Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Smoleńsk 10.04.2010
przeciez wymienilem nazwiska uczestnikow konferencji . jeszcze raz powtarzam - kto ogladal ten wie .
|
So mar 19, 2016 19:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): przeciez wymienilem nazwiska uczestnikow konferencji . jeszcze raz powtarzam - kto ogladal ten wie . Dla mnie i pewnie nie tylko dla mnie ta konferencja nie ma żadnego znaczenia z wyzej wymienionego przeze mnie powodu, więc po co te dalsze informacje? Komu? Zwolennicy teorii spiskowej oglądali. Dla reszty to nie jest wiarygodne ze względu na "ekspertów".
|
So mar 19, 2016 19:44 |
|
 |
Dariusz-555
|
o " ekspertach " Millera tez bylo .
|
So mar 19, 2016 19:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mnie w tej chwili nie interesuje przeszłość. W tej chwili jest ważna teraźniejszość, bo ona ma wpływ na nasze życie. Po pierwsze, aby obalić wyniki śledztwa jednej komisji, bierze się wyższej kategorii ekspertów, a nie laików, co to się grami komputerowymi zajmują i którzy w dodatku są słono opłacani z naszych podatków.
|
So mar 19, 2016 20:34 |
|
 |
Dariusz-555
|
wyobraz sobie ze jakis przestepca wytlucze ci cala rodzine . przyjdzie ktos i powie - " Helenko , nie przejmuj sie ze nie zyja , to juz przeszlosc , zajmij sie terazniejszoscia " . i co ? bedziesz z tego zadowolona ?
Jan Pawel II powiedzial " Panstwo bez przeszlosci jest bez przyszlosci " . zgadza sie ?
a o ludziach z tak zwanej komisji Millera zajmujacych sie grami komputerowymi tez bylo .
|
So mar 19, 2016 21:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): wyobraz sobie ze jakis przestepca wytlucze ci cala rodzine . przyjdzie ktos i powie - " Helenko , nie przejmuj sie ze nie zyja , to juz przeszlosc , zajmij sie terazniejszoscia " . i co ? bedziesz z tego zadowolona ?
Albo nie rozumiesz o co mi chodziło, albo udajesz greka nie umiejąc przyznać, że obecna komisja to grupa laików, którzy nie są w stanie ustalić prawdy. W sumie to nie są po to, aby dojśc do prawdy, ale dopasować dowody do już wydanego wyroku. Najwazniejsze w mojej poprzedniej wypowiedzi było zdanie: Helenka napisał(a): Po pierwsze, aby obalić wyniki śledztwa jednej komisji, bierze się wyższej kategorii ekspertów, a nie laików, co to się grami komputerowymi zajmują i którzy w dodatku są słono opłacani z naszych podatków.
|
So mar 19, 2016 21:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
W Rosji rozbił się Boeing. Wszyscy, 62 osoby, zginęli. Straszna tragedia, ale powinna dać do myślenia wszystkim, którzy uważają, że Tu-154 nie mógł się rozlecieć na kawałki. Tyle zostało z Boeinga (są zdjęcia): http://www.fakt.pl/swiat/katastrofa-boe ... 19280.html
|
So mar 19, 2016 22:41 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Post przeniosłem, bo jest w temacie katastrofy smoleńskiej. Dariusz-555 napisał(a): Soul 33 , wielokrotnie wyjasnialem Ci kwestie , ktora poruszasz we wpisie o godz 11.32 . nie chce mi sie po raz kolejny . Przynajmniej nie ma wątpliwości, że skrzydło mogło się urwać przy uderzeniu w drzewo.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So mar 19, 2016 22:58 |
|
 |
Dariusz-555
|
Przynajmniej nie ma wątpliwości, że skrzydło mogło się urwać przy uderzeniu w drzewo. - to cytat Soula 33 .
z przedwczorajczej konferencji to nie wyniklo . bajki o drzewku to opowiadaj Kael albo Alus . z pewnoscia uwierza .
|
N mar 20, 2016 0:00 |
|
 |
Tomek44
|
Film Krauzego o Smoleńsku, który już jest zrobiony - nagle jego premiera została odwołana bezterminowo, a wcześniej jego czołówka zmieniona. Zastanawiam się dlaczego. Wg mnie film powstawał w okresie, kiedy "aktualnym dogmatem wiary" sekty smoleńskiej był/y wybuch/dwa wybuchy. Więc bez wątpienia film uwzględniał ten dogmat. Teraz Macierewicz twierdzi, że on "nigdy nie mówił o przyczynie rozpadu samolotu w powietrzu" - więc nagle główny kapłan sekty smoleńskiej zmienił dogmat. A zatem wydaje się, że film poczeka sobie na kolejny dogmat Macierewicza. Sądzę, że to długo potrwa.... A co będzie, jak znowu będzie kolejna zmiana dogmatu? Pewnie znowu trzeb będzie przesuwać premierę....
Ostatnio edytowano Śr mar 23, 2016 13:24 przez Tomek44, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr mar 23, 2016 13:20 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Dariusz-555 napisał(a): Przynajmniej nie ma wątpliwości, że skrzydło mogło się urwać przy uderzeniu w drzewo. - to cytat Soula 33 .
z przedwczorajczej konferencji to nie wyniklo . bajki o drzewku to opowiadaj Kael albo Alus . z pewnoscia uwierza . Konferencja nie ma nic do rzeczy. Skrzydło mogło się urwać - to jest udowodnione.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr mar 23, 2016 13:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): A zatem wydaje się, że film poczeka sobie na kolejny dogmat Macierewicza. Sądzę, że to długo potrwa.... Oj tam. Macierewicz dokona cenzury. Powycinają jego dogmaty i mogą puścić. Ze względu na dobro filmu Antoniego Krauze pt. „Smoleńsk” zmuszeni jesteśmy przesunąć datę jego premiery. Z uwagi na trudności przy realizacji filmu i stopień technologicznego skomplikowania, dodatkowy czas jest niezbędny, by przedstawić widzom w pełni ukończone dziełohttp://wpolityce.pl/smolensk/286081-pre ... etnia-2016
|
Śr mar 23, 2016 13:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): Wg mnie film powstawał w okresie, kiedy "aktualnym dogmatem wiary" sekty smoleńskiej był/y wybuch/dwa wybuchy. Więc bez wątpienia film uwzględniał ten dogmat. Teraz Macierewicz twierdzi, że on "nigdy nie mówił o przyczynie rozpadu samolotu w powietrzu" - więc nagle główny kapłan sekty smoleńskiej zmienił dogmat. A zatem wydaje się, że film poczeka sobie na kolejny dogmat Macierewicza. Sądzę, że to długo potrwa.... Macierewicz wspominał ostatnio o jakieś tajemniczej wadzie fabrycznej tupolewa. Być może w tym kierunku będą się kształtowały nowe dogmaty. Helenka napisał(a): Oj tam. Macierewicz dokona cenzury. Powycinają jego dogmaty i mogą puścić. Nic nie trzeba wycinać. Po prostu nagra się od nowa niektóre dialogi, w miejsce słowa "wybuchy" wstawi się np. "wada fabryczna" i wszystko będzie grało.
|
Śr mar 23, 2016 15:26 |
|
 |
Tomek44
|
Helenka napisał(a): Oj tam. Macierewicz dokona cenzury. Powycinają jego dogmaty i mogą puścić. Jak wytną dogmat "jakiejkolwiek winy Tuska byleby Tusk był winny" - to film będzie nieprzydatny dla sekty smoleńskiej. mauger napisał(a): Nic nie trzeba wycinać. Po prostu nagra się od nowa niektóre dialogi, w miejsce słowa "wybuchy" wstawi się np. "wada fabryczna" i wszystko będzie grało. Nie bardzo. Wada fabryczna uniewinniłaby Tuska. No chyba, że w porozumieniu z Macierewiczem zrobią, że np. agenci Tuska zamontowali w Tupolewie jakiś wadliwy element. Może opony wycofane z użytku?
|
Śr mar 23, 2016 16:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szczęść Boże !
Mam nadzieję, że niedługo poznamy nowe fakty, które zbliżą nas do smoleńskiej prawdy. Bo tu nie chodzi o Macierewicza, czy o PiS, nie chodzi o politykę ale o materialną PRAWDĘ.
Dlaczego dopiero teraz rzecznik MON powiedział, że Tupolew był serwisowany w Rosji, że od roku miał uszkodzony silnik ale mimo tego był dopuszczony do lotu, że na kilkanaście godzin przed startem był telefonogram o możliwym ataku terrorystycznym i nie powiadomiono o tym Pana Prezydenta? Dlaczego nie przesłuchano ani jednego świadka, ludzi z okolicy, którzy widzieli jak lecący samolot staje w płomieniach, ciągnie za sobą ogon "jak kometa" i rozpada się w powietrzu?
Dlaczego Federacja Rosyjska nie chce oddać wraku?
|
Śr mar 23, 2016 17:09 |
|
|
|