Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce
| Autor |
Wiadomość |
|
Kamyk
|
Cytuj: A nie zauważyliście, drodzy forumowicze, takiej prawidłowości?
CBA sciga Leppera (Min. Rolnictwa), stawia zarzuty Januszowi Kaczmarkowi (MSW) & co, znajduje dealera narkotyków w Pałacu Prezydenckim - wtedy jest cacy bo CBA łapie "swoich" czyli... PiS-owców. A PiS, jak wiemy, oczyszczanie zaczyna (po dwóch prawie latach rządów) od swoich szeregów - chwalebne, a mianowanie Kaczmarka na Ministra SW to, oczywiście, "fatalna pomyłka personalna".
A teraz CBA wykrywa sprawę jakiejś posłanki z PO (pierwszy raz o niej słyszę, ale może mało wiem), posłanka zostaje wyrzucona z partii chyba od razu... Tym raziem CBA nie złapało "swoją" tylko "cudzą", tym razem nie widać "oczyszczenia partii", raczej jej "skorumpowanie".
Ja np. nie odniosłem wrażenia, że ktokolwiek tutaj szedłby tym tropem (ale może słabo czytałem)
Mój sprzeciw wzbudza nie fakt, że walczy się z korupcją, ale to, jak się walczy. Cel nie uświęca środków, które tutaj coraz bardziej zaczynają przypominać te stosowane w rodzących się totalitaryzmach, i to mnie niepokoi
|
| Śr paź 17, 2007 22:08 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Była posłanka Sawicka jest kobietą głupią i naiwną. Dała się złąpać na władzę i kasę. Powinna ponieść konsekwencje i poniesie.
Jednak jest też druga strona medalu.
CBA to banda ścierwojadów kierowana przez hieny o esesmańskiej mentalności w rodzaju Kamińskiego, Ziobry i pośrednio przez Kaczyńskich.
Nie żałuję Sawickiej, ale gardzę PiS-em. Gdyby nie to, że sie brzydzę i to że chronią ich BOR-owiki, to naplułbym im w twarz.
A teraz możecie na mnie donieść i równocześnie pocałować w tyłek...pieszczoszki PiSuarowate
|
| Śr paź 17, 2007 22:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Fragment życiorysu towarzysza opozycjonisty Jarosława Kaczyńskiego:
"Obudziłem się więc w południe i poszedłem do kościoła w kompletnej nieświadomości. Słyszałem tylko, jak mama ma pretensje do ojca, że nie zapłacił rachunku, bo telefon jest wyłączony. W kościele panował potworny tłok, ale akurat tego dnia był u nas Obraz NMP. Kazanie ks. Boguckiego wydawało mi się też jakieś dziwne. I powoli zacząłem się orientować co się stało."
Tak wyglądał 13 grudnia 1981 roku - dzień zamachu na wolność Narodu dla tow. Kaczyńskiego był zwykłym dniem. Dzień w którym do zakładowych działaczy Solidarności "pukali" SB-ecy i wywozili ich wbrew woli, dla tow. Kaczyńskiego był zwykłą Niedzielą.
Dziwne? Wcale nie!
W latach 1982-1989 w teczkach SB nie ma śladu jakiejkolwiek działalności opozycyjnej tow. Kaczyńskiego Jarosława. Po prostu był w tym czasie NIKIM.
Kaczyński do tej pory twierdzi, że odmówił podpisania lojalki, a to co znaleziono to fałszywka. Tak się złożyło, że (poza Kaczyńskim) nie odnotowano żadnego przypadku w którym opozycjonista zostałby wolny nie podpisując lojalki względem SB.
Jako antykomunista nigdy nie oddam głosu na kogoś takiego jak Kaczyński i jego bandę PiSowczyków, bo jego przeszłość jest wysoce podejrzana.
Nie wspomnę już o bracie bliźniaku, który doktoryzował się z ekonomii leninowskiej, bo wstyd mnie bierze, że takiego mam Prezydenta.
Kwaśniewski był przynajmniej jawnym komuchem, Lech jest ukrytym.
|
| Śr paź 17, 2007 22:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1625556,news.html
Towarzysze PiSjańczycy szykują sobie nową koalicję?
Oni zresztą lubią komuchów - vide postpezetpeerowcy z Samoobrony - umiłowani w duchu bracia i siostry Rydzyka.
PiS = PZPR-BIS
|
| Cz paź 18, 2007 7:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zastanawiam się, co jeszcze politycy PO wymyślą, aby być na pierwszym miejscu i poprawić swój zdefasonowany wizerunek.
Wychodzi na to (wg teorii PO) że najpierw Pan Bóg w zmowie z PiS oraz CBA stworzył ziemię, potem ludzi, Polskę, CBA i razem spiskowali przeciw wszystkim, rozkochiwali kogo się dało i wespół z samym Szatanem zaczeli kusić wszystkich jak leci.
