Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 14, 2025 21:54

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 133  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce 
Autor Wiadomość

"Po stronie PO ten paskudny "kler"...a postronie PiS godni kapłani, o szacunek dla których non stop walczy Lucyna :-))..."

Hmm.

Po co więc to pielgrzymowanie do ks. Dziwisza i krokodyle łzy?

Tylko dla tego aby Alus napisał(a) że ks.Dziwisz jest... PO...stronie??

PS 1.
Który to raz w tym roku zaszczyciła Kościół swoją obecnością delegacja PO ???

PS 2.

Dla tego drzewniej pisano;

Po co wy, heretycy, w kościele bywacie,
Kiedy ceremonije za śmiech sobie macie?
Jeśli zła w oczu waszych msza i procesyja,
Aza lepsze łakomstwo i ta ambicyja?
Wyjmi, niebożę, bierzmo pierwej z oka swego,
A po tym ździebłka sięgaj w oczach u drugiego!
Chwalisz, jako w twym zborze dobrze nauczają,
A przedsię tam się ciśniesz, kędy rozdawają.
A jeśli jeszcze z niczym odjedziesz do żony,
Jakobyś wodę święcił albo też krzcił dzwony.

Jan Kochanowski

Cz paź 18, 2007 23:29

Miły Marku Antoniuszu - to przez ten płacz "jak bóbr" nie zauwazyłeś, że już od 18 lat tu nad Wisłą nie mamy PRL-u i nic nie stoi na przeszkodzie, abyś kierując sie miłością do ojczyzny, wrócił do kraju rodzinnego.

Pudło. Wyjechałem akurat w czasie kiedy hm... ojcem Rydzykiem był Adam Michnik, a Jarosławem Kaczyńskim Aleksander Kwaśniewski. Oczywiście porównanie jest symboliczne, bo Adam i Aleksander mieli niepodzielną władzę. Dziś np. jest trochę zgniły, ale jednak jakiś pluralizm w mediach. Ponadto wiadomo kto za kim stoi i kogo popiera (bo chyba nie ma wątpliwości, że Tomasz Lis czy Tomasz Sakiewicz to nie są dziennikarze obiektywni, w sensie: popierają swoje środowiska i szukają haki na konkurencję). Pomógł też rozwój internetu i na nic się zdały krzyki Gazety Wyborczej, że to "hołota gardłująca w internecie". Wolności słowa nie dało się powstrzymać...

A jeśli PiS wygra to może wrócę wcześniej niż myślałem. W końcu jeżdżę do Polski dość często i widzę, że zmiany idą na lepsze... dlatego już jutro, 20 X, w polskim konsulacie... X dla Jarosława Kaczy

Pt paź 19, 2007 6:50
Jak napisałem: CBA miało łapać przestępców, a nie ich tworzyć..

Czysta demagogia.
CBA nie tworzy przestępców, tylko prowokuje potencjalnych przestępców, aby sprawdzić, czy dana osoba ma zamiar popełnić przestępstwo, czy też nie.
Będąc lokalnym politykiem jest się ciągle narażonym na takie pokusy, więc wyrywkowe sprawdzanie ma sens.
Zapewne dlatego padło na Sawicka, bo wcześniej sygnalizowała chęć patologicznego działania.
Nie wzięło się to z niczego, musiały być sygnały z jej strony dla otoczenia, iż ma predyspozycję do takich pozaprawnych działań, więc nie wmawiajmy wszystkim, iż CBA stworzyło przestępcę, bo to śmieszne.

Pt paź 19, 2007 7:13

W Nowym Jorku, wydział wewnętrzny co jakiś czas typuje losowo policjantów i próbuje ich korumpować sprawdzając ich wiarygodność. Świetna metoda...

Ja tam się ciesze jak wyborcy wiedzą więcej niż mniej.
Zresztą ja wiem na kogo będą głosował, a taki niezdecydowany wyborca musi kalkulować co jest "gorsze"/"lepsze":
-> dworzec we Włoszczowej (PiS) czy obietnica wykupienia akcji za 4 mld zł w zamian za poparcie w wyborach (PO)
-> ZOMO (Kaczyńskiego) czy Kiszczak (Tuska)
-> Kaczmarek (PiS) czy Sawicka (PO)
itd. itp.

Pt paź 19, 2007 7:17

Sawicka wielce poszkodowana... leje łzy przed kamerami, łka i błaga o litość a ta !!**;';.,.: jedna tych 50 tysięcy łapówki NIE ODDAŁA. To się nazywa eufemistycznie krokodyle łzy a dosadnie - słów brakuje i można za nie bana dostać. I nawet arcybiskup Życiński nie pomoże.

Ja tam nie chcę tej pani bronic..
poza filmem że przed sejmem ze berze .. co bierze....????
A może kartki pocięte. Ten kto kiedyś jeździli do Bułgarii pamięta przewałki w stylu z jednej dolar z drugiej strony dolar w rodku gazety..
Dobry prawnik jeżeli nie ma lepszego filmu tego z przed sejmu.. Potrafi udowodnić, że tak naprawdę CBA nie ma żadnych dowodów..
Aby skazać trzeba udowodnić.. Nie dysponować wątpliwej miary filmem.. !!
Pytanie co było w tych kopertach.. Znaleziono u niej te pieniądze nic na ten temat nie wiemy..
Inaczej sie nie da.. Jedyny dowód to ten ostatni udokumentowane wzięcie.. i zlapanie na gorącym uczynku , ale te pieniądze odzyskano..
Ja się będzie Sawicka dobrze bronić to z 50 tysięcy nie odda ani złotówki.. z tych z pod sejmu. Chyba ze adwokatowi..
Mnie tam co innego zastanowiło.. Pokazano jej mąż
ten facet powinie zmienić nazwisko na Zbigniew Jeleń !!!!
Bo ta pani na oczach milionów przyprawiła mu rogi.. . J a bym na miejscu tego męża odszedł od takiej żony.. I to jeszcze przed wyborami !!

Pt paź 19, 2007 7:22
Godunow, ten facet to nie rogacz, tylko sutener.
On chyba dobrze wiedział co wyprawia jego żona i to akceptował.
Wielu polityków ma tak pokraczne morale, że swoja rodzine sprzedadzą za pieniądzę i władzę,więc nie zdziwiłbym się gdyby tak to postrzegał ten facet.
Nie róbmy z niego naiwnego jelenia.

Pt paź 19, 2007 7:42

CBA nie tworzy przestępców, tylko prowokuje potencjalnych przestępców, aby sprawdzić, czy dana osoba ma zamiar popełnić przestępstwo, czy też nie.

Póki co żyjemy w Polsce..!!
Kodeks Karny stanowi..
Kto po przez swoje działanie wymusza czyn prawnie zabroniony podlega karze .
Ten zapis nie dotyczy służb które są uprawnione do stosowania prowokacji..

Ale aby stosować prowokację musi być prowadzone postępowanie z KK .
W stosunku do pani Sawickiej nie toczyło i nie toczy się nadal.. !! Zadne tekie postępowanie.. . Przynajmniej nic na ten temat nie wiemy..
Gdy by sie toczyło wcześniej takie postępowanie wcześniej musiałby byc powiadomiony Sejm RP..a dokładnie jego marszałek.. Nic takiego nie miało miejsca..
Prawie na sto procent wiemy ,że funkcjonariusz CBA złamał KK ..
Nie trzeba dobrego adwokata aby to udowodnić.
Że czyn Sawickiej jest naganny nie ulega żadnej wątpliwości.. ale to nie znaczy że dowody mogą być osiągane niezgodnie prawem.
Art. 7 ( bodajże ) Konstytucji RP z 1997 ) stanowi
Organy publiczne i państwowe użytecznośći publicznej działają zgodnie z prawem obowiązującym na terytorium RP
Dowód pozyskany w sposób niezgodny z prawem nie moze być dowodem.. Chyba ze dotyczyło by to bezpieczeństwa państwa i bezpieczeństwa narodowego ( jest to fragment orzeczenia sądu najwyższego z 2006 roku)
W tym przypadku ni emamy z takim zjawiskiem do czynienia.. !!

Powoływanie sie na prawodawstwo amerykańskie przypadki nie ma najmniejszego sensu my zyjemy w RP.. i takie nas obowiązuje prawo..
Moim zdanie i nie tylko CBA też złamało prawo.. .

Pt paź 19, 2007 7:49

Kto po przez swoje działanie wymusza czyn prawnie zabroniony podlega karze .
Ma byc.. Kto po przez swoje działanie wymusza , namawia , prowokuje czyn prawnie zabroniony podlega karze .

Pt paź 19, 2007 7:56
Godunow, jeśli jest prawdą co napisałeś, to CBA nadaje się do kosza.
Ciekawe jak ma wyglądać prowokacja, skoro osoba poddana jej ma być o tym powiadomiona, bo jak odczytać to, że wcześniej ma być poinformowany sejm, tudzież marszałek.
To jakaś paranoja.
Dowodzi to mojej wcześniejszej tezie, że powstanie CBA to czysta fikcja i stworzenie niepotrzebnej służby, która nas wiele dodatkowych pieniędzy kosztuje.
PS
Nie wiem też (jeśli wiesz, to napisz) co mówi na temat prowokacji sama ustawa o CBA?

Pt paź 19, 2007 8:03

W poniższym tekście rada dla burmistrza Helu:

"W cieniu posłanki S. – niewątpliwej kobiety, mamy drugiego bohatera afery – burmistrza Helu, Mirosława W. – bez wątpienia mężczyznę. Czy i jego agent CBA podszedł był seksualnie? Pytanie ważkie, bo jeśli skalę namiętności mierzyć wielkością łapówki – wyjdzie na to, że uczucia targające Mirosławem W. były silniejsze od tych, którym uległa pani S. (silniejsze o – mniej więcej – 50 tysięcy złotych). Pomyślcie tylko: gdyby ten wątek się rozwinął – jakich barw nabrałaby kampania wyborcza! Wręcz – tęczowych! Wyobraźmy sobie tylko taką scenę: Mirosław G. zwołuje konferencję prasową i piętnuje wszetecznego agenta wołając: „Uwiódł mnie! Zasadniczo jestem heteroseksualny, ale jemu nie mogłem się oprzeć! Przepraszam rodzinę i naród... Moi przodkowie pod Cedynią...” – i tu burmistrz mdleje... Po czymś takim murem stanęłaby za nim cała gejowska międzynarodówka..."

Pt paź 19, 2007 8:04
Najśmieszniejsze jest to, że ustawę o CBA nie można wyświetlić, a tym samym zweryfikować jaka jest prawda o prowokacji:
http://www.cba.gov.pl/ustawa_o_cba.html

Pt paź 19, 2007 8:06
Marku, wyczuwam sarkazm w Twoich słowach, ale całkowicie popieram Twojego posta.
Dla ratowania swojego tyłka można wymyślać najdurniejsze dyrdymały i robić z siebie (na potrzeby obrony) czubka, homosia..ect.

Pt paź 19, 2007 8:10
Ja się doczytałem, że pod pewnymi warunkami zawieszającymi, działania prowokacyjne nie są przestępstwem w rozumieniu przepisów Kodeksu karnego o jakich - Godunow - piszesz.

Pt paź 19, 2007 8:33

Ciekawe jak ma wyglądać prowokacja, skoro osoba poddana jej ma być o tym powiadomiona, bo jak odczytać to, że wcześniej ma być poinformowany sejm, tudzież marszałek.

Niestety immunitet poselski o tym stanowi.. Aby było prowadzone jakie kolwiek postepowanie .. musi by ć on zdjęty.. o wszelkim postępowaniu wobec posła musi być powiadomiony marszałek sejmu..
Cytuj:
Ja się doczytałem, że pod pewnymi warunkami zawieszającymi, działania prowokacyjne nie są przestępstwem w rozumieniu przepisów Kodeksu karnego o jakich - Godunow - piszesz.

Z przytoczonej ustawy jasno wynika.. że może gdy uzyska zgode organów prowadzących postępowanie.. (prokuratura sąd.) w stosunku do posła by prowadzić postępowanie potrzebna jest zgoda sejmu..
Po wyborach wspomnisz moje słowo sprawa się rozmyje z braku dowodów.
Nic takiego nie nastąpiło.. A CBA w swoim statucie nie ma nadzoru nad sejmem..i posłami.. Nikt nie ma uprawnień do kontroli. posłów.

Jeszcze raz podkreślam nie bronie niegodnego czynu posłanki.. ALe te organa publicznej władzy muszą działać w zgodzie z prawem.
Metoda CBa i ich tłumaczenie ,,że mogą wszytko jest szalenie groźna dla obywatela..
to zalażek Sb z czasów komuny.. podsłuch wymuszenie przestępstwa i skazanie..
byłyby to metody rodem Ssi , NKWD czy Gestapo..

Pt paź 19, 2007 9:41

Dowodzi to mojej wcześniejszej tezie, że powstanie CBA to czysta fikcja i stworzenie niepotrzebnej służby, która nas wiele dodatkowych pieniędzy kosztuje.

I tu masz racje PO podpisała się swego czasu pod projektem ustawy która zrodziła nową policję .. I to w najgorszym tego słowa znaczeniu..
Panowie Macierewicz, Kamiński i im podobni maja wizję świata .. z za krat.
Wybory powinny przerwać te szalone pomysły..
Kiedys słyszałem jak Macierewicz mówił..
że każdy były członek PZPR- ( były ) to potencjalny mały zdrajca) ..
czyli około 3 miliony obywateli polski należałoby zamknąć do pierdla Wizja moim zdaniem katastrofalna

Pt paź 19, 2007 9:48
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 133  Następna strona