Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 21:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Wszystko sie zgadza! Nie unos sie. "Wycisniecie sensownej esencji" a la osiris, nazywamy potocznie manipulacja. :D

Cz paź 07, 2010 19:53

:D
Bardzo mi się podobają te owijania w bawełnę określeń , fantazja ludzka jest nieograniczona.

Cz paź 07, 2010 20:15
zbanowany na stałe

Cytuj:
Jesli ktos z Was nie czytal rozmow pilotow, to niech to zrobi. Warto!

Czytałem, a teraz odświeżam. Bardzo ciekawe sa niektóre wypowiedzi. Te o których tak Jarosław Kaczyński jak i Macierewicz pewnie dyskutować nie maja zamiaru.
pare przykłądów:

"W tej chwili w tych warunkach, które sa obecnie, nie damy rady usiąść - Dowódca o 10:26:19,1
No, to mamy problem - dyrektor Kazan 10:26:43,6
Możemy pół godziny powisieć i odlecieć na zapasowe - Dowódca 10:26:44,8
Jakie zapasowe? -Kazan 10:26:47,7
... (tu nastapiła odpowiedź o Witebsku i Mińsku)
Na razie nie mam decyzji Prezydenta co dalej robić - Kazan 10:30:32,7

Tak więc mimo fatalnej pogody, DECYZJĘ miał podjąć Prezydent, a nie Kapitan. Takie coś możliwe jest tylko w zapyziałym wojsku. W cywilnych liniach Kapitan powiedziałby Prezydentowi "Spadaj" i zrobił swoje - czyli wylądował tam gdzie bezpiecznie. Co się działo gdy coś takiego odważył się zrobić jeden z byłych dowódców Tu-154 wiemy nie od dziś. Tzw. "inteligenci" wybrani przez niższych intelektualnie na "przywudcuf Narodó- Wolsko -Katolickiego" oskarżyli tegoż Kapitana o tchórzostwo.
Nie ma o czym gadać! Polityczny wydźwięk tej wizyty był ważniejszy od życia. Winni tej katastrofy to organizatorzy i pomysłodawcy całej hucpy - Kancelaria Prezydenta z nim na czele, oraz Prezes Pis-u.

Cz paź 07, 2010 20:31

Ja nie mam pojęcia skąd ty wyciągnąłeś wnioski jakie wyciągnąłeś na podstawie tej treści ?
Swój domysł zamieniasz w twierdzenie i zaistnienie faktu i krzyczysz.
A gdzie masz ten dowód czarno na białym ?

Cz paź 07, 2010 20:37
zbanowany na stałe

To powiedz mi skąd wysnuwa swoje wnioski Jarosław Kaczyński i jego PiSowskie otocznie z Macierewiczem na czele, to był zamach, że odpowiedzialny jest Rząd itp?
Z obłędem trudno walczyć co nie?
O tym, że Kaczyński jest "obłąkany i niezrównoważony" po cichutku mówią także członkowie jego partii. Robią to delikatnie lub anonimowo, ale robią. Świadectwem tego są samorządowcy, którzy w większości odcinają sie od PiSu, mimo iż startują pod jego "sztandarem".

Ja wysnułem moje wnioski (dla zabawy). Macierewicz pod auspicjami Kaczyńskiego wykazuje swój obłęd, a niestety media pewnego Pana Księdza (który ma z chrześcijaństwem tyle wspólnego co krowa z astronomią), utwierdzają to wszystko ubierając na dodatek w tzw "Polsko-Narodowo-Katolicyzm" (co jest chorym wymysłem obłąkanych głów).

Acha:
Nie wiem co mam odpowiedzieć, bo Wasz Wódz powiedział kiedyś że:
"...Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne..."

Zgłupiałem wtedy i głupawka trzyma mnie do dziś. Nie potrafię odróżnić białego od czarnego. Tak jak sam Jarosław Kaczyński.

Ostatnio edytowano Cz paź 07, 2010 21:01 przez kenfollett, łącznie edytowano 1 raz

Cz paź 07, 2010 20:50

Cytuj:
To nie manipulacja tylko wyciśnięcie sensownej esencji z jej wypowiedzi.
Podświadomie napisał między wierszami prawdę i to wyeksponowałem.

I to jest właśnie manipulacja.

Kaczyński ostatnio coraz bardziej wariuje i czego się można było obawiać, jego wyznawcom się to udziela. Choć w sumie, to osiris chyba zawsze taki był...

Cz paź 07, 2010 20:56

kenfollett

A po co ja mam sie domyślać na jakiej podstawie ktoś mówi to co mówi, ja chce zobaczyć jednoznaczny zapis.

Cz paź 07, 2010 21:10

kenfollett napisał(a):
To powiedz mi skąd wysnuwa swoje wnioski Jarosław Kaczyński i jego PiSowskie otocznie z Macierewiczem na czele, to był zamach,

Metody, "demokracja", "władza" Rosji, sposób prowadzenia śledztwa, obwinianie od dnia katastrofy pilotów (w tym brak znajomości języka rosyjskiego, lub piloci sukcesywnie obniżali wysokość i chcieli lądować na drzewach), pozwolenie aby cenny materiał czyli wrak rdzewiał pół roku pod gołym niebem, czarne skrzynki w Rosji, niejasności przy sekcji zwłok, premier państwa na którego terenie doszło do katastrofy na czele komisji (sędzia we własnej spawie) itp.

kenfollett napisał(a):
że odpowiedzialny jest Rząd itp?

Samolot rządowy. Rząd i podległe mu służby zapewniają bezpieczeństwo pierwszemu obywatelowi.

kenfollett napisał(a):
Z obłędem trudno walczyć co nie?

Trudno - Drzewiecki, Chlebowski czy Schetyna dymisjonowani z powodu podejrzeń. Natomiast w przypadku śmierci głowy państwa rząd uważa, że całe nasze państwo działało prawidłowo.

kenfollett napisał(a):
O tym, że Kaczyński jest "obłąkany i niezrównoważony"

Od dłuższego czasu mówią ludzie establishmentu, którzy w Polsce po okrągłym stole nie chcą zmienić nic.

kenfollett napisał(a):
"...Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne..."

Zgłupiałem wtedy i głupawka trzyma mnie do dziś. Nie potrafię odróżnić białego od czarnego. Tak jak sam Jarosław Kaczyński.

Jak Ty sobie biedaku poradzisz, skoro obecny prezydent powiedział o strategii wyjścia z NATO, zaliczył Norwegię do Unii Europejskiej, analizował wprowadzenie sądów 48-godzinnych i uważa, że kapitalista to ktoś taki kto popiera kapitalizm. kenfollett głowa Cię tylko rozboli i ból nie ustąpi chyba nigdy! Ja mam inny sposób - przejęzyczenia traktuję z przymrożeniem oka. Natomiast błędy merytoryczne już niekoniecznie.

Cz paź 07, 2010 22:39
zbanowany na stałe

Zwolennicy zanikajacej partii, kogo Waszym zdaniem nalezalo wybrac? Jeden "jaki duzy, taki glupi", drugi "jaki maly taki madry"? Wielka roznica? :D
Cytuj:
w tym brak znajomości języka rosyjskiego,

Mazli, jestes typowym przykladem czlowieka za bardzo ufajacego. Moglbys napisac w JAKIM CELU pilot mialby znac jezyk rosyjski?

Pt paź 08, 2010 15:27

Dural napisał(a):
Mazli, jestes typowym przykladem czlowieka za bardzo ufajacego. Moglbys napisac w JAKIM CELU pilot mialby znac jezyk rosyjski?

Nie mam pojęcia drogi Duralu. Jednak słyszałem parę dni po katastrofie wypowiedź rosyjskiego specjalisty na temat braku znajomości języka rosyjskiego przez pilotów w kontekście przyczyn katastrofy. Raczej pytanie o cel zadać powinieneś tamtemu jegomościowi.

Pt paź 08, 2010 15:41

Ciekawe czy nasi piloci znają arabski....

Pt paź 08, 2010 15:53

Usunąłem kilka ostatnich postów nie na temat. Jak chcecie sobie porozmawiać o politykach, to wiecie gdzie

So paź 09, 2010 7:04

Na temat rządu polskiego i katastrofy smoleńskiej ostro wypowiada się A.Fotyga. Temat katastrofy samolotu w której zginęło wielu wspaniałych Polaków długo będzie nurtował serca i umysły wielu ludzi mieszkających w Polsce i na świecie.
Na ten temat wypowiada również się w ND Waszczykowski:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po01.txt

So paź 09, 2010 8:02

Z tym światem to nie przesadzajmy, Polska to nie pępek świata.
A po tej niesamowitej kompromitacji lepiej żeby świat jak najszybciej zapomniał.
O jakich ostrych słowach Fotygi mówisz? Możesz przytoczyć?

So paź 09, 2010 20:36
Cytuj:
Z tym światem to nie przesadzajmy, Polska to nie pępek świata.

A to ciekawe.
Kiedy PO nabija się z PiS-u to nagminnie mówi się i pisze, iż cały świat się z nas śmieje ale kiedy krytyka dotyczy polityków PO okazuje się nagle, że nie jesteśmy w centrum uwagi opinii światowej.
To w końcu jak to jest?

Cytuj:
O jakich ostrych słowach Fotygi mówisz? Możesz przytoczyć?

Zgadza się.
To nie były żadne ostre słowa tylko suche fakty. :D

So paź 09, 2010 21:30
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93  Następna strona