Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
Autor |
Wiadomość |
navi31
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
No to pozamiatane, będą zdrady, będa rozwody, będzie masa niewinnie pomówionych.
Co do spraw, o których pisaliście, to dobrze jest człowiekowi nie łączyć się z kobietą. 2 Ze względu jednak na niebezpieczeństwo rozpusty niech każdy ma swoją żonę, a każda swojego męża. 3 Mąż niech oddaje powinność żonie, podobnie też żona mężowi. 4 Żona niech nie rozporządza własnym ciałem, lecz jej mąż; podobnie też i mąż nie rozporządza własnym ciałem, ale żona. 5 Nie unikajcie jedno drugiego, chyba że na pewien czas, za obopólną zgodą, by oddać się modlitwie; potem znów wróćcie do siebie, aby - wskutek niewstrzemięźliwości waszej - nie kusił was szatan. 6 To, co mówię, pochodzi z wyrozumiałości, a nie z nakazu.
Od dzis to juz nieaktualne.. dzięki 'prawu'.
|
So mar 14, 2015 21:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
navi31 napisał(a): No to pozamiatane ,,Komorowski za ratyfikacją konwencji "antyprzemocowej". Właśnie podpisał ustawę ..... Co ciekawe, Komorowski zastrzegł, że podpisanie ustawy o ratyfikacji konwencji nie jest tożsame z podpisaniem konwencji.'' http://niezalezna.pl/65097-komorowski-z ... sal-ustawe
|
So mar 14, 2015 22:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jeden z nich to właśnie feminizm i wojowniczość , budowana przeważnie na nadinterpretacji i rozemocjonowaniu , niz na realnych faktach Nadinterpretacją są te Twoje słowa z których przebija jakaś forma szowinizmu który z kolei jest udziałem słabych mężczyzn. Boisz się silnych kobiet? Taka kobieta jest chwała mężczyzny a nie usłużna i zastraszona niewolnica. Gdzie Ty widzisz te wojujące feministki? Bo chyba normalna kobieta raczej ma coś innego na głowie a poza tym ona potrafi sama myśleć nie musi być podburzana przez inne. Cytuj: Dodatkowowo nieraz z męża robi się ostatniego potwora , bo nasłuchało sie teoryjek i historyjek, Nie potrzeba do tego historyjek, czasem daleko mężczyznom do dobrego wizerunku jako mąż czy ojciec, trzeba wziąć to pod uwagę także. Kobiety mają więcej obowiązków i mają więcej do udzwignięcia w życiu, należy im się jakiś szacunek za to także. Cytuj: podczas gdy wina przeważnie leży po obu stronach. Ale nie zawsze, a czasem jest tendencja robienia z ofiary winnego, mam na myśli tutaj zarówno kobiety jak i mężczyzn. Chociaż mężczyzni mają większą tendencję do zdrady i o wiele częściej się to zdarza w małżeństwie ze strony mężczyzn. Kobieta zdradza zazwyczaj w formie odwetu. Cytuj: Takie przyjaciółki , ktore nie znają problemu a doradzają są faktycznie ''najlepsze''. Czasem, są takie związki , ze wina nie lezy po obu stronach , ale to wlasnie są winni ci 'doradcy' mowiący nie daj sie , kobiecie nie daj wejść na głowie, nie daj facetowi wejsc na głowe, budują rozłam są przyczyną alkoholizmu i rozwodów Świetny pomysł to ich wychwalać, naprawde. Ale chyba nie zrozumiałeś co miałem na myśli, a miałem na myśli to że takie kobiety co potrafią postawić na swoim i wiedzą czego chcą są najlepsze. Chciałbyś nosić zawsze na ramionach taką słabą istotkę która nie potrafi nawet myśleć za siebie? Taka kobieta może być jako dodatkowe obciążenie a kobieta która jest na równi partnerem to jest ktoś godny prawdziwego faceta. Cytuj: A co to ma do rzeczy? Czy to ze są źli i nieodpowiedzialni mężczyźni daje nam prawo do twierdzenia ze feministki są dobre? A co ma do rzeczy feminizm z tym że facet zrobił dziecko a potem wymiguje się od odpowiedzialności za to i nakłania kobietę do aborcji? Trzeba trochę myśleć a nie przyjmować tylko jeden słuszny obóz. Nawet w małżeństwach mężowie namawiają albo wręcz żądają by usunęła dziecko. Cytuj: Wrecz odwrotnie i jedni i drudzy są przyczynkiem do zła. miłość nie prowadzi rachunku krzywd. Jaka miłość faceta który chciał tylko pobaraszkować z kobietą zapominając że mogą być potem konsekwencje? Dzieci nie robią się same. Ty naprawdę uważasz że dla kobiety poddać się aborcji to jest jakaś fraszka? Myślę że na pewno nie. Cytuj: Owszem, ale ja nie mowilem tego w tym kontekscie , już same stwierdzenie ''lepiej by sie nie narodził'' było miłosierdziem i troską wobec Judasza. Jednak miłosierdzie to nie jest zawsze pobłażanie i hołubienie grzesznika. Czasem też miłosierdziem jest ostre pouczenie, lub nawet kara , ku upamiętaniu. ''Myśli moje nie są waszymi myślami, a wasze drogi nie są moimi drogami''. I bardzo dobrze bo w/g ludzkiego pojęcia miłosierdzia to nikt by go nie zaznał.
|
N mar 15, 2015 3:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No to pozamiatane, będą zdrady, będa rozwody, będzie masa niewinnie pomówionych. Po prostu chyba trzeba to zostawić bez komentarza. Konwencja do spraw przemocy ma być przyczyną fali zdrad, rozwodów i niesłusznych pomówień. Nie wiem co trzeba mieć w umyśle aby dojść do takich wniosków. Jak to miło znaleźć sobie takie sztuczne twory jak ta cała ideologia gender, czy feminizm i obwiniać to za całe zło świata, zapomninając że wina siedzi w innym miejscu. Oczywiście mąż który zdradza lub bije żonę będzie usprawiedliwiony bo winny jest ten podły feminizm i ideologia gender.
|
N mar 15, 2015 4:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): navi31 napisał(a): No to pozamiatane ,,Komorowski za ratyfikacją konwencji "antyprzemocowej". Właśnie podpisał ustawę ..... Co ciekawe, Komorowski zastrzegł, że podpisanie ustawy o ratyfikacji konwencji nie jest tożsame z podpisaniem konwencji.'' http://niezalezna.pl/65097-komorowski-z ... sal-ustaweLewactwo spieszy się, gdyż czuje, że w przyszłym parlamencie nie będzie szans na anty-ludzkie, anty-chrześcijańskie i przeciwne życiu ustawy. Ciekawa jestem, czy podpisanie tej konwencji obudzi konserwatywny elektorat Platformy i wyciągnie wniosek, że Komorowski nie może być prezydentem wierzącego katolika.
|
N mar 15, 2015 8:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Kolejny dowód na marność polityków - kandydat A. Duda skrzętnie ukrywa, że był członkiem i działaczem UW, co wygrzebali dziennikarze Newseeka. Dziennikarze Newseeka?!?!?! NIE DO WIARY! Dzisiaj od godz. 18.15 do 19.30 Andrzej Duda był w telewizji Trwam i RM. Od 21.30 tylko w RM. Może jakiś "autorytet" z Newseeka zapyta o tę przynależność do UW?[/quote] Na pewno zapytają, sprawdzą autentyczność podpisów, i nie tylko ci z Newseeka....poczekajmy do poniedziałku. Zresztą, jak podają portale rzecznik PiS potwierdził, że jest im znana przynależność Dudy do UW Informacja o członkostwie A. Dudy w UW była Jarosławowi Kaczyńskiemu i władzom PiS znana, ponieważ znajdowała się w deklaracji przystapienia do PiS, tylko elektorat nie musi tego wiedzieć Przy czym to nie ja mam problemy z przynależnością kogokolwiek do UW, ale Ty i rzesze prawych Polaków zaboli ta informacja. Konserwatywny elektora PO posiada zdolność samodzielnego myślenia, a nadto pamięta larum z 2010r o zniszczeniu Polski i polskiej rodziny na skutek ustawy antyprzemocowej, która po 5 latach przez te same środowiska ogłaszana jest sukcesem polskiego prawa.
|
N mar 15, 2015 9:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak (samo)zwana prawica oczekuje od swoich kandydatow cech nadludzkich: zawsze prawy, zawsze nienaganny maz i ojciec, zawsze o czystych rekach, zawsze o slusznych pogladach, takze politycznych... Ta prawica ma haslo "nigdy nie zapomnimy, nigdy nie wybaczymy".
I nie widzi, ze juz przez to haslo nie ma prawa do uwazania sie za katolicka ani nawet chrzescijanska.
Oczywiscie sobie wybacza wszystko. Bo albo "musiala", albo "ktos ja zwiodl", albo sa slabymi ludzmi i to ich, w ich mniemaniu, rozgrzesza.
|
N mar 15, 2015 9:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wedle żelaznej zasady środowisk polityków, dziennikarzy, a którą nieopatrznie ujawnił Kurski ciemny lud to kupi.
|
N mar 15, 2015 10:32 |
|
 |
Awa
|
Jestem wystarczająco inteligentny żeby pracować w telewizji, ale nie żeby ją oglądać […]. Nie możemy mówić poważnie, bo poważnie to znaczy nudno. A nudno, to te barany wezmą pilota i przełączą […]. Widz w Polsce wybaczy wiele, bardzo wiele. Ale jednego nigdy, przenigdy nie wybaczy- tego, że go potraktujemy poważnie […]. Ludzie nie są tacy głupi jak nam się wydaje, są dużo głupsi
a kto nieopatrznie powiedział te słowa?
|
N mar 15, 2015 10:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Awa napisał(a): Jestem wystarczająco inteligentny żeby pracować w telewizji, ale nie żeby ją oglądać […]. Nie możemy mówić poważnie, bo poważnie to znaczy nudno. A nudno, to te barany wezmą pilota i przełączą […]. Widz w Polsce wybaczy wiele, bardzo wiele. Ale jednego nigdy, przenigdy nie wybaczy- tego, że go potraktujemy poważnie […]. Ludzie nie są tacy głupi jak nam się wydaje, są dużo głupsi
a kto nieopatrznie powiedział te słowa? Nie wiem kto, ale wiem, że odnoszą się do wszystkich mediów. Aktualnie nie podaje się suchych faktów, ale opatrzonr komentarzem - czyli "wyjaśnieniami dla ciemnego ludu". Tym sposobem każde wydarzenie ma kilka wersji, zależnie od opcji politycznej, finansowej, społecznej. Kiedyś w PRL czytało sie "między wierszami", aktualnie nic nie zmieniło się w tej kwestii.
|
N mar 15, 2015 10:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pomimo manipulacji tzwn. otwartych katolików, Andrzej Duda jest JEDYNYM kandydatem dla wierzących katolików. Tutaj potwierdzenie tej tezy: http://wpolityce.pl/polityka/237256-kom ... n-z-rzedem
|
N mar 15, 2015 11:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tezy zwolenników Dudy.....i na co Ci przyszło - polubić byłych polityków UW Każdy ma prawo głosować na swego kandydata i nie przesądza to w żaden sposób o jakości katolicyzmu danej osoby....za wyjątkiem kandydatów otwarcie walczących z Kościołem.
|
N mar 15, 2015 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dobrze opisał postawę Komorowskiego Tomasz Terlikowski. Polityczna apostazja i po raz kolejny pokazanie ile dla niego jest warty głos Kościoła, że staje przeciwko i to tak jak chcą wrogowie Kościoła. Katolik ma już kolejne potwierdzenie że na Komorowskiego nie powinien głosować bo on odrzuca naukę Kościoła i staje przeciwko niej. ,,Komorowski dokonał politycznej apostazji. Czy będzie miał odwagę zawrócić z tej drogi?
