Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 11:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość
Post Re: Idziemy na wybory
Do kogo piszesz te bzdury?
Totalitaryzm PO, rosnaca agresja i malejaca agresja np gity...
Chyba cos znowu sobie uroiles i dopisujesz innym swoje wyobrazenia?

Kto wygra, to wygra. Najprawdopodobniej bedzie i tak koalicja, a kolaicje najczesciej sie blokuja. Ciekawe z kim prezes zamierza rzadzic?
Zobaczymy za jakis czas skutki: na pewno Polacy beda masowo wracac do Polski do tych tanich mieszkan i zyc w nich z zasilku na piatke dzieci urodzona w Anglii.
W koncu cos PiS musialby wreszcie zrobic inaczej niz PO, bo przy nastepnych wyborach nie mialby zadnych konkretow.

Wt paź 20, 2015 17:33

Po tobie na pewno widać coraz większą agresję.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt paź 20, 2015 17:38
Przyklad poprosze. Z porownaniem z ostatnich kilku lat. Wiesz, te tabelki, wykresy i linki. Medieval powiedzial, ze mam pytac o dowody.

Wt paź 20, 2015 17:47

Takie mam wrażenie. Uważam za stratę czasu udowadnianie akurat tobie czegokolwiek.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt paź 20, 2015 17:56
Cytuj:
Już teraz, tak naprawdę od wyborów prezydenckich, można zauważyć, że POwcy stają się coraz bardziej agresywni, a pisowcy coraz łagodniejsi.

Ooo :o ....wypsnęło ci się, czy co???....od 8 lat słychać non stop, że PO to przemysł pogardy, chamstwa, agresji...

Cytuj:
Ileż ja się natrudziłem, by od jakiegoś antypisowca wydobyć przyznanie, że ściganie nastolatków przez Policję za obrażenie Tuska było złe, a odpowiedni przepis należy zmienić.

Rozumiem, że wydobyłeś od pisowca, że ganianie po całej Polsce tysięcy policjantów za bezdomnym Hubertem H, było nie tyle złe, co żenujące.

Wt paź 20, 2015 18:21
O wlasnie: taka jest metna metoda antyPOwcow: mam wrazenie, ruina stoi, slyszalem, widzialem, ale za strate czasu uwazam uzadadnienie, szczegolnie tobie. Tak sobie poinsynuuje. A co!

Mam nadzieje, ze mefieval_man to przeczyta i jako obiektywny mid przestanie sie czepiac tylko tych, ktorzy stoja tam, gdzie stalo ZOMO.

Wt paź 20, 2015 18:56
Kael napisał(a):
O wlasnie: taka jest metna metoda antyPOwcow: mam wrazenie, ruina stoi, slyszalem, widzialem, ale za strate czasu uwazam uzadadnienie, szczegolnie tobie. Tak sobie poinsynuuje. A co!

Mam nadzieje, ze mefieval_man to przeczyta i jako obiektywny mid przestanie sie czepiac tylko tych, ktorzy stoja tam, gdzie stalo ZOMO.

O nadziei różne są porzekadła, ale niepodzielnie dominuje nadzieja to matka głupich......umknęło ci?....nie ma reakcji na debili, na wodomózgownice, na głupie.....

Wt paź 20, 2015 19:05
Alus, bo ZOMO to sie nalezy. Jak uchodzcom zycie w blocie, bo wysokorozwinieta Europa ze bardzo dobrym mniemaniem o sobie, potrafi tylko sie odgradzac, tudziez przeoychac ludzi dalej. Zapewnic im jakies tymczasowe schronienia? Jedzenie? Opieke? To terrorysci!
Szacunek tylko dla swoich.

Strzez nas Panie Boze przed katastrofami natuealnymi. Zadna obrona cywilna, Czerwony Krzyz, o wojskach z ich (teoretyczny) zapleczem logistycznym nie wspominajac, nam nie pomoze.

Wt paź 20, 2015 19:12

trwa debata . Ewunia troluje o gigantycznym rozwoju gospodarki pod jej kierownictwem . . . .

Wt paź 20, 2015 20:13

. . . . a najkonkretniej mowia Korwin i Kukiz .

