Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 7:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Bodies...The Exhibition - spreparowane ciała na wystawie 
Autor Wiadomość
Damn, nie wiedziałem, że studenci medycyny należą do SS. Te godziny praktyk na ludziach potraktowanych jako surowiec. ;/

Studenci medycyny nie robia biznesu na ludzkich ciałach, nie organizują wystaw komercyjnych.
A jesli nie wiesz dlaczego piszę o SS to może zapoznaj się z biografią "artysty".
Studenci archeologi także nie handlują kośćmi, a jesli nie obchodza się z nimi jak z sacrum to nie przestepstwo.

Cytuj:
Niemoralna byłaby tylko i wyłącznie wtedy, gdyby ci ludzie nie wyrazili zgody na takie wykorzystanie swojego ciała.

Od kiedy to rezim w Chinach pyta o zgodę na zabicie, handel zwłokami, zabijanie tysięcy dzieci w umieralniach zwanych "domami dziecka", przymusowe aborcje 2 ciąży??
Może zadeklarujesz swoje zwłoki lub najbliższych - co ty na to?
Osoby, które deklaruja swoje ciała robią to dla szczytnych celów, aby posłuzyły do rozwoju medycyny w usługach dla społeczeństwa.
PTRqwert - wystawe antyaborcyjną "ratuj zycie tez polecasz do szkół...biolożki też nie potrafia uświadomić okrucieństwa mordestw dokonywanych na tych najmniejszych.

Cz lut 26, 2009 9:08

Studenci medycyny nie robia biznesu na ludzkich ciałach, nie organizują wystaw komercyjnych.

No i? Teraz już nagle mówisz o komercji, przed chwilą mówiłaś jedynie o traktowaniu ciała jako surowiec. Wygodnie się zmienia argumenty? ;]

No i czy ta wystawa aby przypadkiem nie jest darmowa?

Cytuj:
A jesli nie wiesz dlaczego piszę o SS to może zapoznaj się z biografią "artysty".

Nie interesuje mnie przeszłość rodziny kustosza wystawy. Takie argumenty są na poziomie człowieka zwanego Kurskim, który wspominał o dziadku Tuska. A jak wszyscy wiemy Kurski to największa gnida w sejmie. Dlatego lepiej nie przytaczaj takich argumentów bo sama sobie ocenę wystawiasz nie mówiąc już o tym, że nie ma to nic wspólnego z tematem.

Cytuj:
Studenci archeologi także nie handlują kośćmi, a jesli nie obchodza się z nimi jak z sacrum to nie przestepstwo.

Słabiutko prawo znamy widzę.

Cytuj:
Od kiedy to rezim w Chinach pyta o zgodę na zabicie, handel zwłokami, zabijanie tysięcy dzieci w umieralniach zwanych "domami dziecka", przymusowe aborcje 2 ciąży

Powtarzam i zrozum to w końcu - jeśli te ciała są od ludzi, którzy się na to zdecydowali - wszystko jest okej. Jeśli jednak nie - dopiero wtedy można mówić o niemoralności.

Cytuj:
Może zadeklarujesz swoje zwłoki lub najbliższych - co ty na to?
Osoby, które deklaruja swoje ciała robią to dla szczytnych celów, aby posłuzyły do rozwoju medycyny w usługach dla społeczeństwa.

Ja bym mógł. Po co moje ciało ma gnić bez sensu w ziemi?

Jak ci napisał PTR te ciała służą edukacji. Zresztą, jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy na tej wystawie nawet nie byli. ;]

Cz lut 26, 2009 9:19

zebrałem sie i byłem wczoraj, wystawa naprawe na poziomie i bardzo Ciekawa, można się wiele dowiedzieć, polecam

Cz lut 26, 2009 9:40
Teraz już nagle mówisz o komercji, przed chwilą mówiłaś jedynie o traktowaniu ciała jako surowiec. Wygodnie się zmienia argumenty? ;]

No i czy ta wystawa aby przypadkiem nie jest darmowa?

Aby nie jest darmowa i nie zmieniam nagle argumentów :D ...wynika z Twojej wypowiedzi, że Ty nie do końca wiesz o czym dyskutujesz.

Cytuj:
Powtarzam i zrozum to w końcu - jeśli te ciała są od ludzi, którzy się na to zdecydowali - wszystko jest okej. Jeśli jednak nie - dopiero wtedy można mówić o niemoralności.

Nadal piszesz w nieznane
http://tvn24.lajt.pl/1587423,12690,3,wiadomosc.html

Cytuj:
Zresztą, jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy na tej wystawie nawet nie byli. ;]

Piszą i ci co byli i nie polecają
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,4055

Cz lut 26, 2009 13:13
Nie można edytować, muszę ponownie dopisać
- a co z wystawą aborcyjną? nieedukacyjna?.......co tak "nie dostrzegacie" pytania????

Cz lut 26, 2009 13:16

Aby nie jest darmowa i nie zmieniam nagle argumentów Suszę zęby ...wynika z Twojej wypowiedzi, że Ty nie do końca wiesz o czym dyskutujesz.

Wiem o czym dyskutuję.

Anyway Muzeum Narodowe w Berlinie też bezcześci zwłoki i organizuje wystawy w celach komercyjnych. Jak sobie przypomnę te wszystkie ciała Egipcjan chociażby... ;<

Słuchaj mnie uważnie bo już chyba piąty raz powtarzam.

Jeśli ci ludzie wyrazili zgodę na takie, a nie inne wykorzystanie ich ciał to nie ma mowy o żadnym bezczeszczeniu i uprzedmiotowieniu. Byłaby o tym mowa gdyby zgody na takie wykorzystanie nie było. Dlaczego nie potrafisz tego pojąć? Dlaczego nie dostrzegasz tego, że setki studentów bawią się ciałami na uczelniach, dlaczego to jest okej? Dlaczego pełno zwłok leży w muzeach świata i nikt nie krzyczy mimo, iż ci ludzie z pewnością nie mieli okazji do wyrażenia zgody na upublicznienie ich zwłok. Cóż za hipokryzja.

Cytuj:
Piszą i ci co byli i nie polecają
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,4055

No i? Czy każdemu musi się podobać?

Cytuj:
Nie można edytować, muszę ponownie dopisać
- a co z wystawą aborcyjną? nieedukacyjna?.......co tak "nie dostrzegacie" pytania?Pytajnik?

Nie dyskutujemy tutaj o wystawie aborcyjnej. Osobiście nic do niej nie mam, może sobie stawać gdzie chce byle nie w miejscach, w których przechodzi się na co dzień. Nie mówię tu oczywiście o reklamie, ale o samej wystawie. Bo wystawa ciał chyba nie znajduje się pomiędzy Croppem, a Triumphem na prawo od Reala.

Cz lut 26, 2009 14:25
Po raz en-ty możesz pisać jesli, co nie zmienia faktu, że oprawca "naukowiec" nie przedstawił dokumentów zgody.
I nie sądzę, aby takie przedstawił prokuraturze - z prozaicznego powodu - więźniowie polityczni w Chinach nie posiadają żadnych praw.
Nie dyskutujemy o wystawie aborcyjnej....taaaa.... niechby tylko ktoś zaprezentował ją w tym samym miejscu co ludzkie zwłoki, zaraz ci niedostrzegający żadnych problemów z wystawianiem zwłok, wzniesliby larum nad okrucieństwem, bestialstwem zaprezentowanych zdjęć.
I nie są to moje luźne dywagacje - organizatorzy wystawy aborcyjnej przez "postępowe" siły byli obrzucani najgorszymi inwektami, ciągani po sądach przez "zbulwersowanych" estetów.

Cz lut 26, 2009 15:01

Po raz en-ty możesz pisać jesli, co nie zmienia faktu, że oprawca "naukowiec" nie przedstawił dokumentów zgody.
I nie sądzę, aby takie przedstawił prokuraturze - z prozaicznego powodu - więźniowie polityczni w Chinach nie posiadają żadnych praw.

Póki co o nic nie jest oskarżony, a nawet jeśli będzie to chroni go domniemanie niewinności. Ale oczywiście Alus, znawca prawa, już wie, że autor wystawy jest winny.

Cytuj:
Nie dyskutujemy o wystawie aborcyjnej....taaaa.... niechby tylko ktoś zaprezentował ją w tym samym miejscu co ludzkie zwłoki, zaraz ci niedostrzegający żadnych problemów z wystawianiem zwłok, wzniesliby larum nad okrucieństwem, bestialstwem zaprezentowanych zdjęć.

