Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 17, 2025 3:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 meczet oraz Centrum Kultury Islamu pod Wawelem 
Autor Wiadomość
A mysl sobie o mnie co chcesz - napisałam co miałam napisac i nie chce mi się dalej tracić na to czasu. Zyczę Ci tylko żebys sobie kiedyś nie musiał przypominac o moich słowach.

Cz paź 25, 2007 9:00

Nieprawda. Weź pod uwagę kraje muzułmańskie inne niż Irak, Iran, Arabia Saudyjska i im podobne.

Czyli inne niż te, w których muzułmanie są większością? Wiesz Crosisie, oprócz stosunku do innowierców od urodzenia i innowierców przyjezdnych należy zwrócić uwagę także na to jaki jest stosunek muzułmanów do innowierców eks-muzułmanów.
osiris napisał(a):
Nie otwarcie na kulturę, tylko niekontrolowana imigracja z krajów arabskich taniej siły roboczej składającej się z najbiedniejszej, nieokrzesanej i fanatycznej społeczności muzułmańskiej.

Która właśnie jest nośnikiem muzułmańskiej kultury, muzułmańskiego podejścia do świata, muzułmańskiego podejścia do kobiet, muzułmańskiego podejścia do apostatów.
Poza tym właśnie na wielokulturową tradycję Kanady powołują się kanadyjscy muzułmanie chcąc aby państwo zezwoliło im na wykonywanie kary śmierci na apostatach i na korzenie kulturowe powołał się sąd bodajże Włoszech, który uniewinnił muzułmanina który zbił swoją żonę - bo wedle jego kultury mu wolno.
Co w kulturze muzułmańskiej i arabskiej jest takiego dobrego w porównaniu z kulturą Zachodu, że należy ją promować?

Cz paź 25, 2007 9:38

Drodzy przeciwnicy tejze inicjatywy: TO WŁASNIE DLA WAS tO POWSTAJE. Bo z waszych wypowiedzi widze ze wiecie o islamie tyle co wam w TVP, TVN i Polsacie powiedza.... własnie dlatego by nie wypisywac takich bzdur które piszecie powinniscie sie tam udac jak najszybciej i uzupełnic braki w wiedzy o islamie.... Islamem troszke sie interesuje, miałem okazje poznac naczelnego imama Polski na Przystanku Woodstock.... warto było pojechac aby sie przekonac ze wiekszosć zarzutów dot. islamu nie dotyczy islamu lecz kultury arabskiej (co w sumie wiedziałem juz przed spotkaniem-ono tylko potwierdziło moje obserwacje). NIE MYLCIE KULTURY ARABSKIEJ Z ISLAMEM GDYŻ ISLAM POWSTAŁ W CELU OBALENIA KULTURY ARABSKIEJ (przedislamskiej), co sie niestety nie udało.... wasze zarzuty nie dotycza islamskiej religii lecz kultury która tam panuje. Polecam odwiedziuć tamto miejsce w Krakowie.
Co do tego ze muzułmanie zakazuja uzywania w europie zachodniej słół "Boże Narodzenie" czy noszenia krzyzyków.... ludzie nie kompromitujcie się!! Zakaz uzywania słów Boze Narodzenie wprowadzaja politycy (ateisci, komunisci, liberałowie) a muzułmanie przeciwko temu protestuja poniewaz dla nich nie ma niczego obrazliwego w słowach Boże Narodzenie i szanuja nasza religie, zresztą Mahomet uznawał chrzescijan (oraz .... uwaga!...żydów) za wierzacych w tego samego co oni Boga a nie za pogan.
Co do krzyzyków.... chciałbym przytomnie zauwazyc ze we Francji wprowadzono zakaz uzywania SYMBOLI RELIGIJNYCH w szkołach i chodziło im głównie o chusty oraz brody muzułmanów i muzułmanek (zwłaszcza brody muzułmanek :-D ) , a nie o krzyzyki bo we Francji to katolików raczej mało jest..... niestety. Przeciwko temu idiotycznemu prawu protestuja zarówno chrzescijanie jak i muzułmanie.
Dlatego warto tworzyc takie przedsiewziecia zeby pogłebiac wiedze o religi która staje sie powoli religia europy zachodniej.... żeby nie popełniać ich błedów... inna sprawa ze nam proces islamizacji nie grozi bo Arabowie to przyjezdźają do bogatych krajów a nie takich biednych jak Polska...

