Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:39

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Co ja ci poradzę ze oni po prostu maja racje?

Nie jestem szambo-nurkiem, więc nie będę się spierać z takimi "racjami" :D .

No dobra , przesadziłem. Ale jak w takim razie nazwać p. Kurskiego z PiSu? Speca od dziadków w Wermachcie i nieistniejących afer? Niesiołowski to nasza broń na takich jak on. Tylko to bron inteligentna , a kurski to broń z II W. Św. :D . A p. Palikot zadaje pewne niewygodne dla PiSu pytania. Wystarczyłoby na nie odpowiedzieć. A jakoś PiS nie moze sie na to zdobyć....
Raport o zdrowiu prezydenta miał być już dawno , i co? Pewnie nie znaleziono odpowiednio oddanych Wodzowi lekarzy do napisania go :D
A co do sondaży: póki Pisem rządzą Kaczyńscy , póty PO ma komfort wysokiego poparcia. Bo moja partia ma sporo wad , ok , ale każdy normalny wyborca nie lewicowy na widok szefów PiS z krzykiem ucieka do nas :D

Pn kwi 13, 2009 17:01
Na popielisku odbywa się następny żałosny spektakl słownych potyczek obozu premiera z obozem prezydenckim.
Żenujące to przedstawienie, bo odstawiane na tle ludzkiej tragedii.
Czy Ci politycy za nic mają ludzkie uczucia?
Ale po co ja pytam, przecież wszyscy znamy odpowiedź.

Pn kwi 13, 2009 17:05

Na popielisku odbywa się następny żałosny spektakl słownych potyczek obozu premiera z obozem prezydenckim.
Żenujące to przedstawienie, bo odstawiane na tle ludzkiej tragedii.
Czy Ci politycy za nic mają ludzkie uczucia?
Ale po co ja pytam, przecież wszyscy znamy odpowiedź.

Premier to szef wszystkich służb ratowniczych ( formalnie) . Przynajmniej on ma pretekst by tam być. A prezydent? nawet nic z sensem nie powiedział. Ciągle jakieś bełkoty o "informowaniu" . żenada. I owszem , panowie powinni darować sobie warczenie na siebie . Obaj , tu się z tobą zgodzę.

Pn kwi 13, 2009 17:09
Z reguły jest tak, że obecność takich osobistości na miejscach tragedii przeszkadza w śledztwie jak i akcji ratowniczej.
Ale nie, oni muszą się obfotografować na tym tle, bo to świetne PR.
Normalnie na mdłości mnie bierze.
Berlusconi też się nie popisał i pitolił jakieś bzdety, że poszkodowani mogą się czuć prawie jak na jakimś pikniku.
Namioty, świeże powietrze, słoneczna pogoda i jedzonko za darmo.
Wszystkie członki opadają.

Pn kwi 13, 2009 17:21

Z reguły jest tak, że obecność takich osobistości na miejscach tragedii przeszkadza w śledztwie jak i akcji ratowniczej.

ot, "uroda" demokracji. A z drugiej strony , jakby nie pojechał, to zaraz psy by wieszano ze ignoruje tragedie, prawda?

Pn kwi 13, 2009 18:04
Ostatnie sondaże wskazują, że na fotel Prezydenta ma szanse ubiegać się jedynie Tusk, Kaczyński i Cimoszewicz.
Tych dwóch pierwszych mam serdecznie dosyć i stawiam na Cimoszewicza i tylko dlatego że jest taki mdły.
Już mam dość wyrazistych polityków.
Kaczorowi Donaldowi mówię stanowcze - NIE!

Wt kwi 14, 2009 7:29

Ostatnie sondaże wskazują, że na fotel Prezydenta ma szanse ubiegać się jedynie Tusk, Kaczyński i Cimoszewicz.
Tych dwóch pierwszych mam serdecznie dosyć i stawiam na Cimoszewicza i tylko dlatego że jest taki mdły.

Ale pan Cimoszewicz to wyrazisty polityk. tyle ze nieco "niemedialny". Jeden z nielicznych coś wartych ludzi w SLD, sam ten fakt należy cenić ;-)
Akurat tak sie składa ze poznałem go (trochę) osobiście ( jako ekolog często bywałem/ bywam w Białowieży - parę razy się spotkaliśmy i ucięliśmy pogawędkę ;-) ) i prywatnie dusza człowiek. Czy to się przełoży na politykę to inna sprawa. :-). Kaczyński dla naszego Tuska to nie zagrożenie , z racji elektoratu negatywnego. Ale Cimoszewicz? Hmmmm.....

Wt kwi 14, 2009 7:47

Cimoszewicz jest rzeczowy, konkretny, merytoryczny - na tle pieniaczy może tylko sprawiać wrazenie nudnego.
Ale on praktycznie nie ma zaplecza politycznego.
Chyba, że powtórzy kampanię do senatu.
Oponenci nie pozwolą zapomnieć o wycofaniu w poprzedniej kampanii wyborczej - a to mu nie pomoże.

Wt kwi 14, 2009 10:39
Te próby już trwają przez forsowanie jego kandydatury do UE.
Tusk jest bezlitosny dla swoich politycznych przeciwników i będzie chwytał się każdej możliwości, żeby wyeliminować oponentów.

Wt kwi 14, 2009 12:40

Obawiam się, że Tusk załatwi go.
Te próby już trwają przez forsowanie jego kandydatury do UE.
Tusk jest bezlitosny dla swoich politycznych przeciwników i będzie chwytał się każdej możliwości, żeby wyeliminować oponentów.

No cóż, gdyby był litościwy to nie byłby skuteczny. Nie ma miejsca dla owcy w stadzie wilków...

Wt kwi 14, 2009 13:48
W każdym bądź razie trzymam kciuki za Cimoszewicza a oznacza to ni mniej ni więcej, że chyba czasy prawicy znów się kończą.
Efekt wahadła zaczyna działać. :?

Wt kwi 14, 2009 16:11
Miałem wątpliwości, czy pisać o tym, że Kaczyński szasta tymi żałobami na lewo i prawo a tu masz:

Z żałobą narodową prezydent "przegiął"?
KONTROWERSJE WOKÓŁ ZASADNOŚCI TRZYDNIOWEJ ŻAŁOBY

Pisze TVN24 za swoimi gośćmi w studiu.

Śr kwi 15, 2009 10:02
- Kampania Janusza Palikota była nielegalnie finansowana przez fikcyjne wpłaty studentów. Prokuratura ma na to dowody, ale „uwaliła” sprawę – twierdzi radny lubelskiej PO Dariusz Piątek w - nagranej bez jego wiedzy - rozmowie z „Gazetą Polską”. Samorządowiec zapewnia dziś, że tekst w tygodniku jest "zmanipulowany". Palikot nie odbiera telefonu.

Za TVN24.
Jakoś mnie to nie dziwi.
Normalni, uczciwi, szlachetni, niezamożni nie mają żadnych szans aby dostać się do polityki, a jeżeli się już dostaną (co jest raczej ewenementem) są sekowani.

Cz kwi 16, 2009 8:03

[b]- Kampania Janusza Palikota była nielegalnie finansowana przez fikcyjne wpłaty studentów. Prokuratura ma na to dowody, ale „uwaliła” sprawę – twierdzi radny lubelskiej PO Dariusz Piątek

Bzdura. A to dlatego ze nikt p. Palikotowi nie musiał niczego "finansowac" temn facet ma tyle kasy na dzien ile ty, ja i 2/3 tego forum przez całe życie nie zobaczy. A p. piatek niech to udowodni. Bo na razie tylko gada. i wtedy Palikot wyleci , bo w PO tez juz wielu wkurzył ;-)

Cz kwi 16, 2009 15:02

Cz kwi 16, 2009 18:09
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 104  Następna strona