Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Poseł Kornel Morawiecki planuje utworzyć koło poselskie WOLNI I SOLIDARNI, jak myślicie, uda się?
|
| N kwi 17, 2016 19:18 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Morawiecki bardzo plącze się w zeznaniach. W programie Tak jest juz wypierał się własnych słów, juz wmawiał, że "koleżanka" zagłosowała za niego z własnej inicjatywy. Tylko skąd miałaby jego kartę, tego nie wyjaśnia. Tak wraz z godnością traci się resztki autorytetu. Nie ma co zbierać.
|
| N kwi 17, 2016 20:11 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
przed chwila na TRWAM dowiedzielismy sie ze Donald T. nie ma ochoty byc zwyklym europoslem ( 90.000 zl miesiecznie ) , chcialby przedluzenia kadencji Krola Europy . ma szanse ?
|
| N kwi 17, 2016 20:21 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Poseł Kornel Morawiecki planuje utworzyć koło poselskie WOLNI I SOLIDARNI, jak myślicie, uda się? Wolni od czego? Solidarni z czym? w czym? W głosowaniu na cztery ręce?
|
| N kwi 17, 2016 20:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Morawiecki bardzo plącze się w zeznaniach. W programie Tak jest juz wypierał się własnych słów, juz wmawiał, że "koleżanka" zagłosowała za niego z własnej inicjatywy. Tylko skąd miałaby jego kartę, tego nie wyjaśnia. Tak wraz z godnością traci się resztki autorytetu. Nie ma co zbierać. O tym, że chce w sejmie utworzyć koło poselskie WOLNI I SOLIDARNI mówił w programie "Dziś wieczorem"
|
| N kwi 17, 2016 20:31 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| N kwi 17, 2016 20:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Nie ma co zbierać" dotyczyło jego godności i autorytetu. Po prostu bankrut. A co do koła poselskiego: trzech posłów może i zbierze, na klub poselski nie ma szans nawet z narodowcami. Będzie jeszcze jeden satelita PiS i skończy jak wszystkie satelity w niebycie.
|
| N kwi 17, 2016 20:58 |
|
 |
|
kosiarz1
|
Kozioł napisał(a): "Nie ma co zbierać" dotyczyło jego godności i autorytetu. Po prostu bankrut. A co do koła poselskiego: trzech posłów może i zbierze, na klub poselski nie ma szans nawet z narodowcami. Będzie jeszcze jeden satelita PiS i skończy jak wszystkie satelity w niebycie. Co biedakom, lewakom zrobil Moawiecki? Koniec jego autoryteru, godnosci, honoru! Bo wyszedl z sali sejmowej, a kolezanka za niego zaglowsowLa! Nie istotne, że w tym czasie będacy na sali sejmowej ok.200 posłów wyciagneło swoje karty do głosowania, udajac, że ich nie ma. Już nie wspomnę, że tacy ludzie honoru jak Kukiz, raz w komitecie poparcia PO, raz PiS, wraz z Budka sami wyciagali karty z maszyn do głosowania, niepokornym kolegom, ktorzy nie chcieli się z taka forma "demokracji " zgodzić. Coż Morawiecki nie pisał poddanczych listow do Kiszczaka, nie uczestniczyl w podziale łupow wraz z komunistami, nie "prywatyzowal" , nie kradł...wiec dla Koziola jest bez honoru...dobrze, że w realu nie spotykam takich koziolkow...w Pacanowie... 
|
| Pn kwi 18, 2016 7:07 |
|
 |
|
Johnny99
|
kosiarz1 napisał(a): Co biedakom, lewakom zrobil Moawiecki? Koniec jego autoryteru, godnosci, honoru! Bo wyszedl z sali sejmowej, a kolezanka za niego zaglowsowLa!  Głównie dlatego, że jeszcze dzisiaj zupełnie jawnie powiedział, że jego koło poselskie ma służyć jego synowi w karierze politycznej. No, świetnie - mnie się wydawało i tak dotąd o Morawieckim myślałem, że poseł ma służyć Polsce, a nie karierom politycznym członków swojej rodziny. Bardzo przykry zawód 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn kwi 18, 2016 7:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
O, chwilę mnie nie było, a tu widzę, ukraińskie porządki w polskim Sejmie się szerzą. Tak? To kosiarz chciał powiedzieć?
|
| Pn kwi 18, 2016 7:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Bo wyszedl z sali sejmowej, a kolezanka za niego zaglowsowLa! Tak, bo ponoć prosił koleżankę o głosowanie, a to jest niedopuszczalne. W kampanii wyborczej (jakiejkolwiek, nawet na wójta)można mieć pełnomocnika na określonych warunkach, a w Sejmie na gębę? kosiarz1 napisał(a): Nie istotne, że w tym czasie będacy na sali sejmowej ok.200 posłów wyciagneło swoje karty do głosowania, udajac, że ich nie ma. Już nie wspomnę, że tacy ludzie honoru jak Kukiz, raz w komitecie poparcia PO, raz PiS, wraz z Budka sami wyciagali karty z maszyn do głosowania, niepokornym kolegom, ktorzy nie chcieli się z taka forma "demokracji " zgodzić. Ot tłumaczenie zła złem  Dziecinada: "pse pani, on tez ściągał i nie dostał pały"kosiarz1 napisał(a): Coż Morawiecki nie pisał poddanczych listow do Kiszczaka, nie uczestniczyl w podziale łupow wraz z komunistami, nie "prywatyzowal" , nie kradł...wiec dla Koziola jest bez honoru...dobrze, że w realu nie spotykam takich koziolkow...w Pacanowie... Cóż, najwyraźniej niezbyt się liczył w Solidarności... .
|
| Pn kwi 18, 2016 7:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): kosiarz1 napisał(a): Co biedakom, lewakom zrobil Moawiecki? Koniec jego autoryteru, godnosci, honoru! Bo wyszedl z sali sejmowej, a kolezanka za niego zaglowsowLa!  Głównie dlatego, że jeszcze dzisiaj zupełnie jawnie powiedział, że jego koło poselskie ma służyć jego synowi w karierze politycznej. No, świetnie - mnie się wydawało i tak dotąd o Morawieckim myślałem, że poseł ma służyć Polsce, a nie karierom politycznym członków swojej rodziny. Bardzo przykry zawód  Wice-premier Mateusz Morawiecki zasłużył na to, aby popierać jego politykę, którą realizuje dla dobra Polski, niezależnie od tego, że jest synem człowieka walczącego z komuną oraz z układem okrągło-stołowym. Ja będę z sympatia obserwować poczynania Kornela Morawieckiego w tworzeniu poselskiego koła popierającego politykę wice-premiera Mateusza Morawieckiego.
|
| Pn kwi 18, 2016 7:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wice-premier Mateusz Morawiecki zasłużył na to, aby popierać jego politykę, którą realizuje dla dobra Polski, Konkretnie czym?......chyba jedynie przejściem do PiS, bo gdy przez kilka lat był doradcą Tuska nie był zasłużony....
|
| Pn kwi 18, 2016 7:53 |
|
 |
|
kosiarz1
|
Johnny99 napisał(a): kosiarz1 napisał(a): Co biedakom, lewakom zrobil Moawiecki? Koniec jego autoryteru, godnosci, honoru! Bo wyszedl z sali sejmowej, a kolezanka za niego zaglowsowLa!  Głównie dlatego, że jeszcze dzisiaj zupełnie jawnie powiedział, że jego koło poselskie ma służyć jego synowi w karierze politycznej. No, świetnie - mnie się wydawało i tak dotąd o Morawieckim myślałem, że poseł ma służyć Polsce, a nie karierom politycznym członków swojej rodziny. Bardzo przykry zawód  Sluchasz wybiorczo. Takze uslyszałem, ze jeżeli działania działania jego syna będa slużyć Polsce, a on uważa ze służa, to on bedzie je wspierał i wspiera.
|
| Pn kwi 18, 2016 8:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Wice-premier Mateusz Morawiecki zasłużył na to, aby popierać jego politykę, którą realizuje dla dobra Polski, Konkretnie czym?......chyba jedynie przejściem do PiS, bo gdy przez kilka lat był doradcą Tuska nie był zasłużony.... Był doradcą Tuska? To znaczy,że chciał zrobić z Tuska porządnego człowieka, ale mu się to nie udało.
|
| Pn kwi 18, 2016 8:24 |
|
|
|