Cz paź 25, 2007 9:39

Dlatego warto tworzyc takie przedsiewziecia zeby pogłebiac wiedze o religi która staje sie powoli religia europy zachodniej....

I to jest przykre, bo islam jest niestety religią na poziomie Starego Testamentu. Uważam, że zamiana chrześcijaństwa na islam to krok wstecz. Chrześcijaństwo ma olbrzymie teologiczne zaplecze, które czyni tą religię prawdopodobną oraz zdolną do racjonalnej dyskusji. Co zaś ma islam? Koran i Sunnę.

Cz paź 25, 2007 10:08

Acha - i jeszcze jedno, bo widzę, że sporo osób o tym nie wie - nic nie powstaje. Okazało się, że to była tylko prowokacja

Groszó, napisz proszę co islam ma do zaoferowania Europejczykom, bo ja naprawdę niczego pozytywnego nie widzę.

Cz paź 25, 2007 10:12

Drodzy przeciwnicy tejze inicjatywy: TO WŁASNIE DLA WAS tO POWSTAJE. Bo z waszych wypowiedzi widze ze wiecie o islamie tyle co wam w TVP, TVN i Polsacie powiedza.... własnie dlatego by nie wypisywac takich bzdur które piszecie powinniscie sie tam udac jak najszybciej i uzupełnic braki w wiedzy o islamie.... Islamem troszke sie interesuje, miałem okazje poznac naczelnego imama Polski na Przystanku Woodstock.... warto było pojechac aby sie przekonac ze wiekszosć zarzutów dot. islamu nie dotyczy islamu lecz kultury arabskiej (co w sumie wiedziałem juz przed spotkaniem-ono tylko potwierdziło moje obserwacje). NIE MYLCIE KULTURY ARABSKIEJ Z ISLAMEM GDYŻ ISLAM POWSTAŁ W CELU OBALENIA KULTURY ARABSKIEJ (przedislamskiej), co sie niestety nie udało.... wasze zarzuty nie dotycza islamskiej religii lecz kultury która tam panuje. Polecam odwiedziuć tamto miejsce w Krakowie.

Takie akademickie rozważania to możesz wciskać tym, których kontakt z islamem ogranicza się właśnie do spotkania z imamem na Przystanku Woodstock. Tak jak bajki o socjalizmie/ komunizmie dobrze sprzedawały się wśród studentów zachodnich uczelni, których kontakt z realnym systemem ograniczał się do znajomości z lewicującymi filozofami.

Ja nie mam nic przeciwko samemu islamowi, jaki głosi naczelny imam Polski (też miałem okazję go posłuchać), ale naiwnością byłoby sądzić, że takiego przyczółka nie wykorzystają aktywiści promujący to, co ty nazywasz "kulturą arabską" a co dla wielu jest właśnie prawdziwą twarzą islamu. Tyle, że wtedy będzie już za późno, a podobni do Ciebie teoretycy stwierdzą, że "centrum kultury islamu powstało w celu obalenia kultury arabskiej, co sie niestety nie udało".

Groshó napisał(a):
Dlatego warto tworzyc takie przedsiewziecia zeby pogłebiac wiedze o religi która staje sie powoli religia europy zachodniej.... żeby nie popełniać ich błedów...

Pierwszym ich błędem było wspieranie takich ośrodków i tego błędu popełniać nie musimy ;)

Groshó napisał(a):
inna sprawa ze nam proces islamizacji nie grozi bo Arabowie to przyjezdźają do bogatych krajów a nie takich biednych jak Polska...

Dysproporcje między Polską a Zachodem się zmniejszają i za parę lat problem imigrantów będzie też naszym problemem.

