Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Autor |
Wiadomość |
Dural
zbanowany na stałe
|
 Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Wszystko sie zgadza! Nie unos sie. "Wycisniecie sensownej esencji" a la osiris, nazywamy potocznie manipulacja. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Cz paź 07, 2010 19:53 |
|
|
|
 |
Nithael
|
 Bardzo mi się podobają te owijania w bawełnę określeń , fantazja ludzka jest nieograniczona.
|
Cz paź 07, 2010 20:15 |
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Jesli ktos z Was nie czytal rozmow pilotow, to niech to zrobi. Warto!
Czytałem, a teraz odświeżam. Bardzo ciekawe sa niektóre wypowiedzi. Te o których tak Jarosław Kaczyński jak i Macierewicz pewnie dyskutować nie maja zamiaru. pare przykłądów: " W tej chwili w tych warunkach, które sa obecnie, nie damy rady usiąść - Dowódca o 10:26:19,1No, to mamy problem - dyrektor Kazan 10:26:43,6Możemy pół godziny powisieć i odlecieć na zapasowe - Dowódca 10:26:44,8Jakie zapasowe? -Kazan 10:26:47,7... (tu nastapiła odpowiedź o Witebsku i Mińsku) Na razie nie mam decyzji Prezydenta co dalej robić - Kazan 10:30:32,7Tak więc mimo fatalnej pogody, DECYZJĘ miał podjąć Prezydent, a nie Kapitan. Takie coś możliwe jest tylko w zapyziałym wojsku. W cywilnych liniach Kapitan powiedziałby Prezydentowi "Spadaj" i zrobił swoje - czyli wylądował tam gdzie bezpiecznie. Co się działo gdy coś takiego odważył się zrobić jeden z byłych dowódców Tu-154 wiemy nie od dziś. Tzw. "inteligenci" wybrani przez niższych intelektualnie na "przywudcuf Narodó- Wolsko -Katolickiego" oskarżyli tegoż Kapitana o tchórzostwo. Nie ma o czym gadać! Polityczny wydźwięk tej wizyty był ważniejszy od życia. Winni tej katastrofy to organizatorzy i pomysłodawcy całej hucpy - Kancelaria Prezydenta z nim na czele, oraz Prezes Pis-u.
|
Cz paź 07, 2010 20:31 |
|
|
|
 |
Nithael
|
Ja nie mam pojęcia skąd ty wyciągnąłeś wnioski jakie wyciągnąłeś na podstawie tej treści ? Swój domysł zamieniasz w twierdzenie i zaistnienie faktu i krzyczysz. A gdzie masz ten dowód czarno na białym ?
|
Cz paź 07, 2010 20:37 |
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
To powiedz mi skąd wysnuwa swoje wnioski Jarosław Kaczyński i jego PiSowskie otocznie z Macierewiczem na czele, to był zamach, że odpowiedzialny jest Rząd itp? Z obłędem trudno walczyć co nie? O tym, że Kaczyński jest "obłąkany i niezrównoważony" po cichutku mówią także członkowie jego partii. Robią to delikatnie lub anonimowo, ale robią. Świadectwem tego są samorządowcy, którzy w większości odcinają sie od PiSu, mimo iż startują pod jego "sztandarem".
Ja wysnułem moje wnioski (dla zabawy). Macierewicz pod auspicjami Kaczyńskiego wykazuje swój obłęd, a niestety media pewnego Pana Księdza (który ma z chrześcijaństwem tyle wspólnego co krowa z astronomią), utwierdzają to wszystko ubierając na dodatek w tzw "Polsko-Narodowo-Katolicyzm" (co jest chorym wymysłem obłąkanych głów).
Acha: Nie wiem co mam odpowiedzieć, bo Wasz Wódz powiedział kiedyś że: "...Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne..."
Zgłupiałem wtedy i głupawka trzyma mnie do dziś. Nie potrafię odróżnić białego od czarnego. Tak jak sam Jarosław Kaczyński.
Ostatnio edytowano Cz paź 07, 2010 21:01 przez kenfollett, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz paź 07, 2010 20:50 |
|
|
|
 |
Witold
|
Cytuj: To nie manipulacja tylko wyciśnięcie sensownej esencji z jej wypowiedzi. Podświadomie napisał między wierszami prawdę i to wyeksponowałem. I to jest właśnie manipulacja. Kaczyński ostatnio coraz bardziej wariuje i czego się można było obawiać, jego wyznawcom się to udziela. Choć w sumie, to osiris chyba zawsze taki był...
|
Cz paź 07, 2010 20:56 |
|
 |
Nithael
|
kenfollett
A po co ja mam sie domyślać na jakiej podstawie ktoś mówi to co mówi, ja chce zobaczyć jednoznaczny zapis.
|
Cz paź 07, 2010 21:10 |
|
 |
mazli
|
kenfollett napisał(a): To powiedz mi skąd wysnuwa swoje wnioski Jarosław Kaczyński i jego PiSowskie otocznie z Macierewiczem na czele, to był zamach, Metody, "demokracja", "władza" Rosji, sposób prowadzenia śledztwa, obwinianie od dnia katastrofy pilotów (w tym brak znajomości języka rosyjskiego, lub piloci sukcesywnie obniżali wysokość i chcieli lądować na drzewach), pozwolenie aby cenny materiał czyli wrak rdzewiał pół roku pod gołym niebem, czarne skrzynki w Rosji, niejasności przy sekcji zwłok, premier państwa na którego terenie doszło do katastrofy na czele komisji (sędzia we własnej spawie) itp. kenfollett napisał(a): że odpowiedzialny jest Rząd itp? Samolot rządowy. Rząd i podległe mu służby zapewniają bezpieczeństwo pierwszemu obywatelowi. kenfollett napisał(a): Z obłędem trudno walczyć co nie? Trudno - Drzewiecki, Chlebowski czy Schetyna dymisjonowani z powodu podejrzeń. Natomiast w przypadku śmierci głowy państwa rząd uważa, że całe nasze państwo działało prawidłowo. kenfollett napisał(a): O tym, że Kaczyński jest "obłąkany i niezrównoważony" Od dłuższego czasu mówią ludzie establishmentu, którzy w Polsce po okrągłym stole nie chcą zmienić nic. kenfollett napisał(a): "...Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne..."
Zgłupiałem wtedy i głupawka trzyma mnie do dziś. Nie potrafię odróżnić białego od czarnego. Tak jak sam Jarosław Kaczyński. Jak Ty sobie biedaku poradzisz, skoro obecny prezydent powiedział o strategii wyjścia z NATO, zaliczył Norwegię do Unii Europejskiej, analizował wprowadzenie sądów 48-godzinnych i uważa, że kapitalista to ktoś taki kto popiera kapitalizm. kenfollett głowa Cię tylko rozboli i ból nie ustąpi chyba nigdy! Ja mam inny sposób - przejęzyczenia traktuję z przymrożeniem oka. Natomiast błędy merytoryczne już niekoniecznie.
|
Cz paź 07, 2010 22:39 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Zwolennicy zanikajacej partii, kogo Waszym zdaniem nalezalo wybrac? Jeden "jaki duzy, taki glupi", drugi "jaki maly taki madry"? Wielka roznica?  Cytuj: w tym brak znajomości języka rosyjskiego, Mazli, jestes typowym przykladem czlowieka za bardzo ufajacego. Moglbys napisac w JAKIM CELU pilot mialby znac jezyk rosyjski?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt paź 08, 2010 15:27 |
|
 |
mazli
|
Dural napisał(a): Mazli, jestes typowym przykladem czlowieka za bardzo ufajacego. Moglbys napisac w JAKIM CELU pilot mialby znac jezyk rosyjski? Nie mam pojęcia drogi Duralu. Jednak słyszałem parę dni po katastrofie wypowiedź rosyjskiego specjalisty na temat braku znajomości języka rosyjskiego przez pilotów w kontekście przyczyn katastrofy. Raczej pytanie o cel zadać powinieneś tamtemu jegomościowi.
|
Pt paź 08, 2010 15:41 |
|
 |
Nithael
|
Ciekawe czy nasi piloci znają arabski....
|
Pt paź 08, 2010 15:53 |
|
 |
Kamyk
|
Usunąłem kilka ostatnich postów nie na temat. Jak chcecie sobie porozmawiać o politykach, to wiecie gdzie
|
So paź 09, 2010 7:04 |
|
 |
Gita2
|
Na temat rządu polskiego i katastrofy smoleńskiej ostro wypowiada się A.Fotyga. Temat katastrofy samolotu w której zginęło wielu wspaniałych Polaków długo będzie nurtował serca i umysły wielu ludzi mieszkających w Polsce i na świecie. Na ten temat wypowiada również się w ND Waszczykowski: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po01.txt
|
So paź 09, 2010 8:02 |
|
 |
Nithael
|
Z tym światem to nie przesadzajmy, Polska to nie pępek świata. A po tej niesamowitej kompromitacji lepiej żeby świat jak najszybciej zapomniał. O jakich ostrych słowach Fotygi mówisz? Możesz przytoczyć?
|
So paź 09, 2010 20:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Z tym światem to nie przesadzajmy, Polska to nie pępek świata. A to ciekawe. Kiedy PO nabija się z PiS-u to nagminnie mówi się i pisze, iż cały świat się z nas śmieje ale kiedy krytyka dotyczy polityków PO okazuje się nagle, że nie jesteśmy w centrum uwagi opinii światowej. To w końcu jak to jest? Cytuj: O jakich ostrych słowach Fotygi mówisz? Możesz przytoczyć? Zgadza się. To nie były żadne ostre słowa tylko suche fakty. 
|
So paź 09, 2010 21:30 |
|
|
|