Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 22:35

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Marek Jurek zakłada nowe ugrupowanie 
Autor Wiadomość

Wybacz, ale jednak chyba pewne poczucie obowiązku i przyzwoitości jest ważniejsze. Skoro w PiSie czuł i widział, że wszystko sterowane jest przez Kaczorów i nie godził się na to, co miał zrobić :?: Zrobił to, co uważał za słuszne.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt kwi 20, 2007 13:07
Zobacz profil WWW

Skoro w PiSie czuł i widział, że wszystko sterowane jest przez Kaczorów i nie godził się na to, co miał zrobić

Dość długo mu zajęło zorientowanie się jak to jest w takiej wodzowskiej partii.

Pt kwi 20, 2007 13:24

Dość długo mu zajęło zorientowanie się jak to jest w takiej wodzowskiej partii.

Wolnomyśliciel ;-)

Pt kwi 20, 2007 13:32

...." głosowanie Artura Zawiszy nieobecny"............

To nie tak.
Sam słyszałem w TVN24 jak powiedział że;
...uczynił ofiarę ze swoich pogladów.................

Co więc z prawdziwymi ofiarami pogardy jaką mamy Konstytucyjnie
zapisaną w dniu dzisiejszym.
Czy one są mniej ważne jak "ofiara poglądów" pana Zawiszy?

Zawisza zapomniał że to KTOŚ jest ofiarą a nie COŚ.

Bo czy o ofiarę partyjnych powiązań chodzi?
Czy ofiarę straconych pieniedzy i kiontraktów?
Albo ofiarę z gładkiej twarzy w unijnych salonach?

Jeśli taka ma być nowa partia Marka Jurka to serdecznie dziękuję, jest już PiS któremu mylą się wartość składanej ofiary, oraz mylą się ołtarze, przed którymi zginać mają się ludzkie kolana.

Sam pan Jurek nic jednak nie zrobi, niech lepiej pozostanie w PiS-sie
i tam naprawia to co zepsute.

Pt kwi 20, 2007 14:48

Będzie to ZChN na bis czyli wszystko i nic.
A dalej siły prawdziwie narodowo-konserwatywnej nadal nie ma...

Pt kwi 20, 2007 14:50

Będzie to ZChN na bis czyli wszystko i nic.

Ojciec Dyrektor mówił, że "Polsce obecnie potrzebna jest jedność i wspólne działanie." To może tę nową partię nazwać np. Unią Jedności. Najlepiej Chrześcijańską, aby się źle nie kojarzyło (z UW ;) ).

© by SC, ale mogę bezpłatnie udostępnić dla dobra sprawy.

Pt kwi 20, 2007 15:00

Tomu ,,patrz na koniec"koniec bedzie taki ,z e przyspieszył koniec rzadow prawicy.Lewica raczej nie bedzie sie roztkliwiac na ,,zyciem poczetym"
ppolityk jets dobrym politykiem wtedy ,gdy jets skuteczny>

Pt kwi 20, 2007 15:03

Mnie się wydaje, że rządzi ten kto jest wybrany? Rozumiem, że uważasz, że ludzie wybiorą znowu lewicę. Można się zastanawiać, dlaczego obecny rząd zdołał jedynie stracić poparcie? Bo wybacz - nie przez odejście Marka Jurka...

Głosowanie dość jasno pokazało, czego się mogę spodziewać - i po PiS i po PO. Dbania o doraźne interesy polityczne. To stanowi o moim prywatnym wotum nieufności. Wcale nie mam ochoty głosować z przymusu (bo nie da się lepiej) na którąś z tych partii.

Zobaczymy, czy wskutek działań Marka Jurka będzie na kogo zagłosować, czy nie...

Pt kwi 20, 2007 16:35

Głosowanie dość jasno pokazało, czego się mogę spodziewać - i po PiS i po PO. Dbania o doraźne interesy polityczne. To stanowi o moim prywatnym wotum nieufności. Wcale nie mam ochoty głosować z przymusu (bo nie da się lepiej) na którąś z tych partii.

Zobaczymy, czy wskutek działań Marka Jurka będzie na kogo zagłosować, czy nie...

Polska scena polityczna nie kończy się na PiS i PO. Zawsze możesz przecież głosować na LPR. Posłowie tej partii jak jeden mąż poparli wpisanie ochrony życia od poczęcia do Konstytucji.

Pt kwi 20, 2007 16:52

I opowiadają się za karą śmierci, o ile pamiętam. Też mi bruździ. Jeszcze kilka zastrzeżeń by się pewnie znalazło.

Nie zamierzam oceniać partii wyłącznie pod kątem stosunku do życia. Także tego, co zamierzają w innych dziedzinach. Także tego, jak postępują i co jest dla nich najważniejsze. Ale też stosunek do problemu ochrony życia, kary śmierci i innych takich zagadnień nie jest dla mnie drugorzędny.

W poprzednich wyborach rozważałam alternatywę PO/PiS. Dlatego do tych opcji się odnoszę.

Zagrywki typu: "wstrzymujemy się, bo to nie nasz projekt" albo jeszcze lepsze - głosowanie za poprawką LPR a wstrzymanie się od głosu w kwestii zmiany art. 30 to są absurdy, które świadczą, że liczy się nie treść, a rozgrywka polityczna.

Mogę przyjąć, że ktoś ma inne zdanie. Nie znoszę kombinacji alpejskich pt: "jak to zrobić, żeby zamieszać w błotku a się nie ubrudzić".

Na razie nie mam na kogo głosować. Kropka.

Pt kwi 20, 2007 18:08

O ile wiem LPR wycofało się z proponowanej kary śmerci. Kary za
zbrodnie ze szczególnym okrucieństwem.

I bardzo dobrze.

Jak na razie LPR jest partią jak najbardziej wiarygodną w słowie w czynie
i promowaniu wartości chrześcijańskich.
I właściwie nowa partia Marka Jurka była by tylko jej powieleniem.

Nie uważam aby był to dobry pomysł.
Dla tego sądzę że warto p.Jurkowi pozostawić swoje ambicje polityczne i realnie dostosować do warunków jakie panują w tym piekiełku.

Pt kwi 20, 2007 18:26
PiS byl rowniez za przywroceniem kary smierci.

KKK
2267 Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed niesprawiedliwym napastnikiem.

Pt kwi 20, 2007 19:02

KKK
2267 Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed niesprawiedliwym napastnikiem.

więzienie jest chyba innym dostępnym sposobem...?

Pt kwi 20, 2007 19:29
Post Re: Marek Jurek zakłada nowe ugrupowanie
zszywacz napisał(a):
http://wiadomosci.onet.pl/1522171,11,item.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4073516.html

Co o tym myślicie?

Czy to początek końca PiSu? A może tylko chwilowy kryzys?

Czy będą nowe wybory?

Oj dzieje się, dzieje...

o matko, czy to będzie jeszcze gorsze i bardziej fanatyczne (w skrajnym kierunku "katolickiego przegięcia") ugrupowanie?

Pt kwi 20, 2007 20:11

Spokojnie.. wg sondaży Człowiek Bez Nazwiska (Marek Jurek) może liczyć na poparcie co najwyżej 10 proc. społeczeństwa..

Czyli nie taki "ciemny" ten polski lud jak się niektórym wydaje :D

Pt kwi 20, 2007 20:21
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona