Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 7:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość

Post Re: Idziemy na wybory
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Alus cytuje:"..a Ty niepomna tej nauki, usiłujesz zmuszać kogoś do wyborów zgodnych w twoją optykę"
Nie ośmieszaj się kłamstwami, którymi sypiesz jak z rękawa.

No tak twoja natarczywa agitacja za PiS, obrzucanie innych inwektywami za niechęć do PiS, to przecież jedynie pokorne służenie dobru bliźniego.
A im bardziej sie pieklisz, tym mocniej utwierdzasz mnie w przekonaniu.....od PiS broń nas.....

Sugerujesz, że Ty i Kael macie prawo zajadle atakować PiS i agitować za PO, a Gita nie ma prawa wyrażania swojego zdania? Zapewne w ramach umacniania demokracji GW i TVN dały takie prawo.
Uważam, że Gita ma takie samo prawo.

N paź 18, 2015 12:14
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Alus cytuje:"..a Ty niepomna tej nauki, usiłujesz zmuszać kogoś do wyborów zgodnych w twoją optykę"

No tak twoja natarczywa agitacja za PiS, obrzucanie innych inwektywami za niechęć do PiS, to przecież jedynie pokorne służenie dobru bliźniego.
A im bardziej sie pieklisz, tym mocniej utwierdzasz mnie w przekonaniu.....od PiS broń nas.....

Sugerujesz, że Ty i Kael macie prawo zajadle atakować PiS i agitować za PO, a Gita nie ma prawa wyrażania swojego zdania? Zapewne w ramach umacniania demokracji GW i TVN dały takie prawo.

Wskaż mój post w którym oskarżam, pomawiam o brak rozumu, za wolę głosowania na PiS.
Na czym polega "zajadłe atakowanie" PiS - wskaż konkretnie.
Nie zapominaj, że już raz bezpodstawnie mnie oskarżałeś, by później z braku dowodów przepraszałeś.

N paź 18, 2015 12:19

Cytuj:
W najnowszym rankingu konkurencyjności Światowego Forum Gospodarczego (WEF) Polska zajęła 41 miejsce pośród140 państw i jest daleko za Czechami, Estonią oraz Litwą.
Niezmiennie od lat najgroźniejsze zmory polskiej gospodarki, które dołują naszą konkurencyjność stanowią: prawo podatkowe, bariery prawa pracy oraz nieefektywna administracja publiczna. Anachroniczna, nieprzyjazna i nieefektywna, czego efektem jest nadmiar obciążeń regulacyjnych, w tym czasochłonność procedur związanych z uruchomieniem i prowadzeniem biznesu.
http://wgospodarce.pl/informacje/21441- ... rencyjnosc

Czy takie prawo nie było tworzone za rządów PO? :) Przepraszam. Wszystkiemu winien PiS, bo to średniowiecze, ksenofobia itd :roll:

N paź 18, 2015 12:24

jedyne haslo wyborcze PO to " PiS jest be , a my to dobre " . a wystarczy spojrzec w jakim stanie jest Polska . kapitalna byla wczoraj audycja wieczorna w RM odslaniajaca prawde o platformiarzach .
jest coraz wiecej sygnalow o roznoszeniu ulotek przez platformiarzy przd kosciolami po mszach swietych . a znienawidzony w Toruniu pewien PO-wiec nawet zapuscil zarost by zmienic image . ma nadzieje po raz trzeci dojsc do zlobu . za tydzien juz bedzie po nich .

N paź 18, 2015 12:28
proteom napisał(a):
Cytuj:
W najnowszym rankingu konkurencyjności Światowego Forum Gospodarczego (WEF) Polska zajęła 41 miejsce pośród140 państw i jest daleko za Czechami, Estonią oraz Litwą.
Niezmiennie od lat najgroźniejsze zmory polskiej gospodarki, które dołują naszą konkurencyjność stanowią: prawo podatkowe, bariery prawa pracy oraz nieefektywna administracja publiczna. Anachroniczna, nieprzyjazna i nieefektywna, czego efektem jest nadmiar obciążeń regulacyjnych, w tym czasochłonność procedur związanych z uruchomieniem i prowadzeniem biznesu.
http://wgospodarce.pl/informacje/21441- ... rencyjnosc

Czy takie prawo nie było tworzone za rządów PO? :) Przepraszam. Wszystkiemu winien PiS, bo to średniowiecze, ksenofobia itd :roll:

Skoro Czesi w kwestii uruchamiania biznesu mają procedury podobne do Wlk. Brytanii, to nie dziwi pozycja RP.

N paź 18, 2015 12:29

Alus napisał(a):
...

Wskaż mój post w którym oskarżam, pomawiam o brak rozumu, za wolę głosowania na PiS.
Na czym polega "zajadłe atakowanie" PiS - wskaż konkretnie.
Nie zapominaj, że już raz bezpodstawnie mnie oskarżałeś, by później z braku dowodów przepraszałeś.[/quote]
Przeczytaj swój cytowany poprzednio wpis.
Czynisz wyrzuty, że gdy zorientuję się, że błądzę, to się wycofuję i przepraszam? Czy uważasz, że powinienem zajadle trwać przy swoim?
I jeszcze jedno, dokonaj rozbioru logicznego, tego com napisał. Tego co Cię oburza.

N paź 18, 2015 12:54
Cytuj:
Przeczytaj swój cytowany poprzednio wpis.
Czynisz wyrzuty, że gdy zorientuję się, że błądzę, to się wycofuję i przepraszam? Czy uważasz, że powinienem zajadle trwać przy swoim?
I jeszcze jedno, dokonaj rozbioru logicznego, tego com napisał. Tego co Cię oburza.

Nie powinieneś oskarżać, gdy nie możesz bez dowieść racji oskarżeniom.
Wskazywanie, że politycy niemal zupełnie sie nie różnią w wielu zasadniczych kwestiach poza nazwami, nie jest napastliwym atakowaniem.

N paź 18, 2015 12:59

Alus napisał(a):
...
Wskazywanie, że politycy niemal zupełnie sie nie różnią w wielu zasadniczych kwestiach poza nazwami, nie jest napastliwym atakowaniem.

Nie oskarżam. Oceniam ton i treść wypowiedzi. Uważam, że masz prawo do swoich opinii. Ale sobie też przyznaję takie prawo. O nic nie oskarżałem. Wypowiedziałem swoja opinię.
A uznanie tego za oskarżanie uznaję za wynikające z przysłowia o nożycach na stole.

Przeczysz sobie. W moim odczuciu skupiasz się na różnicach.
A w rzeczywistości, jeśli chodzi o zagadnienia gospodarcze nie to nie zmienią się kierunki. No może poza polityką energetyczną. Dominuje pragmatyzm.

Wskazywania wspólnych cech nigdy nie nazwałem atakowaniem. I stwierdzałem, że obie partie są lewicowe, choć w PiS są też elementy prawicowe.

N paź 18, 2015 13:16
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
...

Nie oskarżam. Oceniam ton i treść wypowiedzi. Uważam, że masz prawo do swoich opinii. Ale sobie też przyznaję takie prawo. O nic nie oskarżałem. Wypowiedziałem swoja opinię.
A uznanie tego za oskarżanie uznaję za wynikające z przysłowia o nożycach na stole.

Przeczysz sobie. W moim odczuciu skupiasz się na różnicach.
A w rzeczywistości, jeśli chodzi o zagadnienia gospodarcze nie to nie zmienią się kierunki. No może poza polityką energetyczną. Dominuje pragmatyzm.

Wskazywania wspólnych cech nigdy nie nazwałem atakowaniem. I stwierdzałem, że obie partie są lewicowe, choć w PiS są też elementy prawicowe.

Podstawą każdego wyboru są różnice.

N paź 18, 2015 14:03

droga Alicjo , najblizszy przyklad z twojego podworka czyli tuz kolo ciebie . byla sobie kopalnia kamieni szlachetnych dobrze prosperujaca , irlandzki cud gospodarczy twoich idoli i . . . . . juz po kopalni . zgadza sie ?

czas odkleic sie od klawiatury i wyjrzec przez okno .

N paź 18, 2015 15:47

Język miłości i poziom intelektualny w wykonaniu premier (!) Kopacz:

Cytuj:
Co pan prezes wie o chorobach odzwierzęcych? Przecież ma kota…

— w ten oryginalny sposób premier Ewa Kopacz odniosła się do słów Jarosława Kaczyńskiego, który przestrzegał przed chorobami, jakie mogą przynieść imigranci.

http://wpolityce.pl/polityka/268830-i-t ... ez-ma-kota

N paź 18, 2015 15:57
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

A jaki ja mam powód, aby się pieklić? Czy ten, że partia za którą w/g Ciebie natarczywie agituję od kilku miesięcy ma nad skompromitowaną Platformą przewagę co najmniej 10%?
Nie ośmieszaj się Alus, jesteś żałosna w tym, że do upadłego bronisz coś co jest nie do obronienia, wciskasz ciemnotę i kłamiesz, że natarczywie agituję za Prawem i Sprawiedliwością.
Jasno i wyraźnie deklaruję, że będę głosować na Prawo i Sprawiedliwość i to jest w/g ciebie natarczywe agitowanie?
Opamiętaj się kobieto!
26 października być może PKW poda oficjalne wyniki glosowania, ale jest to bardzo mało prawdopodobne i wtedy zobaczymy, czy rząd utworzy PiS-ZP, czy koalicja anty-pisowska.
Prezes JK stwierdził, że żadne koalicje nie są brane pod uwagę, czyli będą tylko dwie możliwości.

N paź 18, 2015 16:00

haslo wyborcze , ktore wywoluje salwy smiechu w calej Polsce czyli - " slucham , rozumiem , pomagam " .

N paź 18, 2015 16:27
Czy w ogole ktorakolwiek partia ma jakis konkretny program dopracowany w sposob pokazujacy jak obiecywane zmiany wplyna na caloksztalt funkcjonowania panstwa i finanse?
Czy tylko przepychanki polityczne typu przedszkolnego?

N paź 18, 2015 16:41

http://de.swoopshare.com/file/d8067ce33 ... 2.png.html

N paź 18, 2015 17:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 127  Następna strona