Teraz biedna ofiara tegoż spisku płacze, że została wykorzystana przez żigolaka z CBA.
Płaczę i ja, tylko nie wiem, czy ze smutku, czy ze śmiechu.
Zaraz się okaże, że ten pomysł PO podejmą wszyscy, i będzie się dowodzić, iż każdy skorumpowany polityk, złapany na gorącym uczynku, był już od dzieciństwa inwigilowany, przygotowywany i rozpracowywany, kuszony przez seksownych agentów, aby potem finalnie udupić go i wykorzystać przez PiS w niecnych celach.
Rodzi nam się największa teoria spiskowa naszego biednego kraju.
Nawet na tym forum lepszych bzdur nie wymyślono, jeśli chodzi o teorie spiskowe, ale każda teoria jest dobra jeśli ją otumaniony - przez kampanię wyborczą - lud kupi.
PS
Miałem ci ja takie zdarzenie w życiu.
Złapałem chłopca (lat 11) który huliganił na ulicy.
Rozpłakał się rzewnymi łzami, czym mnie ujął i zmiękczył moje serce, więc go wypuściłem.
Jak tylko odszedł kilka kroków ode mnie, więdząc, że już go nie dogonię, zaczął się naśmiewać że jestem taki frajer i uwierzyłem w tą dziecinna mistyfikację.
Od tego momentu przestałem wierzyć w takie łzy na pokaz, bo owa posłanka nie jest 11 letnim dzieckiem, i potrafi lepsze scenki odgrywać od takiego małego łobuziaka.
Do polityki nie ida mięczaki, więc nie dajmy się oczarować i zwieść tym łzawym wyznaniom, bo to teatrzyk na potrzeby kampanii i dla własnej obrony.
|
| Cz paź 18, 2007 8:04 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Cz paź 18, 2007 8:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
meritus - "histerię przed kamerami odstawiła"....i to właśnie cały czas uwypuklam w dyskusji o RM i zwolennikach tego medium, w tym PiS - moralność, etykę reprezentowaną przez to medium i ludzi którym te poglądy są bliskie.
Gdy pada słowo, które o. Rydzyk i jego zwolennicy uznają jako niepochlebne, rozpoczyna się larum, rwania szat - "walka z Kościołem, Bogiem" - i przez lata chołubi sie przypomina słowa "wrogów".
Ale gdy wystąpi osoba spoza kregów RM i PiS - to brutalne, cyniczne "histerię odstawiła", lub 'PO gra łzami kobiet" - jak to cynicznie powiedział J. Kaczyński.
Skrucha, przyznanie się do winy to dla was "histeria".
Nie wiem kto bardziej zasługuje na wspólczucie - ta niewątpliwie winna, złamana kobieta, czy wy trumfujący nad grzechem drugiego???
Chrystus do skruszonego łotra powiedział - "Dziś ze mną będziesz w raju" - a wg niektórych powinien rzec - "Dość tej histerii i wynocha do piekła" 
|
| Cz paź 18, 2007 8:36 |
|
 |
|
SweetChild
|
Ukyo napisał(a): Renata i Sweet - oboje piszecie troszke o czyms innym  (...) Posłanka jest głupia i tyle, i nic jej nie usprawiedliwia.Może zbyt oględnie się wypowiadałem, ale o to mi chodziło. A przy okazji wpadło mi dzisiaj w oko  takie zdanie: "Taka relacja nie może mieć miejsca. W ten sposób nie trudno byłoby profesjonaliście namówić kobietę do wzięcia udziału w zabójstwie, nie tylko korupcji. Sąd będzie musiał dokładnie rozważyć całą operację" - uważa generał Adam Rapacki, twórca policyjnego Centralnego Biura Śledczego.
W najbliższych wyborach dwa razy się zastanowię, zanim zagłosuję na jakąś kobietę...
|
| Cz paź 18, 2007 9:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): W najbliższych wyborach dwa razy się zastanowię, zanim zagłosuję na jakąś kobietę...
To nad facetami tez się zastanów
Nie wiem czy pamiętasz niejaką pania Marzenę Domaros vel Anastazje Potocką która 15 lat temu grasowała po sejmie i uwodziła polityków. Potem wszystkie swoje seksualne podboje opisała w ksiązce, a ostatnimi czasami coś się tam mówiło że była podstawiaona agentką.
