Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość
Post Re: Idziemy na wybory
gita - mam wzorem ciebie pisać dziesięciokrotnie/stukrotnie mój pogląd SKOMPROMITOWANY PIS......tylko co to wnosi do polemiki :D

Pn paź 19, 2015 11:20
Moderator

Faktycznie, PiS strasznie się skompromitowało przez ostatnie 8 lat rządów PO.

Co do wyborów, podziwiam Wasze zaangażowanie. Z drugiej strony już praktycznie, z 99,99% pewności wiemy, że te wybory wygra z dość sporą przewagą PiS i nikt na to nic nie poradzi. Tak jak 4 i 8 lat temu wygrała PO i też żadne polemiki niczego nie zmieniły.
Skoro tyle milionów Polaków chce tej zmiany to należy to uszanować.

W tym momencie będę głosował na PiS (gdyby to kogoś interesowało, choć nie wiem kogo), ale jeśli potem okaże się, że PiS będzie rządziło równie nieudolnie, co teraz PO, zmienię swoje poglądy.

Pn paź 19, 2015 12:06
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):

Co do wyborów, podziwiam Wasze zaangażowanie. Z drugiej strony już praktycznie, z 99,99% pewności wiemy, że te wybory wygra z dość sporą przewagą PiS i nikt na to nic nie poradzi. Tak jak 4 i 8 lat temu wygrała PO i też żadne polemiki niczego nie zmieniły.

W tym momencie będę głosował na PiS (gdyby to kogoś interesowało, choć nie wiem kogo), ale jeśli potem okaże się, że PiS będzie rządziło równie nieudolnie, co teraz PO, zmienię swoje poglądy.

A tym, którzy nie chcą zmian w postaci rządów PiS, szacunek już się nie należy.....choć ponoć na katolickim forum należy sie wszystkim
PiS dla mnie kompromituje się nawet w tych wyborach, choćby - Kaczyński oficjalnie daje poparcie senatorowi Biereckiemu.

Pn paź 19, 2015 12:11

dzisiejsza debata Szydlo Kopacz .

1. dopuszczeni zostali tylko dziennikarze metnego nurtu , ktorzy beda zadawac pytania .
2. TRWAM nie dopuszczone do transmisji .
3. kandydatki beda mialy mozliwosc zadania tylko JEDNEGO pytania kontrkandydatce .

Polsce do demokracji dalej niz na piechote do Ksiezyca .

Pn paź 19, 2015 15:10
Dariusz-555 napisał(a):

1. dopuszczeni zostali tylko dziennikarze metnego nurtu , ktorzy beda zadawac pytania .
3. kandydatki beda mialy mozliwosc zadania tylko JEDNEGO pytania kontrkandydatce .

Bo przecież TVTrwam dopuszcza wszystkich jak leci.... :lol:

Pn paź 19, 2015 15:17
Dariusz-555 napisał(a):
[...]
Daleko przede wszystkim dlatego, że PUBLICZNA telewizja współorganizuje debatę z udziałem przedstawicielek dwóch wybranych przez siebie ogólnopolskich komitetów wyborczych, pomijając sześć pozostałych. Co przede wszystkim stanowi działanie nie tylko niedemokratyczne, ale wręcz sprzeczne z obowiązującym TVP prawem.

Pn paź 19, 2015 15:23
akruk napisał(a):
Dariusz-555 napisał(a):
[...]
Daleko przede wszystkim dlatego, że PUBLICZNA telewizja współorganizuje debatę z udziałem przedstawicielek dwóch wybranych przez siebie ogólnopolskich komitetów wyborczych, pomijając sześć pozostałych. Co przede wszystkim stanowi działanie nie tylko niedemokratyczne, ale wręcz sprzeczne z obowiązującym TVP prawem.

Dlatego też nie jest to debata w rozumieniu stylu i zasad debaty. ale jak podają obie partie i telewizje "rozmowa o Polsce".

Pn paź 19, 2015 15:29
Tak teraz podają, kiedy pytać oficjalnie, bo wpłynęły oficjalne skargi pozostałych komitetów na łamanie prawa. A dosłownie przed kwadransem w TVN24 zaproszeni członkowie PiS i PO wprost nazywali debatą. O! TERAZ, W TYM MOMENCIE w TVN24 dziennikarka mówi o dzisiejszej DEBACIE. Inni pytani politycy w migawkach - tak samo.

Pn paź 19, 2015 15:35
medieval_man napisał(a):

Poglądów raczej nie zmienisz.Rzetelna ocena rządzącej partii, to nie zmiana poglądów, a uczciwa ocena rzeczywistości. Miejmy nadzieję, że PiS-ZP dobrze będzie rządzić i pokonywać kukułcze jaja zostawione przez PO-PSL oraz kłody rzucane pod nogi.

Pn paź 19, 2015 15:56

Cytuj:
Wszystkie spoty wyborcze działają na zasadzie traktowania odbiorcy instrumentalnie.
Ameryki nie odkryłeś.

Jeśli Ci się to nie podoba, zacznij postulować likwidację wszystkich spotów wyborczych wszystkich partii zamiast ograniczać się do krytyki jednego tylko dlatego, że akurat jesteś z innej opcji politycznej niż jego autorzy.

No dobrze, ale bez przesady. Jest różnica między traktowaniem instrumentalnym, a traktowaniem jak kretyna. No chyba że ci to nie przeszkadza. Albo nie zauważasz. Albo ci się podoba i lubisz być traktowany jak idiota.

Bo mi się nie podoba, ale też nie jestem wyborcą PISu, stąd też nie będę bez zastanowienia postulował zakazywania czegokolwiek. Co ciekawe wyborcy (chyba) PIS, od razu przyszło do głowy, że jak komuś co nie pasuje, to od razu będzie walczył o zabranianie tego. Wyobraź sobie, że można inaczej. Można to wytknąć i przejść nad tym do porządku dziennego.

Pn paź 19, 2015 16:01
Alus napisał(a):
Dariusz-555 napisał(a):

Bo przecież TVTrwam dopuszcza wszystkich jak leci.... :lol:

Odróżniasz telewizję publiczną od komercyjnych i społecznych?
Psim obowiązkiem telewizji publicznej jest równe traktowanie podmiotów i nie dziwię się, że pozostałe sześć komitetów wyborczych mają pretensję, o debatę tylko dwóch największych.
Przedstawiciele pozostałych komitetów będę sobie rozmawiać u Lisa, no i jutro wszystkie.
Co do niedopuszczenia przedstawicieli Telewizji Trwam i Republiki to nic innego jak dyskryminacja.

Pn paź 19, 2015 16:03
Moderator

egleszmeglesz napisał(a):
Jest różnica między traktowaniem instrumentalnym, a traktowaniem jak kretyna.

Odwoływanie się do najniższych emocji jest standardem dla obu głównych partii. Inni dodają do retoryki próby zachęcania do rozbicia betonu utworzonego przez POPIS - taki to powiew świeżości.

Merytorycznie większość leży. A ostatni wysyp kobiet w polskiej polityce bierze się stąd, że mężczyznom politykom spada poparcie, gdy atakują kobietę. I jako, że to ich kluczowa taktyka, prawie wszyscy wysunęli kobiety na pierwszy plan.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn paź 19, 2015 16:27
Moderator

No dobrze, ale bez przesady. Jest różnica między traktowaniem instrumentalnym, a traktowaniem jak kretyna. No chyba że ci to nie przeszkadza. Albo nie zauważasz. Albo ci się podoba i lubisz być traktowany jak idiota.

Każde instrumentalne traktowanie jest traktowaniem innych jak kretynów.
Każdy spot wyborczy, także te realizowane przez PO traktują ludzi jak kretynów. Lubisz, jak PO traktuje Cię jak kretyna, ale jak już zrobi to PiS to Ci się nie podoba?
Bo mi się nie podoba, ale też nie jestem wyborcą PISu, stąd też nie będę bez zastanowienia postulował zakazywania czegokolwiek. Co ciekawe wyborcy (chyba) PIS, od razu przyszło do głowy, że jak komuś co nie pasuje, to od razu będzie walczył o zabranianie tego.

Skoro to ci nie pasuje i nie chcesz być traktowany jak kretyn, to chyba będziesz o to walczył, żeby przestano traktować Cię jak kretyna?
Wyobraź sobie, że można inaczej. Można to wytknąć i przejść nad tym do porządku dziennego.

Jasne. Jak PO przez całe 8 lat. Przechodziło do porządku dziennego nad dziesiątkami afer. Jasne, że tak też można. Ale to dopiero jest traktowanie ludzi jak kretynów.

Pn paź 19, 2015 16:31
Zobacz profil WWW
Moderator

Swoja drogą to "debata" między Kopacz a Szydło nie jest nikomu potrzebna.
No chyba, że pani Kopacz, która od tygodni błaga i płacze o "debatę" z PiS, bo liczy, że przestraszy ludzi PiSem.
Zwykle o taką konfrontację zabiegają jednak przegrani.

I tak to będzie wyglądało: Kopacz będzie histerycznie prowokowała Szydło i wykazywała jakie to straszne rzeczy będą nas czekały, a Szydło będzie spokojnie wykazywała 8-letnią nieudolność PO i jej grzechy.

Alus i Kael uznają, że "debatę" wygrała Kopacz, Gita czy Dariusz555 uznają, że Szydło zmiażdżyła aktualną premier.

Pn paź 19, 2015 16:38
Zobacz profil WWW
Moderator

Jeśli Kopacz nie będzie zanadto straszyć PiSem, wtedy myślę, że wygra (mam na myśli sondaże dotyczące debaty). Kopacz wydaje mi się niemożliwa do sprowokowania. Inaczej Szydło.

Debata realnie jest nic nie warta ale ciekawi mnie jak im pójdzie.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn paź 19, 2015 16:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 127  Następna strona