Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
|
| Pn kwi 18, 2016 8:25 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Solą w oku są dla was-totalnej opozycji godne obchody, a opieranie się na brukowej prasie normą.
|
| Pn kwi 18, 2016 9:13 |
|
 |
|
JedenPost
|
Przeciez to zakrawa na żywcem z komuny wyjęty kult jednostki. Znasz drugi przypadek, gdzie obchodzi się czyjąś rocznicę pogrzebu?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pn kwi 18, 2016 9:23 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Solą w oku są dla was-totalnej opozycji godne obchody, a opieranie się na brukowej prasie normą. Nie mam nic przeciwko Mszy św. (w rocznicę śmierci, a nie pogrzebu), bo taka "należy się" wszystkim zmarłym. Nawet rocznica śmierci św. Jana Pawła II nie jest tak hucznie obchodzona, a był nieporównanie większym autorytetem. No, jeszcze gdyby to była jakaś okrągła rocznica śmierci, to ok. Takie obchodzi się w przypadku znanych osobiśtosci. JedenPost napisał(a): Przeciez to zakrawa na żywcem z komuny wyjęty kult jednostki. Znasz drugi przypadek, gdzie obchodzi się czyjąś rocznicę pogrzebu? Będzie Korea Pn: http://wyborcza.pl/1,75248,15152639,Bly ... czyli.html
|
| Pn kwi 18, 2016 9:55 |
|
 |
|
Tomek44
|
gita napisał(a): Solą w oku są dla was-totalnej opozycji godne obchody, a opieranie się na brukowej prasie normą. Jak ktoś tkwi w wiecznej żałobie, to jest to niezdrowe psychicznie. Zmuszanie innych do tkwienia w wiecznej żałobie - to przemoc psychiczna.
|
| Pn kwi 18, 2016 10:14 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): gita napisał(a): Solą w oku są dla was-totalnej opozycji godne obchody, a opieranie się na brukowej prasie normą. Nie mam nic przeciwko Mszy św. (w rocznicę śmierci, a nie pogrzebu), bo taka "należy się" wszystkim zmarłym. Nawet rocznica śmierci św. Jana Pawła II nie jest tak hucznie obchodzona, a był nieporównanie większym autorytetem. No, jeszcze gdyby to była jakaś okrągła rocznica śmierci, to ok. Takie obchodzi się w przypadku znanych osobiśtosci. Przy czym, jak wyjaśnił mi ksiądz gdy chciałam zamówić Mszę w na konkretny dzień śmierci mamy, że odprawia się takie msze w rycie radosnym - dzień wstąpienia do szczęśliwego życia wiecznego wiecznego. Nie żałobne po stracie życia doczesnego, takie msze odprawiane są w dniu pogrzebu. A w przypadku miesięcznic, pojmowane są przez uczestników jako żałobne z nutą oskarżeń.
|
| Pn kwi 18, 2016 10:22 |
|
 |
|
Johnny99
|
JedenPost napisał(a): Przeciez to zakrawa na żywcem z komuny wyjęty kult jednostki. Znasz drugi przypadek, gdzie obchodzi się czyjąś rocznicę pogrzebu? Nawet rocznicy pogrzebu Jana Pawła II nie obchodzimy (odbył się 8 kwietnia). Cóż, nadgorliwość niemal zawsze prowadzi do śmieszności, czego jeden dowód już mamy: http://i.wpimg.pl/647x414/d.wpimg.pl/37 ... ynski.jpegKto to jest?  Bo Lecha Kaczyńskiego niespecjalnie przypomina (niektórzy twierdzą, że to Adam Słodowy, ale też niespecjalnie podobny..)
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn kwi 18, 2016 10:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kornel Morawiecki:najpierw koło, w przyszłości klub poselski. Wierzę, że koło powstanie, ale klub??? Trudno powiedzieć http://polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/ ... mentarnego
|
| Pn kwi 18, 2016 11:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): JedenPost napisał(a): Przeciez to zakrawa na żywcem z komuny wyjęty kult jednostki. Znasz drugi przypadek, gdzie obchodzi się czyjąś rocznicę pogrzebu? Nawet rocznicy pogrzebu Jana Pawła II nie obchodzimy (odbył się 8 kwietnia). Cóż, nadgorliwość niemal zawsze prowadzi do śmieszności, czego jeden dowód już mamy: http://i.wpimg.pl/647x414/d.wpimg.pl/37 ... ynski.jpegKto to jest?  Bo Lecha Kaczyńskiego niespecjalnie przypomina (niektórzy twierdzą, że to Adam Słodowy, ale też niespecjalnie podobny..) "Rzeźbiarz" przez dwa semestry studiował rzeźbę, a wykonał w ciągu 3 tygodni. Nie pierwsze i nie ostatnie tego typu "arcydzieło" - mamy w kraju kilka/kilkanaście podobnych rzeźb św Jana Pawła II.
|
| Pn kwi 18, 2016 11:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ks Miedlar wskazuje kierunek Polski. Cytuj: Tego dnia odbyła się też msza, podczas której ks. Jacek Międlar nazwał narodowo-katolicki radykalizm "chemioterapią dla ogarniętej nowotworem złośliwym Polski". http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... -i,,1.htmlNo faktycznie. http://polska.newsweek.pl/bialystok-onr ... 139,1.htmlNarodowcy zalatwia wszelkie problemy. BEzpieczni beda tylko ludzie typu slowianskiego z wielkim krzyzem na piersiach. Ale, zaraz, historia cos takiego juz przerabiala. Polacy, jak widac - nie.
|
| Pn kwi 18, 2016 17:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zgadza się, i to jest problem. Polacy widzą siebie - i do takiego postrzegania są przyuczani - jako ci niewinni, co tylko cierpieli, a sami nigdy złego nic. Dodajmy do tego kompleks imperialny "od morza do morza" i dostajemy coś, co byłoby niebezpieczne, a naprawdę skończy się jak Uganda Idiego Amina, co w końcu wydał wojnę, OIDP, Tanzanii. Straty Tanzanii w tej wojnie wyniosły: jeden czołg.
|
| Pn kwi 18, 2016 17:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Memy świetnie to podsumowały Islamizacja Europy trwa nacjonaliści z flagami Arabii Saudyjskiej w kościele w Białymstoku. Przy tej manifestacji wyszła inna sprawa - ksiądz Międlar po raz kolejny łamie zakaz wydany mu przez przełożonego i pytanie - jakim sposobem znalazł sie w Białymstoku, skoro ponoć z Zakopanego miał trafić do zamkniętego klasztoru?
|
| Pn kwi 18, 2016 19:07 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
Johnny99 napisał(a): kosiarz1 napisał(a): Co biedakom, lewakom zrobil Moawiecki? Koniec jego autoryteru, godnosci, honoru! Bo wyszedl z sali sejmowej, a kolezanka za niego zaglowsowLa!  Głównie dlatego, że jeszcze dzisiaj zupełnie jawnie powiedział, że jego koło poselskie ma służyć jego synowi w karierze politycznej. No, świetnie - mnie się wydawało i tak dotąd o Morawieckim myślałem, że poseł ma służyć Polsce, a nie karierom politycznym członków swojej rodziny. Bardzo przykry zawód  W demokracji to jest tak, jak w społeczności, która ustala zasady i dlatego powinny być one przestrzegane. W komunizmie zasady są narzucone przez reżim, więc nie mogą być godne szacunku. To typowe podejście osoby przesiąkniętej życiem w komunie. Niestety wielu innych naszych polityków myśli tak samo.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| Pn kwi 18, 2016 22:15 |
|
 |
|
JedenPost
|
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Wt kwi 19, 2016 8:02 |
|
 |
|
Johnny99
|
ErgoProxy napisał(a): Polacy widzą siebie - i do takiego postrzegania są przyuczani - jako ci niewinni, co tylko cierpieli, a sami nigdy złego nic. Wszyscy tak siebie widzą, może z wyjątkiem Niemców, bo ci już naprawdę nie mają innego wyjścia, ale im też ostatnio zaczyna to coraz bardziej uwierać.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt kwi 19, 2016 8:13 |
|
|
|