Takimi metodami na każdego mozna znaleźć sposób..... nie tylko na kobietę.
|
| Cz paź 18, 2007 10:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 87811.html
Cytuj: Możliwe, że CBA popełniło przestępstwo w sprawie posłanki Beaty Sawickiej - mówi portalowi Gazeta.pl prof. Zbigniew Ćwiąkalski, karnista z Uniwersytetu Jagiellońskiego. - Służby nie mają prawa stosować prowokacji wobec osoby, która nie popełniła przestępstwa. Jeśli posłanka Sawicka nie popełniła wcześniej przestępstwa, to popełniło je CBA - uważa profesor. To przestępstwo z art. 231 Kodeksu Karnego. [...] Zdaniem prof. Stanisława Waltosia z Komitetu Nauk Prawnych PAN, policja czy CBA mogą stosować prowokację tylko wobec osoby która już popełniła przestępstwo. - Nie wolno jej stosować wobec osoby, która przestępstwa nie popełniła - mówi portalowi Gazeta.pl prof. Waltoś.
- Nie może być tak, że służby biegają po urzędach z wypchanym portfelem i proponują urzędnikom łapówki i sprawdzają kto weźmie, a kto nie - mówi prof. Zbigniew Ćwiąkalski. -Nie można zarzucać sieci. Jeśli służby tak działają to popełniają przestępstwo przekroczenia uprawnień.
Art. 231 KK przewiduje za nie karę do trzech lat pozbawienia wolności, a w przypadku gdy popełniono je dla osiągnięcia korzyści osobistej lub majątkowej nawet do 10 lat. [...] CBA nie ujawniła dlaczego zainteresowała się posłanką Sawicką. Nic nie wiemy o popełnionych przez nią wcześniej przestępstwach. Nie wiemy, czy najpierw opowiadała o swoich wpływach i dlatego zainteresowało się nią CBA. Czy też zaczęła o tym opowiadać dopiero, gdy poznała podstawionego funkcjonariusza CBA, który tego od niej oczekiwał.
Po pojawieniu się pierwszych wątpliwości w sprawie legalności działań CBA wobec Beaty Sawickiej, głos zabrał doradca ministra Ziobry Jacek Czabański. - Ustawa o CBA zawiera przepisy w jaki sposób może być stosowana prowokacja, przepisy analogiczne do przepisów z ustawy o policji. Dotyczy to istnienia wcześniej wiarygodnych informacji o przestępstwie. Nie ma powodu uważać, że te przesłanki ustawowe nie zostały spełnione - powiedział Czabański.
Nie wyjaśnił jednak dlaczego CBA zainteresowało się Sawicką. Co zrobiła, że zainteresował się nią podstawiony agent? A tu prawnicy są zgodni - jeśli pierwszy ruch należał do CBA, to nie miało ono prawa do prowokacji. I co za tym idzie funkcjonariusze popełnili przestępstwo.
Ubolskie metody. Tak działała UBecja i tak działa CBA pod rządami PiS-u.
Jestem pewien, że gdyby takiemu Putrze zaproponowano podpisanie protokołu odbioru nieistniejącego stadionu to by to zrobił bez wahania, a dodatkowo zwinąłby kolejnego laptopa
Jedna rzecz mi się w PO nie podoba. Nie chcą likwidacji tego zbędnego potworka jakim jest CBA. Przecież to co robi CBA mogą robić inne służby. Po co nam kolejna banda cwaniaków żerująca na naszych podatkach?
Chyba tylko po to by ten nieudaczny absolwencik prawa Ziobro mógł brylowac w mediach
|
| Cz paź 18, 2007 10:19 |
|
 |
|
SweetChild
|
Monika75 napisał(a): SweetChild napisał(a): W najbliższych wyborach dwa razy się zastanowię, zanim zagłosuję na jakąś kobietę... To nad facetami tez się zastanów  A pewnie, że się zastanowię, ale tylko raz  Monika75 napisał(a): Nie wiem czy pamiętasz niejaką pania Marzenę Domaros vel Anastazje Potocką która 15 lat temu grasowała po sejmie i uwodziła polityków. Potem wszystkie swoje seksualne podboje opisała w ksiązce, a ostatnimi czasami coś się tam mówiło że była podstawiaona agentką. Takimi metodami na każdego mozna znaleźć sposób..... nie tylko na kobietę.
Nie odbieraj mi wiary w ludzi, bo nie pójdę zagłosować
A poważniej, uwieść to jedno, a nakłonić do czynów wysoce niemoralnych i prawnie zabronionych (typu korupcja czy udział w zabójstwie) to drugie. Po drugie, "każdy" to tylko Twoje przypuszczenie, a generał Rapacki z CBŚ wyraźnie mówił o kobietach... Chyba, że Ty też jesteś z jakiegoś CBA? 
|
| Cz paź 18, 2007 10:28 |
|
 |
|
godunow
|
Cytuj: Zastanawiam się, co jeszcze politycy PO... etc (etc moje)
Jakie to mydlenie oczu cygaństwo wymyśli PiS..
A jakze wczoraj Profesor PiS- któþry sie swego czasu przefarbował..
tłumaczy na konferencji prasowej.. że nie da sprywatyzować szpitali.. Dziennkarze pokazują mu projekt ustawy skierowany do sejmu ( pod konie c sierpnia 2007 roku) w którym to projekcie to profesor Religa pisze cytuję Kod: szpitale będą zamieniane w spółki  !!! I wymienia jak ta spółka będzie wygadać.. Ten kto trochę interesuje się giełda spółkami, notowaniami wie ze prefesor Religa kłamie w żywe oczy Zamiana szpitala w spółkę to jest prywatyzacją w każdym calu
W dalszym wywodzie wczoraj to jest 17 października prof. Religa opowiada jak to będzie robił. będzie przekształcał szpitale bez ogłoszenia upadłości  !
Takie bajki moze opowiadać jedynie słuchaczom Radia Maryja . gdzie zrozumienie słowa spółka stwarza duze problemy nie mówiąc już o reszcie..
Ale wracajmy do profesora.. aby dokonać czegoś takiego trzeba by zmienić Prawo Handlowe A dokładniej ustawy o spółkach.. Zadengo takiego projektu nie ma i nie przewiduje go minister finansów ani nikt inny. z reszta cos takiego byłoby sprzeczne z prawem międzynarodowym.
Aby przekształcic szpital w spółkę należy ogłosić upadłość szpitala i na bazie masy upadłościowej tworzy się spółke obojętne czy jest skarbu państwa handlowa , ZOOO etc.
Dlatego zarzut że PO chce prywatyzować szpitale zarzutem lekko śmiesznym
Co nie znaczy zę prywatyzacja szpitali ma sens..
Pytam jakie znowu kłamstwo wyborcze wymyśli dzisiaj PiS..
gospodarcze kłamstwo nie bicie piany..
Bo tu mamy jawny przykład gospodarczego kłamstwa.
|
| Cz paź 18, 2007 10:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
godunow - przesłanie PiS-u nie jest skierowanych do tych "co wiedzą"....chodzi o "ciemny lud, który to kupi" 
|
| Cz paź 18, 2007 10:53 |
|
 |
|
Renata_ZG
|
Cytuj: Zaraz się okaże, że ten pomysł PO podejmą wszyscy, i będzie się dowodzić, iż każdy skorumpowany polityk, złapany na gorącym uczynku , był już od dzieciństwa inwigilowany, przygotowywany i rozpracowywany, kuszony przez seksownych agentów, aby potem finalnie udupić go i wykorzystać przez PiS w niecnych celach.
osiris zobaczymy jak będziesz "uszami przeplatał" jak PiS będzie w opozycji i ktoś inny będzie nasyłał agentów na twoich posłów  .
Wbrew pozorom tu nie o Sawicką chodzi tylko o CBA. Co to znaczy na gorącym uczynku ? Kiedy nastąpił pierwszy akt przestępczy dokonany przez tą panią ? Jeśli to zrobiła pod wpływem agenta, to jest to niedopuszczalne i to nie tylko ze względu na godność pani Sawickiej, ale też ze względu na wagę urzędu CBA. CBA woli "generować gotowych przestępców hodowanych w zagrodzie niż iść na polowanie w teren" , bo jest to bardziej opłacalne dla statystyki. Urząd mający tak silną broń jak możliwość podsłuchu, inwigilacji, prowokacji, fałszowania dokumentów nie może mieć skazy na opinii, a tu skandal za skandalem. I nie ma tu żadnego znaczenia współczucie dla Sawickiej, której mi szkoda, ale co prawda to prawda jest głupia i wygląda na mitomankę. Być może kobieta zmyśla, ale nie wiemy tego i to wina CBA, że rozpętuje aferę bez możliwości weryfikacji faktów przed wyborami.
Jeśli celem CBA jest profilaktyczne odstraszenie potencjalnych łapówkarzy, to wybrało metodę najbardziej obrzydliwą z możliwych (o ile Sawicka mówi prawdę).
|
| Cz paź 18, 2007 10:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
W tym momencie zaczyna się teoria spiskowa.
"Dobre ziarno" tak jak Sawicka zakiełkuje, a "Złe Ziarno" (czyli uczciwy człowiek) nie wyda oczekiwanego plonu prowokacji.
Taka jest prawda.
Tyłkami trzęsie klasa polityczna, że może wobec każdego z nich zostać dokonana taka prowokacja, a oni bidulki, są tak strasznie podatni na to, bo aż ślina im leci na myśl o łapówce.
W tym jest problem, że nasi politycy, to ludzie żądni zysków i dużych pieniędzy nie dbający o interes obywateli.
CBA stała się straszna pułapką na tych pseudo obrońców ludu.
Padł blady strach na wielu polityków, bo nie jeden z nich poszedł do polityki za łatwymi pieniędzmi, a tu sie urwało.
|
| Cz paź 18, 2007 11:35 |
|
|
|