Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
No_Pasaran
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
[ciach ... zbędny cytat, skoro odpowiedź jest bezpośrednio pod postem. M.]
Po pierwsze, oczywiście, że język dyplomacji uznaje przemoc. Po drugie, gdzie masz „przemoc” w tej wypowiedzi? Po trzecie, czemu zwracasz się bezpośrednio do prezydenta Ukrainy na forum wiara.pl? XD
_________________ Hasta la Victoria Siempre
|
Cz lis 17, 2022 0:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I rozbrajający komentarz: No_Pasaran W kwestii Twoich pytań: 1. Doprawdy? Nie mylisz z konsekwencjami? Jeśli tylko zechcesz, możesz mi wyjaśnić swój punkt. widzenia 2. Dla mnie jest, gdy ktoś obcy mówi, że musi wejść do mojego domu, nieproszonym, i że dla niego to oczywiste. 3. Mam nadzieję że przeczyta.
|
Cz lis 17, 2022 19:17 |
|
 |
subadam
|
Niezaleznie od wszystkich systemow naprowadzania rakiety S300 ( te najnowsze z 2010r ) maja zasieg max 350 km, wiec malo prawdopodobne zeby Rosjanie mogli te rakiete wystrzelic, jako ze ich pozycje znajduja sie daleko dalej od granic Polski. Jednakze uwazam ze strona ukrainska ( fachowcy ) powinni byc dopuszczeni do sledztwa, a ich argumenty wysluchane. Bo dlaczego nie? Niestety / stety rakiety rosyjskie i posowieckie maja duza ilosc usterek i to mogla byc jedna z takich rakiet.
|
Cz lis 17, 2022 21:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So lis 19, 2022 9:49 |
|
 |
Andy72
|
ANDRZEJ NOWAK, POSPIESZALSKI, GŁĘBOCKI, DOERRE. Putin katechonem? To gwałt na polskiej kulturze! https://www.youtube.com/watch?v=49tTbkEWolQ
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pt gru 02, 2022 16:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co tam artykuł. Komentarze są bezcenne. Po chwili zastanowienia: skoro bamboszki ma specjalistyczne, antypoślizgowe, to może mu do czaju dolano "rumu" i nogi się poplątały?
|
So gru 03, 2022 9:06 |
|
 |
andej
|
Rzeczywiście, to jest bardzo śmieszne, gdy ktoś się poślizgnie i upadania. A jak jeszcze popuści, to można pęknąć ze śmiechu. Tak jak we wczesnych filmach Chaplina w przeradzaniem się na skórce od banana. Podziwiam to finezyjne poczucie humoru. Choć z drugiej strony całkowicie rozumiem ten sposób walki. Pod warunkiem, że dociera on do Rosjan. Do ich świadomości. To jedyny sens.
|
N gru 04, 2022 19:29 |
|
 |
Andy72
|
To że w ogóle taka informacja poszła w świat , może oznaczać że pozycja Putina trochę słabnie, tylko że może zostać zastąpiony przez ludzi takich jak Prigożyn
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
N gru 04, 2022 19:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Panowie, nie patrzcie tak powierzchownie. Gdy się zagłębić w ten news, to zobaczycie, że Rosja od wewnątrz się sypie. Czy jeszcze rok temu, ktokolwiek z jego rodaków odważyłby się napisać taką notkę o Putinie? Czy cokolwiek wyciekło by spoza murów rezydencji?
I odwrotnie, zapewne pamiętacie scenę z telewizyjnych wiadomości, w których generał przynosi prezesowi kule na Nowogrodzką.
|
Śr gru 07, 2022 20:02 |
|
 |
Kozioł
|
Nie bardzo wiem gdzie to umieścić. Być moze pasuje tutaj. Zgwałcił 89-latkę. Kobieta chce dokonać eutanazjiTakie przypadki skłaniają mnie do dłuższej refleksji. Pomimo tego, że widziałem więcej ekstremalnych sytuacji niż przeciętny Europejczyk, to ciągle zdumiewa mnie zarówno okrucieństwo człowieka, jak i jego bezradność, bezbronność. 89 letnia ofiara napisała podanie (w papierach porządek musi być) i zostanie zabita. Trudno jest powstrzymać samobójcę, szczególnie cichego, skrytego. Gdy jednak mówi o swych zamiarach, to szanse sa spore. Być może kobieta przeżyłaby jeszcze wiele normalnych lat. Zamieńmy wiek ofiary na 69 lat: czy podanie tez byłoby przyjęte?! A gdyby miała 49? 39? 19?Cierpienie ofiary rozumie (prawie) każdy. Cierpienie, ból jest destrukcyjne i nie każdy (a w zasadzie niewielu) samemu sobie z nim poradzi. Nie zawsze też można z nim zwyciężyć. Ale nie rozumiem systemu w którym się z walki programowo rezygnuje.
