Jaki jest Prezydent Komorowski?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Zdjęcie zrobiono na gruncie towarzyskim. Żadna z osób nie należy do branży filmowej, więc to nie oficjalna okoliczność. Zdjęcie pokazuje też dość wąskie grono, i nie jest jakimś wycinkiem z większego tłumu. Przy tym najbardziej rozanieloną osobą jest prezydent. Pozostali dwaj panowie wyglądają na niezadwolonych. Dowodzi to, że zdjęcie, choć w końcu wykorzystane w branżowym piśmie, było raczej zaskakujące dla przedstawionych tam osób. Prezydent się zatem obracał w towarzystwie onych i można by powiedzieć, że właśnie do nich podszedł z uśmiechem, kiedy to cyknięto fotkę. Oczywiście nasz prezydent to poczciwa dusza i kocha wszystkich, a jego wywiad wszystkim ufa i w sumie każdy dziad z ulicy może sobie z nim cyknąć fotkę, żeby się chwalić menelom. Nie to co jego poprzednik...
Wiem, Kael, że może cię to denerwować, że ja to tak wkładam, niczym komuś dużo głupszemu. Wybacz, nie mogłem się powstrzymać.
|
N mar 22, 2015 19:24 |
|
|
|
 |
andej
|
Cawilian napisał(a): Zdjęcie zrobiono ... Nie wiem, gdzie zdjęcie zrobiono. Widzę ino, że prezydent dobrze się bawi. I zastanawia mnie: Czy każdy może mieć zdjęcie z prezydentem? Czy na przyjęcia zaprasza się przypadkowe osoby? Czy środowisko WSI jest dla prezydenta obce? A może obierzłe? Nie wyglada na to. A poza tym, przepompowywanie państwowej kasy do różnych kieszeni jest specjalnością wielu związanych z obecnym układem włądzy - przynajmniej tak sądzę, obserwując życie.
|
N mar 22, 2015 19:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cawilian napisał(a): Zdjęcie zrobiono na gruncie towarzyskim. Żadna z osób nie należy do branży filmowej, więc to nie oficjalna okoliczność. Zdjęcie pokazuje też dość wąskie grono, i nie jest jakimś wycinkiem z większego tłumu. Przy tym najbardziej rozanieloną osobą jest prezydent. Pozostali dwaj panowie wyglądają na niezadwolonych. Dowodzi to, że zdjęcie, choć w końcu wykorzystane w branżowym piśmie, było raczej zaskakujące dla przedstawionych tam osób. Prezydent się zatem obracał w towarzystwie onych i można by powiedzieć, że właśnie do nich podszedł z uśmiechem, kiedy to cyknięto fotkę. Oczywiście nasz prezydent to poczciwa dusza i kocha wszystkich, a jego wywiad wszystkim ufa i w sumie każdy dziad z ulicy może sobie z nim cyknąć fotkę, żeby się chwalić menelom. Nie to co jego poprzednik...
Wiem, Kael, że może cię to denerwować, że ja to tak wkładam, niczym komuś dużo głupszemu. Wybacz, nie mogłem się powstrzymać. Dziś precyzyjnie poseł Błaszczak w programie "kawa na ławę", powiedział, że zdjęcie zrobiono na premierze filmu. A na premiery dla VIP nie chodżą tłumy. Szkoda, że jeszcze nie dojrzałeś na zdjęciu byłych oficerów WSI stających za plecami smutnych, zaskoczonych dwu panów zmuszonych do zdjęcia z prezydentem Ciekawe też kto ich zmusił do zamieszczenia zdjęcia w gazetce branżowej? Nadal pytam - co z Macierewiczem??....przez lat nie rozpoznał byłych oficerów WSI robiących krecią robotę w instytucji finansowej, finansującej prasę sprzyjająca PiS, poręczającą media o. Rydzyka....zaspał?...zmusili go do milczenia, aby nie krzyczał "alarm zdrajcy wewnątrz"  ?? A może wiesz co stało sie z prezesem SKOK Wołomin p. Mariuszem Gazdą, skoro zastąpił go były oficer WSI Piotr P. 
|
N mar 22, 2015 19:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cawilian napisał(a): Alus napisał(a): I może wskażesz które paragrafy stanowią o takich powinnościach polskich prezydentów. Prezydent Komorowski jako urzędas nie wchodzący poza przepisy. Dobrze ci idzie, Alus. Mówię ci, marnujesz się tutaj. A który wychodził - konkretne nazwisko proszę. O! I ma naśladować swoich poprzedników, nic od siebie nie dodając... Coraz lepiej, Alus, coraz lepiej.
|
N mar 22, 2015 19:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No coz, Cawilian. Tobie pewnie zwyczaje w TYCH sferach sa blizsze niz zwyklemu obywatelowi, jezeli tak dokladnie wiesz, ze na premiery filmu wraz z prezydentem zapraszani sa tylko jego najblizsi znajomi.
Jako osoba myslaca rozsadnie i znajaca podobne historie zdjec z "moznymi tego swiata" osob bardzo przypadkowych, czasem wrecz podsunietych specjalnie, pozwole sobie podejsc sceptycznie do twojej jednoznacznej opinii o prezydencie na bazie jednego zdjecia. Moze powinienes polit-kryminaly pisac? Talent marnujesz.
Ze sie usmiechal? Widac jest dobrze wychowany i jak ktos chcial z nim zrobic zdjecie, to nie zrobil miny meczennika.
|
N mar 22, 2015 19:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Dziś precyzyjnie poseł Błaszczak w programie "kawa na ławę", powiedział, że zdjęcie zrobiono na premierze filmu. A na premiery dla VIP nie chodżą tłumy. Ano właśnie, nie chodzą. Zaprasza się na nie konkretne, starannie wybrane osoby. Zaufane. Cytuj: Szkoda, że jeszcze nie dojrzałeś na zdjęciu byłych oficerów WSI stających za plecami smutnych, zaskoczonych dwu panów zmuszonych do zdjęcia z prezydentem To i tacy tam byli? Nie dostrzegłem. Musisz mieć zdjęcia z innej perspektywy... W jakich kręgach ty się, Alus, obracasz? Oj, aż się zląkłem, że ja tak sobie pozwalam, a tu najwyraźniej mam do czynienia z wysokim oficerem WSI. Cóż, to wiele tłumaczy. Pozwolisz jednak, że wstrzymam się z dalszą dykusją z tobą na tematy polityczne.
|
N mar 22, 2015 20:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cawilian napisał(a): Alus napisał(a): Dziś precyzyjnie poseł Błaszczak w programie "kawa na ławę", powiedział, że zdjęcie zrobiono na premierze filmu. A na premiery dla VIP nie chodżą tłumy. Ano właśnie, nie chodzą. Zaprasza się na nie konkretne, starannie wybrane osoby. Zaufane. I oczywiście prezydent osobiście sporządza zaproszenia A oczywiście nie zastanawia Cie zupełna obojętność Macierewicz na wtyki oficerów WSI w skoligaconą z PiS instytucją finansową. Budujecie teorię jak zamki na piasku, stąd d coraz inne wersje. Wczoraj obowiązującą teorią były ponoć powiązania syna Komorowskiego. Cytuj: A który wychodził - konkretne nazwisko proszę. O! I ma naśladować swoich poprzedników, nic od siebie nie dodając... Coraz lepiej, Alus, coraz lepiej.[/quote] Lepiej bo nie wyobrażam sobie prezydentury JKM? Bo Duda, jak zapowiedział, też będzie naśladował śp. L Kaczyńskiego, co byłoby bezpieczniejsze dla Polski niż prezydentura JKM.....który dzięki Bogu nie ma żadnych szans.
|
N mar 22, 2015 20:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Komorowski to wielki pan na włościach, utrzymanie świty prezydenckiej kosztuje nas podatników znacznie więcej niż prezydentów bogatych krajów. W Europie zajmuje czwarte miejsce. W takiej Grecji zmietliby go na pył, ale u nas w Polsce ma rzeszę wiernych sługusów, którzy nadal będą go wybierać, np. taka Alus broni sitwę jak niepodległości. http://niezalezna.pl/65351-tyle-kosztuj ... wrot-glowy
|
N mar 22, 2015 20:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W Grecji zmietliby go na pyl?? Gita zyje w alternatywnej rzeczywistosc i wierzy w niezlomnych politykow o czystych rekach broniacych obywateli przed molochem Europy. “Bohaterski“ obronca Grekow zmuszonych przez kredytodawcow do zaciskania pasa dal sobie zrobic sesje zdjeciowa w swoim luksusowym penthouse w jednej z najdrozszych dzielnic Aten. http://www.sueddeutsche.de/politik/kont ... -1.2393941W Grecji jest tradycja nieplacenia podatkow. Przez to panstwu uciekaja miliardy plus kolejne miliardy parkowane na kontach w Szwajcarii, ale to podatnicy Europy maja finansowac biednych Grekow....
|
N mar 22, 2015 20:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): W Grecji zmietliby go na pyl?? Gita zyje w alternatywnej rzeczywistosc i wierzy w niezlomnych politykow o czystych rekach broniacych obywateli przed molochem Europy. “Bohaterski“ obronca Grekow zmuszonych przez kredytodawcow do zaciskania pasa dal sobie zrobic sesje zdjeciowa w swoim luksusowym penthouse w jednej z najdrozszych dzielnic Aten. http://www.sueddeutsche.de/politik/kont ... -1.2393941W Grecji jest tradycja nieplacenia podatkow. Przez to panstwu uciekaja miliardy plus kolejne miliardy parkowane na kontach w Szwajcarii, ale to podatnicy Europy maja finansowac biednych Grekow.... Napisała Kael i udowodniła, że wie więcej o Grekach niż ja .
|
N mar 22, 2015 21:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): W Grecji jest tradycja nieplacenia podatkow. Przez to panstwu uciekaja miliardy plus kolejne miliardy parkowane na kontach w Szwajcarii, ale to podatnicy Europy maja finansowac biednych Grekow.... W Polsce obywatele płacą podatki, a europejczycy ich chwalą. To komu jest lepiej? Wygląda na to, że Grekom. Jakby polskie władze postępowały tak jak greckie, nie miałbym nic przeciwko posiadaniu przez nie luksusowych siedzib.
|
N mar 22, 2015 22:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cawilian napisał(a): Alus napisał(a): Dziś precyzyjnie poseł Błaszczak w programie "kawa na ławę", powiedział, że zdjęcie zrobiono na premierze filmu. A na premiery dla VIP nie chodżą tłumy. Ano właśnie, nie chodzą. Zaprasza się na nie konkretne, starannie wybrane osoby. Zaufane. Cytuj: Szkoda, że jeszcze nie dojrzałeś na zdjęciu byłych oficerów WSI stających za plecami smutnych, zaskoczonych dwu panów zmuszonych do zdjęcia z prezydentem To i tacy tam byli? Nie dostrzegłem. Musisz mieć zdjęcia z innej perspektywy... W jakich kręgach ty się, Alus, obracasz? Oj, aż się zląkłem, że ja tak sobie pozwalam, a tu najwyraźniej mam do czynienia z wysokim oficerem WSI. Cóż, to wiele tłumaczy. Pozwolisz jednak, że wstrzymam się z dalszą dykusją z tobą na tematy polityczne. Nie dostrzegłeś także, co PiS zataił, że organizatorami prapremiery filmu były SkOk-i, współfinansujące film Hoffmana, zatem i one zapraszały VIP-ów. http://archiwum.nf.pl/46302-bolaczka-po ... ansowanie/Zaproszonemu prezydentowi nie wypadało odmówić zrobienia fotki z panami wspierającymi finansowo nasza kulturę. Ot i cała "afera"....
|
N mar 22, 2015 23:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Komorowski to wielki pan na włościach, utrzymanie świty prezydenckiej kosztuje nas podatników znacznie więcej niż prezydentów bogatych krajów. W Europie zajmuje czwarte miejsce. W takiej Grecji zmietliby go na pył, ale u nas w Polsce ma rzeszę wiernych sługusów, którzy nadal będą go wybierać, np. taka Alus broni sitwę jak niepodległości. http://niezalezna.pl/65351-tyle-kosztuj ... wrot-glowy"Niezależna" okłamująca w żywe oczy kto był prezesem SKOK Wołomin, podmieniająca 42 letniego Mariusza Gazdę na byłego oficera WSI Piotra P - bo taka jest potrzeba chwili Daruj, ale takiego rodzaju "informacje" nie dla normalnych ludzi.
|
N mar 22, 2015 23:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! a więc to prawda, czy nieprawda, że Komorowski jest czwartym najdroższym europejskim przywódcą?
|
Pn mar 23, 2015 6:16 |
|
 |
zepp
|
Widzę że demagogia rządzi, budżet kancelarii jest chyba mylony z uposażeniem prezydenta. Może trochę faktów.... http://www.biztok.pl/gospodarka/prezyde ... ycy_s20046Ja tylko przypomnę, budżet kancelarii prezydenta uchwala sejm.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pn mar 23, 2015 7:04 |
|
|
|