Wt paź 20, 2015 20:30

Johnny99 napisał(a):
zepp napisał(a):
Jeśli ktoś podejmuje decyzję w oparciu o kampanie wyborczą, skazany jest na slogany i marketing kampanijny.
Ja kampanii nie śledzę, debat nie oglądam, pilnie za to obserwuję co się dzieje w międzyczasie, i w minionych ośmiu latach nie zdarzyło się nic co by mogło zmienić moje preferencje polityczne : póki istnieje PiS taki jaki jest, nic się nie zmieni, w sensie trzeba go powstrzymywać.

Naprawdę jesteś zdolny tylko do tak ograniczonej perspektywy? Czy PiS trzeba powstrzymywać? Oczywiście. Tak samo, jak i PO trzeba powstrzymywać, SLD trzeba powstrzymywać, Petru trzeba powstrzymywać, Palikota trzeba powstrzymywać, ba, i Korwina by trzeba było powstrzymać, gdyby jakimś cudem zaistniała szansa, żeby objął władzę. To ty działasz na podstawie sloganów i marketingu, z tym, że tylko jednej strony. A może trzeba powstrzymać koalicję "antypis", która - jak powtarzają nawet komentatorzy Wyborczej - w razie powstania szybko utonie w bajzlu i kłótniach, co otworzy Kaczyńskiemu drogę do większości konstytucyjnej? Do uzmysłowienia sobie takiej możliwości nie potrzeba jakiejś szczególnie pogłębionej analizy, na pewno powinno być ciebie na nią stać. Sam siebie oszukujesz, uważając, że decyzje podjęte na podstawie antypisowskich nienawistnych emocji są racjonalne.

PiS trzeba powstrzymać, bo on ma szanse rządzić po wyborach , i jest to zagrożenie cywilizacyjne dla Polski ( tak samo należałoby powstrzymywać Kukiza albo Korwina za ich kosmiczne pomysły, gdyby były realne szanse na objęcie przez nich władzy).
Pamiętam doskonale 2 lata rządów PiS ( porównujesz PO i PiS , to powiedz, po jakim czasie od objęcia rządu wymieniono zarządy TVP i radia po objęciu władzy przez PiS, a po jakim przez PO : aspekt wcale nie drobny, ale symptomatyczny), i wiem że jest się czego bać . Zwłaszcza teraz, gdy po 8 latach posuchy dojdą do władzy frustraci, dyszący żądzą zemsty i odwetu
Na portalach tych tzw. "niezależnych" ( od czego ?) już otwartym tekstem mówią : idziemy po was...
Mówisz, nie ma się czego bać ?

Śr paź 21, 2015 6:48

Napisałem dłuuugi post, ale niestety mi go wcięło.. pisać kolejny raz całego mi się nie chce, powtórzę tylko ostatni akapit.

zepp napisał(a):
Zwłaszcza teraz, gdy po 8 latach posuchy dojdą do władzy frustraci, dyszący żądzą zemsty i odwetu
Na portalach tych tzw. "niezależnych" ( od czego ?) już otwartym tekstem mówią : idziemy po was...

Żartujesz. I co, po mnie idą? Za IV RP jakoś nie przyszli i ani przez chwilę się nie bałem, że przyjdą. Dziwne. Wiadomo, po kogo idą, i to nie jestem ani ja, ani ty, ani Alus, ani pilaster. Większość tych, po których idą, w pełni na to zasłużyła. Nie odczuwam żadnej litości względem polityków (ani, for that matter, dziennikarzy udających polityków) - kto chce mieć władzę, ten ma mieć odpowiedzialność. Chcieli, to będą mieli. Trzeba było mieć chociaż tyle roztropności i samodzielności, by nie powierzać kraju Ewce, Tereni i Gośce - każdy, kto ma choć trochę oleju w głowie, doskonale wiedział, że to się skończy oddaniem władzy PiS. Czy ktoś ich zmuszał? Sami sobie zgotowali los, który ich czeka. A nawet gdyby nie - i tak bym ich nie żałował. Żal mi zwykłych ludzi, stojących w kolejkach do lekarzy, nie polityków, którzy z inteligentnych ludzi zmieniają się w pospolitych głupków, recytujących przekazy dnia - względnie naprawdę są aż tak głupi, na jakich wyglądają.

Śr paź 21, 2015 8:16
Johnny99 napisał(a):
Napisałem dłuuugi post, ale niestety mi go wcięło.. pisać kolejny raz całego mi się nie chce, powtórzę tylko ostatni akapit.

zepp napisał(a):
Zwłaszcza teraz, gdy po 8 latach posuchy dojdą do władzy frustraci, dyszący żądzą zemsty i odwetu

Żartujesz. I co, po mnie idą? Za IV RP jakoś nie przyszli i ani przez chwilę się nie bałem, że przyjdą. Dziwne. Wiadomo, po kogo idą, i to nie jestem ani ja, ani ty, ani Alus, ani pilaster. Większość tych, po których idą, w pełni na to zasłużyła. Nie odczuwam żadnej litości względem polityków (ani, for that matter, dziennikarzy udających polityków) - kto chce mieć władzę, ten ma mieć odpowiedzialność. Chcieli, to będą mieli. Trzeba było mieć chociaż tyle roztropności i samodzielności, by nie powierzać kraju Ewce, Tereni i Gośce - każdy, kto ma choć trochę oleju w głowie, doskonale wiedział, że to się skończy oddaniem władzy PiS. Czy ktoś ich zmuszał? Sami sobie zgotowali los, który ich czeka. A nawet gdyby nie - i tak bym ich nie żałował. Żal mi zwykłych ludzi, stojących w kolejkach do lekarzy, nie polityków, którzy z inteligentnych ludzi zmieniają się w pospolitych głupków, recytujących przekazy dnia - względnie naprawdę są aż tak głupi, na jakich wyglądają.

Do lekarzy kolejki są i będą, podobnie jak większości krajów na świecie.
W RP w wiek emerytalny wszedł wyż lat 50-tych, aktualnie emerytów i rencistów jest 7 milionów, za 5 lat będzie 9-10 milionów. A starość zawsze równa się choroby.

Śr paź 21, 2015 8:30

Cytuj:
Każde instrumentalne traktowanie jest traktowaniem innych jak kretynów.
Każdy spot wyborczy, także te realizowane przez PO traktują ludzi jak kretynów. Lubisz, jak PO traktuje Cię jak kretyna, ale jak już zrobi to PiS to Ci się nie podoba?
Mnie PO nie traktuje jak kretyna. Do mnie przemawiają cyferki typu procent wzrostu PKB, spadek współczynnkia Giniego, ilość km oddanych do ekspolatacji dróg bezkolizyjnych itp.
To ciebie PIS traktuje jak debila, ale uprzedzając pytanie, nie podoba mi się to. To niegodne traktowanie.

Cytuj:
Skoro to ci nie pasuje i nie chcesz być traktowany jak kretyn, to chyba będziesz o to walczył, żeby przestano traktować Cię jak kretyna?
Mam to gdzieś. Ten "przekaz" nie jest kierowany do mnie. Tylko o ciebie. Ograniczę się do wyrażenia dezaprobaty. Tak po prostu nie wypada robić.

Cytuj:
Jasne. Jak PO przez całe 8 lat. Przechodziło do porządku dziennego nad dziesiątkami afer. Jasne, że tak też można. Ale to dopiero jest traktowanie ludzi jak kretynów.
Ciekawe. Dziesiątki? Czyli co najmniej dwie dziesiątki. Proszę podać numerowaną od 1 do 20 listę afer, potem się jej przyjrzymy, zwłaszcza temu, na czym polegało owo "przejście do porządku dziennego".

Śr paź 21, 2015 8:34

Johnny99 napisał(a):
Za IV RP jakoś nie przyszli i ani przez chwilę się nie bałem, że przyjdą. Dziwne. Wiadomo, po kogo idą, i to nie jestem ani ja, ani ty, ani Alus, ani pilaster.

Przyszli po lekarzy, po naukowców, po biskupów. Przy czym ich potraktowano jeszcze łagodnie, publiczny lincz wystarczył.

...

(Koh 3:1nn)

Ostatnio edytowano Śr paź 21, 2015 8:46 przez bert04, łącznie edytowano 1 raz

Śr paź 21, 2015 8:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 127  Następna strona