Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 05, 2025 0:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14700 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978 ... 980  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Czy miłościwie nam panujący zauważa to? Czy też te eurodebilizmy są mu na rękę?

N lut 16, 2025 12:44

Nie wiem tego. I nie ma to nic do rzeczy. Zwykle bywasz uczciwym adwersarzem. Więc i tutaj z braku argumentów nie odbiegaj od tematu. ;-)

Jutro dam link do pewnych refleksji, które mnie wpierw zdenerwowały, potem rozbawiły, a wreszcie zastanowiły. Nie wiem , jak nazywa się kurnik dla kaczek i czy w ogole jest takie coś. Ale może tam wszystko jest białe lub czarne, a zarazem na odwrót. We świecie wszystko jest mniej i bardziej szare. I żadna prawda po środku nie leży.

N lut 16, 2025 18:24

Idący napisał(a):
Rewolucja.To tylko werbalne naśladownictwo. Choć biorąc pod uwagę, że jego pupil Trzaskowski zmienił poglądy o 180 stopni, to taka wolta jest możliwa i u Tuska. Oczywiście tylko do wyborów prezydenckich. Ciemny lud=lemingi=owce to kupią. A potem wróci do przykręcania śruby.

PO wygranych wyborach znowu zmieni poglądy o 180 stopni, to na pewno.

N lut 16, 2025 21:12

Ile pompek zrobi Chuck Norris? - Wszystkie!
Jakie poglądy ma Trzaskowski? - Wszystkie!

Pn lut 17, 2025 9:19

mareta napisał(a):
Ciemny lud=lemingi=owce to kupią.
Co prawda, nie wszyscy trenują boks, ale przy takich zapewnieniach boksera o cudzie mającym miejsce w Chinach,skłonny jestem przychylić się do tej opinii. Tym bardziej, że boks od jakiegoś czasu stał się ulubioną dyscypliną sportu KK, a jego trenerzy prześcigają się w doborze kombinacji ciosów jakie powinien wyprowadzić bokser , obdarzony nadprzyrodzoną mocą dostrzegania cudów.

Pn lut 17, 2025 9:26

george45 napisał(a):
mareta napisał(a):
Ciemny lud=lemingi=owce to kupią.
Co prawda, nie wszyscy trenują boks, ale przy takich zapewnieniach boksera o ...

Coś pokręciłeś, bo nie ja to napisałam

Pn lut 17, 2025 17:33

A jak ciemny lud kupi dzisiejszą informację, że obecny rząd osiągnął rzadki antysukces, czyli wejście w kolejny rok z deficytem. Czy nie wymaga to szczególnej sztuki? I czy nie stanowi certyfikatu skuteczności rządzenia?

Wt lut 18, 2025 17:03

Idący, nie lękaj się, nie kupuj tego co ciemny lud, czy jak mówisz lemingi. W Chinach żadnego cudu nie było, to jedynie pomroczność jasna boksera.

Wt lut 18, 2025 19:03

Naprawdę chcecie gangusa , mobingowca i złodzieja pieniędzy podatników na prezia?

Śr lut 19, 2025 9:22

Witold33 napisał(a):
Naprawdę chcecie gangusa , mobingowca i złodzieja pieniędzy podatników na prezia?

Dwie niekraszki

dedukcja
wnosząc z kierunku ruchu
pieniądza
rząd już nie rządzi
rząd
się
urządza

zagadka
ilu parlamentarzystów pośród
aferzystów
a ilu aferzystów
wśród parlamentarzystów?

Śr lut 19, 2025 9:33

Świętych parlamentarzystów spotkasz dopiero w Niebie. Trzeba poczekać. A tu, na Bożej Ziemi - wszyscy tacy są. Tak nieskuteczne widać nauki KK. Wybór jest możliwy miedzy złem wielkim i nieco mniejszym.
Chyba, że jestesmy jeszcze małym Jasiem i wierzymy w bajki. W filmy sowieckie i amerykanskie Franka Capry.

Śr lut 19, 2025 9:41

Dziwi ten spokój w mediach. Oświadczenie Hołowni, że był namawiany do przeprowadzenie zamachu stanu powinien wzbudzać największe emocje. Namawianie do kardynalnego złamania Konstytucji i obowiązującego prawa na najwyższym szczeblu. Przecież prokuratura natychmiast powinna wszcząć śledztwo. Hołownia powinien zostać natychmiast przesłuchany. I wszyscy, którzy go namawiali. A niektórzy podawali publicznie jakie mają pomysły na dokonanie zamachu. W takim wypadku nik nie powinien być chroniony immunitetem. A mafia 13XII powinna zostać rozliczona. Powinna. Ale nawet, gdyby jutro władzę przejął Kaczyński, to nic by się nie stało. Kaczyński nie potrafi się konsekwentnie i do końca mścić. I nie poradziłby sobie z nadzwyczajną kastą, która kosi niesamowitą kasę na wspieraniu hołubiącego ich Tuska. Uważam, że cała sitwa 13XII powinna być skazana na infamię.

So lip 26, 2025 8:07

Możesz Andej objaśnić in explicite kto to jest "sitwa 13XII ? Mówisz o pislamskiej targowicy? Czy o brunatnych pajacach Bąkiewicza?

So lip 26, 2025 20:07

Jeśli mówi o sitwie, to zapewne o jednych i drugich ;)

Ostatnio ktoś, na kogo kiedyś ktoś spojrzał i wyrzekł jego imię, dziabnął siekierą i podpalił bezdomnego, co spowodowało złożenie wniosku o wyrzucenie go ze stanu kapłańskiego..

Naszła mnie taka refleksja na temat podobieństw. Polityk twierdzi, że został powołany, a powołanie to potwierdził prezes danej partii, jej członkowie. Ksiądz też twierdzi, że został powołany, usłyszał głos, a że to nie jest jego jakimś widzi misie potwierdza gremium powołanych z potwierdzonym powołaniem.
Czy takie powołanie i jego potwierdzenie, to nie są czasem takim pierdu pierdu, uwiarygodnianym przez sitwę? Sitwę, która wyrzuca z partii jak i stanu kapłańskiego tych, których którzy głos słyszeli, a imię ich wyrzekł …?

N lip 27, 2025 9:34

george45 napisał(a):
Jeśli mówi o sitwie, to zapewne o jednych i drugich ;)
Ostatnio ktoś, na kogo kiedyś ktoś spojrzał i wyrzekł jego imię, dziabnął siekierą i podpalił bezdomnego, co spowodowało złożenie wniosku o wyrzucenie go ze stanu kapłańskiego..

Naszła mnie taka refleksja na temat podobieństw. Polityk twierdzi, że został powołany, a powołanie to potwierdził prezes danej partii, jej członkowie. Ksiądz też twierdzi, że został powołany, usłyszał głos, a że to nie jest jego jakimś widzi misie potwierdza gremium powołanych z potwierdzonym powołaniem.
Czy takie powołanie i jego potwierdzenie, to nie są czasem takim pierdu pierdu, uwiarygodnianym przez sitwę? Sitwę, która wyrzuca z partii jak i stanu kapłańskiego tych, których którzy głos słyszeli, a imię ich wyrzekł …?
Od lat mam pretensje do pasterzy Kościoła, iż nie informują ludzi, że biskupi i księża też chorują, w tym także na ciężkie i groźne choroby psychiczne.
Wszystkich chorych na jakiekolwiek choroby psychiczne jest około 25 procent w społeczeństwie (dane amerykańskie i podobne polskie). Na poważne choroby psychiczne cierpi około 11 procent.
Na niebezpieczne choroby psychiczne może (nie wiedząc) cierpieć około 3-4 procent (księży nie wyłączając). Niektóre leki predysponują także do agresji seksualnej, drogowej i innej przemocowej zaraz (w tym np. lewodopa dla ADHD i podobnych).
...
Już dawno nawoływałem do przywrócenia badań psychiatrycznych przez studiami do kapłaństwa (były już takie prowadzone w niektórych seminariach i zaprzestane).
Ale na forum zakrzyczano mnie, że to przeciw prawom człowieka.

N lip 27, 2025 11:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14700 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978 ... 980  Następna strona