Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 3:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość

Post Re: Idziemy na wybory
Przed chwilą obejrzałem sobie właśnie przypadkowo w telewizji spot reklamowy PIS pt. "Ewa i przyjaciele". Dla osób nie zaznajomionych - znalazłem internetową wersję: https://wybierzpis.org.pl/aktualnosci/s ... rzyjaciele
Co to w ogóle jest? Jeżeli coś takiego, ma kogokolwiek przekonać do głosowania na PIS, to chyba tylko debila. Drodzy wyborcy, PIS ma Was za debili...

N paź 18, 2015 18:31
Dariusz-555 napisał(a):
droga Alicjo , najblizszy przyklad z twojego podworka czyli tuz kolo ciebie . byla sobie kopalnia kamieni szlachetnych dobrze prosperujaca , irlandzki cud gospodarczy twoich idoli i . . . . . juz po kopalni . zgadza sie ?

czas odkleic sie od klawiatury i wyjrzec przez okno .

Powtarzasz to po raz enty pomimo wielu odpowiedzi....skleroza czy brak zrozumienia czytanego tekstu.

Cytuj:
No tak twoja natarczywa agitacja za PiS, obrzucanie innych inwektywami za niechęć do PiS, to przecież jedynie pokorne służenie dobru bliźniego.
A im bardziej sie pieklisz, tym mocniej utwierdzasz mnie w przekonaniu.....od PiS broń nas.....

A jaki ja mam powód, aby się pieklić? Czy ten, że partia za którą w/g Ciebie natarczywie agituję od kilku miesięcy ma nad skompromitowaną Platformą przewagę co najmniej 10%?
Nie ośmieszaj się Alus, jesteś żałosna w tym, że do upadłego bronisz coś co jest nie do obronienia, wciskasz ciemnotę i kłamiesz, że natarczywie agituję za Prawem i Sprawiedliwością.
Jasno i wyraźnie deklaruję, że będę głosować na Prawo i Sprawiedliwość i to jest w/g ciebie natarczywe agitowanie?
Opamiętaj się kobieto!
26 października być może PKW poda oficjalne wyniki glosowania, ale jest to bardzo mało prawdopodobne i wtedy zobaczymy, czy rząd utworzy PiS-ZP, czy koalicja anty-pisowska.
Prezes JK stwierdził, że żadne koalicje nie są brane pod uwagę, czyli będą tylko dwie możliwości.[/quote]
No właśnie jaki ty masz powód pisania po kilka razy podobnego tekstu, skoro stale ci powtarzam..Ku wolności wyswobodził nas Chrystusa.....
Powiedziałaś, ze będziesz głosować na PiS.....uważasz, że raz zadeklarowany wybór, nie jest do zrozumienia i przyjęcia przez innych? :o

N paź 18, 2015 18:43

byl w TV wywiad z pracownikami tej kopalni , i to mi otworzylo oczy .
a teraz napisz cos i nie zapomnij poklaskac samej sobie .

N paź 18, 2015 19:24

ktos tu pisze ze PiS ma ludzi za debili . a PO za kogo ma ludzi ?

N paź 18, 2015 20:04

Pani gita chce dobrze dla "Prawdziwej Polski".
Kto wątpi, jest w błędzie.

Pani gita, podporo tego forum, cały czas trzymam z Panią sztamę.

N paź 18, 2015 20:16
Do otwarcia lokali wyborczych zostało 6 dni 10 godzin....min....sek.
Kilka dni temu napisałam notkę:"WSTYD MI! W moim mieście prawdopodobnie wygra Platforma" Coś się zaczyna zmieniać na lepsze, kilkakrotnie miałam przyjemność usłyszeć:wszyscy tylko nie Platforma!
Pożyjemy, zobaczymy!

N paź 18, 2015 20:24
Moderator

egleszmeglesz napisał(a):
Przed chwilą obejrzałem sobie właśnie przypadkowo w telewizji spot reklamowy PIS pt. "Ewa i przyjaciele". Dla osób nie zaznajomionych - znalazłem internetową wersję: https://wybierzpis.org.pl/aktualnosci/s ... rzyjaciele
Co to w ogóle jest? Jeżeli coś takiego, ma kogokolwiek przekonać do głosowania na PIS, to chyba tylko debila. Drodzy wyborcy, PIS ma Was za debili...

Faktycznie, fatalny jest ten spot. I śmieszny, bo jeśli afera taśmowa jest ich kluczowym hakiem na PO, to znaczy, że nie mają żadnych haków na PO.

