Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 10:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Następna strona
 czy patriotyzm = faszyzm? 
Autor Wiadomość
Post Re: czy patriotyzm = faszyzm?
Witold napisał(a):
Pierwsze co zobaczyłem na Marszałkowskiej, gdzie odbywała się "kolorowa niepodległa", to kobiety z dziećmi i postronni przechodnie uciekający przed butelkami i kamieniami rzucanymi przez działaczy antify, spośród których większość była zamaskowana. Sam osobiście prawie oberwałem jakąś farbą, widziałem rzucane kamienie, słyszałem tłuczone szkło i jednocześnie Szczukę z Biedroniem na przemian obwieszczających, że "to jest pokojowa manifestacja", w tym samym czasie kiedy ludzie uciekali przed agresją jej uczestników. Tyle w kwestii "walki z faszyzmem" w wykonaniu lewaków. Owszem, nie da się ukryć, że po stronie Marszu również była pewna grupa ludzi którzy poszli tam głównie szukać zadymy. I były też rodziny z dziećmi, których jakoś mainstreamowe media za bardzo nie chcą pokazywać, podobnie jak niechętnie, albo w ogóle, wspominają o aktach agresji ze strony "antyfaszystów".

Biedroń ze Szczuką tak zdemolowali Plac Zwycięstwa?....a uczestnicy Marszu tylko byli biernymi obserwatorami?

So lis 12, 2011 11:09

To co napisałem. Biedroń ze Szczuką obwieszczali, że "to jest pokojowa manifestacja", w tym samym czasie kiedy postronni gapie i przechodnie uciekali przed kamieniami rzucanymi przez uczestników tej manifestacji. Wypisz wymaluj "walka o polskę tolerancyjną i wolną od faszyzmu".

A o uczestnikach Marszu nic takiego nie napisałem. Przeciwnie, owszem, była tam pewna grupa nastawiona na rozróbę. Jest tu jednak spora dysproporcja. Marsz Niepodległości miał nieporównywalnie więcej uczestników, spośród których agresywni kibole zdecydowanie stanowili mniejszość, a jednak... w mediach mówi się praktycznie tylko o nich.

A czy ktoś wspomina o wybrykach Antify?

http://kontakt24.tvn.pl/temat,-quot-nie ... 53617.html

Skądże, tamci byli grzeczniutcy i potulni, to tylko ci bandyci z polskimi flagami są źli i niedobrzy.

Ostatnio edytowano So lis 12, 2011 11:35 przez Witold, łącznie edytowano 1 raz

So lis 12, 2011 11:20
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):
A o uczestnikach Marszu nic takiego nie napisałem. Przeciwnie, owszem, była tam pewna grupa nastawiona na rozróbę. Jest tu jednak spora dysproporcja. Marsz Niepodległości miał nieporównywalnie więcej uczestników, spośród których agresywni kibole zdecydowanie stanowili mniejszość, a jednak... w mediach mówi się praktycznie tylko o nich.

Zasadniczo nie oglądam telewizji, jednak wczoraj wsłuchałem się uważnie w to, co głoszą media mainstreamowe (tak to się poprawnie pisze???), by zorientować się o co w tym chodzi.
No i było widać wyraźnie, że media kreowały obraz demonstracji nakreślony przez władze, które chciały tak poprowadzić przebieg wydarzeń, aby umożliwić sobie ścieżkę do ograniczenia prawa do zgromadzeń demokratycznych w Polsce.

Charakterystyczna była początkowa bezczynność Policji, która dostała zakaz interwencji wobec pierwszych niemieckich bojówek, które weszły do akcji. Potem co najmniej raz władze Warszawy wprowadzały dezorientację wśród Policji co do jej roli. To dlatego aż tak wielu młodych chłopaków w mundurach policyjnych zostało pobitych. Prawdopodobne, że oni nigdy jeszcze nie uczestniczyli w żadnych akcjach i skierowano ich na ulice warszawskie w charakterze mięsa armatniego.

So lis 12, 2011 11:33
Witold napisał(a):
To co napisałem. Biedroń ze Szczuką obwieszczali, że "to jest pokojowa manifestacja", w tym samym czasie kiedy postronni gapie i przechodnie uciekali przed kamieniami rzucanymi przez uczestników tej manifestacji. Wypisz wymaluj "walka o polskę tolerancyjną i wolną od faszyzmu".

Mniejszość/ większość chamstwo i to wszystko.... wrzeszczące "lać sierpem, lać młotem czerwoną hołotę/ brunatną hołotę.
A wszystko na bazie nonsensownej pychy, egoizmu.
http://info.wiara.pl/doc/1006158.Moja_Polska

So lis 12, 2011 11:38

Alus napisał(a):
"lać sierpem, lać młotem czerwoną hołotę

A to akurat jest bardzo dobre hasło :)

So lis 12, 2011 11:39
Witold napisał(a):
Alus napisał(a):

Dobre to ono może być dla Korwina Mikke (to jego autorstwo) dla narodowców, dla kiboli, ale dla MW odmieniającej na wszelkie sposoby "wartości chrześcijańskie" :o
Podobnie z patronem - kibole zapewnie w ogóle nie wiedzą nic o Dmowskim, dla narodowców jest odpowiedni, ale znów - MW z "wartościami chrześijańskimi" obiera sobie za patrona człowieka, który miał w d***e owe wartości :o .....jakaś schizofrenia.

So lis 12, 2011 12:03
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):
Alus napisał(a):

Być może jest to hasło dobre dla Ciebie i dla osób uprawiających nienawiść i agresję.
Z pewnością nie jest to żadne atrakcyjne hasło dla katolików i chrześcijan.

Tymczasem Pani Kociszewska z Gościa Niedzielnego wbiła się dokładnie w samo sedno tego, co chciały wczoraj osiągnąć władze i media mainstreamowe:

Cytuj:
Przykro mi, organizatorzy imprez publicznych są odpowiedzialni za to, kto na nie przychodzi. Są odpowiedzialni za hasła, jakie głoszą i za to, co ich słowa powodują. Jeśli nie są pewni, jakie będą skutki ich działań, niech się od nich powstrzymają. Nawet jeśli mają do nich prawo.

Zdolność do samo(!)ograniczenia swoich praw (praw swojej formacji politycznej) na rzecz dobra Ojczyzny to najlepszy miernik patriotyzmu.

http://info.wiara.pl/doc/1006158.Moja_Polska

Cóż się dziwić. Gość Niedzielny z pewnością nie jest w opozycji do władzy, a raczej przeciwnie.
Ciekaw jestem jednak, jak Pani Kociszewska odnosi się do tematu patriotyzmu, w sytuacji gdy połowa zatrzymanych wczoraj demonstrantów to byli przedstawiciele lubianego skądinąd w ramach Europy Narodu - Niemców?
To czyj to w końcu był patriotyzm? Polski? Niemiecki?
A może jednak kolejna żenująca wtopa władzy, która nie chciała zapanować nad demonstracjami,wiedząc doskonale że będzie tam faszystowska prowokacja? Nie chciała, bo sobie wymyśliła, że jak trochę ludzi będzie pobitych, może ktoś zginie, to nazajutrz wszyscy będą wołać o zaostrzenie praw demokratycznych?

Pytam jak matki swych synów, jak Pani Prezydent Warszawy mogą patrzeć w oczy matkom pobitych wczoraj w wyniku prowokacji młodych policjantów?

I co ma do powiedzenia w tej sprawie Gość Niedzielny?

So lis 12, 2011 12:15
zbanowany na stałe

noOne napisał(a):
gargamel napisał(a):
A czy Ty chopaku znasz historię Polski? Czy wiesz dlaczego ktoś postanowił usunąć Polskę z map i były rozbiory? Wiesz jakie zdanie o Polakach miał marszałek Piłsudski? Zdziwiłbyś się..

w ogóle sie nie dziwie..
bo był zwykłym zdrajcą i hochsztaplerem,
a w szkołach uczą bzdur a nie historii - to takie "ładne wersje oficjalne"

Ty to jednak nawiedzony jesteś. Już mnie nic nie zdziwi z Twojej strony, Ciebie po prostu nie można traktować poważnie. Więc niech żyje Natanek! Kaczyński królem Polski!

