Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 22:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Blida 
Autor Wiadomość
(...)
Interesujące jest to curiosum, że jak to nazwałeś "bolszewicko podobny ustrój" jest najbardziej na niekorzyść postbolszewikom.

Napisałem "podobny"
A by złagodzić wypowiedź.
Mylisz sie, to nie tyle jest na niekorzyść postbolszewików, lecz neobolszewików z PiS.
Zdaje sie,ze nie zauwazyłeś, że w polsce nastąpiła nieoczekiwana zmiana miejśc i to partia uwazajaca sie za antykomunistyczną w praktycznej działalnosci okazuje ciagoty do rozwiazań znanych z czasow bolszewicjich - z zachowaniem wszelkich własciwych proporcji of kurz

Cz kwi 26, 2007 8:08

Pamiętacie - swego czasu też powszechnie ogłaszano, że Grzegorza Przemyka zabili sanitariusze pogotowia ratunkowego... :?

Cz kwi 26, 2007 9:11
Zdaje sie,ze nie zauwazyłeś, że w polsce nastąpiła nieoczekiwana zmiana miejśc i to partia uwazajaca sie za antykomunistyczną w praktycznej działalnosci okazuje ciagoty do rozwiazań znanych z czasow bolszewicjich - z zachowaniem wszelkich własciwych proporcji of kurz

Nie wiem na jakiej podstawie formuujesz takie tezy. Gdyby rzadzili jak bolszewicy to po napisaniu tego co napisales scinalbys teraz drzewa na Syberii, w najlepszym wypadku.

Cz kwi 26, 2007 9:38
(...)

Nie wiem na jakiej podstawie formuujesz takie tezy. Gdyby rzadzili jak bolszewicy to po napisaniu tego co napisales scinalbys teraz drzewa na Syberii, w najlepszym wypadku.

Nie bądź taki prymitywny i zacofany technicznie
Nowozytny nowoczesny bolszewik nie morduje ssierpem, młotem albo strzałem w potylice, tylko konferencja prasową, ewentualnie porannym przeszukaniem :evil:

Cz kwi 26, 2007 18:32

Nowozytny nowoczesny bolszewik nie morduje ssierpem, młotem albo strzałem w potylice, tylko konferencja prasową, ewentualnie porannym przeszukaniem

Ewentualnie może ci strzelić w cyc...piersi. Lub zakończyć twój żywot w wannie Wassermana. Ten półinteligent ma podobno zabójczą wannę.
No i osądzać cię będzie komunistyczny aparatczyk Kryże - obecnie na usługach pisorczyków

Cz kwi 26, 2007 21:22
Nowozytny nowoczesny bolszewik nie morduje ssierpem, młotem albo strzałem w potylice, tylko konferencja prasową, ewentualnie porannym przeszukaniem :evil:

Nikt takim sposobem przez rzadzacych nie zostal zabity, nie wiem o czym piszesz.

Cz kwi 26, 2007 22:42
AGENCJĘ BEZPIECZEŃSTWA WEWNĘTRZNEGO

Henryk Blida:
Moja żona zginęła przez błędy ABW

Mąż Barbary Blidy pozwie ABWMąż Barbary Blidy wytoczy proces funkcjonariuszom Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Jak pisze dzisiejsza Rzeczpospolita - Henryk Blida uważa, że jego żona zginęła przez błędy ABW.

Według gazety mąż zmarłej posłanki wynajął adwokata Leszka Piotrowskiego i ma zamiar wytoczyć ABW sprawę z powództwa cywilnego oraz proces karny. Adwokat potwierdził, że został wynajęty - podkreślając jednocześnie - że ABW w czasie akcji zastosowała skandaliczne metody.

Do tragedii doszło w ubiegłą środę podczas zatrzymania Barbary Blidy w jej mieszkaniu. Według ABW, była minister podejrzana o korupcję, popełniła samobójstwo. Sprawa nie jest jednak dotąd zupełnie jasna, bo wciąż pojawiają się nowe informacje i hipotezy na temat śmierci posłanki.

Artykuł TVN24.pl:
http://www.tvn24.pl/0,7488,1504719,rapo ... omosc.html
Publikacja: 08:49 28.04.2007 / Rzeczpospolita

So kwi 28, 2007 9:26
Jego zona umarla przez ABW, bo zamiast ja skuc i pilnowac zostawili ja sama? To smieszne, ze obwinia sie ABW o to, ze ktos sie zastrzelil.

So kwi 28, 2007 10:12

Jego zona umarla przez ABW, bo zamiast ja skuc i pilnowac zostawili ja sama? To smieszne, ze obwinia sie ABW o to, ze ktos sie zastrzelil.

To nie jest śmieszne, bo to nie było towarzyskie spotkanie przy herbatce. Blida nie miała pełnej swobody i wolności wyboru ("nie podoba mi się wasze towarzystwo chłopaki, idę na miasto, pa pa." ;)) - była po "opieką" ABW i ABW było odpowiedzialne za jej osobę.

So kwi 28, 2007 10:31
Co nie znaczy, ze ona zginela przez nich. To byla jej decyzja, a funkcjonariusze jej to umozliwili - i to nie bylo zamierzone. Jezeli popelnili bledy to powinni odpowiadac, ale za te bledy, a nie ich konsekwencje. Wiele wypowiedzi jest wlasnie formuowanych tak, ze to ABW jest winna smierci, bo kogos nie dopilnowala. Widocznie ludzie ktorzy tak mowia - w tym maz pani Blidy - mieli ja za ulomna idiotke, ktorej trzeba plinowac, bo jak nie to zrobi sobie krzywde.
Takimi problemami odwraca sie tym uwage od motywu. Wiecej wypowiedzi w TV to rozwarzania czy w ubikacji byla z nia funkcjonariuszka i jak stala, zamiast dyskusji o motywie samobojstwa.