Cz paź 25, 2007 10:33

czy ja pisze ze islam ma nam cos do zaoferowania???? wiesz ja przed przyjeciem sakramentu biezmowania mogłem wybrac kazda religie... mama i tata nie zmuszali mnie do chrzescijaństwa.... ale je świadomie WYBRAŁEM, inne religie odrzuciłem bo chrzescijaństwo mi najbardziej pasowało.... i to najbardziej czułem.
Nie jestem muzułmaninem ale uwazam ze niepowinno sie demonizowac zadnej religi.... zwłaszcza podajac nieprawdziwe argumenty.... co do tego ze islam ma tylko koran i sunnę.... wiesz ze nie masz racji?? nie powiem ci dokładnie bo mam cie za osobe raczej inteligetna więc sam sobie znajdź jak chcesz...
"Chrześcijaństwo ma olbrzymie teologiczne zaplecze, które czyni tą religię prawdopodobną oraz zdolną do racjonalnej dyskusji" - wiem ze dziwnie to zabrzmi, ale sie kompletnie nie zgadzam..... jeszcze nie słyszałem racjonalnej dyskusji o ch. , co jest przyczyna laicyzacji europy zach. ... powoli ale do nas tez to dociera... niestety.

Cz paź 25, 2007 10:39

Cytuj:
Muzułmanie nie pozwalają na wyznawanie u siebie żadnej innej religii poza islamem.

Nieprawda. Weź pod uwagę kraje muzułmańskie inne niż Irak, Iran, Arabia Saudyjska i im podobne.

Cały problem w tym "i im podobne". Chyba, że miałeś na myśli Francję czy Wielką Brytanię ;)

Cz paź 25, 2007 10:41

co do tego ze islam ma tylko koran i sunnę.... wiesz ze nie masz racji?? nie powiem ci dokładnie bo mam cie za osobe raczej inteligetna więc sam sobie znajdź jak chcesz...

Nie chce mi się szukać. W każdym bądź razie w tych dyskusjach z muzułmanami jakich byłem świadkiem, wszelkie zarzuty odnośnie sensowneości islamu spotykały sie z odpowiedzią w stylu w Koranie (czy innym piśmie) jest napisane tak i tak, no i my w to wierzymy. I tyle - nie było jakichś filozoficznych uzasadnień tak jak to ma miejsce np. w dyskusjach na tym forum.
Groshó napisał(a):
"Chrześcijaństwo ma olbrzymie teologiczne zaplecze, które czyni tą religię prawdopodobną oraz zdolną do racjonalnej dyskusji" - wiem ze dziwnie to zabrzmi, ale sie kompletnie nie zgadzam..... jeszcze nie słyszałem racjonalnej dyskusji o ch. , co jest przyczyna laicyzacji europy zach. ... powoli ale do nas tez to dociera... niestety.

Moim zdaniem lepiej jeśli żadna religia nie jest w większości, bo wtedy jest bardziej wolna od "letnich wiernych" i pokojowo nastawiona do pozostałych religii w takim sensie, że nie wywiera presji.

Cz paź 25, 2007 10:54

SweetChild czyli co proponujesz krucjate?? nie nasjlepiej od razu wojne swiatowa.. o tak najlepiej ich do baraków powsadzać a potem do pieca :-D kochanie, ja tam popieram działanie JP II na rzecz porozumienia pomiedzy religiamii, a nie Rydza który najlepiej to by utworzył nam w Polsce druga Arabie saudyjska tylko w "katolickiej" wersji i najlepiej to jeszcze granice zamknac zeby wredne araby nam się tu nie zlazły... :-D swiat sie kurczy, jak to pisali na plakatach bodajrze działacze NOP:"przyjdź do nas zanim my przyjdziemy do ciebie ". Zreszta ja mam wielu kolegów innowierców i na razie nie mam tam wyznawców mahometa... dzieki mojej wiedzy nie bałbym sie z kims takim zakumplowac....

Cytuj:
Groshó napisał:
Dlatego warto tworzyc takie przedsiewziecia zeby pogłebiac wiedze o religi która staje sie powoli religia europy zachodniej.... żeby nie popełniać ich błedów...