So lis 12, 2011 12:20

nie jakiś pan Kaczynski.. tylko Jezus Chrystus na Króla Polski !

dodam że Rosja naszym lennem jest od ponad 400lat, także nasze mocarstwo sięga cieśniny Beringa, także nie lada Królestwo będzie po Intronizacji :)

So lis 12, 2011 12:29
Alus napisał(a):
kwiatek.......co dziś brałeś?....na trzeźwo takiego miszmaszu nie da rady rozebrać.

Ja tam wszystko rozumiem.
W czym zatem problem?
Czy w tym, że wczorajsza prowokacja to była ukartowana gra?
Czy może w tym, że są poszlaki, iż Gość Niedzielny może być zaangażowany politycznie po stronie Platformy?
Na pewno nic nie brałam, a widzę to samo, co maly_kwiatek.
Nie dość Alus, że nas zanudzasz powtarzaniem w kółko tych samych tekstów, to jeszcze usiłujesz robić wariatów z normalnie myślących i oceniających rzeczywistość ludzi.
Nieładnie. A gdzie nauczanie Jana Pawła II?

So lis 12, 2011 12:39
zbanowany na stałe

noOne napisał(a):
. tylko Jezus Chrystus na Króla Polski !

Skoro prezydentem mógł być elektryk,
to czemu królem nie miałby zostać... syn cieśli ?

maly_kwiatek napisał(a):
A widać było w Warszawie cały Naród Polski

...z którego Społeczeństwo ma niezły ubaw.

So lis 12, 2011 12:42
zbanowany na stałe

noOne napisał(a):
nie jakiś pan Kaczynski.. tylko Jezus Chrystus na Króla Polski !

Ponoć Jezus jest Bogiem, czyli królem wszechświata. Czy naprawdę myślisz, że jest tak małostkowy i próżny, iż potrzebuje tego na papierze. A jak nie będzie oficjalnej koronacji to się pogniewa i zemści?
Jezusa na swego króla każdy zainteresowany powinien mianować we własnym sercu.

So lis 12, 2011 13:37
kwiatek wszedzie widzi spisek

So lis 12, 2011 13:41
oleksa57 napisał(a):
Alus napisał(a):
kwiatek.......co dziś brałeś?....na trzeźwo takiego miszmaszu nie da rady rozebrać.

Ja tam wszystko rozumiem.
W czym zatem problem?
Czy w tym, że wczorajsza prowokacja to była ukartowana gra?
Czy może w tym, że są poszlaki, iż Gość Niedzielny może być zaangażowany politycznie po stronie Platformy?
Na pewno nic nie brałam, a widzę to samo, co maly_kwiatek.
Nie dość Alus, że nas zanudzasz powtarzaniem w kółko tych samych tekstów, to jeszcze usiłujesz robić wariatów z normalnie myślących i oceniających rzeczywistość ludzi.
Nieładnie. A gdzie nauczanie Jana Pawła II?

Właśnie - gdzie to nauczanie???
Oceny obiektywne mogą być wypracowanie tylko przez gremium osób.
Twoja i kwiatka, moja i innych, jest zawsze oceną subiektywna i oceniającą rzeczywistość tylko przez pryzmat indywidualnego postrzegania.
Truizmem jest twierdzenie, że ktokolwiek posiada zdolności obiektywnego w 100% ocenienia rzeczywistego stanu.
Dlatego normalnie myślący widzą potrzebę dyskusji, a nie wrzucania swoich rewelacji jako jedynych uniwersalnych prawd w rodzaju - Polska nawet w tym miejscu jest macochą dla tych, którzy ją kochają, i czułą niańką dla tych, co się w niej rozpanoszyli....lub Gość Niedzielny z pewnością nie jest w opozycji do władzy, a raczej przeciwnie - ciekawe jaki resort obejmie ktoś z GN :D

So lis 12, 2011 13:42
Margaret_ka napisał(a):
kwiatek wszedzie widzi spisek

Od wysiłku umysłowego można się spocić, a od wysiłku fizycznego można puścić bąka.
Trzeba uważać, bo to nie są przyjemne rzeczy.
W dodatku nie każdy efekt jest wart takiego heroicznego wysiłku.

So lis 12, 2011 13:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Następna strona