Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
bramin napisał(a): Mamy tu do czynienia z mentalnością kibolsko-plemienną. Jak nasz człowiek to jest cacy, jak nasz przeciwnik to potraktujmy go bejsbolem. Bardziej z prawymi Polkami i resztą jaką stanowi "element animalny" jak prawi Kaczyński. Partie się żrą, ale takiej pogardy wobec społeczeństwa nie popierającego PiS, jak dotychczas żadna inna partia nie stosowała.
|
Pn mar 14, 2022 9:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Partie się żrą, ale takiej pogardy wobec społeczeństwa nie popierającego PiS, jak dotychczas żadna inna partia nie stosowała. Tu musze Cię zmartwić, podam tylko kilka kilka cytatów, to język miłości i tolerancji, zgadnij kto to powiedział: "Musimy strzasnąć ze zdrowego drzewa naszego państwa pisowską szarańczę" "Na nich trzeba bejsbola" "Na PiS głosowały regiony zapóźnione cywilizacyjnie" "Słuchajcie tego tępe cepy" "Czasami musimy walić przeciwnika dechą w łeb" "Dorżnąć watahę". To tylko niektóre cytaty i nie pochodzą one z ust partyjnych fanatyków ale z ust osób prominentnych pewnej partii. Innych wulgarnych wypowiedzi nie będę cytował bo administracja mogłaby mnie zbanowac. Wracając do aktualności bo w takim dziale się znajdujemy. Jest już jakiś dobry znak, ze w obliczu wojny politycy prawie wszystkich partii potrafią wznieść się ponad podziałami i przegłosować specustawę, potrafią tez razem pomagać uchodźcom na granicy. Oby tak dalej. To mnie cieszy.
|
Pn mar 14, 2022 12:42 |
|
 |
robaczek2
|
bramin napisał(a): Jest już jakiś dobry znak, ze w obliczu wojny politycy prawie wszystkich partii potrafią wznieść się ponad podziałami i przegłosować specustawę, potrafią tez razem pomagać uchodźcom na granicy. Oby tak dalej. To mnie cieszy. Fajnie tylko jednoczesnie czytam na facebooku komentarze jak to Ukraincy sie panosza lub ze otrzymuja wiecej swiadczen niz Polacy. No i wypowiedzi ze uchodzcy z innych krajow sa inaczej traktowani niz z Ukrainy. Nie dogodzi. Gdy sie ktos uprze ze wszystkiemu winne PIS albo PO to nie ma szans.
|
Pn mar 14, 2022 15:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
robaczek2 napisał(a): czytam na facebooku komentarze jak to Ukraincy sie panosza lub ze otrzymuja wiecej swiadczen niz Polacy. To świadczy o trzech rzeczach (niepotrzebne skreślić lub dopisać kolejne):złej woli i głupocie, niedoinformowaniu lub celowej rosyjskiej propagandzie. robaczek2 napisał(a): No i wypowiedzi ze uchodzcy z innych krajow sa inaczej traktowani niz z Ukrainy. W tych wypowiedziach celują ludzie, którzy zupełnie oderwali sie od rzeczywistości i żerując na ludzkim nieszczęściu próbują lansować siebie, swoją partię lub swoje poglądy polityczne albo są tez zwykli zjadacze chleba. Jak takie cos widzę i słyszę to, przepraszam ale mam odruch wymiotny. Jedna pani, którą kiedyś bardzo szanowałem za jej zaangażowanie w działalność charytatywną, a która niedawno została europosłanką tez wygaduje takie rzeczy. Nie chcę jej obrażać ale mam wątpliwości co do jej przymiotów umysłowych. Jest to smutne jeśli organizacje charytatywne i ich założyciele lub członkowie babrają się w polityce. Cóż, takie czasy. robaczek2 napisał(a): Gdy sie ktos uprze ze wszystkiemu winne PIS albo PO to nie ma szans. Znam paru takich, to nieszczęśliwi ludzie. Świat istniał bez PiS i PO i tez będzie istniał jeśli te partie odejdą do historii.
|
Wt mar 15, 2022 11:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Okazuje sie, z wicepremier ds bezpieczenstwa jednak jest. Ostatnie tygodnie nigdzie go nie bylo widac ani slychac, a teraz... https://tvn24.pl/polska/mateusz-morawie ... ny-5635781Moze ktos wie, dlaczego do trzech premierow dolaczyl, ukryty dotad gleboko, jeden wicepremier? Nie napisze jakie mysli mi sie nasuwaja w zwiazku z ta akcja. Jedyne, co cenzura przepusci to: "Jak ci z Samosierry szaleńcy, Jak ci spod Rokitny, sprzed lat.". Szalencze gesty to polska specjalnosc.
|
Wt mar 15, 2022 11:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szukam i szukam po necie i nigdzie nie moge znalezc niezaleznego potwierdzenia, ze te akcje firmuje Rada Europy. W zadne oswiadczenia skazanego sadownie za jawne klamstwa Morawieckiego nie wierze.
No i informacja, ze sa w drodze, to lamanie wszelkich procedur bezpieczenstwa. Albo wicepremier ma gwarancje z Kremla, albo chce byc pochowany kolo brata. Trzecia opcja to nieuleczalna choroba (umyslowa), ale Morawiecki chyba jeszcze z zyciem sie nie pozegnal....
|
Wt mar 15, 2022 12:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A moze by tak na spokojnie i bez emocji bo one uniemożliwiają zdolność logicznego myślenia. Media niemieckie o tym piszą. Było to wszystko uzgodnione. https://www.rheinpfalz.de/politik_artik ... 28621.htmlhttps://www.stern.de/politik/ausland/re ... 01582.html
|
Wt mar 15, 2022 12:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moze tak na spokojnie i bez emocji potrafisz znalezc informacje ze strony UE, a nie od polskiego rzecznika rzadu? Bo tylko jeo wypowiedz cytuje prasa. Wiesz sam jak sie NATO zdziwilo, na informacje prasowe, ze ma polskie MiGi uzywac w wojnie z Rosja. Jak Czesi dowiadywali sie z gazet, ze dogadali sie z Polska w sprawie Turowa.
I jestes pewien, ze tak wczesna informacja byla uzgodniona chocby z premierami Czech i Slowenii i oni poszli na to ryzyko?
|
Wt mar 15, 2022 12:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): https://tvn24.pl/polska/mateusz-morawiecki-i-jaroslaw-kaczynski-jada-dzis-do-kijowa-na-spotkanie-z-wladzami-ukrainy-5635781 Po co to nie wiem, ale trzech z nich to bliscy przyjaciele Orbana (przyjaciela Putina) - Morawiecki, Kaczyński i premier Słowenii J. Jansa.
|
Wt mar 15, 2022 13:01 |
|
 |
andej
|
bramin napisał(a): A moze by tak na spokojnie i bez emocji bo one uniemożliwiają zdolność logicznego myślenia. Jak można bez emocji, gdy się jest przepełnionym nienawiścią? Każda okazja jest dobra aby dopiec komuś, kogo się nie lubi. Nie liczy się polska racja stanu, tylko zapiekłe uczucia. Kael napisał(a): Moze tak na spokojnie i bez emocji potrafisz znaleźć informacje ze strony UE, A jak znajdziesz te strony, to dla uwiarygodnienie będziesz musiał znaleźć także francuskie, holenderskie, hiszpańskie itd. Jeno dziwne, że niemieckie stały się niewiarygodne. Ale nic to. Wiarygodne jest to, co zgodne z oczekiwaniami. Reszta to fałsz. Kael napisał(a): https://tvn24.pl/polska/mateusz-morawiecki-i-jaroslaw-kaczynski-jada-dzis-do-kijowa-na-spotkanie-z-wladzami-ukrainy-5635781 I to są jedyne wiarygodne informacje z UE. Kael napisał(a): I jestes pewien, ze tak wczesna informacja byla uzgodniona chocby z premierami Czech i Slowenii i oni poszli na to ryzyko? Nie, z pewnością zostali porwani gwałtem. Alus napisał(a): trzech z nich to bliscy przyjaciele Orbana (przyjaciela Putina) - Morawiecki, Kaczyński i premier Słowenii J. Jansa. A jakie relacje ich łączą, wzgl. dzielą z innymi przyjaciółmi Putina? Merkel, Scholz, Draghi, Macron, Rutte? ----------------------------------------- Nie wiem, czy to bohaterszczyna godna krytyki, czy rozpaczliwy akt odwagi, gdy wszyscy inni chowają się w musie nory. Wiem, że to konieczny krok, aby wstrząsną umysłami. Aby nie powtórzyło się zielone światło z 2014, gdy pogrożono palcem i zacieśniono relacje gospodarcze. I powierzono wielkie imprezy sportowe agresorowi. A Chińczyk siedzi i cierpliwie czeka. Na razie okrakiem na barykadzie. Aby nagle wesprzeć silniejszego. Albo, przynajmniej, opuścić słabszego. Lub, w zależności od tego, kto nim będzie, rzucić mu się do gardła. ----------------------------------------- A polskim piekiełku totalsi mają imperatyw osłabiania polskiego państwa (osłabiając rząd), utrudniając wypłaty unijne, bo rząd zajęty kryzysem politycznym. Nie obroni się przed atakiem wewnętrznym. I co najgorsze, do Warszawy przyjeżdżają przypadkiem jacyś istotni politycy. Do przyjaciół przyjaciela Putina. A być może zabłądzi jeszcze ktoś ważniejszy (wątpię w to). Na tym polega polityczne osamotnienie. ------------------------------------------- A ja uważam, że muszą stawać na głowie, czynić wszystko, aby nie dopuścić do kolejnych najazdów i anszlusów. Ale rozumiem zdanie adwersarzy. Interes gospodarki niemieckiej jest ueber alles. (Przepraszam, wiem, że to złośliwość, ale skoro przypisano mi germanofobię, to nie mogłem sobie odpuścić.)
|
Wt mar 15, 2022 17:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej z ta "nienawiscia" to typowa projekcja. Mnie ci panowie sa obojetni emocjonalnie, ale wysoce szkodliwi i niegodni (mojego) zaufania. Wyroki sadowe plus ich wlasne slowa chocby o Unii Europejskiej sa najlepszym swiadectwem ich prawdziwych intencji. Widze, ze ataki ad personam na moja osobe zaslepily twoj przepelniony (nieskazona zadnym uprzedzeniem) miloscia blizniego umysl na tyle, ze nie potrafisz zrozumiec prostego tekstu: nie interesuje mnie informacja podana przez rzecznika polskiego rzadu o niepowaznych akcjach PR, tylko potwierdzenie z UE, ze taka akcja jest przez UE naprawde firmowana i tak nieprofesjonalnie przeprowadzona. A co pisze np dziennikarz z Brukseli, korespondent dla France24 Nie oplacany przez PiS? "Other EU perm reps here in Brussels privately fuming about this visit, which risks being the “spark for World War 3” as one official put it. It was apparently both uncoordinated with other allies and, astonishingly, pre-announced before they left on the train across Ukraine". Z tlumaczenia Googla "Inni przedstawiciele UE tutaj w Brukseli prywatnie wściekają się na tę wizytę, która może stać się „iskrą dla III wojny światowej”, jako jeden z urzednikow to ujal. Najwyraźniej było to zarówno nieskoordynowane z innymi sojusznikami, jak i, co zaskakujące, zapowiedziane przed wyjazdem pociągiem przez Ukrainę" https://twitter.com/DaveKeating/status/ ... 2ZYIg&s=19Plus komentarze do glownego wpisu. Czyli znowu prowizorka i bufonada polskich "politykow". Jak pomysl Lecha Kaczynskiego "dzikiego" ladowania w Gruzji.
|
Wt mar 15, 2022 18:11 |
|
 |
robaczek2
|
Ale sie porobilo. Za onetem: "Według sondażu państwowego instytutu badania opinii publicznej WCIOM, 9 na 10 Rosjan w wieku emerytalnym lub przedemerytalnym popiera wojnę w Ukrainie." Dodatkowe aktualne tematy to: aborcja, eutanazja, zwiazki jednoplciowe, kaplanstwo kobiet, itd. Wesolo.
|
Wt mar 15, 2022 18:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
robaczek2 napisał(a): Ale sie porobilo. Za onetem: "Według sondażu państwowego instytutu badania opinii publicznej WCIOM, 9 na 10 Rosjan w wieku emerytalnym lub przedemerytalnym popiera wojnę w Ukrainie." Dodatkowe aktualne tematy to: aborcja, eutanazja, zwiazki jednoplciowe, kaplanstwo kobiet, itd. Wesolo. Państwowe sondażownie na całym świecie wskazują dane zgodne z opcją rządzących. Aborcja, podobnie jak rozwody - uzyskiwane "od ręki" za kilka rubli - to codzienność w Rosji, zatem raczej trudno uznać je za tematy interesujące Rosjan. A już kapłaństwo kobiet w cerkwi prawosławne to czysta abstrakcja, nie stanowiąca żadnego zainteresowania.
|
Śr mar 16, 2022 8:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Moze tak na spokojnie i bez emocji potrafisz znalezc informacje ze strony UE, a nie od polskiego rzecznika rzadu? Bo tylko jeo wypowiedz cytuje prasa. Przeczytaj co napisał Petr Fiala i co powiedział rzecznik prasowy von der Leyen, Eric Mamer. Jest to m. in. na stronie ZDF. Kael napisał(a): Wiesz sam jak sie NATO zdziwilo, na informacje prasowe, ze ma polskie MiGi uzywac w wojnie z Rosja. Ty nie zrozumiałaś o co chodzi  Inicjatywa wyszła od Josepa Borrell a nie od strony polskiej. Strona polska od początku nie chciała wchodzić w ten biznes, podobnie USA, choć początkowo Blinken wypaplał, ze być moze taki mały biznes dałoby się zrobić no i zrobił się niezły bałagan. Kael napisał(a): I jestes pewien, ze tak wczesna informacja byla uzgodniona chocby z premierami Czech i Slowenii i oni poszli na to ryzyko? Tak, jestem pewny. Było to w Wersalu.
|
Śr mar 16, 2022 11:34 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Mnie zastanawia jedno. Jak to jest, że Kaczyński w Warszawie nie ruszy się bez setki ochroniarzy, a na Ukrainę pojechał bez obstawy. Nie bał się, że ruscy ostrzelają pociąg?
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Śr mar 16, 2022 11:39 |
|
|
|