Pierwszym ich błędem było wspieranie takich ośrodków i tego błędu popełniać nie musimy Mruga 2
odwrotnie - -> wspierali takie osrodki? masz jakies dane? najpierw sobie arabów nawpuszczali a puźniej pomysleli "skoro sa tacy drazliwi na punkcie M. to moze odrazu zakazac słów Boze Narodzenie żeby problemów nie było" etc. gdyby europejczycy wiedzieli cokolwiek o islamie to zapewne nie mieli by problemów ze sformuowaniem "Boze Narodzenie" i zrozumieli by ze nad asymilacja islamskiej mniejszości / większości?/ nalezy poradzić sobie w bardziej zaawansowany sposob... bo oni sami sie nie zasymiluja... trzeba im pomóc...

Cz paź 25, 2007 10:57

Groshó napisał(a):
co do tego ze islam ma tylko koran i sunnę.... wiesz ze nie masz racji?? nie powiem ci dokładnie bo mam cie za osobe raczej inteligetna więc sam sobie znajdź jak chcesz...

Nie chce mi się szukać. W każdym bądź razie w tych dyskusjach z muzułmanami jakich byłem świadkiem, wszelkie zarzuty odnośnie sensowneości islamu spotykały sie z odpowiedzią w stylu w Koranie (czy innym piśmie) jest napisane tak i tak, no i my w to wierzymy. I tyle - nie było jakichś filozoficznych uzasadnień tak jak to ma miejsce np. w dyskusjach na tym forum.
Groshó napisał(a):

Moim zdaniem lepiej jeśli żadna religia nie jest w większości, bo wtedy jest bardziej wolna od "letnich wiernych" i pokojowo nastawiona do pozostałych religii w takim sensie, że nie wywiera presji.

a jak powinni odpowiadać? "w koranie tego nie ma ale my uwazamy...." :D na kazde pytanie masz odpowiedź w koranie podobnie jak w Torze czy Nowym Testamencie... chrzescijanie powinni odpowiedzieć podobnie "Tak mówi Jezus" bo to on był Bogiem a apostołowie swiadkami jego Ewangelii.... a nie jacys teologowie
Z częścia 2 o "letnich wiernych" sie zgadzam...
Nie chce ci się szukac... szkoda ... powiem tyle ze w islamie jest wiele nurtów, nie tylko 2 najbardziej znane i te nurty cały czas tocza dyskusje teologiczne... typu np. czy to zdanie pochodzi od Boga czy moze Mahomet je dodał od siebie??? a może jego brat??

i tyle odemnie na ten temat zwłaszcza ze temat raczej się do zamkniecia nadaje... w końcu takie centrum nie powstanie... na razie...

Cz paź 25, 2007 11:07

SweetChild czyli co proponujesz krucjate?? nie nasjlepiej od razu wojne swiatowa.. o tak najlepiej ich do baraków powsadzać a potem do pieca :-D

Tak, jak ktoś nie ma argumentów to wyolbrzymia...
Groshó napisał(a):
kochanie, ja tam popieram działanie JP II na rzecz porozumienia pomiedzy religiamii, a nie Rydza który najlepiej to by utworzył nam w Polsce druga Arabie saudyjska tylko w "katolickiej" wersji

...albo wyskakuje z o.Rydzykiem, moherami itp. Ja też popieram działania na rzecz porozumienia między religiami ale wtedy gdy jest to dialog, a nie jednostronne czynienie uprzejmości.
Groshó napisał(a):
zrozumieli by ze nad asymilacja islamskiej mniejszości / większości?/ nalezy poradzić sobie w bardziej zaawansowany sposob... bo oni sami sie nie zasymiluja... trzeba im pomóc...

Obowiązkiem gościa jest umieć się zachować i wpasować w normy domu. Europa nie potrzebuje imigrantów, więc czemu to nam miałoby zależeć aby pomóc komuś w asymilacji, skoro sam nie wykazuje takiej inicjatywy?

Cz paź 25, 2007 11:10

SweetChild czyli co proponujesz krucjate?? nie nasjlepiej od razu wojne swiatowa.. o tak najlepiej ich do baraków powsadzać a potem do pieca :-D kochanie, ja tam popieram działanie JP II na rzecz porozumienia pomiedzy religiamii, a nie Rydza który najlepiej to by utworzył nam w Polsce druga Arabie saudyjska tylko w "katolickiej" wersji i najlepiej to jeszcze granice zamknac zeby wredne araby nam się tu nie zlazły... :-D swiat sie kurczy, jak to pisali na plakatach bodajrze działacze NOP:"przyjdź do nas zanim my przyjdziemy do ciebie ". Zreszta ja mam wielu kolegów innowierców i na razie nie mam tam wyznawców mahometa... dzieki mojej wiedzy nie bałbym sie z kims takim zakumplowac....

Ja też bym się nie bał. Co więcej, nie muszę używać trybu przypuszczającego i mogę napisać nie bałem się z kimś takim zakumplować :)

Porozumienie między religiami też popieram, ale rozważne, a nie naiwne rzucanie się w objęcia islamu. I ta ostrożność nie znaczy od razu, że jestem fanem NOPu, dokonałeś tu wielkiego uproszczenia.

Groshó napisał(a):
odwrotnie - -> wspierali takie osrodki? masz jakies dane?

Wspierali budowę meczetów.

Groshó napisał(a):
najpierw sobie arabów nawpuszczali a puźniej pomysleli "skoro sa tacy drazliwi na punkcie M. to moze odrazu zakazac słów Boze Narodzenie żeby problemów nie było" etc. gdyby europejczycy wiedzieli cokolwiek o islamie to zapewne nie mieli by problemów ze sformuowaniem "Boze Narodzenie" i zrozumieli by ze nad asymilacja islamskiej mniejszości / większości?/ nalezy poradzić sobie w bardziej zaawansowany sposob... bo oni sami sie nie zasymiluja... trzeba im pomóc...

Zdecydowanie nie doceniasz wysiłków państw zachodnich w celu ułatwienia asymilacji Arabom. Niechęć do nich nie bierze się z nieznajomości ich kultury, ale właśnie z lepszego jej poznania. I to poznania nie teoretycznego, a organoleptycznego.

Cz paź 25, 2007 11:23

Zencognito - nie odpowiem bo musze leciec do roboty
SweetChild - w koncu zrozumiałem o co ci chodzi pare postów za puźno :)
Tak w ogóle ja jestem potomkiem potomków imigrantów....

sory ale praca czeka :) moze puźniej cos jeszcze napisze chociaz w sumie na ten temat nie ma sesu bo juz nieaktualny jest... odezwe sie w jakimś temacie odnosnie relacji z islamem....

a co do wspierania budowy meczetów.... pozazdroscic :) mój kosciół(obecnie sanktuarium NMP) budowano od lat 70 środkami prywatnymi ... 27 pażdz. bedzie ostateczne oddanie do uzytku.... HURA!!!!!!!!!!!!!!

Cz paź 25, 2007 11:35

czy ja pisze ze islam ma nam cos do zaoferowania???? wiesz ja przed przyjeciem sakramentu biezmowania mogłem wybrac kazda religie... mama i tata nie zmuszali mnie do chrzescijaństwa.... ale je świadomie WYBRAŁEM, inne religie odrzuciłem bo chrzescijaństwo mi najbardziej pasowało.... i to najbardziej czułem.
Nie jestem muzułmaninem ale uwazam ze niepowinno sie demonizowac zadnej religi.... zwłaszcza podajac nieprawdziwe argumenty.... co do tego ze islam ma tylko koran i sunnę.... wiesz ze nie masz racji?? nie powiem ci dokładnie bo mam cie za osobe raczej inteligetna więc sam sobie znajdź jak chcesz...

JAk wczesniej pisałes poznałes polskiego immama, któryz zyje w Polsce i tutaj muzułmanie nie stanowią wiekszości. W krajach zaś w których proporcje są odwrotne

FAKTY SĄ NASTĘPUJĄCE:
1. w krajach muzułmańskich przejscie z islamu na inna religię jest zabronione i karalne w najlepszyzm przypadku więzieniem. Kraje: Egipt, Afganistan, AS, Pakistan, Syria, Malezja, Indonezja, Jemen, Mauretania, Iran, Somalia, Sudan, Libia itd
2. chrzescijanie są dyskryminowani w sprawach takich jak wykształcenie np. Egipt, że nie moga sie uczyć na egipskim uniwersytecie
3. prawo nie jest równe dla muzułmaninów i niemuzułmanów. W sądzie niektóryc krajów niemuzułmanin nie może zeznawać przeciwko muzułmanowi. Jeżeli zas prawo opiera się przynajmniej po częsci na Koranie to np. żona niemuzułmanka nie ma prawa do wspólnego majątku z mężem. Koran i jego prawa odnośnie np. spraw majątkowych dotyczą wyłacznie muzułmanów, innowiercy są z tego wykluczeni i wobec tego nie mają żadnych praw. Również na zabóstwo innowiercy patrzy się inaczej, czego przykład jest np. ostatnio w Turcji ( państwo świeckie!!), gdzie zabojca księdza dostał kilka miesięcy wiezenia
4. wszędzie tam, gdzie muzułmanie stanowią wiekszość innowiercy zostają zmuszeni do przyjęcia ich zasad np. gdy w nigerii zaczeto wprowadzac w niekróych stanach szariat innowiercy zostali równiez zmusienie do przyjęcia tego prawa
5. Koran, nie tylko wskazuje wiernym formy zachowań religijnych i sposoby osiągnięcia raju, lecz także kładzie polityczno-prawne podwaliny organizacji państwa - tego nie ma w Biblii. W Koranierównież zapisana jest konieczność rozszerzania islamu na cały świat za pomocą dżihadu , który obecnie stał się synonimem świętej wojny.
"O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za przyjaciół Żydów i chrześcijan" (5:51), "I zabijajcie niewiernych, gdziekolwiek ich spotkacie" (2:191), "Mordujcie ich i bądźcie dla nich surowi" (9:123), "Zabijajcie bałwochwalców, tam gdzie ich znajdziecie; chwytajcie ich, oblegajcie i przygotowujcie dla nich wszelkie zasadzki!" (9:5).
"Jeżeli wśród was jest dwudziestu cierpliwych, to zwyciężą dwustu; a jeżeli jest stu wśród was, to oni zwyciężą tysiąc niewiernych" (8:65). Allach i jego posłaniec chcą, żebyśmy walczyli z chrześcijanami i Żydami, "dopóki oni nie zapłacą daniny własną ręką i nie zostaną upokorzeni" (9:29).
Dopuszczalne jest niedotrzymywanie
obietnic (traktatów) i zobowiązań wobec pogan i wypowiadanie im wojny, kiedy tylko czujemy się wystarczająco silni (9:3). Nasz Bóg każe nam "zwalczać niewiernych" i "ukarze ich przez nasze ręce i okryje ich wstydem; i dopomoże nam zwyciężyć ich" (9:14). zabili niewiernych, ukrzyżowali ich lub obcięli im dłonie i stopy, albo by wypędzili ich z kraju, by doznali hańby na tym świecie i kary bolesnej w życiu ostatecznym." (5:34)

Zresztą wystarczy poczytać zycioryś Mahometa, aby zobaczyć że robił dokładnie to samo co muzułmanie walczący z tzw. zachodem i wprowadzący prawa krzywdzące innowierców.

6. Koran wyklucza oddzielność panstwa od religii, mówią zresztą o tym sami muzułmanie. Idea państwa świeckiego jest kompletnie sprzeczna z Koranem, a przecież obowiązkiem każdego muzułmanina jest zycie według w/w zasad. Muzułmanie osiedlający sie w krajach zahcodnich tworzą enklawy rządzące się według zasad Koranu. Przykład pierwszy z brzegu to Norwegia:W kopenhaskiej dzielnicy Norrebo działa założona w 1953 w Jordanii organizacja Hizb-ut-Tahrir, której celem jest likwidacja demokracji oraz założenie państwa na prawie islamskich.
W muzułmańskich dzielnicach już stosuje się literalną wykładnię Koranu i szariatu – dotyczy to zarówno negowania ustroju, aktywnego prześladowania homoseksualistów oraz patologii społecznych, w tym zabójstw, mających uratować honor rodziny, gdy kobieta wyrwie się spod patriarchalnego systemu rodziny. Doskonałym miejscem na samodzielny rozwój społeczeństwa islamskiego jest szwedzka miejscowość Rosengrd, położona nieopodal Malmö. 90 procent Rosengrd stanowią wyznawcy islamu z Turcji, państw arabskich, Somalii czy Afganistanu. Wszędzie mówi się po arabsku, mało kto mówi po szwedzku, a religia determinuje całe życie – mówi cytowany przez Keela socjolog Aje Carlbom, który przez trzy lata mieszkał w Rosengrd.

7. we Włoszech sekretarz związków i wspołnot muzułmańskich ( konwertysta ) mówi, że za konwersje z islamu jest tylko kara śmierci, a immam meczetu w Segrete rzuca klatwę na kobiete, która stwierdza, że kwef nie jest symbolem religijnym.
Nie wspominając już o żądaniach utworzenia sądów szariackich w anglii!!

8. Przypakdów mozna mnożyć zaczynając od Francji, anglii, szwecji a kończac na niemczech. Naprawdę uczmy się na przykładzie naszych sąsiadów. Tolerancja tak ale na ZASADZIE WZAJEMNOSCI.
I nie może byc tak, że nasze prawo ma się zmieniać pod nich. Bo gdy ja jade do kraju arabskiego MUSZE sie podporządkować. Oni zaś u nas robią wszystko, cieszą sie nieskrępowanymi wonościami, równoczesnie odmawiając ich ludziom mieszkającym w ich krajach. Oczywiscie nie chodzi mi tutaj o turystów, ale o obywateli np. takich jak Koptowie.
Dlatego w imię dialogu międzyreligijnego na który tak powołuje się pomyslodowca tego centrum proponuję wybudowanie jednego koscioła w AS ( bądz co bądz Kraków jest miastem królow i ma nie mniejsze znaczenie dla Polaków jak Mekka dla muzułmanów )

ps: to, że chęci utworzenia państwa muzułmańskiego nie są obce równiez muzułmanw Polsce, najlepiej świadczy strony pewnego muzułmanskiego portalu, gdzie wręcz pisze się iż:
Cytuj:
Sekularyzm jest znienawidzony w świecie muzułmańskim
Cytuj:
Celem ataku sekularystów zawsze jest islam.
Atakowali cudowność Qur’anu, dżihad, poligamię, muzułmańskie prawo karne i Kalifat.

Podkreślaja wielokrotnie, że trzeba dążyć do stopniowego uprawomocnienia praw Szari’a, a stopniowe przywracanie islamu do życia muzułmanów będzie trwało przez długi okres czasu. Mówią tez o niepopieraniu parti politycznych innowierców w krajach islamskich, bo nie mogą miec one pwływu na tworzenie np. ustaw.- jest to bowiem podejmowanie decyzji przez człowieka. A prawo to zarezerwowane jest wyłącznie dla Allaha (subhana wa teala).
Oni nie czują się Polakami, lecz są przedewszystkim muzułmaninami i chcą budować kalifat co nawet jest przekazywane w wierszach dla dzieci:
Cytuj:
My, młodzi muzułmanie
Idziemy w świat z Koranem
My, młodzi muzułmanie
Modlimy się nad ranem
Kiedy zapytasz kim jestem?
Odpowiem – muzułmanin
To znaczy – wierzę w Allaha
I żyję zgodnie z Koranem
Prorok jest naszym wodzem
Allah jest naszym celem
Islam jest naszą wiarą
Mamy jej w sercach wiele
My, młodzi muzułmanie
Idąc przez świat z Koranem
Dom wielki zbudujemy
Dom, który jest państwem Islamu

Cz paź 25, 2007 13:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona