Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak się dochodzicie i już macie ułożoną "szarą sieć" z PO a ja pisałam kto w Kielcach prywatyzował służbę zdrowia i jakoś nie zauważyliście
"Każda ustawa może być wykorzystana" - bez ustawy też prywatyzują:D
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 84141.html
Pytanie tylko czemu tak sprawne CBA, gdy pan z PiS-u pędził do min. sportu z kwotą 60 tys. łapówki, zatrzymali go w drzwiach - nie chcieli wiedzieć do kogo tak pędzi podzielić się
I czemu to "słuszne służby"nie dociekły dlaczego min. Polaczek wstrzymał wykonastwo autostrady za 6 mld/km przez "oligarchę Kulczyka" a teraz "odtajał" i tenże "oligarcha" - już swój"  - buduje dalej...za...9 mld/km.
Swoim wolno?????
Oni tak są już zakłamani, że min. sportu dementuje jakoby po wypadku opatrzył go dr. Podgórski
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 81942.html
|
Wt paź 16, 2007 21:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie zauważyli bo są zaślepieni wiarą w "samo dobro" .
http://wiadomosci.onet.pl/1624831,11,item.html
Cynizm PiS-u sięga wyzyn!!
Ciekaw jestem kiedy powstanie Komisja Śledcza d/s Kaczmarka!
Tej afery jakoś nie chcą PiSjańczycy wyjaśnić. Teraz nagle zachciało im sie KŚ bo pokazali "bombę" w postaci jednej skorumpowanej baby. Ta bomba jest zwykłym kapiszonem.
Dobrze jednak, niech KŚ powstanie, ale nie tylko ta jedna. Mam nadzieję, że Dobry Bóg nie pozwoli by PiSjańskie miernoty z katolitycznym Rydzykiem dalej rządziły Polską
|
Wt paź 16, 2007 22:14 |
|
 |
WebCM
|
PO ukrywa swoje plany (nie wiadomo, kto naprawdę rządzi), PiS z koalicjantami powiększył aparat państwowy i wydawał zbyt dużo pieniędzy na własne cele, LPR weszło w konflikt z żydami, LiD - postkomuniści, którzy w przeszłości okradali Polskę i brali łapówki (afery), a programie znajdują się kontrowersyjne punkty. Pozostaje PSL Mikołajczyka, dla którego ważna jest ochrona środowiska (a zniszczonej przyrody łatwo nie przywrócimy).  Zobaczymy, co ciekawego wydarzy się jeszcze w kolejnych dniach. Program i priorytety PSL na lata 2007-2011. KPP na pewno odpada  , a inne lewicowe -za socjalistyczne.
_________________ .:: KTO RANO WSTAJE, TEN PODPIS DOSTAJE ::.
|
Wt paź 16, 2007 22:28 |
|
|
|
 |
Paschalis
|
monika001 napisał(a): Renata_ZG napisał(a): Sawicka została wywalona z PO na zbity pysk i sprawa zamknięta. Sprawa nie jest zamknięta, bo z wypowiedzi Sawickiej wyraźnie wynikało, że w sprawę zamieszane są inne osoby z PO. To tylko insynuacje. Podobnie można by spekulować po aferze z narkomanem w kancelarii prezydenta. Albo po aferze z panem Kornatowskim i Netzlem, których PiS i prezydent bronił jak lwy, gdy opozycja podważała ich kompetencje i kwalifikacje moralne gdy ci byli nominowani na bardzo ważne stanowiska. Można by, ale byłaby to podobna brudna insynuacja, co w przypadku Sawickiej. Cytuj: CBA wszystkiemu winne. Biedna Sawicka, po co teraz brała! Po co teraz informować społeczeństwo!!!!! Za kilka dni zamieszani w sprawę posłowie staną się nietykalni. Po wyborach dostaną od popleczników PO immunitety!!!!!!!!  Zatem do przodu. By żyło się lepiej!!!!!!!!!!!!!
Po pierwsze, nie wiadomo, czy ta kobieta po raz kolejny weszłaby do Sejmu.
Po drugie, immunitet nie jest nadawany przez "popleczników PO", ale przez prawo RP, które pod tym względem jest zgodne z prawem w większości krajów UE. Immunitet może być uchylony przez parlament.
Po trzecie, sam Dorn w momencie gdy p. Sawicka została złapana powiedział, że wspólnie z Kamińskim założyli, że nie będą sprawy szczególnie nagłaśniać, ani wykorzystywać do walki politycznej. Teraz, po tym jak Kaczyński niespodziewanie przegrał debatę z Tuskiem, pan Kamiński zwołał konferencję by pochwalić się działaniami sztandarowej służby PiS-u wobec p. Sawickiej, a PiS zaatakował PO i zaczął domagać się komisji śledczej wietrząc "układ prywatyzacyjny". Oczywiście wszystko na kilka dni przed wyborami.
_________________ www.onephoto.net
|
Śr paź 17, 2007 6:44 |
|
 |
godunow
|
profos20 napisał(a): Od lat jestem zarejestrowany w Niepublicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej i nigdy w życiu nie wrócę do publicznej służby zdrowia, gdzie panuje syf i chamstwo.
Nie jest żadne panacum na służbę zdrowia..
W województwie śląskim od lat chyba juz pomału 10 wszystkie przychodnie są prywatne.. W rekach państwa pozostały jedynie przychodnie przy szpitalach..
Problem jest gdzie indziej..
Podam przykład. który to obrazuje..
Dentysta za wyrwanie zęba kasuje około 50 pln..
Za tę sama od kasy chorych lekarz dentysta dostaje 6 złotych słownie sześć złotych
I do póki tego nie zmienimy ..
Czyli nie zrobimy koszyka świadczeń gwarantowanych płatnych tak samo jak prywatnie to nie mamy nawet co marzyć o zlikwidowaniu pentalogii.. Europa Zachodnia dawno przerobiła ten temat.. Tam nie ma różnicy ( średnio) kto płaci za tę samą usługe ubezpieczenie czy pacjent prywatnie..
Tam dentysta wie że za wyrwanie zęba dostanie tyle i tyle niezależnie kto zapłaci . (Mówie tu o przeciętnym gabinecie dentystycznym a nie o wyszukiwanych klinikach specjalistycznych)
|
Śr paź 17, 2007 7:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 jeszcze jeden powód głosowania na PIS
o.... teraz nie mam już wątpliwości
nie chodzi mi juz o silne państwo, w który stworzy się liberalne warunki do zarabiania pieniędzy
to jest solidny argument by zagłosować na PIS
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=64383
pzdr
|
Śr paź 17, 2007 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a tak na serio - po wczorajszym wystapieniu CBA nawet mnie zmiękła przysłowiwowa rura
dotychczas tolerwoałem metody Pis-u
ale nawet dla mnie przekroczyli wczoraj jakąś granicę
to już przestał być bolesny dla mnie pragmatyzm a zaczął się spektakl znieważania własnych ideałów - w imię ich właśnie
im blizej wyborów tym bardziej waham się czy głosować na Pis
(pomijam to, że w toruniu nie ma na kogo głosować)
pzdr
|
Śr paź 17, 2007 8:57 |
|
 |
monika001
|
Paschalis napisał(a): nie wiadomo, czy ta kobieta po raz kolejny weszłaby do Sejmu. Weszłaby z pewnością. To prawa ręka pana Schetyny, a i pani Kopacz oceniła ją jako byłą bardzo energiczną i ambitną osobę, której były zlecane różne zadania do wykonania w ramach wykonywanej pracy parlamentarzystki. Paschalis napisał(a): Po drugie, immunitet nie jest nadawany przez "popleczników PO", ale przez prawo RP, które pod tym względem jest zgodne z prawem w większości krajów UE. Immunitet może być uchylony przez parlament.
Co nie zmienia faktu, że najpierw poplecznicy PO muszą zagłosować, aby posłowie mogli dostać mandaty! Sprawa bezdyskusyjna.
A po trzecie to dzisiaj Kopacz prawie płacze, a Pitera się miota i bezsilnie nagłaśnia jakieś rzekome propozycje, o których przez ostatnie dwa lata "zapomniała".
Nieudolne kłamstwa Platformy ws prywatyzacji służby zdrowia pogrzebią ją samą  !!!!!! Z czego tu się tłumaczyć! Sawicka powiedziała wystarczająco dużo i odsłoniła kulisy przyszłej władzy!!!!!!!!!!!!!
Tylko ślepi tego nie widzą.
|
Śr paź 17, 2007 11:00 |
|
 |
godunow
|
Cytuj: a tak na serio - po wczorajszym wystapieniu CBA nawet mnie zmiękła przysłowiwowa rura dotychczas tolerwoałem metody Pis-u ale nawet dla mnie przekroczyli wczoraj jakąś granicę
Tu jest trochę tak jak w meczu.. Po problematycznym rzucie wolnym strzał i gol.. Można gdybać czy to z tego miejsca ( tu w tym czasie )
Co Robi Tusk po stracie bramki próbuje wyrzucić obrońcę. ( czytaj swojego posła z Częstochowy) .. To trzeba było zrobić przed.. nie tuż po..
Jako ż e nie zamierzam głosować na PiS
To jednak już przewiduję scenariusz po wyborczy.. Wygra PiS.
Ano dlatego bo PO zabrakło brakuje agresji.. Trzeba grać tak ja na to przeciwnik pozwala . Agresywna kampania PiS-u przyniesie efekt.. Tusk dopiero pod koniec kampanii przeszedł na ten styl uprawiania kampanii agresywny i to go najprawdopodobniej zgubi..
Co po wyborach
Zapewne PiS utworzy z PO koalicję PO bez Tuska nie wyobrażam sobie Tuska jako sternika platformy po kolejnej porażce wyborczej ( trzeciej pod rząd.) . Dziwiło mnie w kampanii że PO tak słabo wykorzystywała potknięcia PiS-u Choćby spraw Kacmarka Afery w ministerstwie sportu etc..
Dopiero pod koniec kampanii przypomniano sobie o tych faktach.. Ale chyba za późno by odwrócić uwagę wyborców.
|
Śr paź 17, 2007 11:13 |
|
 |
godunow
|
Cytuj: Nieudolne kłamstwa Platformy ws prywatyzacji służby zdrowia pogrzebią ją samą WykrzyknikWykrzyknikWykrzyknikWykrzyknik Z czego tu się tłumaczyć! Sawicka powiedziała wystarczająco dużo i odsłoniła kulisy przyszłej władzy!WykrzyknikWykrzyknikWykrzyknikWykrzyknikWykrzyknikWykrzyknik
Nie krzycz tak głośno
bo lud rozliczy PiS i to wcześniej niż sie spodziewasz. za ich bezeceństwa .
To PiS walczy o koryto za wszelką cene
Gotowi nawet stan wojenny wprowadzić ( stosowna ustwa została uchwalona w sierpniu br. by tylko żreć z koryta..
Ze PO nie potrafiło..
starczyło obrac inny kierunek
Choćby ja z polecania Zyty Zusy uzdrawiają chorych. zabierają renty i (znowu sądy 9 na 10 przywracają czytaj uniewinniają decyzje ZUS ) całej Polsce. . ale na to jeszcze przyjdzie czas..
Mach
|
Śr paź 17, 2007 11:21 |
|
 |
Renata_ZG
|
monika001 z całym szacunkiem, ale chyba jednak za bardzo ukierunkowałaś się politycznie. Prywatyzacja szpitali nie jest niczym nowym, ważne aby obywatel miał bezpłatny dostęp do usług medycznych, oczywiście płacąc składkę w wybranej firmie ubezpieczeniowej. Chyba masz zdrową rodzinę, bo inaczej wiedziałabyś, że nic gorszego tej służbie zdrowia już nie spotka, jednym słowem DNO.
Nie broń PiSu za wszelką cenę, tylko spójrz obiektywnie, czy naprawdę wierzysz że dzisiaj jakakolwiek partia odważyłaby się na prywatyzację służby zdrowia w sposób, który powodowałby zgony pacjentów z powodu braku karty kredytowej ? No nie żartuj sobie!!! Nikt nie jest święty, PO też nie, ale nie rób z PO oszołomów. A na ocenę radzę poczekać po fakcie, a nie z góry zakładać, że celem PO jest wkurzenie całego społeczeństwa.
Efekty PiSu już widziałam i chyba nic mnie już bardziej nie zgorszy, jak działania tej partii, zarówno jeśli chodzi o wykorzystywanie państwowych instytucji jak i Kościoła do swoich celów, kosztem dobra społecznego, jakim jest wzajemne zaufanie i szacunek.
PiS kocha Polskę, ale tą z portretu sprzed lat, ale ludzie którzy ich otaczają to już nie Polska.
|
Śr paź 17, 2007 11:58 |
|
 |
Ukyo
|
O ile mi wiadomo nikt nie ma zamiaru prywatyzować pogotowia ratunkowego. Ta instytucja zawsze pozostanie państwowa. Spot PiSu (który ja, osoba która raz na ruski rok ogląda telewizję) widziałam 3 razy! (a sąd chyba ani razu) jest straszliwą manipulacją i straszeniem społeczeństwa. To maja być politycy?
a prywatyzacja szpitali (ale mądra) nie jest złym pomysłem. Proponuje użyc szarych komurek, a nie powtarzać jak mantrę najczarniejsze scenariusze rodem z Faktu czy SE. Lepsze to, niz zamykanie szpitali, jak to wymyslił min. Religa (sympatyczny staruszek, ale chyba nie do końca na swoim miejscu. może pora, aby administracja zajmował się ekonomista a nie lekarz).
Naduzywanie wykrzykników staje się modne.
O nie, znowu nas okradnOM, o nie  !!!!!!!1111111oneoneone
|
Śr paź 17, 2007 12:09 |
|
 |
monika001
|
Renata_ZG napisał(a): monika001 z całym szacunkiem, ale chyba jednak za bardzo ukierunkowałaś się politycznie.
Zupełnie jak ty, tylko w inną stronę.
Co do pozostałych spraw to każdy z nas ma prawo mieć swoją opinię.[/img]
|
Śr paź 17, 2007 12:21 |
|
 |
Ukyo
|
monika, jak na razie Renata używa argumentów, a Ty odbijasz piłeczke na zasadzie "pewnie poszła", "pewnie zrobiła", "pewnie chcieli", a brzmi to na poziomie wypowiedzi mojej babci na temat mojej rudej bujnej czupryny, ze "rudy to wredny" - na co mój kuzynek babci odpalił "a u nas w szkole jest rudy ksiądz".
Możesz mieć przecież swoja opinię, głosowac na kogo tam chcesz i kto Tobie opowiada. Ale rób to merytorycznie, a nie an zasadzie ataku na kolesia (w sumie za Tuskiem nie przepadam), który nic jeszcze nie zdążył w tym kraju zrobić, a poziomem agresji stara sie jedynie dorównać Kaczorkowi.
|
Śr paź 17, 2007 12:27 |
|
 |
Renata_ZG
|
oglądałam wystąpienie Pani Sawickiej poza tym, że się przyznała do winy i przeprosiła Tuska i kolegów z PO powiedziała co nastepuje (cytuje za TVN24.pl):
Nie uchylam się od odpowiedzialności za czyn, ale według mnie była to była ukartowana gra. Misternie przygotowywana od roku prowokacja, której kulminacja nastąpiła tuż przed wyborami. Nie wiem, dlaczego mnie wytypowano - mówiła.
I na dowód opowiedziała o bliskich relacjach, jakie łączyły ją z oficerem CBA. Jak powiedziała poznała go na kursie, a on szybko zaczął udawać przyjaźń, a potem uczucie. - Tomasz Piotrowski, bo tak się przedstawił, mówił, że jest młodym przedsiębiorcą z Wiednia, chciał żebym mu pomogła rozpocząć interes w Polsce. Otrzymywałam miłe i czułe smsy, listy, upominki i kwiaty. Dlaczego CBA ich nie ujawniło? – pytała dramatycznie.
kobieta by nie wzięła łapówki gdyby nie podjudzał jej do tego agent, wchodząc z nią w relacje intymne.
Mnie wzruszyła jedna rzecz, którą powiedziała, że w Polsce z uczciwego człowieka można zrobić przestępcę - to tak jak za czasów SB. No niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu, ale czy CBA jest od tego aby korupcji było mniej, czy od jej produkowania i zamykania wszystkich, kto się da nabrać na prowokację.[/i]
|
Śr paź 17, 2007 13:31 |
|
|
|