Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Smoleńsk 10.04.2010
Tomek44 napisał(a): Polon jest bowiem bardzo trudny do wykrycia. To ciekawe, bo u Litwinienki wykryto go niemal natychmiast po jego śmierci. Może użyto jakieś mniej wyrafinowanej wersji? Kael napisał(a): I nikomu o tym nie mowia... Oczywiście, że nie - bo skutki powiedzenia tego komuś, zwłaszcza opinii publicznej, byłyby trudne do przewidzenia. I Putin o tym wiedział.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz mar 31, 2016 7:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No dobrze, ale w takim układzie mielibyśmy dosyć dziwną sytuację: Putina trzymającego za jaja całą wierchuszkę tej planety, urastającego do rangi jej imperatora dzięki szantażowi z bandyckiego arsenału, na który ta wierchuszka z Obamą włącznie się godzi i nie podejmuje żadnych kontrposunięć.
|
Cz mar 31, 2016 8:18 |
|
 |
Tomek44
|
Johnny99 napisał(a): Tomek44 napisał(a): Polon jest bowiem bardzo trudny do wykrycia. To ciekawe, bo u Litwinienki wykryto go niemal natychmiast po jego śmierci. Znowu nie na temat. Nie czytałeś chyba artykułu. Cytuj: Polon jako potencjalna broń skrytobójców ma wiele zalet. Emitowane przez niego duże cząstki alfa nie przechodzą przez skórę, nie alarmują też standardowych czujników promieniowania. Stąd dość łatwo można go przewozić przez granice.
|
Cz mar 31, 2016 8:30 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Tomek44 napisał(a): Znowu nie na temat. Nie czytałeś chyba artykułu. To to, co piszesz, jest nie na temat. Litwinienkę zamordowano polonem właśnie dlatego, że wiedziano, iż zostanie on wykryty po jego śmierci, co wzbudzi strach w społeczeństwie. I tak się rzeczywiście stało. Gdyby chodziło tylko o jego śmierć, wystarczyło zaaranżować wypadek samochodowy albo napad rabunkowy. Podejrzenia by się pewnie pojawiły, ale nie wzbudziłyby aż takiej sensacji. ErgoProxy napisał(a): No dobrze, ale w takim układzie mielibyśmy dosyć dziwną sytuację: Putina trzymającego za jaja całą wierchuszkę tej planety, urastającego do rangi jej imperatora dzięki szantażowi z bandyckiego arsenału, na który ta wierchuszka z Obamą włącznie się godzi i nie podejmuje żadnych kontrposunięć. Ale jakich kontrposunięć? Oficjalnie przecież zamachu nie było, żadnych więc jawnych kontrposunięć (zwłaszcza adekwatnych do rozmiaru zbrodni) nie dałoby się w żaden sposób uzasadnić. Być może podjęto niejawne kontrposunięcia - poprzez, nie wiem, podjęcie jakichś działań wywiadowczych, mających na celu umożliwienie dokonania zamachu na Putina - ale, oczywiście, o niczym takim nie moglibyśmy się dowiedzieć.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz mar 31, 2016 12:22 |
|
 |
Tomek44
|
Johnny99 napisał(a): Tomek44 napisał(a): Znowu nie na temat. Nie czytałeś chyba artykułu. To to, co piszesz, jest nie na temat. Litwinienkę zamordowano polonem właśnie dlatego, że wiedziano, iż zostanie on wykryty po jego śmierci, co wzbudzi strach w społeczeństwie. I tak się rzeczywiście stało. Niby jaki objaw "strachu w społeczeństwie" wystąpił? Bo odnoszę wrażenie, że zajmujesz się pisaniem powieści sensacyjnych.
|
Cz mar 31, 2016 12:56 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Tomek44 napisał(a): Niby jaki objaw "strachu w społeczeństwie" wystąpił? Np. taki: http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... ndynu.html.
|
Pt kwi 01, 2016 12:59 |
|
 |
Tomek44
|
To, że jakiś dziennikarz coś napisze o "panice w Wielkiej Brytanii" nie podając źródła potwierdzającego takie stwierdzenie - nie jest jeszcze żadnym dowodem na prawdziwość takiego stwierdzenia. Nawet, jeśli on uzasadnił swoje twierdzenie nie samą śmiercią Litwinienki - co Ty próbujesz imputować - lecz faktem znajdowania śladów izotopu w różnych miejscach. To są dwie różne sprawy.