Ale druga strona nie jest lepsza. Pokazują spot, w którym Kaczyński mówi: "Nie pozwolimy, by Polskę upokorzyć, ostatecznie zniszczyć."

Na pewno wzbudza wielki lęk u widzów...

~ Pink Floyd, "Hey you"

N paź 18, 2015 20:50

do zwyciestwa PiS pozostalo 6 dni , 21 godzin , 47 minut i 29 sekund . i tyle samo sostalo ekipie " Ewa i przyjaciele " do spakowania manatkow i won .

N paź 18, 2015 23:32

Już tłumaczę dlaczego powyższym spotem czuję się jako wyborca obrażony.
To jest przekaz (o ile można to nazwać przekazem) na poziome tresury psa Pawłowa. Czyli bodziec mający wywołać określoną reakcję. Bodziec ma być krótki - stąd jakieś urywane ujęcia, wzbudzający najbardziej pierwotne instynkty - czyli lęk, strach, niepokój. Wyborca w ogóle nie powinien się zastanawiać, ma po prostu odczuć.
Słychać Tuska, mówi "Amber Gold" - aha czyli Tusk jest winny "Amber Gold". Wystarczy.
Zresztą Kurski powiedział - "ciemny lud to kupi". Przyjemnych zakupów.

Pn paź 19, 2015 7:14
Moderator

Wszystkie spoty wyborcze działają na zasadzie traktowania odbiorcy instrumentalnie.
Ameryki nie odkryłeś.

Jeśli Ci się to nie podoba, zacznij postulować likwidację wszystkich spotów wyborczych wszystkich partii zamiast ograniczać się do krytyki jednego tylko dlatego, że akurat jesteś z innej opcji politycznej niż jego autorzy.

Pn paź 19, 2015 7:51
Zobacz profil WWW
gita napisał(a):
Kilka dni temu napisałam notkę:"WSTYD MI! W moim mieście prawdopodobnie wygra Platforma" Coś się zaczyna zmieniać na lepsze, kilkakrotnie miałam przyjemność usłyszeć:wszyscy tylko nie Platforma!
Pożyjemy, zobaczymy!

Piszesz to po raz kolejny, uzyskałaś odpowiedź ten kilka razy....w czym leży twój problem?.....wstyd za wolne wybory nie pozwala ci żyć spokojnie....cierpisz za miliony?
Z dobroci serca radzę ci przeprowadzić się w rejon woj. podkarpackiego....i będziesz dumna.

Pn paź 19, 2015 8:08
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Pożyjemy, zobaczymy!

Piszesz to po raz kolejny, uzyskałaś odpowiedź ten kilka razy....w czym leży twój problem?.....wstyd za wolne wybory nie pozwala ci żyć spokojnie....cierpisz za miliony?
Z dobroci serca radzę ci przeprowadzić się w rejon woj. podkarpackiego....i będziesz dumna.

Znowu KŁAMIESZ! po raz pierwszy piszę, że jest nadzieja na to, że Platforma jednak nie wygra w moim mieście; miałam możliwość słyszeć:wszyscy tylko nie Platforma!, a więc być może nie będę musiała przeprowadzać się na Podkarpacie.

Pn paź 19, 2015 8:17
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Pożyjemy, zobaczymy!

Znowu KŁAMIESZ! po raz pierwszy piszę, że jest nadzieja na to, że Platforma jednak nie wygra w moim mieście; miałam możliwość słyszeć:wszyscy tylko nie Platforma!, a więc być może nie będę musiała przeprowadzać się na Podkarpacie.

Dokładnie OSIEM razy w październiku napisałaś WSTYD MI.
Zmieniałaś jedynie uzasadnienia, ale non stop jest ci WSTYD.

Pn paź 19, 2015 8:42
Cytuj:
Alus napisał(a):

Alus napisał(a):
Dokładnie OSIEM razy w październiku napisałaś WSTYD MI.
Zmieniałaś jedynie uzasadnienia, ale non stop jest ci WSTYD.

A ile razy napisałam:SKOMPROMITOWANA PLATFORMA jeszcze nie policzyłaś???

Pn paź 19, 2015 9:03

Pani gita, ONI nie zauważają jak bardzo stara się Pani o dobro "Prawdziwej Polski".
To jacyś reakcjoniści, lewacy i..., i..., i... diabli wiedzą kto jescze.
Toż niedługo jakiś tam Syryjczyk będzie chciał plunąć Pani w twarz.
I może jeszcze zgwałcić?;)

Pani gita, Pani jest git!
Number ONE!

Pn paź 19, 2015 11:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 127  Następna strona