Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 19:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Michnikowszczyzna 
Autor Wiadomość

Teza o negatywnym postrzeganiu liberałów przez Polaków jest jedną z kilku usilnie powtarzanych przez GW (obok ksenofobii, zaściankowości ...). No bo przecież tylko Michnikowszczyzna ma wyłączność na liberalizm, wiedzę, umiejętność rządzenia :)

Weź - jak łgasz to przynajmniej spójnie.

Zapomniał wól jak Kaczyńscy przeciwstawiając liberałom i liberalizomowi "państwo solidarne" zbudowali swoje zwycięstwo?
Zapomniał wół jak krytykowano liberalizację podatków /spot ze znikajćymi zabawkami i lekarstwami/?
A lansowane przez niektórych księży chore pojęcie liberalizmu to pies?

To że w zamian proponują socjalizm to detal...

Cz lut 08, 2007 9:30

Weź - jak łgasz to przynajmniej spójnie.

Zapomniał wól jak Kaczyńscy przeciwstawiając liberałom i liberalizomowi "państwo solidarne" zbudowali swoje zwycięstwo?
Zapomniał wół jak krytykowano liberalizację podatków /spot ze znikajćymi zabawkami i lekarstwami/?
A lansowane przez niektórych księży chore pojęcie liberalizmu to pies?
To że w zamian proponują socjalizm to detal...

Co do tego co napisałem mają Kaczyńscy, księża itp... Polskie społeczeństwo, tak jak każde inne, ma bardzo zróżnicowane poglądy na wiele tematów. Na liberalizm (gospodarczy) też. Ale wcale nie jest tak (jak usiłuje wmówić nam GW), że ciemna większość daje się bałamucić politykom a jedynie Michnikowszczyzna jest ostoją liberalizmu. I to napisałem. Twój teks o łganiu pozostawię bez większego komentarza - nie dałem Ci żadnego powodu do osobistych wycieczek.

Cz lut 08, 2007 21:16

Nie wiedziałam, że wiek dziecięcy sięga do 25 roku życia :D - w wieku 24 lat naogół JUŻ przestaje się być studentem.
Mikael - wskaż mi choć jeden felieton RAZ "wyśmiewający" rządy PiSu.
Nie kwalifikuję ludzi wg poglądów, ale mogę zrozumieć czemu w ogromnej części społeczeństwa polskiego, liberałowie są tak negatywnie postrzegani, jeśli RAZ "zdeklarowany liberał" jest kwintesencją liberałów.

Nie mam tyle czasu, żeby grzebać w internecie w poszukiwaniu tekstów dla Ciebie.
Wystarczy poczytać felietony Ziemkiewicza w Rzeczpospolitej albo na wp.pl.
Polecam.

Pt lut 09, 2007 7:54
pawell - "sądy sądami a prawda musi być po naszej stronie" - wszystkiemu winna GW....kto wie czy efekt cieplarniany to też nie ich sprawka :D
Mikael - skąd zatem biorę opinię o RAZ, gdybym nie czytała jego felietonów? - przedstawiłam przykład jego nierzetelności.
Mam ten luksus, że myślę samodzielnie i to moja opinia o RAZ - nie korzystam z "gotowców" wystawionych mu przez oponentów.
Stylu, sposobu traktowania ludzi, przez RAZ zdecydowanie nie lubię.

Pt lut 09, 2007 9:05

No to nie mogę pojąć jak tam wyczytałaś, że on oszczędza tylko aktualną władzę.
Doprawdy tajemnica.

Pt lut 09, 2007 10:48

Rozumiem, że wg alusy każdy (a dziennikarz w szczególnosci) kto nie nie nazywa aktualnej władzy "moherami", idiotami, szkodnikami, nieudacznikami (katalog określeń otwarty- wystarczy wziąć do ręki gazetę albo włączyć TV) jest niespełna rozumu fanatykiem, wrogiem demokracji itp a dziennikarz jest "reżimowy".

Życzę dalszego dobrego samopoczucia.

Pt lut 09, 2007 14:27
Nie narzekam na samopoczucie...tak mi "narzuciła PO" :D
pawell -źle rozumiesz.....bo i skąd niby masz wiedzieć co ja myślę, raczej jest to retrospekcja Twojego postrzegania rzeczywistości - alergia na GW?.
Jeśli już "ciemna" to mniejszość społeczeństwa "daje się bałamucić politykom"...w wyborach 2005r uprawnionych do głosowania było 29.780.99 osób. Frekwencja wyniosła 40,57% z tego na zdcydowanie nieliberalne partie głosowało 43,3% głosujących (PiS-33,&%; Samoobrona-12,2%; LPR-7,4%) - 5.231.39 osób.
Z liczby głosujących 12.081,56 to mniejszość, a 1/6 wszystkich uprawnionych do głosowania.

Pt lut 09, 2007 17:35

Polskie społeczeństwo, tak jak każde inne, ma bardzo zróżnicowane poglądy na wiele tematów. Na liberalizm (gospodarczy) też.

Nie wciskaj kitu że odcinanie się od wszelkiego liberalizmu i w kampanii wyborczej i w programie, a w miejsce tego lansowanie jakiejś nidookreślonej "solidarności" to inne spojrzenie!!!
Chyba naprawdę masz problemy z myśleniem samodzielnie.

Cz lut 15, 2007 12:26

Trawy- pisofobia ogranicza chyba Twoje możliwości myślowe a przynajmniej czytania ze zrozumieniem. Napisałem: "Polskie społeczeństwo, tak jak każde inne, ma bardzo zróżnicowane poglądy na wiele tematów" - pisałem o społeczeństwie a nie o politykach.
Nie sądzę, żeby "ogólnospołeczne" poglądy na temat liberalizmu/socjalizmu itp. były w Polsce inne niż w większości krajów Europy - vide sukcesy socjalistów we Francji, Hiszpanii ...

Cz lut 15, 2007 12:44

Oderwany od rzecywistości.

Cz lut 15, 2007 14:33

Tia, kolejny fan socjalizmu.

Oderwany od rzecywistości.

Tia, a z czego wnioskujesz, że jestem "fanem" socjalizmu. Piszę o rzeczywistości społecznej Polski (Europy też) a nie o moich poglądach.
Jesteś w kazdym razie w duuuużym błędzie :)

Cz lut 15, 2007 14:35

Może takiego socjalizmu w wydaniu PZPR to nie ale socjalizmu w wydaniu Kaczyńskich - to owszem.

Cz lut 15, 2007 16:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2