Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 17, 2025 11:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Elbrus napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Alus! Nie zmieniaj tematu! Nie wiem kto i dlaczego gwizdał,
wiem natomiast, że Palikot został ponownie wybrany,
co śwaidczy o moralnym upadku PO.
Zapomniałaś wspomnieć o Zdzichu, Krzychu i Zbychu.

Póki co, to nie wiem czy Rychu Zbychu i Zdzichu otrzymali kolejne awanse.

N maja 23, 2010 10:33

Gita2 napisał(a):
Jednak PO stacza sie na moralne dno.

Ja uważam, że moralność tej partii taka była zawsze i niezmiennie dobra pozycja Palikota nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem.

N maja 23, 2010 10:42

mazli napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Jednak PO stacza sie na moralne dno.

Ja uważam, że moralność tej partii taka była zawsze i niezmiennie dobra pozycja Palikota nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem.

Być może świadczy to o mojej naiwności, a być może o tym, że mierze ludzi swoją miara i uważam, że takie tragedie jak straszna katastrofa pod Smoleńskiem czy powódź, która dotyka Polskę powinne wpływać na zmianę moralnoiści w dobrym kierunku, dlatego wierzyłam, a nawet byłam pewna, że Palikot zniknie z salonów.
Niestety to, jak równiez wystąpienia członków KH Bronisława Komorowskiego świadczą o tym ,że za wysoko ceniłam ludzi.

N maja 23, 2010 10:47
Cytuj:
Alus! Nie zmieniaj tematu! Nie wiem kto i dlaczego gwizdał, wiem natomiast, że Palikot został ponownie wybrany, co śwaidczy o moralnym upadku PO.

A czym się różni pyskowanie Palikota od wygwizdania księdza w obliczu tragedii tysięcy ludzi??
Jesli takie zachowania maja być świadectwem moralności to tylko można ze współczuciem pogratulować wysokiego morale rodem ..........ano własnie skąd?, bo napewno nie ewangelicznego :(
Palikot przy całym głupawym zachowaniu nigdy nie powołuje się na wartości chrześcijańskie, które niby są podstawą działania ludzi zebranych na Placu Teatralnym.

Cytuj:

Tak to bywa z wyznawcami "Kościoła łagiewnickiego" :(
Cytuj:
Być może świadczy to o mojej naiwności, a być może o tym, że mierze ludzi swoją miara i uważam, że takie tragedie jak straszna katastrofa pod Smoleńskiem czy powódź, która dotyka Polskę powinne wpływać na zmianę moralnoiści w dobrym kierunku, dlatego wierzyłam, a nawet byłam pewna, że Palikot zniknie z salonów.
Niestety to, jak równiez wystąpienia członków KH Bronisława Komorowskiego świadczą o tym ,że za wysoko ceniłam ludzi.

Wygwizdywaczy kapłana za niesioną pomoc wraz z TVN nadal niezmiennie cenisz?

N maja 23, 2010 11:49

Alus! kto nauczył Cię takiej socjotechniki? Twój mąż piastujący stanowisko dzięki PO, czy kto inny.
Uparcie zmieniasz temat i to zawsze, gdy na straży Platformy Obłudników stoisz jak żandarm na tym portalu.
Ja zaglądam tu od czasu do czasu i zawsze mam mozliwośc czytać Twoje posty do upadłego broniące nawet takiego degenerata jakim jest Palikot.
Nie ośmieszaj się, tylko powiedz, kto z tych gwiżdżacych był prominentnym politykiem PiS, jeśli tak uparcie porównujesz ich z upadłym moralnie Palikotem.

N maja 23, 2010 13:22

Gita2 napisał(a):
Ja zaglądam tu od czasu do czasu i zawsze mam mozliwośc czytać Twoje posty do upadłego broniące nawet takiego degenerata jakim jest Palikot.

Też myślałem Gito2, że nie można bronić człowieka oskarżającego publicznie innych o bycie gejem, dzieckiem w piaskownicy czy alkoholikiem. A jednak można - brawo dla Palikota, bo nie wyznaje wartości chrześcijańskich! Alus wyznająca wartości chrześcijańskie uważa, że człowiek nie wyznający takich wartości może sobie pozwolić na więcej i nie należy go broń Boże krytykować! I jego zachowanie nie jest głupawe - to chamstwo z premedytacją.

Alus napisał(a):
Cytuj:

Tak to bywa z wyznawcami "Kościoła łagiewnickiego" :(

Zresztą nie tylko ja już od pewnego czasu mam swoje zdanie odnośnie całej PO: "Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji." (Stefan Niesiołowski - w wywiadzie "Naśladujmy Litwę", Życie 01.08.2001). Mam jednak lepszą pamięć, bo niestety poseł Niesiołowski zapomniał całkowicie o wielu swoich spostrzeżeniach.

N maja 23, 2010 14:26

Tak sobie myslę, co zrobiliby zwolennicy PiS krytykujący PO gdyby nie Palikot... ;)

N maja 23, 2010 14:45

mazli napisał(a):
Mam jednak lepszą pamięć, bo niestety poseł Niesiołowski zapomniał
"Niestety, dziś należy do tych sformułowań, które budują konflikt, bo
IV RP już nawet dzieci próbuje się straszyć.
Dlatego nie mówię o IV Rzeczypospolitej."
(Jaorosław Kaczyński o IVRP, 18-05-2010)
Mam jednak lepszą pamięć, bo niestety premier Kaczyński zapomniał o tym, o czym ciągle będę pamiętać.
Alleluja i patrzmy wstecz.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

N maja 23, 2010 14:58
Cytuj:
Alus! kto nauczył Cię takiej socjotechniki? Twój mąż piastujący stanowisko dzięki PO, czy kto inny.
Uparcie zmieniasz temat i to zawsze, gdy na straży Platformy Obłudników stoisz jak żandarm na tym portalu.
Nie ośmieszaj się, tylko powiedz, kto z tych gwiżdżacych był prominentnym politykiem PiS, jeśli tak uparcie porównujesz ich z upadłym moralnie Palikotem.

To nieudolnie czytasz :D .....nigdy nie broniłam Palikota.
I nie zmieniam tematu.....wskazuję tylko, że nadal obowiązuje zasada - "kto z was jest bez grzechu"..
O morale partii nie świadczą tylko jednostki z danej partii, świadectwo wystawia też elektorat.

Cytuj:
Też myślałem Gito2, że nie można bronić człowieka oskarżającego publicznie innych o bycie gejem, dzieckiem w piaskownicy czy alkoholikiem. A jednak można - brawo dla Palikota, bo nie wyznaje wartości chrześcijańskich! Alus wyznająca wartości chrześcijańskie uważa, że człowiek nie wyznający takich wartości może sobie pozwolić na więcej i nie należy go broń Boże krytykować! I jego zachowanie nie jest głupawe - to chamstwo z premedytacją.

Gdzie wyczytałeś personalna obronę Palikota?
Nie biję braw dla Palikota, za nie kierowanie się wartościami chrześcijańskimi.
Żyjemy w wolnym karju i nikt, w tym Palikot, nie jest zobligowany do wyznawania wspólnych większości społeczeństwa wartości.
Co nie stanowi dla Palikota asumptu do chamskich zachowań.
Uważam, zaś, że biorąc wartości chrzescijańskie jako hasło przewodnie, należy dawać świadectwo wierności tym wartościom....."komu więcej dano od tego więcej wymagać będą...".
A jesli bazujący na wartościach chrzescijańskich i obywający się bez nich, zachowują się podobnie.....to albo hasło fałszywe, albo nie rozumie się owych wartości...

Cytuj:
Zresztą nie tylko ja już od pewnego czasu mam swoje zdanie odnośnie całej PO: "Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji." (Stefan Niesiołowski - w wywiadzie "Naśladujmy Litwę", Życie 01.08.2001). Mam jednak lepszą pamięć, bo niestety poseł Niesiołowski zapomniał całkowicie o wielu swoich spostrzeżeniach.

Ja też mam dobrą :D .... i pamiętam jak Niesiołowski z ZCHN i Kaczyński z PC współtworzyli rządy J. Bieleckiego i J. Olszewskiego....

N maja 23, 2010 15:24

Zgadza się i Kaczyński pozostał przy wartościach, a Niesiołowski teraz to kolejne DNO moralne PO.

N maja 23, 2010 16:31

Gita2 napisał(a):
Zgadza się i Kaczyński pozostał przy wartościach
Trzymam za słowo.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

N maja 23, 2010 16:54
zbanowana na stałe

on od 20 lat pozostaje przy wartościach,co tu przewidywać??

N maja 23, 2010 17:52
Gita2 napisał(a):
Zgadza się i Kaczyński pozostał przy wartościach, a Niesiołowski teraz to kolejne DNO moralne PO.

Po warunkiem, że wartość stanowi nazywanie przeciwników politycznych ZOMO i równanie do mordercy Piotrowskiego....

N maja 23, 2010 18:31

Alus napisał(a):
Masz zupełną rację - poza prawymi Polakami, reszta to totalne dno.
Jest też inny podział na Polskę "jasną" i "ciemną", z rozmowy RMF FM ze Slawomirem Nowakiem :-D
Cytuj:
Najbardziej prawi to ci, którzy wygwizdali wybuczeli ks M. Brzezińskiego dyr. Caritas za organizowanie pomocy powodzianom wespół z TVN.
A propos TVN, to ciekawe, ze ta stacja nie zareagowała na stwierdzenie, ktre padło w czasie prezentacji komitetu honorowego Bronislawa Komorowskiego: "Mamy przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga prywatna telewizja!". A nawet w swojej relacji skromnie "przeoczyła" tę wypowiedź :-D

N maja 23, 2010 18:53

@Alus
Dajmy szansę panu premierowi Kaczyńskiemu - obiecał, że do IV RP nie będzie wracał to poczekajmy na efekty.
Palikotowi nie damy szansy i nie zaufamy jego piyarofskim sztuchkom, ale zróbmy wyjątek dla prezesa. :)

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

N maja 23, 2010 18:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 101  Następna strona