So kwi 28, 2007 11:27

Tak stawiając sprawę - masz trochę słuszności.
ABW nawaliła i musi beknąć za niedopilnowanie swoich obowiązków, ale są ważniejsze aspekty tej sprawy, choćby parę mutacji pytania "dlaczego?".

So kwi 28, 2007 11:33
Wczoraj w TVN24 prof. A. Rzepliński członek Komitetu Helsińskiego wyraził watpliwości czy było to samobójstwo, czy egzekucja, aby pozbyć sie niewygodnego świadka.
Od momentu zastukania funkcjonariuszy ABW do wpuszczenia ich do mieszkania, przez mężą B. Blidy (wylegitymował ich przez okno) upłynęło 6 minut , w tym czasie B. Blida zadzwoniła po adwokata i miała dość dużo czasu na dokonanie aktu samobójstwa.
Więcej w tym jest zagadek, kłamstw, przeinaczeń, niż wyjaśnionych spraw.

So kwi 28, 2007 13:00
Oba Zbynie zmieniły zdanie na temat odpowiedzialności :?:
Ziobro i Wasserman teraz się nie poczuwają, przecież tak niedawno...

Ziobro: Rokita odpowiedzialny za inwigilację
Minister sprawiedliwości ocenił, że Jan Rokita ponosi polityczną odpowiedzialność za inwigilację prawicy na początku lat 90.
Zbigniew Ziobro przypomniał, że obecny poseł PO był wpływowym członkiem gabinetu Hanny Suchockiej.
Szef resortu sprawiedliwości podkreślił, że nie można się uchylać od odpowiedzialności politycznej za działania na rzecz inwigilacji prawicy, gdy stały za nimi służby podległe gabinetowi, w którym się zasiadało.
Podobnego zdania był minister, koordynator służb specjalnych Zbigniew Wassermann.

"Gdyby takie działania miały miejsce, - a zakładam, że ich nie ma - to nie uciekałbym jako członek tego rządu od odpowiedzialności politycznej. Ponosiłbym ją i się do niej poczuwał. To nas różni z Janem Marią Rokitą" - zapewnił Ziobro na konferencji prasowej bodajże 18 października ubiegłego roku.

Zbyniowi Ziobrze wtórował wtedy Zbynio Wassermann,
a obaj wtórowali Jarosławowi Kaczyńskiemu,
który uznał wtedy, że Rokita jest tylko nieco lepszy od mordercy.

Czy potrzebny komentarz na temat kalizmu kaczystowskich ministrów :?:
No a co teraz powiecie o odpowiedzialności politycznej Zbysiaczki :?:

N kwi 29, 2007 7:08
Gdyby ta funkcjonariuszka nie miała tego "ludzkiego gestu" i nie odwróciła się bokiem, ale stała przodem, gdy ta kobieta załatwiała swoje potrzeby, to zapewne sama Blida i jej mąż by później nadawali na ABW jakie to oni mają nieludzkie metody działania.

N kwi 29, 2007 10:49

Ja przyznam, że dziwię się tym wszystkim, którzy już zawyrokowali, że Blida popełniła samobójstwo bo "bała się IV RP". Nie ulega watpliwości, że obecny rząd za dużo uprawia pokazówek przy zatrzymaniach sławnych osób, ale skąd wy wiecie dlaczego ona popełniła samobójstwo? Mogła to zrobić równie dobrze dlatego, że bała się, że w czasie śledstwa wyjdą na jaw pewne niemiłe sprawy. Albo miała wtedy inne problemy osobiste, a wizyta ABW była jedynie kroplą przepełniającą czarę. Dziwi mnie to, że w sprawie, o której tak niewiele wiemy ludzie wydają tak jednoznaczne sądy.

A co do odpowiedzialności politycznej to zdecydowanie Wasserman powinien podać się do dymisji, ale brak odpowiedzialności politycznej w naszym kraju to już niestety norma. Wystarczy przypomnieć zastrzelenie studenta w czasie juwenaliów w 2004 roku w Łodzi gdy policji pomyliła się amunicja ostra z niepenetracyjną i zabicie kierowcy przez policję w Poznaniu na podstawie zwyczajnej pomyłki, tylko dlatego bo nie chciał się zatrzymać. Wtedy minister MSWiA Kalisz nie zrezygnował choć błędy służb były znacznie poważniejsze.

profos napisał(a):
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4089617.html

Cytuj:
Barbara Blida zastrzeliła się w łazience w obecności funkcjonariuszki ABW. Tak brzmi oficjalna wersja podana przez rzeczniczkę agencji. Henryk Holland wyskoczył przez okno w czasie przeszukania dokonywanego przez SB w jego mieszkaniu. Tak brzmiała oficjalna wersja władz PRL.

Kolejne podobieństwo komiksowej IV RP do siermiężnego PRL-u.

Czy funkcjonariusze ABW to zgraja nieudolnych dzieciaków? Czy profesjonaliści?
Jeżeli to pierwsze to powinno sie te instytucję zlikwidować jak WSI, a jeżeli to drugie, to dlaczego tak nieudolnie zadziałali?
Dlaczego nie zażądali wydania broni zaraz na samym początku?
Przecież musieli wiedzieć, że Blida posiada zezwolenie na broń.

Śmierdząca sprawa

Akurat Henryk Holland rzeczywiście popełnił samobójstwo wyskakując z okna co jakiś czas temu odkryli historycy grzebiąc w tajnych dokumentach PRL-owskich służb. Więc ta "oficjalna wersja" była prawdziwa.

N kwi 29, 2007 18:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona