Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Dobra zmiana ...  .
|
| Śr kwi 20, 2016 8:35 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
W sprawie rentowności obligacji polecam rzut oka na wykresy: Rentowności obligacji polskich i węgierskichRentowności obligacji polskich i niemieckichAle trzeba uczciwie przyznać, że wzrost rentowności obligacji nie zawsze wiąże się ze spadkiem wiarygodności kredytowej dłużnika, a może też być oznaką oczekiwań inwestorów na ożywienie gospodarcze (co zazwyczaj wiąże się z podwyżką stóp procentowych). Np. nagły wzrost oprocentowania niemieckich bundów w pierwszej połowie 2015 nie był związany ze spadkiem wiarygodności Niemiec, a raczej z nadziejami na ożywienie z strefie Euro. Dopiero kolejna runda niemal nieograniczonego dodruku i ujemnych stóp procentowych wprowadzonych przez Europejski Bank Centralny sprowadziły te rentowności znów blisko zera.
|
| Śr kwi 20, 2016 9:30 |
|
 |
|
SweetChild
|
Dla zainteresowanych mechanizmami wpływającymi na rentowność obligacji polecam np. ten link, szczególnie od śródtytułu "Rentowność spada".
|
| Śr kwi 20, 2016 10:02 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Znalezione w necie Jedyną siłą tego rządu są media, które walczą z opozycją. To chore, bo w normalnej demokracji media patrzą rządowi na ręce.... Autor?
|
| Cz kwi 21, 2016 8:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Znalezione w necie Jedyną siłą tego rządu są media, które walczą z opozycją. To chore, bo w normalnej demokracji media patrzą rządowi na ręce.... Autor? Andrzej Duda 
|
| Cz kwi 21, 2016 8:18 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Alus napisał(a): Znalezione w necie Jedyną siłą tego rządu są media, które walczą z opozycją. To chore, bo w normalnej demokracji media patrzą rządowi na ręce.... Autor? Andrzej Duda  Posumowanie 
|
| Cz kwi 21, 2016 8:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Znalezione w necie Jedyną siłą tego rządu są media, które walczą z opozycją. To chore, bo w normalnej demokracji media patrzą rządowi na ręce.... Autor? Chorowały przez osiem lat i tego nie widziałaś? Zobaczyłaś dopiero teraz???  Wcześniej zauważył to obecny Prezydent?
|
| Cz kwi 21, 2016 9:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ponoć teraz media są niezależne i dlatego walczą z opozycją  . A swoją drogą, nic nowego w obronie: a pse pani, on tes pluł, a pani nie widziała? 
|
| Cz kwi 21, 2016 9:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Cz kwi 21, 2016 10:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Znalezione w necie Jedyną siłą tego rządu są media, które walczą z opozycją. To chore, bo w normalnej demokracji media patrzą rządowi na ręce.... Autor? Chorowały przez osiem lat i tego nie widziałaś? Zobaczyłaś dopiero teraz???  Wcześniej zauważył to obecny Prezydent? I dlatego w zawłaszczaniu mediów PiS poszedł 100 mil dalej  ....ba jeszcze planują wszystkich - nie zależnie czy korzystają z "narodowych" lub czy w ogóle posiadają telewizora w domu - płacić haracz na swoje "widzi mi się".
|
| Cz kwi 21, 2016 10:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Alus napisał(a): Znalezione w necie Jedyną siłą tego rządu są media, które walczą z opozycją. To chore, bo w normalnej demokracji media patrzą rządowi na ręce.... Autor? Chorowały przez osiem lat i tego nie widziałaś? Zobaczyłaś dopiero teraz???  Wcześniej zauważył to obecny Prezydent? I dlatego w zawłaszczaniu mediów PiS poszedł 100 mil dalej  ....ba jeszcze planują wszystkich - nie zależnie czy korzystają z "narodowych" lub czy w ogóle posiadają telewizora w domu - płacić haracz na swoje "widzi mi się". "Wysoki poziom", tego "widzi mi się"
|
| Cz kwi 21, 2016 11:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): "Wysoki poziom", tego "widzi mi się" Ja też twierdze podobnie - "dobra zmiana" prezentuje niezbyt wysoki poziom.
|
| Cz kwi 21, 2016 12:17 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Cz kwi 21, 2016 14:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A gita dalej nie rozumie, ze Targowica miala poparcie Kosciola... Nic to. Na prezesa spolek panstwowych nie trzeba miec wedlug PiSu zadnych kwalifikacji. http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/lotos-trw ... 37519.htmlDobra zmiana.
|
| Cz kwi 21, 2016 15:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie byłam w stanie doczytać do końca, bo krew się we mnie zagotowała. Czyli tak: wystarczy, że ktoś ma studia (mogą byc z tzw. sorbony, czyli jakiejś podrzędnej uczelni, dajmy na to po politologii lub innej Wyższej Szkole Robienia Hałasu) i pracuje na kasie w Biedronce co najmniej 5 lat, może zarządzać Lotosem. To chore. No, ale taki zrobi wszystko co mu każą, z wdzięczności.
|
| Cz kwi 21, 2016 16:23 |
|
|
|