Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 6:15

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
jacku - pozdrowienie było dla socjalistki
nie dla ciebie
a jak ktoś skrytykuje platformę to już ma gębe pisowca - skąd ja znam taką retorykę...
a... już wiem, z postów jacka rakoczego :)

pzdr

Pn kwi 20, 2009 7:37
PO nie wolno krytykować, bo to swarliwość, złośliwość, małostkowość, sarkazm niczym nie poparty, terroryzm, wywrotowa działalność.................itp. itd.
PO można wyłącznie chwalić, bo lista zasług jest tak długa jak papier toaletowy, ale przy okazji tyle warta ile ten rzeczony papier.

Pn kwi 20, 2009 8:03
PO można wyłącznie chwalić, bo lista zasług jest tak długa jak papier toaletowy, ale przy okazji tyle warta ile ten rzeczony papier.

Bez którego trudno się obyć :D .....rokowania dla PO są zatem znakomite.

Pn kwi 20, 2009 9:21
osiris napisał(a):

Bez którego trudno się obyć :D .....rokowania dla PO są zatem znakomite.

Bardzo ciekawe spostrzeżenie.
G........ warta jest polityka rządu i niby to ma świadczyć o jego sile i tej formacji?
Zaiste ciekawe wnioski wyciągasz z tej sytuacji.
No ale cóż, szambo to nie perfumeria a widać, że to Ci się pomyliło z tym dwoma pojęciami.
Znakomicie, będziemy siedzieli w szambie i twierdzili, że pachnie jak w perfumerii.
Dokładnie podobnie było za komuny.

Pn kwi 20, 2009 10:29
No ale cóż, szambo to nie perfumeria a widać, że to Ci się pomyliło z tym dwoma pojęciami.
Znakomicie, będziemy siedzieli w szambie i twierdzili, że pachnie jak w perfumerii.
Dokładnie podobnie było za komuny.

Ni podobnie.... mamy teraz dwa szamba .....o. dyrektor dostrzegł je w Pałacu Prezydenckim, Ty w URM :D

Pn kwi 20, 2009 10:36
Tylko, że wpływ Prezydenta na nasz życie jest znikomy (mimo jego wielkich wysiłków) a URM wielki i tu jest zasadnicza różnica w szkodzeniu Polakom.

Pn kwi 20, 2009 10:55
PO, PiS, czy jakakolwiek inna partia - co za różnica?

Zawsze jedna z tych dwóch większych, będzie miała jako priorytetowy cel - jeśli akurat będzie opozycją - do atakowania tej drugiej, rządzącej. Kłótnie i wytykanie sobie błędów za wszelką cenę. Chaos i bezsens.

Powinno się wprowadzić w Polsce jednomandatowe okręgi wyborcze i zrobić wszystko, by powstał system dwupartyjny. Czemu? Bo taki system gwarantuje stabilizację. Bo wtedy opozycja nie może znacząco przeszkadzać rządzącym, ale jakby wykazało się duże błędy, to można rozwiązać rząd. Spokój w polityce - to powinno być priorytetem, bo tak naprawdę w takiej sytuacji jaką mamy, to żaden rząd nie może pracować.

Pn kwi 20, 2009 12:03
zbanowany na stałe

Ni podobnie.... mamy teraz dwa szamba .....o. dyrektor dostrzegł je w Pałacu Prezydenckim, Ty w URM

W Pałacu Pryzydenckim nie ma żadnego szamba, ani perfumerii!!!!
Tam pachnie nagminnie spożywanymi "małpkami" :D
Dobrze chociaż, że te "małpki" sa gatunkowe, obawiam się jednak, ze ze względu na cięcia budżetowe Pałac przerzuci się na tańsze nalewki tudzież inne jabcoki :D

Pn kwi 20, 2009 14:14

o rzeczywistości telewizyjno medialnej - bo tylko taką znają polacy....
w ciągu miesiąca do IPN-u straciło zaufanie kilkanaście procent ankietowanych (zaufanie do IPN-u jest teraz na poziomie około 30%) i zwiększyła się co oczczywiste nieufność....

konia z rzędem temu, kto powie na jakiej podstawie (rzeczywistej) IPN mógł w ciągu miesiąca aż tak stracić zaufanie polaków...

wczoraj usłyszałem, że dwie kancelarie organizują obchody rocznicowe wyborów 4 czerwca 1989 roku...
jak to w zwyczaju pyskówkom nie będzie końca aż do czerwca i jak sądzę tutejsi harcownicy sporo oręża otrzymają od obu tych kancelarii
jednak nie ta wiadomość zrobiła na mnie największe wrażenie, otóż usłyszałem przy okazji (rozpoczętej pyskówki o obchody rocznicowe), że wybory 4 czerwca były zwycięskie dla solidarności....

proponuję wszystkim czytającym te słowa przeprowadzenie testu, proszę zapytajcie kto wygrał wybory 4 czerwca 1989 roku w polsce, zapytajcie dalszych znajomych, luszi w autobusach, może w pociągu...

