Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 16:34

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość
Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Awa napisał(a):
Przynajmniej 2 potrzeby był pilne:
1.aneks do WSI
2.kwestia IPN

Aneks do WSI to śp. L. Kaczyński schował, aby nie ujawniać kolejnej kompromitacji, żenady.
Prezes śp Kurtyka też nie był osoba niezastąpialną - rzesze pracowników IPN pod rządami kolejnego prezesa nie będą robili nic innego niż dotychczas.

Cz paź 07, 2010 12:47

"...jest zwykłą manipulacją tak typową dla PO"
Piękne :)
W pewnym momencie z ludzi jednak wyłazi to i tamto ;)
Dural napisz że jesteś z PiS lub całym sercem popierasz ta partię i będzie konsternacja :D

Cz paź 07, 2010 12:47
zbanowany na stałe

Ja bym z checia 3/4 PO-wcow wyslal na zielona trawe, nawet cala partie, ale kogo w ich miejsce? Osiris nie buduje nowej! :)
Kiedy zawalila sie hala MTK, nikt nie krzyczal "Zamach, bomba rusko-PiSowska" (pisze PiS, bo zgodnie z zyczeniem osirisa zamachow dokonuja rzady rusko-polskie). Juz na czwarty dzien podpisowano, po zlodziejsku, Wieloletni Pakt Stabilizacyjny (przetrwal tydzien, tacy madrzy podpisywali!), na walke o pomniki czasu nie bylo. Z reszta kto mial walczyc PO? Moze i to tez partia glupcow, ale nie az takich.
Sa ludzie ktorym nie dogodzisz. Wszystko ma byc na "nie", tak latwiej.

Osiris, te cytaty maja dowodzic Twojej rozwiazlosci. :D
I Twojego ego zmieniajacego poglady w zastraszajacym tempie. A z "cytatem osirisowym" pomylilem sie zaledwie raz, techniczna przyczyne wyjasnilem. Twoich postow nawet dokladnie nie musze czytac, na pierwszy rzut oka widac autora. :D
Takie nieprzecietne!!!

Cz paź 07, 2010 14:31

A to już ustalono że to spisek/zamach polsko-ruski ?
Bo ja słyszałem różne warianty ,ale żadnego oficjalnego ustalenia, może coś mnie ominęło i nie wiem.
Prezes coś podał oficjalnie?

Cz paź 07, 2010 15:08
Nithael, radze ci, przeczytaj ten watek od poczatku do konca, to sie wszystkiego dowiesz. Mysmy to juz rozlozyli na czynniki pierwsze, tylko poskladac nie ma komu....

Cz paź 07, 2010 16:38

Skoroście rozłożyli to ktoś z dyskutantów mógłby podsumować.
Wnioski końcowe,ze tak powiem,albo konkretne stanowiska.

Cz paź 07, 2010 17:05
A nie, konkretne stanowiska, to znajdziesz, jesli poszukasz. Dosyc latwo je zidentyfikowac.
No a podsumowac to bedzie mozna najwczesniej po ogloszeniu oficjalnych wynikow sledztwa. Choc i wtedy temat sie raczej nie skonczy ....

Cz paź 07, 2010 17:10

Myślałem że jakieś stanowiska się wykrystalizowały.
Ponad tysiąc odpowiedzi, spora dyskusja....

Cz paź 07, 2010 17:15
zbanowany na stałe

Cytuj:
Minister stwierdził także, że gdy przybył na miejsce katastrofy ok. godz. 9.30-9.40 czasu polskiego, nie była tam prowadzona akcja ratunkowa. Jak mówił, w pewnej odległości od wraku stały karetki pogotowia, a wokół nich zgromadzony był personel medyczny. - I to, co mnie wtedy uderzyło, to było to, że właściwie akcja ratunkowa jako taka na miejscu katastrofy nie jest prowadzona

Tymczasem ten sam Newseek publikuje 2 dni wcześniej cytuje taka oto wypowiedź:

Cytuj:
W odległości 50 metrów od miejsca upadku maszyny leżały rozerwane na strzępy ciała ludzi. Stało się jasne, że nikt nie przeżył. Widzieliśmy tylko dwa duże fragmenty samolotu - skrzydła i część kadłuba z wypuszczonym podwoziem. Silniki leżały oddzielnie. Nie było wiadomo, gdzie był kokpit i salon samolotu - wszystko rozpadło się na drobne fragmenty. Szczątki maszyny i ciała były pokryte zawiesiną - mieszanką popiołu i kurzu.

Ciekaw jestem jaką to akcje ratunkowa można prowadzić na "strzepach ludzkich ciał" ? W takim wypadku ratownicy medyczni i lekarze nie maja co do roboty.
Najwidoczniej jednak pan Sasin nie potrafi tego pojąć, a jako wiceszef kancelarii Prezydenta, współodpowiedzialny za umieszczenie na jednym pokładzie tak wielu ważnych osób, powie wszystko by zadowolić człowieka pokroju Macierewicza, którego notabene sam Lech Kaczyński traktował jak kogoś niecałkiem sprawnego umysłowo.
Czego jednak nie robi się dla zebrania punktów u Jarosława?

"Zamach stanu", "Morderstwo" - czasem słuchając członków (nie wszystkich) i wielbicieli PiS, zastanawiam sie czy czasem nie wypuszczono na wolnośc wszystkich pensjonariuszy szpitali psychiatrycznych.

Cz paź 07, 2010 18:17
Alus napisała:
Cytuj:
rzesze pracowników IPN pod rządami kolejnego prezesa nie będą robili nic

I o to właśnie chodziło TUSKOWI. Cel został osiągnięty.

Cz paź 07, 2010 19:18
osiris, a ty wiesz, jak to sie nazywa, to co zrobiles z wypowiedzia Alus?
Jesli nie, to ci powiem: obrzydliwa manipulacja. Typowa dla PiSowca.

Cz paź 07, 2010 19:22

Swoje ostateczne stanowisko podałem już dawno - oficjalne wyniki śledztwa będą całkowicie niewiarygodne. Może być w nich coś z prawdy, ale i tak nigdy nie dowiemy się co. Natomiast moje ostateczne stanowisko co do postawy polskich władz nie nadaje się do publikacji na porządnym forum.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz paź 07, 2010 19:35
zbanowany na stałe

Kamala

To nie "obrzydliwa manipulacja", to równanie do najgorszych.
Ostatnio nieźle się uśmiałem czytając takie oto doniesienia:
Cytuj:
Poseł Antoni Macierewicz zwrócił się z wnioskiem do prokuratora generalnego Andrzeja Seremeta o przesłuchanie doradcy prezydenta ds. historii Tomasza Nałęcza i wicemarszałka Sejmu Stefana Niesiołowskiego. Ma to związek z ich niedzielnymi wypowiedziami.
Nałęcz powiedział w Radiu ZET, że Polsce zależało na spotkaniu w Katyniu premierów Donalda Tuska i Władimira Putina, stwierdzając, że "powinniśmy na ołtarzu tej sprawy złożyć każdą ofiarę". Z kolei Niesiołowski w TVN24 ocenił, że "niepotrzebnie prezydent Kaczyński tam pojechał. Gdyby nie pojechał, to by w ogóle nie było tej katastrofy".
- Wyraźnie posiadają oni niesłychanie istotne informacje na temat tragedii smoleńskiej, których dotychczas nie ujawnili, a które tylko od czasu do czasu, gdy się mniej kontrolują w wypowiedziach publicystycznych, padają z ich strony - uważa Macierewicz.

Cytat pochodzi z Naszego Dziennika, a więc Prawdziwie Polskiej Patriotyczno-Katolickiej gazety, a nie z "szmatławców" w rodzaju GW.
Szczerze mówiąc to nie wiem czy to jest warte śmiechu czy tez raczej przerażenia!
Obłęd jakim kieruje się Macierewicz pod kierunkiem Jarosława Kaczyńskiego sięga już naprawdę zenitu. Macierewicz wyrzucony skąd tylko się dało, nieudacznik życiowy i polityczny na polecenie Kaczyńskiego stara się uzasadnić swoje istnienie polityczne. Niestety publicznie to ten człowiek jest klownem, a kazdy jego krok jest krokiem w śmieszność i nicość.
To naprawdę rokuje bardzo złe nadzieje dla PiSu jako merytorycznej opozycji. Partia ta ślepo podąża tam gdzie ją prowadzi obłąkany (tragedią i prochami) Prezes.

Cz paź 07, 2010 19:40
zbanowany na stałe

Cytuj:
Ciekaw jestem jaką to akcje ratunkowa można prowadzić na...

Zasadniczo nasuwa sie pytanie; jak kulawo byl przygotowany caly sztab prezydencki, by w momencie takiej katastrowy nie bylo zadnego BOR-owca, czy tez BOR-owcow broniacych przed "zamachem stanu". Jesli juz PiS chce obarczac wina przeciwnikow, to i na siebie winien spojrzec.

Jesli ktos z Was nie czytal rozmow pilotow, to niech to zrobi. Warto!
http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/2/850 ... 154_M.html

Cz paź 07, 2010 19:42
Kamala napisał(a):
osiris, a ty wiesz, jak to sie nazywa, to co zrobiles z wypowiedzia Alus?
Jesli nie, to ci powiem: obrzydliwa manipulacja. Typowa dla PiSowca.

To nie manipulacja tylko wyciśnięcie sensownej esencji z jej wypowiedzi.
Podświadomie napisał między wierszami prawdę i to wyeksponowałem.

Cz paź 07, 2010 19:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93  Następna strona