W wystawie z ciałami nie widzę nic okrutnego. Chyba, że przedstawienie mięśni jest dla ciebie okrutne. :S

BTW i dlaczego tak sprytnie pominęłaś mój argument o muzeach? Jest to bardzo analogiczna sytuacja - są ciała, jest komercja tylko krzyku nie ma.

Cytuj:
I nie są to moje luźne dywagacje - organizatorzy wystawy aborcyjnej przez "postępowe" siły byli obrzucani najgorszymi inwektami, ciągani po sądach przez "zbulwersowanych" estetów.

Ja bym miał jedynie pretensje gdyby taka wystawa stała w środku miasta, a z tego co pamiętam to tak właśnie było. Wielu ludzi może sobie nie życzyć takich widoków. Wystawa ciał z tego co mi wiadomo nie stoi pomiędzy sklepami.

Cz lut 26, 2009 16:07
Muzea prezentują obiekty o wartości historycznej, artystycznej - naturalne, że w tym mumie....a wystawa zwłok ludzich to prezentacja okrucieństwa p. Guntera.

Cz lut 26, 2009 16:30

Muzea prezentują obiekty o wartości historycznej, artystycznej - naturalne, że w tym mumie....a wystawa zwłok ludzich to prezentacja okrucieństwa p. Guntera.

Wystawa ciał prezentuje obiekty o wartości naukowej. Historyczne nie mogą być z oczywistych względów. Dodatkowo tak jak mówiłem zresztą - ci wszyscy ludzie leżący teraz w muzeach niekoniecznie mogliby sobie tego życzyć. Jesli chcesz być konsekwentna - neguj też muzea. Bo póki co zachowujesz się dwulicowo.

Aha i jeszcze pytanko z ciekawości. Ile razy byłaś na wystawie tych ciał?

Cz lut 26, 2009 17:31

Alus w życiu denniejszego argumentu bym nie wymyślił.

Wartości naukowe się już nie liczą, bo jak widzę wyrok wydałaś?
Jeśli się nie podoba - nie oglądaj, ale dlaczego chcesz zakazywać innym?

Cz lut 26, 2009 17:50

Swoją drogą, dział muzeum z mumiami ot faraonów to nic innego jak, cytuję Alus: "wystawa zwłok ludzkich".

Cz lut 26, 2009 18:03
Swoją drogą, dział muzeum z mumiami ot faraonów to nic innego jak, cytuję Alus: "wystawa zwłok ludzkich".

Z tą róznicą, że mumifikowano zwłoki wyrażając tym szacunek zmarłym...pseudo naukowiec-skandalista von Hagens odziera je ze skóry, bo człowiek dla niego to tylko surowiec.
teatime - wymiń łaskawie owe "wartości naukowe" wynikające z preparowania zwłok człowieka.

Cz lut 26, 2009 18:57

Z tą róznicą, że mumifikowano zwłoki wyrażając tym szacunek zmarłym...pseudo naukowiec-skandalista von Hagens odziera je ze skóry, bo człowiek dla niego to tylko surowiec.

Tu twierdzisz, że wszelkie zabiegi na zwłokach wyrażają szacunek nawet jak ci ludzie zgody na to nie wyrazili, a zaraz potem, w takim samym przykładzie tylko innej metodzie mówisz, że to profanacja.

Kuleje Twoja argumentacja, naprawdę.

Ja dyskusję kończę, a na koniec znów powtórzę - zgodzę się z Tobą tylko wtedy, jeśli zostanie udowodnione to, że zwłoki te pochodzą od ludzi, którzy zgody na te obróbki nie wyrazili. Póki co jednak tego nie wiemy więc wszystko jest moralnie na miejscu.

Cz lut 26, 2009 19:29
Ja dyskusję kończę, a na koniec znów powtórzę - zgodzę się z Tobą tylko wtedy, jeśli zostanie udowodnione to, że zwłoki te pochodzą od ludzi, którzy zgody na te obróbki nie wyrazili. Póki co jednak tego nie wiemy więc wszystko jest moralnie na miejscu.

Nic się nie dowiesz :D ...bo organizatorzy w obliczu prawa wycofali się "naukowych osiagnięć" i okazuje się, że eksponują "plastikowe eksponaty".
http://wiadomosci.onet.pl/2682,1924399, ... kalne.html
Kogo oszukują??...zwiedzających płacących za ogladanie "naukowych osiagnięć" czy prokuraturę? :D

Cz lut 26, 2009 19:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona