Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 7:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Czarna Lista Muzyczna. 
Autor Wiadomość

Tatuaż nie na czole tylko na przegubie dłoni, natomiast to na czole było
" tylko" namalowane.

Nie mam zdjęcia choć pełno było tego w każdych wiadomościach.
Jeśli chcecie to sami poszukajcie.

Oh, nagle nie na czole? A przed chwilą było na czole, a teraz się okazało, że tylko namalowane, ojeeeej. I nie masz zdjęcia, ojej, dziwne google też nie ma, nie zachowało się czy co? A może to tylko kolejne twoje pustosłowie?

So cze 16, 2007 23:12
Coś nowego ...

N cze 17, 2007 2:42
Nalezy wiec zakazac Biblii, gdyz Bog namawia w neij do zabijania.

:o coś nowego

N cze 17, 2007 2:43

...profos20, dziękuje za link, rzucający nieco światła na osobę, ktora jest prowodorem całej sprawy.
Reszta nie wymaga komentarza.

N cze 17, 2007 9:04

Akcja tak bzdurna, że słów brakuje... typowe polowanie na czarownice. :?
ddv163 napisał(a):
Stationary Traveller napisał(a):
Nalezy wiec zakazac Biblii, gdyz Bog namawia w neij do zabijania.

:o coś nowego

Poczytaj Stary Testament.

N cze 17, 2007 9:12
Tak się składa, że znam Biblię ST w miarę przyzwoicie - tak się składa, że wbrew temu co twierdzi "Stationary" Bóg chrześcijański nakazuje kochać ludzi - nie wiem czy wiadomo ci coś o tym, ze z Miłości dla człowieka Bóg dał się zamęczyć na Krzyżu ?
Jeżeli zaś chodzi o to co napisane jest ST - to jest to przede wszystkim ogromna przestroga przed tym by nie łamać Bożychnakazów i niw wdawać się w czyny które są "nieprawe" u Boga -bo On odda - wcześniej czy później ...
Innymi słowy - jeżeli ktoś twierdzi że Bóg jest "zły" - ba wręcz:
Cytuj:
Bog namawia w neij do zabijania.

Bo zakazuje krzewienia zła, mordów, pychy, zarozumiałości i wyzysku innych i tak dalej to ja gratuluję - dobrego humoru i wiedzy biblijnej takiemu człowiekowi ... by nie rzecz tego o wiele dosadniej ...
Ech ... :(

N cze 17, 2007 9:21

Bóg w ST zabija i namawia do zabijania - usprawiedliwianie owych mordów to osobna kwestia, nie możesz jednak zaprzeczyć, że miały one miejsce. Proszę nie zarzucać mi nieznajomości Biblii tylko dlatego, że prezentuję na jej temat opinię odmienną od Twojej.

Oczywiście pominięcie kontekstu jest pewnym spłyceniem - co jednak doskonale oddaje istotę głównego problemu omawianego w tym temacie, czyli nagonki na zespoły "szerzące niebezpieczne treści".

N cze 17, 2007 10:00
12 Jeśli kto tak uderzy kogoś, że uderzony umrze, winien sam być śmiercią ukarany. 13 [W tym jednak wypadku], gdy nie czyhał na niego, a tylko Bóg dopuścił, że sam wpadł w ręce, wyznaczę ci miejsce, do którego będzie mógł uciekać [zabójca]. 14 Jeśli zaś ktoś posunąłby się do tego, że bliźniego zabiłby podstępnie, oderwiesz go nawet od mego ołtarza, aby ukarać śmiercią. 15 Kto by uderzył swego ojca albo matkę, winien być ukarany śmiercią. 16 Kto by porwał człowieka i sprzedał go, albo znaleziono by go jeszcze w jego ręku, winien być ukarany śmiercią. 17 Kto by złorzeczył ojcu albo matce, winien być ukarany śmiercią. 18 Kto by w kłótni uderzył bliźniego kamieniem albo pięścią, ale go nie zabił, tylko zmusił do pozostania w łóżku, 19 to gdy ten wstanie i będzie o lasce chodził na dworze, ten, który go uderzył, będzie wolny i tylko mu wynagrodzi przerwę w pracy, i dołoży starań, żeby go wyleczyć.

I to sie kwalifikuje do cenzury zgodnie z tym co twierdzila Teresse.

N cze 17, 2007 10:31
Dla mnie w ogóle projekt czegoś takiego ośmiesza twórców.

Więcej - jest to do bólu żałosne....

Bo i co będzie zawierała taka lista?
AC/DC za Highway to hell?
Bono?
KATa?
Budka Suflera za balujących w niebie świętych?

Ludzie, to jest paranoja... siedząc długo w metalowym światku będę zaraz po opublikowaniu listy podać nazwy kapel, które są otwarcie satanistyczne (o ile w przypadku kapeli można o tym mówić), a na tej liście figurować nie będą.

Dlaczego? A to z następujących powodów:
a) satanizm w muzyce metalowej to głównie pozerstwo, od którego i tak się odchodzi,
b) nikt nie jest w stanie kontrolować wszystkich wydawnictw tak niszowej muzyki, gdzie wiele płyt nigdy nie trafia do sklepów muzycznych (ba, wiele, większość), a rozchodzi się za pomocą sprzedaży wysyłkowej, zine'ów itp?
c) kto będzie w stanie przetłumaczyć teksty w tylu językach aby wyłapać określone treści?

W ogóle, właśnie... jakie mają być kryteria? Pentagram (pantagram) na płycie? Śmieszne...
Co jeszcze? Teksty? A ciekawe za czyje pieniądze będą tłumaczone... podatników.....

Ogólnie idea jest dla mnie żałosna, śmieszna i doskonale ilustrująca całą paranoję pod tytułem IV RP.

Ale tak... wy dalej skłaniajcie się ku cenzurze... tylko najpierw dowiedzcie się, co chcecie cenzurować i czy jesteście w stanie.

Crosis

N cze 17, 2007 10:53
Przychodzi nocą i
Zabiera moje łzy
Gra bossa-novę
Lecz niepokoi mnie
tak dziwnie śmieje się
Czy aby tylko chce
Grać bossa-novę…

Szalone moje sny
A w nich kosmaty Zły
Może to jesteś ty
Grasz bossa-novę
Wspomnienie jest jak rdza
Cos jeszcze w sercu drga
Lecz teraz niech pan gra
Gra bossa-novę…

Jestem zbulwersowany !!! Zgłaszam tę piosenkę do "Czarnej Listy" Nowaka!!! I to na miejsce czołowe!!
Należy przestrzec wszystkich bogobojnych ludzi o złym wpływie sztandarowej satanistki RP -
IRENY SANTOR

N cze 17, 2007 11:02
Widzę, że zespoły rockowe też... no czyli wszystko jasne. Banda oszołomów w końcu domyśliła się, jakiego użyć bata na niepokornych twórców...

Hey, Teksański
[...]
Gdyby chociaż mucha zjawiła się,
mogłabym ją zabić, a później to opisać
[...]

Na czarną listę! Spalić płyty!

T.Love....
O kurcze! Ten to nabroił w tekstach tyle, że na pewno się go podciągnie pod satanizm... już nie będzie mógł zaśpiewać Mr.President na żadnym koncercie, a przecież o to chodziło! Hurra!

Kult, Kazik....

no ten to też namieszał. Dajcie mi autora, a kij się znajdzie... takto teraz na Juwenaliach w całym kraju zabraknie gwiazdy.

Marylin Manson.... rotfl. Słuchajcie, posądzenie tego człowieka o statanizm to jak posądzenie Otylii Jędrzejczak o to, że nie umie skakać do basenu. Cały "image" Mansona jest nastawiony na szok, na młodych ludzi... no i co? Odkąd wyszedł jakoś nie ma na świecie narastającej fali czarnych mszy.

KAT...
Wybaczcie, zdejmę czapkę.... Legenda, tytani polskiego trashu. Testy wielu płyt na wskroś satanistyczne, ale kto się tym przejmował? Nikt tam nie nawoływał do zabijania... to był bunt, bunt tamtych lat, bunt przeciwko klerowi, przeciwko wszędobylskiej szarości... Dylan buntował się jak mógł, dlaczego Kostrzewski miałby tego nie robić? Znam setki osób uwielbiających KATa, nikt nie jest satanistą. Ale tak.... nie dajcie w spokoju odejść obecnie już starszym panom, którzy nic w tym starym kierunku nie robią, odeszli od niego wiele lat temu, praktycznie po śmierci Regulskiego... a po co. Wsadźcie ich na stos! W tym jeteście dobrzy.

Kto jeszcze? Pewnie DŻEM i nieśmiertelny Riedel... niech spoczywa w spokoju... ludzie... połowa z Was śpiewała ich piosenki na ogniskach, druga połowa przy nich się całowała... ale znając życie i zapał takich oszołomów jak twórcy tego projektu, to płyta pt "Dzień, w którym pękło niebo" nie ma racji bytu w naszym super-ultra katolickim kraju.

Dalej... szybciej... rozpętajmy polowanie na czarownice! Coraz więcej osób niech się zaanagażuje... będą szukać, analizować, skreślać, dopisywać.... a płacić im będą z naszej kieszeni!

Crosis

N cze 17, 2007 11:06
Taaak!! Dżem to straszliwi sataniści!!! W dodatku zakłamani!! Ostatnio widziałem ich perkusistę w kościele na mszy - pewnie coś kombinował niecnego, diabełek jeden :D

Jednak "List do M' Przebija wszystko!!!
Wiesz mamo, wyobraziłem sobie, że
Że nie ma Boga nie, nie ma nie!
O nie, nie...
Nie ma Boga, nie ma nie!, nie, nie..
Nie, nie...
Nie ma Boga, nie..

No straszne!! Chociaż nie tak bardzo jak teksty sztandarowej satanistki Ireny Santor!!

N cze 17, 2007 11:11
Mysle, ze dla Blue Cafe rowniez znajdzie sie miejsce:
Jestem słodka
Daję niebo
Jestem gorzka
Daję piekło

Do nieba (nieba), do piekła
Za tobą będę szła...

itd

N cze 17, 2007 11:16
Bóg w ST zabija i namawia do zabijania -

nie musi - życie ludzkie i tak do Niego należy.
A ty najwyraźniej czujesz sie większym od Boga jeżeli chcesz Boga oceniać stawiając Go na równi z człowiekiem ...

N cze 17, 2007 11:53

Proszę o trzymanie się tematu, bez uwag na temat ST

N cze 17, 2007 12:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona