Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uchodzcy a Kosciół
Marek_Piotrowski napisał(a): Już kolejny raz wyciągasz temat "czy ty uważasz mnie za ignorantkę czy nie". Masz jakieś na tym punkcie kompleksy, czy jak? To nie jest temat o tym "czy Helenka jest ignorantką", ani o tym "za kogo Marek uważa Helenkę". Ooo, tym razem się odniosłeś  , tyle że to jest wybieg. A jeśli chodzi o kompleksy: gdybym je miała, nie spierałabym się z Tobą mając świadomość z kim się spieram. Mogę mieć kompleksy w zakresie historii (i tu nie dyskutuję), ale nie teologii. Marek_Piotrowski napisał(a): Znowu to samo - dyskutujemy na jakiś temat i nagle zdanie przeciwne do Twojego jest rozważane nie jako zdanie w dyskusji tylko zdanie na Twój temat. Po czym oczywiście następuje komentarz na temat mojego nastawienia Obudź się dziewczyno - nie cały świat krąży wokół Ciebie i nie każdy kto się wypowiada na jakiś temat (nawet inaczej niz Ty) zamierza powiedzieć coś o Tobie Odniosłeś się niejednokrotnie do mnie personalnie w swoich odpowiedziach, stąd moje wnioski, które od razu przedstawiam dla jasności. Marek_Piotrowski napisał(a): To jest fakt i wykręcanie się "nie zrozumieniem" nie pomoże. Na fakt odpowiedziałaś insynuacją. Właśnie dlatego nie chciałem rozmawiać z Wami w temacie o Dudzie - takiego nagromadzenia hejtu dawno nie widziałem. no jasne  Jaka insynuacją? Nie zauważyłeś, że to był sarkazm? I nic w tym temacie nie mówiłam o Dudzie, a sarkazm był o Tusku. Nie próbuj mnie wciągać w temat Dudy. Marek_Piotrowski napisał(a): Aha, tak powiedziałaś, nie dyskutując Dokładnie tak. Marek_Piotrowski napisał(a): Udowodnij mi, że ja mówię że Ty mówiłaś Znów - zwróciłem uwagę na konkretne sformułowania w wypowiedzi papieża. A Ciebie jak widać figę obchodzi moja wypowiedź w kwestii, o jaką mnie zapytałaś (wypowiedź papieża), tylko od razu przechodzisz z tematu dyskusji na temat "Helenki i co ona powiedziała". Chwila. Masz obiekcję jeśli przeniosę coś z innego tematu, ale z dyskusji z Tobą, a sam wtrącasz coś, o czym mowy nie było, więc jak mam to zrozumieć? Napisałeś tak: Cytuj: Bardzo słusznie. Zauważ, że papież mówił o uchodźcach. A nie o (1) masie imigrantów bynajmniej nie będących uchodźcami (2) ludzie nie boją się "zmiany życia i mentalności" tylko (jak się okazało, słusznie) "bomb i terroryzujących całe dzielnice samozwańczych policji szariatowych" związanych z niekontrolowanym napływem imigrantów. Wytłuszczone sugeruje, że próbuję papieżowi przypisać mowę o imigrantach, chociaż o nich też nie raz wspominał, ale to inny temat. Jeśli się mylę, to po kie licho kazałeś mi cokolwiek zauważać? tak na wszelki wypadek, bo niekumata?
|
Pn cze 20, 2016 23:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Właśnie dlatego nie chciałem rozmawiać z Wami w temacie o Dudzie - takiego nagromadzenia hejtu dawno nie widziałem. Nie widziałeś, bo nie chcesz widzieć i tak Ci wygodnie. Zerknij jakiego rodzaju hejt stosowany był w wątku o Komorowskim - o potomku, wnuku/prawnuku, sowieckiego sołdata, który wyrżnął prawdziwych Komorowskich, o żonie Żydówce, której przodkowie systematycznie wyniszczali naród Polski, o zdeprawowanych dzieciach funkcjonujących w mafijnych spółkach - też oczywiście okradających rodaków. Chyba nie sądzisz, że komentarze tyczące zachowania Dudy, sa porównywalne do pomyj wylewanych na kilka pokoleń Komorowskiego i jego żony. Żona Komorowskiego Żydówka to dopust Boży uwłaczający Polakom, w żonie Dudy też Żydówce nikt z nas nie upatruje hańby dla Polski. Źdźbło w oku i stosowanie dwu miar inni potrafią dostrzec.....
|
Wt cze 21, 2016 7:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mauger napisał(a): Alus napisał(a): Co zaprzecza bzdurnym bajaniom jakoby pomagając uchodźcom przyjmiemy emigrantów zarobkowych. Młodzi zarobkowi szukają bogatych krajów, gdzie uzyskają dobrze płatną pracę. Do Polski mogę trafić ci najbiedniejsi - starzy, kalecy, kobiety i dzieci.
Starzy, kalecy i kobiety z dziećmi też swój rozum mają. Jeśli tylko da się im wybór, będą omijać, takie kraje jak Polska szerokim łukiem. Uchodźcy, którzy decydują się na podróż do Europy, przy wyborze kraju docelowego kierują się przede wszystkim względami ekonomicznymi. O co trudno mieć do nich pretensję. Polska będzie miała do czynienia z większymi grupami migrantów z Bliskiego Wschodu jedynie wtedy, kiedy zostanie przeforsowany system przymusowej relokacji. Wtedy będą tutaj trafiały osoby, które z różnych względów nie załapały się na kontyngent do takich krajów jak Niemcy czy Szwecja, a zgoda na zamieszkanie w Polsce będzie ich ostatnią deską ratunku przed deportacją z UE. Ja to wiem...... chodzi o prawdziwy obraz "Polaków-katolików", którą to iluzją wiele środowisk tak lubi się chlubić, na tle zepsutej i ateistycznej Europy....... nie ten, który mówi mi Panie, Panie, ale ten, który pełni wolę Ojca mego jest chrześcijaninem,
|
Wt cze 21, 2016 7:25 |
|
|
|
 |
Tomek44
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Właśnie dlatego nie chciałem rozmawiać z Wami w temacie o Dudzie - takiego nagromadzenia hejtu dawno nie widziałem.
KŁAMSTWO. Było wręcz odwrotnie. Zobaczyłeś twoim zdaniem "hejt" - więc sam wyskoczyłeś z hejtem obrażającym wszystkich nie popierających A. Dudy oraz laudacją, że PAD jest "najlepszym Prezydentem RP". To czego nie chciałeś zrobić - to wyjaśnić dlaczego Twoim zdaniem PAD jest "najlepszym Prezydentem RP", mimo kilkakrotnych próśb. Hejtować i obrażać innych doskonale potrafisz. Ale merytorycznie wykazać, że PAD zasługuje na to, aby wszyscy Polacy traktowali go jako "najlepszego Prezydenta RP" - to już w ogóle.
|
Wt cze 21, 2016 7:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): Marek_Piotrowski napisał(a): Właśnie dlatego nie chciałem rozmawiać z Wami w temacie o Dudzie - takiego nagromadzenia hejtu dawno nie widziałem.
KŁAMSTWO. Było wręcz odwrotnie. Zobaczyłeś twoim zdaniem "hejt" - więc sam wyskoczyłeś z hejtem obrażającym wszystkich nie popierających A. Dudy oraz laudacją, że PAD jest "najlepszym Prezydentem RP". To czego nie chciałeś zrobić - to wyjaśnić dlaczego Twoim zdaniem PAD jest "najlepszym Prezydentem RP", mimo kilkakrotnych próśb. Hejtować i obrażać innych doskonale potrafisz. Ale merytorycznie wykazać, że PAD zasługuje na to, aby wszyscy Polacy traktowali go jako "najlepszego Prezydenta RP" - to już w ogóle. Nigdy wszyscy Polacy nie będą traktować któregokolwiek prezydenta jako najlepszego. Irytujące jest jedynie "niedostrzeganie" dysproporcji pomiędzy hejtem na swojego prezydenta, a hejtem na nielubianego...... miej proporcje mocium panie.....
|
Wt cze 21, 2016 7:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Profesor Wolniewicz jest częstym gościem TV TRWAM, popierającym PiS w wyborach i zawiedzionym wyciągnięciem zza kurtyny ludzi o skrajnych poglądach: Macierewicza i Ziobro. Oto co mówi o uchodźcach (jak nalezy ich traktować). Najlepiej zatopić statki, bo to jest wojna, a na wojnie muszą być ofiary: https://www.youtube.com/watch?v=oNZAu9nMOUQAlus napisała m.in.:Cytuj: Żona Komorowskiego Żydówka to dopust Boży uwłaczający Polakom, w żonie Dudy też Żydówce nikt z nas nie upatruje hańby dla Polski. Źdźbło w oku i stosowanie dwu miar inni potrafią dostrzec..... No cóż, moralność Kalego  .
|
Wt cze 21, 2016 9:19 |
|
 |
Dariusz-555
|
widze ze od samego poczatku nikt nie umie tu wniesc cos konkretnego czyli papka ple ple ple . kilka tygodni temu tv TRWAM odwiedzil jeden z ksiezy z niemieckiej katolickiej tv KTV . na pytanie dt uchodzcow odpowiedzial krotko - " tak , jednak system socjalny Panstwa nie moze byc zachwiany " . no i co ? mozemy zamknac watek ?
|
Wt cze 21, 2016 10:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ty go nie otwierales. Nie masz nic do powiedzenia to po prostu tu nie zagladaj. I nie pisz.
|
Wt cze 21, 2016 10:39 |
|
 |
Tomek44
|
Dariusz-555 napisał(a): widze ze od samego poczatku nikt nie umie tu wniesc cos konkretnego czyli papka ple ple ple . kilka tygodni temu tv TRWAM odwiedzil jeden z ksiezy z niemieckiej katolickiej tv KTV . na pytanie dt uchodzcow odpowiedzial krotko - " tak , jednak system socjalny Panstwa nie moze byc zachwiany " . no i co ? mozemy zamknac watek ? A czemu TRWAM albo NDz nie zrobi wywiadu z papieżem Franciszkiem, tak jak to np. zrobiła "lewicowa" La Republicca i inne gazety??? Czyżby media Rydzyka były tak mało znaczące w katolickim świecie, że z zagranicznych duchownych potrafią zaprosić jedynie duchownego z niemieckiej katolickiej tv???? A może media Rydzyka uważają, że głos papieża nie jest głosem polskich katolików???
|
Wt cze 21, 2016 10:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pan Jezus powiedział również: ,,Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić go psom".
|
Wt cze 21, 2016 10:55 |
|
 |
Dariusz-555
|
media Rydzyka kilka razy w tygodniu transmituja wydarzenia z Watykanu i to jest najlepszy wywiad .
media Rydzyka zapraszaja rowniez duchownych z Syrii ( np kilka dni temu ) , Bialorusi , Ukrainy , USA oraz Wloch . wystarczy na moment odlozyc " straznice " a wlaczyc media Rydzyka i juz nie bedzie tu pytan na poziomie drugiej klasy szkoly postawowej .
|
Wt cze 21, 2016 10:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hominibus napisał(a): Pan Jezus powiedział również: ,,Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić go psom". Wyrwałeś z kontekstu. W jakich okolicznościach to powiedział i z jakim skutkiem?
|
Wt cze 21, 2016 11:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hominibus napisał(a): Pan Jezus powiedział również: ,,Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić go psom". Zabrać, nie oznacza podzielić się....a taka obowiązek podzielenia sie z potrzebującym jest kwintesencją nauki Jezusa. Helenka napisał(a): Hominibus napisał(a): Pan Jezus powiedział również: ,,Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić go psom". Cytuj: Wyrwałeś z kontekstu. W jakich okolicznościach to powiedział i z jakim skutkiem? Na podobnej zasadzie Nie ma Boga....
|
Wt cze 21, 2016 11:39 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Nawet tu nienawiść - na najmniejsza wzmiankę - wylała się Wam wszystkimi porami... Jad aż kipi... Wiecie co? Zacznijcie od próby kochania swoich Rodaków, potem przejdźcie do kochania tych, których nie widzicie i nie znacie. Na razie to skrajnie niewiarygodne - macie pełne usta gadania o kochaniu imigrantów, bo to tylko gadanie, które w gruncie rzeczy nie podlega sprawdzeniu. Za to realną postawę pokazujecie tu, pryskając nienawiścią po forum. Żeby chociaż było o co - ale nie, nienawiść kipi na każdego, kto ośmieli się nie popierać Waszego politycznego hejtu... (bo przecież nie wyrażonego normalnie zdania). brrrrr....
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Wt cze 21, 2016 18:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Nawet tu nienawiść - na najmniejsza wzmiankę - wylała się Wam wszystkimi porami... Jad aż kipi... Wiecie co? Zacznijcie od próby kochania swoich Rodaków, potem przejdźcie do kochania tych, których nie widzicie i nie znacie. Na razie to skrajnie niewiarygodne - macie pełne usta gadania o kochaniu imigrantów, bo to tylko gadanie, które w gruncie rzeczy nie podlega sprawdzeniu. Za to realną postawę pokazujecie tu, pryskając nienawiścią po forum. Żeby chociaż było o co - ale nie, nienawiść kipi na każdego, kto ośmieli się nie popierać Waszego politycznego hejtu... (bo przecież nie wyrażonego normalnie zdania). brrrrr.... Doprawdy? Gdzie widzisz nienawiść w moich postach? Mnie co najwyżej irytuje czyjaś hipokryzja.
|
Wt cze 21, 2016 18:20 |
|
|
|