17 śląskich miast chce się połączyć w Silesię
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Połączyć Katowice z Sosnowcem i Dabrową Górniczą  ? Nie dość, że województwo śląskie przedziwne z Zagłębiem zrobili to jeszcze teraz jedno miasto  ?

|
| Pn gru 11, 2006 21:02 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Eire - ja mam takie pytanie: czy Ty w ogóle zastanawiasz się, co piszesz i o czym piszesz? I jaki to ma sens? Śląsk nie zamierza walczyć zbrojnie o oderwanie. Bo sam jako państwo nie ma szans i każdy o tym wie. Poza tym, chciałem Ci wspomnieć, że dopowiadanie sobie treści nieistniejących to objaw choroby psychicznej.
Crosis
|
| Pn gru 11, 2006 21:22 |
|
 |
|
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Gniezno?! Oszaleliście?! Ta dziura zabita dechami?!^^ Byłem dwa razy, uchowajcie przed kolejnymi...
Cytuj: To może utwórzmy niepodległe państwo Republika Śląska.Można w sposób pokojowy,gdyby nie Warszawa.Bo Warszawa wyśle żołnierzy lub policję i zrobi się nam jak w Kraju Basków polska ETA.Ktoś się domagał narodowości śląskiej, ale odmówiono.Warszawa oderwanie się Śląska uzna za bunt a jego zwolenników nazwie separatystam
Weź mi powiedz co Ty bierzesz do takich wizji O_O
Majka- ale jakie masz racjonalne powody do niechęci, oprócz tego, że nie chcesz rozwoju ekonomicznego regionu?
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
| Pn gru 11, 2006 21:25 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Warszawa oderwanie się Śląska uzna za bunt a jego zwolenników nazwie separatystami.
Eire, błagam wróć do kraju. Tutaj jest tańsza opieka medyczna, a widzę ze jej bardzo potrzebujesz...
|
| Pn gru 11, 2006 21:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nawet do Silesii - tam na pewno będą szpitale
Crosis
|
| Pn gru 11, 2006 21:28 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Juz są...nazywam to "trójkątem bermudzkim" Rybnik, Toszek, Lubliniec - trzy miasta z odpowiednimi lecznicami 
|
| Pn gru 11, 2006 21:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Crosis pisze: Cytuj: Bo sam jako państwo nie ma szans i każdy o tym wie. Poza tym, chciałem Ci wspomnieć, że dopowiadanie sobie treści nieistniejących to objaw choroby psychicznej.
Crosis nie znasz się na żartach? Poprostu ogarnął mnie zryw niepodlegościowy.Ja żadnego oderwania nie chcę,bo nic z tego by nie wyszło.Śląsk powinien w Polsce pozostać.
|
| Pn gru 11, 2006 21:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
O żesz Ty...
Wiesz EIRE... naprawdę polecam Ci leczenie. Tym razem ze szczerego serca, a nie z przekory.
Crosis
|
| Pn gru 11, 2006 21:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Śląsk powinien w Polsce pozostać.
ALLELUJA!!!!!
Trzeba by zaproponowac by z tej okazji Piotr Rubik napisał jakieś oratorium, cy cuś...
|
| Pn gru 11, 2006 21:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cichaj Crosis....czapke z głowy zdejm!!
Eire zażartował!!!
To CUD!
|
| Pn gru 11, 2006 21:34 |
|
 |
|
Kropka
|
Eire sam też wymyśla dowcipy do wątku, Czy Pan Bóg się uśmiecha
Czy w co drugim temacie musi być offtopic na temat Eire??
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| Wt gru 12, 2006 8:01 |
|
 |
|
Kamyk
|
Jestem z Katowic. Tu się urodziłem i od zawsze mieszkam. I w pełni popieram ten pomysł. Nie będzie to stworzenie nowego jednego wielkiego miasta, ale coś na kształt związku metropolitalnego na prawach miasta. Tu w środku odczuje sie poprawe, jest to szansa na rozój wszystkich miast regionu, na tańszą energie, wodę. Na zewnątrz, w Europie, będą lepiej nas znać i lepiej na nas patrzeć. A granice pomiędzy śląskimi i zagłębiowskimi miastami i tak są sztuczne i umowne. Mieszkam w Katowicach, ale przy granicy z Chorzowem - żeby dojechać do centrum Katowic, ide na tramwaj do Chorzowa, który jedzie raptem 100 metrów ode mnie  Nawet to zabawne bywa, ale tutaj naprawde ktoś obcy nie zorientuej sie że własnie znalazł sie w innym mieście
|
| Wt gru 12, 2006 9:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A jakie miasta byłyby w tym "związku". Bo ja jestem z Tychów i nie wiem, czy by ten związek dotyczył mojego ukochanego miasta.
|
| Wt gru 12, 2006 12:50 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pablo:
Cytuj: W skład aglomeracji weszłoby: Katowice, Chorzów, Siemianowice Śląskie, Bytom, Świętochłowice, Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Czeladź, Będzin, Gliwice, Zabrze, Ruda Śląska, Mysłowice, Tychy, Piekary Śląskie, Jaworzno i Knurów.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 85944.html
|
| Wt gru 12, 2006 13:40 |
|
 |
|
jo_tka
|
Jakby ktoś przy okazji coś zrobił z tymi strefami komunikacyjnymi, bo się w nich nigdy połapać nie mogę, to już by było bardzo dobrze
A poważnie - myślę, że rzeczywiście razem można więcej osiągnać...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Wt gru 12, 2006 13:59 |
|
|
|