Prezydent Bronisław Komorowski zupełnie jednoznacznie pokazał, gdzie ma Kościół katolicki i Jego nauczanie. Na nic zdały się apele biskupów i jasne stanowisko papieża Franciszka, który akurat o gender wypowiadał się wielokrotnie i bardzo mocno. Dla prezydenta, który wciąż powtarza, że jest katolikiem, nie miało to jednak znaczenia. On uznał, że wybiera ateistyczną i antyludzką ideologię w miejsce nauczania Jezusa Chrystusa.’’http://www.fronda.pl/a/komorowski-dokon ... 48647.html
|
N mar 15, 2015 12:06 |
|
 |
nokia
|
gita napisał(a): quas napisał(a): Kael napisał(a): Quas na pewno chcesz miec wreszcie porzadnego prezydenta. To oswiec mnie na kogo zaglosujesz i dlaczego to bedzie dobry prezydent. Przeprasza - katolik. Jak mnie przekonasz to zwiekszysz jego szanse. Moze tez na niego zaglosuje? Jeszcze się nie zdecydowałem, ale już wiem na pewno że jako katolik nie mogę głosować na Komorowskiego i warto sobie przypomnieć takie antykatolickie działania jak poparcie szatańskiego invitro. Skoro Prawo Boga Cię nie przekonało, o aborcyjnym zabijaniu dzieci mówisz że za antykatolickiej Platformy byś się jej sprzeciwiła dopiero jak będzie ono na poziomie Chin....itd. itd.... można by wymieniać, to nic Cię nie przekona. Masz misję to rób swoje. Ja oczywiście poprę Andrzeja Dudę, wyraźnie deklaruje, że nie podpisałby tzwn. konwencji przemocowej, jest przeciw in vitro i aborcji. Właśnie DUda nie jest antyaborcyjny, powiedział że przeciw aborcji głosuje bo tak jego partia głosowala, jako prezydent glosował w interesie obywatela. Osobiscie popre Mariana Kowalskiego, ale tylko Duda ma szanse wygrać z Komorem, wybierajac mniejsze zło poparł bym Andrzeja Duda
_________________ „Nie to jest miłością co czujesz, a to co postanawiasz.”
|
N mar 15, 2015 12:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Dobrze opisał postawę Komorowskiego Tomasz Terlikowski. Polityczna apostazja i po raz kolejny pokazanie ile dla niego jest warty głos Kościoła, że staje przeciwko i to tak jak chcą wrogowie Kościoła. Katolik ma już kolejne potwierdzenie że na Komorowskiego nie powinien głosować bo on odrzuca naukę Kościoła i staje przeciwko niej. ,,Komorowski dokonał politycznej apostazji. Czy będzie miał odwagę zawrócić z tej drogi?
Prezydent Bronisław Komorowski zupełnie jednoznacznie pokazał, gdzie ma Kościół katolicki i Jego nauczanie. Na nic zdały się apele biskupów i jasne stanowisko papieża Franciszka, który akurat o gender wypowiadał się wielokrotnie i bardzo mocno. Dla prezydenta, który wciąż powtarza, że jest katolikiem, nie miało to jednak znaczenia. On uznał, że wybiera ateistyczną i antyludzką ideologię w miejsce nauczania Jezusa Chrystusa.’’http://www.fronda.pl/a/komorowski-dokon ... 48647.html Państwa członkowskie i Komisja mają zapewnić, że wprowadzenie w życie priorytetów finansowych z Europejskiego Funduszu Społecznego przyczynią się do wspierania równości, oraz zniesienia nierówności między kobietami i mężczyznami. Podejściu polegającym na włączeniu problematyki równości płci do głównego nurtu polityki (gender maistereaming) powinny towarzyszyć konkretne działania w celu zwiększenia trwałego udziału kobiet w zatrudnianiu oraz rozwoju ich karier. 31 lipiec 2006r, podpisali wszyscy premierzy państ członkowskich, w tym premier Polski J. Kaczyński. Zapomnieli biedacy co podpisali, bo chyba nie byli tak nierozumni co podpisują.
|
N mar 15, 2015 12:24 |
|
|
|