|
Pt kwi 01, 2016 13:17 |
|
 |
Johnny99
|
Tomek44 napisał(a): To, że jakiś dziennikarz coś napisze o "panice w Wielkiej Brytanii" nie podając źródła potwierdzającego takie stwierdzenie - nie jest jeszcze żadnym dowodem na prawdziwość takiego stwierdzenia. W każdym razie informacja dziennikarza poważnej gazety, że panika była, jest dla mnie bardziej wiarygodna, niż twoja informacja, że nie było. Cytuj: Nawet, jeśli on uzasadnił swoje twierdzenie nie samą śmiercią Litwinienki - co Ty próbujesz imputować - lecz faktem znajdowania śladów izotopu w różnych miejscach. To są dwie różne sprawy. A ja uważam, że to jest jedna i ta sama sprawa i jest to logiczne. Polon trzeba było dowieźć - więc jego ślady mogły się znajdować w samolotach - naturalne jest też, że znajdowały się w restauracji i w szpitalu. Zwłaszcza skoro: Sekcja zwłok została uznana za jedną z najbardziej niebezpiecznych, jakie kiedykolwiek zostały przeprowadzone na Zachodzie - podkreślił lekarz Nathaniel Cary w drugim dniu śledztwa publicznego w sprawie śmierci Litwinienki. Według patologów, ciało Rosjanina, było tak niebezpieczne, że przez dwa dni po jego śmierci w londyńskim szpitalu 23 listopada 2006 roku wstrzymywano się z jego badaniem. Pracujący w brytyjskim ministerstwie spraw wewnętrznych patolog sądowy podkreślił, że zwłoki zostały przewiezione na badania w bezpieczne miejsce. Nathaniel Cary i jego koledzy podczas autopsji mieli na sobie ochronne stroje, rękawiczki i specjalne hełmy.Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-zw ... aign=other
|
Pt kwi 01, 2016 13:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Już wkrótce 10.04.2016-szósta rocznica tragedii smoleńskiej. Pierwszy raz rocznicowy przekaz nie będzie blokowany w telewizji publicznej, to również przejaw dobrej zmiany: http://niezalezna.pl/78460-pierwszy-raz ... -smolenska
|
N kwi 03, 2016 12:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No tak - przez poprzednie lata to nawet migawek nie dawali.....
|
N kwi 03, 2016 12:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): No tak - przez poprzednie lata to nawet migawek nie dawali..... Migawki były.
|
N kwi 03, 2016 15:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co PiS ma do ukrycia w sprawie katastrofy Smoleńskiej jeśli to, co pisze Mirosław Dakowski jest prawdą? Dlaczego dotąd nie odtajniono pełnej wiedzy o katastrofie jaką posiada Służba Kontrwywiadu Wojskowego? Po co tworzą jakieś podkomisje, które badają UFO, znaczy teorie z kosmosu? http://dakowski.pl/index.php?option=com ... Itemid=100
|
So kwi 09, 2016 22:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nieco zadziwia mnie przekonanie, ze KTOS wie wszystko o kazdym samolocie. Gdyby tak bylo, to dzis nie byloby zagadka, co stalo sie z lotem MH370
|
So kwi 09, 2016 23:39 |
|
 |
mikkel
|
gita napisał(a): Już wkrótce 10.04.2016-szósta rocznica tragedii smoleńskiej. Pierwszy raz rocznicowy przekaz nie będzie blokowany w telewizji publicznej, to również przejaw dobrej zmiany:
Pamiętam, jak na jednej z ostatnich miesięcznic smoleńskich uczestnicy tego wydarzenia rzucili się na dziennikarza TVP. Agresywni ludzie zaczęli go szarpać, popychać, wyrywać sprzęt. Żądali, aby opuścił miejsce, w którym odbywało się zbiegowisko. Najwyraźniej więc to oni sami wcale nie chcieli, aby przekaz ukazał się w mediach publicznych i sami ten przekaz blokowali. Teraz nastąpiła "dobra zmiana". Tłum pozostał ten sam, ale niedobrych dziennikarzy zastąpiono dobrymi. Na pewno nikt nikogo nie będzie atakował.
|
N kwi 10, 2016 7:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Nieco zadziwia mnie przekonanie, ze KTOS wie wszystko o kazdym samolocie. Gdyby tak bylo, to dzis nie byloby zagadka, co stalo sie z lotem MH370 "Lecący z Kuala Lumpur do Pekinu samolot Boeing 777-200ER należący do Malaysia Airlines zniknął z radarów nad Morzem Południowochińskim[1]. Samolot jednak cały czas leciał, wykonał skręt w kierunku Oceanu Indyjskiego i przypuszczalnie po kilku godzinach lotu runął do niego."Co wiemy? Ano, że po zniknięciu z radarów nadal leciał i wykonał skręt. Czyli, że mimo iż był niewidoczny, nadal był "widoczny". I to się zgadza z wypowiedzią Dakowskiego. Mnie interesuje dlaczego nie są brane pod uwagę wszystkie dowody, szczególnie te tajne. Dlaczego króluje teoria spiskowa i za wszystko obwinia się ówczesny rząd, skoro zaniedbań dopuściła się Kancelaria Prezydenta. Dlaczego samolot wyleciał, skoro było wiadomo, że łączność satelitarna jest niemożliwa (ponoć gdyby prezydent się nie spóźnił, łączność byłaby ok). I żeby nie było: nie twierdzę, że strona rządowa jest bez winy. Nie wiem do czyich obowiązków należy synchronizacja gps z radiostacjami przenośnymi ARM – 406 AC 1 oraz ARM – 406P, ale dlaczego tego nie naprawiono? Dlaczego w samolocie nie było lokalizatora? Kto za to odpowiada?
|
N kwi 10, 2016 7:51 |
|
|
|