jest wielką obrazą Boga Jeśli Bóg nie daje możliwości chodzenia, to ma w tym swój plan, a próba leczenia i posiłkowanie się np. protezami, na siłę ("bo ja chcę chodzić i postawię na swoim!"), jest straszną obrazą Mądrego Stwórcy - jest bawieniem się w Boga.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Wt lis 01, 2011 12:35 |
|
 |
kropeczka_ns
|
Alus napisał(a): Bóg na pierwszym, niemniej kłamie, kto mówi, że kocha Boga, którego nie widzi, jesli nie kocha człowieka, którego widzi. Metoda in vitro budziła i budzi kontrowersje, ale argumentacja w rodzaju "dzieko poczęte metodą in vitro jest gorsze bo obciążone genetycznie". I możemy tak dalej "pełni miłosci Boga" tworzyć dalsze szeregi "gorszych" - dzieci alkoholików, palaczy, cukrzyków, gróźlików, narkomanów, poczęte w gwałcie. Rzesze "gorszych" i garstka wybrańców bez żadnych obciążeń dlatego napisałam że jest to fakt ale nie argument. Argumentem jest manipulowanie na zarodkach które uważamy jednoznacznie zaorganizm ludzki. MOim zdaniem nie można usprawiedliwiać chęci posiadania dziecka za wszelką cenę, koszte zamrożenia trzech jego braciszków. Wciąż jeszcze wiele dzieci czeka na adopcję. Może Bóg dając krzyż niepłodności daje szansę na wielką miłość daną dziecku nie mającemu prawdziwego domu?
_________________ Ania
|
Wt lis 01, 2011 12:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
elbrus zrobiłeś kiepskie porównanie - w zasadzie to nawet nie porównanie - bo życie ludzkie to jest życie - a noga to tylko noga. z szacuneczkiem . 
|
Wt lis 01, 2011 13:48 |
|
 |
grzmot
|
noOne napisał(a): a metoda invitro jest sprzeciwianiem się woli Bożej, jeśli Bóg nie daje mozliwości potomstwa, to ma w tym swój plan, i robienie dziecka "na siłę" "bo ja chcę i i tak se zrobię" - jest wielką obrazą Boga Popełniasz w tym momencie największy możliwy grzech przeciwko Bogu, decydując za niego, co chce i co może - i wciskając swoje wymysły innym. Nie znasz planów Boga. Gdyby nie dopuścił takiej możliwości, in vitro w ogóle nie zostałoby wynalezione. A w książce jest chyba napisane "rozmnażajcie się".
_________________ A rychło nastanie niepozorne wydarzenie. I jedni będą płakać, a inni się radować. Bs-c 21:39
|
Wt lis 01, 2011 13:56 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
tajfun napisał(a): elbrus zrobiłeś kiepskie porównanie - w zasadzie to nawet nie porównanie - bo życie ludzkie to jest życie - a noga to tylko noga. Noga może uratować życie/zdrowie (nie tylko własne).
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Wt lis 01, 2011 14:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jednym słowem - dobra noga nigdy nie jest zła noga . 
|
Wt lis 01, 2011 14:19 |
|
 |
noOne
|
Elbrus napisał(a): Jeśli Bóg nie daje możliwości chodzenia, to ma w tym swój plan, a próba leczenia i posiłkowanie się np. protezami, na siłę ("bo ja chcę chodzić i postawię na swoim!"), jest straszną obrazą Mądrego Stwórcy - jest bawieniem się w Boga. zupełnie nietrafione porównanie, ale jak już nawiązałes do leczenia nogi, to są sposoby leczenia nieplodności np naprotechnologia zamiast bawić się w Boga "rozmnażając człowieka na szkle" (przy tym skazując na niebyt kilka innych istnień ludzkich) należy małżonków leczyć - np naprotechnologią lub jak ktoś ma wiarę i ufa Bogu to wystarczy Różaniec sw - ten taki dziwny wynalazek dla starych babek, Bóg leczy wszystko jak się Go prosi i Jemu oddaje
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Wt lis 01, 2011 19:26 |
|
 |
Elbrus
|
noOne napisał(a): lub jak ktoś ma wiarę i ufa Bogu to wystarczy Różaniec sw - ten taki dziwny wynalazek dla starych babek, Bóg leczy wszystko jak się Go prosi i Jemu oddaje Widocznie lekarze nie mają tyle wiary i nie ufają Bogu, bo więcej czasu spędzają na zwykłej pracy tzw. lekarzy niż na modlitwie (np. różańcowej).
|
Wt lis 01, 2011 20:37 |
|
 |
noOne
|
i to jest dramat człowieka, nie tylko lekarza
|
Wt lis 01, 2011 22:19 |
|
 |
kzet69
|
@ albo zyjesz w ułudzie, albo świadomie oszukujesz czytelnika takimi informacjami[/quote]
Nie po prostu od 15 lat leczę wcześniaczki na oddziale intensywnej terapii...
|
So lis 05, 2011 22:02 |
|
 |
kzet69
|
"Przy in vitro, kiedy brak tzw. matczynego zabezpieczenia, czyli odpowiedniego ciepła, ciemności, a do zapłodnienia dochodzi przy świetle, energii, która zmienia niektóre procesy biochemiczne, ryzyko zmian genetycznych jest duże – dodaje." Dobrze że ta pani jest biologiem a nie lekarzem, bo miałaby sporą szansę na utratę prawa wykonywania zawodu za plecenie takich bzdur...
|
So lis 05, 2011 22:08 |
|
 |
kzet69
|
noOne napisał(a): Piotr1 napisał(a): merkaba napisał(a): najpierw Bóg a potem człowiek Na pewno nie według chrześcijan. My, chrześcijanie, wierzymy ze Bóg stał się człowiekiem. Wszelka bariera miedzy Bogiem a człowiekiem w Jezusie została zniesiona. a pamiętasz to? "będziesz miłował Pana Boga twego z całego serca, duszy i ze wszystkich myśli swoich, a bliźniego jak siebie samego" zawsze Bóg ma być na 1 miejscu, potem długo nic i dopiero bliźni a metoda invitro jest sprzeciwianiem się woli Bożej, jeśli Bóg nie daje mozliwości potomstwa, to ma w tym swój plan, i robienie dziecka "na siłę" "bo ja chcę i i tak se zrobię" - jest wielką obrazą Boga A jeśli Bóg pozbawia kogoś mozliwości chodzenia, bo ma w tym swój plan, to robienie protezy też jest obrazą Boga? A jeśli Bóg pozbawia kogoś mozliwości wytwarzania endogennej insuliny, bo ma w tym swój plan to podawanie egzogennej insuliny też jest obrazą Boga? Litości...
|
So lis 05, 2011 22:13 |
|
 |
noOne
|
"to robienie protezy też jest obrazą Boga?" nie jest, ale czy dobrze rozumię - porównujesz dziecko "z probówki" do protezy ?
litości.. tylko czytać ze zrozumieniem i nie bedzie takich nietrafionych porównań..
|
So lis 05, 2011 22:22 |
|
 |
kzet69
|
noOne napisał(a): "to robienie protezy też jest obrazą Boga?" nie jest, ale czy dobrze rozumię - porównujesz dziecko "z probówki" do protezy ?
litości.. tylko czytać ze zrozumieniem i nie bedzie takich nietrafionych porównań.. Oczywiście że tak, i jedno i drugie jest metodą leczenia objawowego odwracającego czy też rekompensującego biologiczne skutki konkretnych schorzeń.
|
So lis 05, 2011 22:32 |
|
|
|