Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
A.moze cos merytorycznie w temacie a nie hejtowanie userow, ktorzy mysla nie tak jak ty, ale za to ze slodko-obludnym “pozdrawiam serdecznie“? Napisz choc szczerze i wprost kogo masz na mysli.
I po co te pozory, jesli nas po prostu nie lubisz, bo my nie za PiSem, nie za najwiekszym prezydentem wszechczasow, nie wtej linii, ktora jest dla ciebie sluszna i jedyna
Papiez wzywa do pomocy uchodzcom bez wymowek. A ponad polowa Polakow uwaza, ze Polska nie powinna zadnych uchodzcow przyjmowac. http://polska.newsweek.pl/polacy-przeci ... 301,1.html
Cos o tym moze?

Wt cze 21, 2016 18:24

Polityka Kael - czy tez to że ktoś "nie jest za PiS" to za mało, bym kogoś "nie lubił" (choć sądząc po toczonej tu pianie nie wszyscy tu mają podobne podejście) . Ale prymitywne mówienie o polityce, chamstwo - juz tak, może spowodowac taki efekt.
Cytuj:
Papiez wzywa do pomocy uchodzcom bez wymowek. A ponad polowa Polakow uwaza, ze Polska nie powinna zadnych uchodzcow przyjmowac. http://polska.newsweek.pl/polacy-przeci ... 301,1.html
Cos o tym moze?
Po pierwsze - jak nieraz w Newsweeku - twierdzenie że "Polska nie powinna zadnych uchodzcow przyjmowac" to kł... mijanie się z prawdą ;). Polska właśnie przyjęła kilkaset tysięcy uchodźców z Ukrainy.
Po drugie, papież mówi o uchodźcach, a newsweek - nazywa tak imigrantów.
Po trzecie zaś śmieszy mnie totalnie, jak media, które sprzeciwiają się papieżowi w sprawach, w których ma faktycznie kompetencje (nierozerwalność małżeństwa, in vitro, aborcja i dużo dużo więcej...) nagle sa "ortodoksyjne" kiedy (po lekkim wykrzywieniu) to co powie papież w kwestiach codziennych pasuje do ich narracji.

Jak widac po tym co się dzieje w zachodniej części Europy, Polacy i Węgrzy wykazali się rozsądkiem (w przeciwieństwie do łamiących europejskie zasady imigracyjne Niemców).

Moje stanowisko było i pozostaje takie samo, jak wyraziłem w moim styczniowym democie:
Obrazek

Wt cze 21, 2016 19:17
Zobacz profil WWW
Co mnie obchodzi Newsweek i to jak kogo nazywa. Oskarżyłeś nas (między innymi i mnie) o nienawiść, więc to udowodnij, albo sprostuj.

Wt cze 21, 2016 19:41
Marek_Piotrowski napisał(a):
Nawet tu nienawiść - na najmniejsza wzmiankę - wylała się Wam wszystkimi porami... Jad aż kipi...
Wiecie co?
Zacznijcie od próby kochania swoich Rodaków, potem przejdźcie do kochania tych, których nie widzicie i nie znacie.
Na razie to skrajnie niewiarygodne - macie pełne usta gadania o kochaniu imigrantów, bo to tylko gadanie, które w gruncie rzeczy nie podlega sprawdzeniu.
Za to realną postawę pokazujecie tu, pryskając nienawiścią po forum.
Żeby chociaż było o co - ale nie, nienawiść kipi na każdego, kto ośmieli się nie popierać Waszego politycznego hejtu... (bo przecież nie wyrażonego normalnie zdania).
brrrrr....

Jak to wspaniale dla odmiany przeczytać powyższy wpis pełen miłości do Rodaków..........

Wt cze 21, 2016 20:21
Alus napisał(a):
Nawet tu nienawiść - na najmniejsza wzmiankę - wylała się Wam wszystkimi porami... Jad aż kipi...
Wiecie co?
Zacznijcie od próby kochania swoich Rodaków, potem przejdźcie do kochania tych, których nie widzicie i nie znacie.
Na razie to skrajnie niewiarygodne - macie pełne usta gadania o kochaniu imigrantów, bo to tylko gadanie, które w gruncie rzeczy nie podlega sprawdzeniu.
Za to realną postawę pokazujecie tu, pryskając nienawiścią po forum.
Żeby chociaż było o co - ale nie, nienawiść kipi na każdego, kto ośmieli się nie popierać Waszego politycznego hejtu... (bo przecież nie wyrażonego normalnie zdania).
brrrrr....

Jak to wspaniale dla odmiany przeczytać powyższy wpis pełen miłości do Rodaków..........

Tak mnie zirytował ten wpis, że pozwolę sobie dopisać...to my powodowani nienawiścią do Rodaków:
- utrzymujemy Kościół,
- utrzymujemy rzesze misjonarzy niosących Boga i pomoc materialną, medyczną, edukacyjną,
- utrzymujemy Caritas i wszystkie dzieła pomocy jakie prowadzi,
- utrzymujemy różne fundacje obejmujące pomocą od nienarodzonych do zgrzybiałych starców, remontujących szpitale, budujące studnie w Afryce....etc
To wszystko my nienawistnicy.....

Nie przedstawiamy dla sprawdzenia wyciągów z kont, adresów wspieranych fundacji, osobistych podziękowań......a nuż okazałoby się, że to nie te instytucje politycznie poprawne.....

A teraz moderacja może dać mi ostrzeżenie, bana - nienawistnicy wszak na to zasługują, upominając się o szacunek dla siebie i o szacunek dla innych.

Wt cze 21, 2016 22:28
Moderator

Polityka Kael - czy tez to że ktoś "nie jest za PiS" to za mało, bym kogoś "nie lubił"...
Ale prymitywne mówienie o polityce, chamstwo - juz tak, może spowodowac taki efekt.

U mnie podobnie - prymitywizm i bezczelność oraz brak kręgosłupa u polityków powoduje, że ich "nie lubię".

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt cze 21, 2016 22:48
Ale Marek nie mówił o politykach, a o tych, którzy krytykuja PiS.

Wt cze 21, 2016 22:56
Po trzecie zaś śmieszy mnie totalnie, jak media, które sprzeciwiają się papieżowi w sprawach, w których ma faktycznie kompetencje (nierozerwalność małżeństwa, in vitro, aborcja i dużo dużo więcej...) nagle sa "ortodoksyjne" kiedy (po lekkim wykrzywieniu) to co powie papież w kwestiach codziennych pasuje do ich narracji.

Tak sie składa, że informacje o krokach i słowach papieża czerpię z DEON, Wiara.pl i Katolik.pl. Uważasz, że te media też wykrzywiają wypowiedzi papieża? Papież nie tylko mówi o uchodźcach, ale i imigrantach.
http://www.deon.pl/religia/serwis-papie ... ropie.html
http://www.deon.pl/religia/serwis-papie ... antow.html
http://www.deon.pl/religia/serwis-papie ... dobre.html

Śr cze 22, 2016 22:00
Moderator

Helenka napisał(a):
Ale Marek nie mówił o politykach, a o tych, którzy krytykuja PiS.

Wiem. Ale użyłem słowa "podobnie", a nie np. "identycznie". :)

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr cze 22, 2016 22:45

Alus napisał(a):
Tak mnie zirytował ten wpis, że pozwolę sobie dopisać...to my powodowani nienawiścią do Rodaków:
- utrzymujemy Kościół,
- utrzymujemy rzesze misjonarzy niosących Boga i pomoc materialną, medyczną, edukacyjną,
- utrzymujemy różne fundacje obejmujące pomocą od nienarodzonych do zgrzybiałych starców, remontujących szpitale, budujące studnie w Afryce....etc

Nie przedstawiamy dla sprawdzenia wyciągów z kont, adresów wspieranych fundacji, osobistych podziękowań......a nuż okazałoby się, że to nie te instytucje politycznie poprawne.....

A teraz moderacja może dać mi ostrzeżenie, bana - nienawistnicy wszak na to zasługują, upominając się o szacunek dla siebie i o szacunek dla innych.

"Opowiedział też niektórym, co dufni byli w siebie, że są sprawiedliwi, a innymi gardzili, tę przypowieść:
Dwóch ludzi przyszło do świątyni, żeby się modlić, jeden faryzeusz, a drugi celnik.
Faryzeusz stanął i tak w duszy się modlił:
Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie: zdziercy, niesprawiedliwi, cudzołożnicy, albo jak i ten celnik.
Zachowuję post dwa razy w tygodniu, daję dziesięcinę ze wszystkiego, co nabywam."
/Łk 18,9-12/

Śr cze 22, 2016 23:02
Zobacz profil WWW
Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie: zdziercy, niesprawiedliwi, cudzołożnicy, hipokryci (kursywą mój dopisek)

Nie ma to jak samokrytyka.

Śr cze 22, 2016 23:36
Alus napisał(a):
Może prawicowi zechcą powtarzać, wedle nich chwalebny, czyn amerykanina.

Amerykańskiego muzułmanina z afgańskimi korzeniami. Kolejny atak terrorystyczny z ideologią islamu w tle.

A lewicowcy i ateiści także nie lubią gejów.

Cz cze 23, 2016 3:46
equuleuss napisał(a):
Alus napisał(a):
Może prawicowi zechcą powtarzać, wedle nich chwalebny, czyn amerykanina.

Amerykańskiego muzułmanina z afgańskimi korzeniami. Kolejny atak terrorystyczny z ideologią islamu w tle.

A lewicowcy i ateiści także nie lubią gejów.

Wedle danych płynących od śledczych USA z osobistymi problemami preferencji seksualnej.

Cz cze 23, 2016 7:14
Alus napisał(a):
- utrzymujemy Kościół,

"Opowiedział też niektórym, co dufni byli w siebie, że są sprawiedliwi, a innymi gardzili, tę przypowieść:
Dwóch ludzi przyszło do świątyni, żeby się modlić, jeden faryzeusz, a drugi celnik.
Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie: zdziercy, niesprawiedliwi, cudzołożnicy, albo jak i ten celnik.
Zachowuję post dwa razy w tygodniu, daję dziesięcinę ze wszystkiego, co nabywam."
/Łk 18,9-12/

I stąd dufne uzurpowanie sobie prawa określania innych nienawistnikami nie zdolnymi kochać swoich rodaków......

Cz cze 23, 2016 7:16

Alus napisał(a):
Alus napisał(a):
- utrzymujemy Kościół,

/Łk 18,9-12/

I stąd dufne uzurpowanie sobie prawa określania innych nienawistnikami nie zdolnymi kochać swoich rodaków......

Łk 6:42 bt5 "Jak możesz mówić swemu bratu: Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku, podczas gdy sam belki w swoim oku nie widzisz? Obłudniku, usuń najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka brata swego."

Cz cze 23, 2016 18:45
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 182  Następna strona