_________________ Metodyści Polska Rada Ekumeniczna
|
Cz gru 08, 2022 3:39 |
|
 |
Kozioł
|
Dodam, że w Belgii muszą byc spełnione pewne warunki do eutanazji dorosłych: - decyzja musi być świadoma i wyrażona na piśmie (wystarczy jedno zdanie, data i podpis) - decyzja musi być "dobrowolna, wielokrotnie powtarzana i trwała”, czyli nie impuls, chwilowe załamanie - "pacjent" musi być nieuleczalnie chory - choroba musi powodować „trudny do zniesienia ból lub cierpienie” (wg "pacjenta") Jeżeli kobieta ma ciężka depresję, to trudno tez mówić o świadomej decyzji, o pełnej sprawności umysłowej. Ale co ja sie na tym znam 
|
Cz gru 08, 2022 3:56 |
|
 |
No_Pasaran
|
Kozioł napisał(a): Dodam, że w Belgii muszą byc spełnione pewne warunki do eutanazji dorosłych: - decyzja musi być świadoma i wyrażona na piśmie (wystarczy jedno zdanie, data i podpis) - decyzja musi być "dobrowolna, wielokrotnie powtarzana i trwała”, czyli nie impuls, chwilowe załamanie - "pacjent" musi być nieuleczalnie chory - choroba musi powodować „trudny do zniesienia ból lub cierpienie” (wg "pacjenta") Jeżeli kobieta ma ciężka depresję, to trudno tez mówić o świadomej decyzji, o pełnej sprawności umysłowej. Ale co ja sie na tym znam  Po pierwsze, czyjaś decyzja o kontynuowaniu (bądź nie) własnego życia, nie jest twoim interesem. Po drugie, skąd wziąłeś info o ciężkiej depresji?
|
Cz gru 08, 2022 13:34 |
|
 |
Kozioł
|
[ciach .. zbędny cytat całego postu poprzedzającego odpowiedź. M.]
Po pierwsze z mojego punktu widzenia, w mojej przestrzeni etycznej jest to mój interes. Jeżeli z twojego nie, to nie podejmuj tematu, nie ma sensu. Po drugie nie ma żadnej informacji o ciężkim uszkodzeniu ciała, więc przyjmuję uraz psychiczny, a ciężka depresja i stany lekowe przy gwałcie nie są rzadkością. Uzasadniony domysł.
|
Cz gru 08, 2022 14:34 |
|
 |
No_Pasaran
|
Kozioł napisał(a): Po pierwsze z mojego punktu widzenia, w mojej przestrzeni etycznej jest to mój interes. Jeżeli z twojego nie, to nie podejmuj tematu, nie ma sensu. Z mojego punktu widzenia, w mojej przestrzeni etycznej to nie jest Twój interes, więc będę podejmował temat. Jakie masz argumenty świadczące za tym, że to twój interes? Kozioł napisał(a): Po drugie nie ma żadnej informacji o ciężkim uszkodzeniu ciała, więc przyjmuję uraz psychiczny, a ciężka depresja i stany lekowe przy gwałcie nie są rzadkością. Uzasadniony domysł. Aha, czyli tą ciężką depresję sobie po prostu wymyśliłeś na podstawie jednego lakonicznego artykułu i na tej podstawie podważasz akceptację wniosku tej kobiety. A przez chwilę łudziłem się, że rozmawiamy tu poważnie...
|
Cz gru 08, 2022 14:42 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
@No_Pasaran i @Kozioł Proszę z podobnymi uwagami przenieść się do właściwego działu i wątku
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz gru 08, 2022 15:09 |
|
|
|