90% pytanych odpowie, że wygrała je solidarność...., może 80%
tylko czy aby na pewno tak było?
wyborów nie mogła wygrać solidarność z tego powodu, że nie były to wolne wybory...
wybory bowiem wygrała PZPR
i teraz będziemy świętować tę wygraną
piszę tak dlatego (nie poraz pierwszy) bo trudno mi uznać tę datę za godną świętowania, bo nie ma w naszym kalendarzu daty przełomu i odzyskania wolności i niepodległości (niestety)

oczywiście, że po wyborach 4 czerwca i nieudanej próbie stworzenia rządu przez PZPR i prezydenturze generała jaruzelskiego (wybranego głosami solidarności) spora część kompromisu wyrwała się spod kontroli i ruszyła lawina zmian :), mimo to trudno świętować tę datę

powróćmy do języka nienawiści....
po wygranych wyborach przez platformę pierwszymi wypowiedziami posła palikota zajmowała się sejmowa komisja etyki (pamiętacie to jeszcze??) a dziś....., wczoraj, kilka dni temu....

komisja czego??

pzdr

Wt kwi 21, 2009 8:51

W Pałacu Pryzydenckim nie ma żadnego szamba, ani perfumerii!!!!
Tam pachnie nagminnie spożywanymi "małpkami" :D
Dobrze chociaż, że te "małpki" sa gatunkowe, obawiam się jednak, ze ze względu na cięcia budżetowe Pałac przerzuci się na tańsze nalewki tudzież inne jabcoki :D

Niezawodna w takich kwestiach GW sprawe dokładnie roztrząsa [url=http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6524009,Kancelaria_sama_kupuje__malpki___bo_oszczedza.html]tutaj
[/url]
Wygląda na to, że piją w samolotach politycy. Wiadomo z jakiej opcji, bo przecież innych kancelaria raczej szczuje psami. A ponieważ to opcja znana z hipokryzji, wmawiają sobie, że piją niewiele, bo to małe buteleczki. I w ciagu 3 miesięcy idzie 500 buteleczek.
- Drobiazg :biggrin: :biggrin:

Wt kwi 21, 2009 19:27
a tak poza tymi małpimi pyskówkami....

o rzeczywistości telewizyjno medialnej - bo tylko taką znają polacy....
w ciągu miesiąca do IPN-u straciło zaufanie kilkanaście procent ankietowanych (zaufanie do IPN-u jest teraz na poziomie około 30%) i zwiększyła się co oczczywiste nieufność....

No cóż, ja nigdy nie miałem zaufania do organizacji, która jest wykorzystywana w Polsce tylko do zagrywek politycznych. Nie zrobili jeszcze nic pożytecznego.

Granie teczkami jest niebezpieczne i trzeba bardzo dokładnie wszystko sprawdzać. A nie - wywołują burze, tylko dlatego, że ktoś jest zarejestrowany jako TW a czy oficer SB sobie kogoś wpisał jako TW, to tylko od niego zależało; powiedzmy, że miał kogoś na podsłuchu i z tego podsłuchu miał informacje, ale podmiot nic nie wiedział - i tak może być w tekach jako TW...

outsider napisał(a):
wybory bowiem wygrała PZPR
i teraz będziemy świętować tę wygraną
piszę tak dlatego (nie poraz pierwszy) bo trudno mi uznać tę datę za godną świętowania, bo nie ma w naszym kalendarzu daty przełomu i odzyskania wolności i niepodległości (niestety)

Nie przesadzajmy, jednak coś się zmieniło. To normalne, że nie zaszła totalna zmiana rządzących. To było po prostu nierealne i trzeba było iść na kompromisy - te pozakulisowe także. Każdy kraj tzw. nowej demokracji (czyli kraj, który przechodził z komunizmu na demokrację pod koniec lat 80 i w latach 90) nie "przerobił" się na sprawną demokrację szybko. Na pewno nie można przesadzać i mówić, że komuniści są cały czas u władzy (a to też się słyszy czasem) xP

Wt kwi 21, 2009 19:41

http://www.dziennik.pl/polityka/article ... ienie.html

nareszcie!!!!
oby tylko socjaliści (mający na swym koncie 100 milionów zabitych) nie zablokowali tej propozycji

Śr kwi 22, 2009 11:45

Faszyzm i zamordyzm .
Nie tylko socjaliści będą to blokować. Wszyscy normalni też. I dla twojej wiadomości: mnie morda Che tez wkurza. Ale nie jestem jak Franco , Pinochet czy inni idole "prawicy".

Śr kwi 22, 2009 18:29
wszyscy normalni? czyli kto?
jesli wolność ma się ograniczać tylko do noszenia podobizm czerwonych morderców, to chyba nie jest to do końca wolność....
jesli za normalne uznasz noszenie podobizn czerwonych morderców i dyktatorów... to ja z przyjemnością wole pozostać nienormalny

i dla twojej wiadomości: mnie morda Franco lub Pinocheta też wkurza, ale nie jestem jak lenin, stalin lub mao czy che - czy inni idole "lewicy"

Śr kwi 22, 2009 23:11
A ja wrócę do naszej rzeczywistości, bo chyba o tych zbrodniarzach można otworzyć oddzielny topic.
Senatorowie PO staneli na wysokości zadania i przyznali UJ te 200 mln zł na rozbudowę kampusa.
Tylko Niesiołowski rzecze:
Cytuj:
- Nie wiem dlaczego senatorowie poparli sejmowe poprawki. To bardzo nierozsądne głosowanie i porażka Platformy

Moim zdaniem to ów Pan jest pusty i jest porażką PO.
A całe te kontrowersje w sprawie dofinansowania jak nic pokazują na ile jest to upolitycznione.
Jeżeli ministerstwo finansów nie sprzeciwiało sie tej decyzji to kąd Pan Niesiołowski ma większa wiedzę o finansach państwa?
Nie ma, tylko go szlag trafia, że nie może dokopać UJ za Zyzaka.

Cz kwi 23, 2009 6:19
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104  Następna strona