Miliony ludzi nie mają na chleb po rządami PO w Ojczyźnie
| Autor |
Wiadomość |
|
Jacek Rakoczy
|
 Re: macie rewelacyjne argumenty - kryzys
Alus napisał(a): Pomroczność jasna...  A co czyta - Gazetę Polską.Jacek Rakoczy myli się w ocenie.Owe "wiadome radyjko", choć zupełnie się z nim nie utożsamiam, prezentuje, co by nie powiedzieć wyższy poziom. Ludzie skupieni wokół Gazety Polskiej mają ogromny wachlarz wrogów, anty polaków, prokurujących wszelkie zło - od RM z o. Rydzykiem poczynając na Donaldzie i PO kończąc.
Acha . No to PIS , bo oni przejeli GP, w dość podejrzanych okolicznościach zresztą. Ale duzo nie spudłowałem
BTW GP przed inwazja Pisu też jaki taki poziom , niski bo niski, ale jednak trzymała. No a teraz.... ROTFL.
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
| N kwi 26, 2009 18:22 |
|
|
|
 |
|
Marian17
|
 myslenie prymitywne
Rakoczy, masz mocno prymitywne myślenie, traktujesz ludzi jak zwierzęta
cały czas pracuje i nie koryto ma wpływ na moje poglady lecz to co widzę wokół, to co wyprawia ten rząd nieudaczników lub zdrajców,
Rakoczy , przenieś sie na forum PO , tam będa ci wszyscy przytakiwać bo do dyskusji nie dorosłeś,
|
| N kwi 26, 2009 19:12 |
|
 |
|
Kamyk
|
Marian17 - kogo dokładnie i na jakiej podstawie nazywasz zdrajcą?
|
| N kwi 26, 2009 19:22 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ja się dziwie Kamyk, że nie zamknąłęś tego tematu skoro jedzie on z daleka polityką.
|
| N kwi 26, 2009 19:36 |
|
 |
|
Jacek Rakoczy
|
Kamyk napisał(a): Marian17 - kogo dokładnie i na jakiej podstawie nazywasz zdrajcą?
Coś czuje że się nie dowiesz
No i wyszło na moje w sumie
Jeśli on napisze kogo , to ja tą osobę o tym powiadomię. będzie ładny proces sadowy .
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
| N kwi 26, 2009 20:21 |
|
|
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Rakoczy Ty nie jesteś socjalista Ty jesteś komunista i to z tych propagandzistów
Polska jest najbiedniejszym państwem UE przed Rumunią!
http://www.wprost.pl/ar/130264/Raport-KE-polska-bieda/
http://www.atd.org.pl/article364.html
Raport Wspólny Komisji Wspólnot Europejskich na temat ochrony socjalnej, z 31 stycznia 2008 roku:
W prawie połowie krajów UE ryzyko wystąpienia nędzy wśród dzieci przekracza 20%, sięgając 25% w Rumunii, 27% na Litwie i 29% w Polsce.
Co do rządów PiS...bezrobocie spadało płace rosły bardzo szybko.
Dziś bezrobocie bardzo szybko rośnie, płace w styczniu samym spadły o 6%!!! Rząd kłamie w sprawie zadłużania i PKB. W roku 2008 mieliśmy dziurę budżetowa i deficyt w wysokości 49 mld zł!!! Za rzadów PiS 19 mld...jeden rok i jaka różnica! Nieudacznicy.
_________________ http://www.kppis.pl/forum/index.php
|
| Śr kwi 29, 2009 6:00 |
|
 |
|
Jacek Rakoczy
|
kosiarz napisał(a): Rakoczy Ty nie jesteś socjalista Ty jesteś komunista i to z tych propagandzistów Polska jest najbiedniejszym państwem UE przed Rumunią! No i? To efekt komunizmu , nie PO ... Cytuj: Rząd kłamie w sprawie zadłużania i PKB. W roku 2008 mieliśmy dziurę budżetowa i deficyt w wysokości 49 mld zł!!! Za rzadów PiS 19 mld...jeden rok i jaka różnica! Nieudacznicy.[/i]
Bo jakbyś nie zauważył. mamy dołek. Niezależny od nas . Tusk gospodarka światową nie rządzi. A twój ukochany PiS przez dwa lata w gospodarce NIC nie zrobiło. Kompletnie NIC. żadnych REFORM. A miał koniunkturę. i TO JEST POWÓD KŁOPOTÓW. Ale ignorancja ekonomiczna zwolenników Pisu jest przysłowiowa. I od razu ci mówie: jestem preedsiebiorca i wiem co mówię. Jeśłi tez nim nie jesteś to nie bedziesz dla mnie autorytetem.

Julian Tuwim
|
| Śr kwi 29, 2009 6:06 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: No i? To efekt komunizmu , nie PO .. Komunizmu? A w ilu rządach był pan Tusk ze swoimi przyboczbnymi? w historii IIIRP? Mozesz się pomylić o 2... Cytuj: Bo jakbyś nie zauważył. mamy dołek. Niezależny od nas . Tusk gospodarka światową nie rządzi. A twój ukochany PiS przez dwa lata w gospodarce NIC nie zrobiło. Kompletnie NIC. żadnych REFORM. A miał koniunkturę. i TO JEST POWÓD KŁOPOTÓW. Ale ignorancja ekonomiczna zwolenników Pisu jest przysłowiowa. I od razu ci mówie: jestem preedsiebiorca i wiem co mówię. Jeśłi tez nim nie jesteś to nie bedziesz dla mnie autorytetem.
Mamy dołek? co to znaczy? nie mamy pieniędzy, ludzi czy może nie mamy co budować?
Jeżeli jesteś przedsiębiorcą to co Ci brakuje do szczescia? Masz kryzys w firmie? To Twoja wina!!! 
|
| Śr kwi 29, 2009 6:18 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: A twój ukochany PiS przez dwa lata w gospodarce NIC nie zrobiło. Kompletnie NIC. żadnych REFORM.
Nie powtarzaj kłamstw bezmyslnie.
PiS znosił podatki i zmniejszał je. Wprowadził ulgi podatkowe, zmniejszył deficyt budżetowy. Za rzadów PiS powstało w Polsce ponad milion miejsc pracy. Nawet Tuskowi w spaku zostawił 10 mld, co ten zaraz rozwalił.
Tusk juz w tym roku pożyczył 24 mld euro, i zadłużył Polskę na następne miliardy.
http://czytelnia.onet.pl/1,8,8,35600471 ... forum.html
|
| Śr kwi 29, 2009 6:27 |
|
 |
|
Kancermeister
|
Jacek Rakoczy napisał(a): Bo jakbyś nie zauważył. mamy dołek. Niezależny od nas . Dołek? Jaki dołek? Wojna jakaś była? Zbombardowano infrastrukturę? Może potop był? Albo trzęsienia ziemi?
- Nic takiego się nie stało!
Obraz gospodarki wrócił do stanu rzeczywistego. Zniknęły nadmuchane, wirtualne pieniądze.
To wszystko.
| Śr kwi 29, 2009 9:45 |
|
 |
|
Jacek Rakoczy
|
kosiarz napisał(a): Cytuj: A twój ukochany PiS przez dwa lata w gospodarce NIC nie zrobiło. Kompletnie NIC. żadnych REFORM. Nie powtarzaj kłamstw bezmyslnie. PiS znosił podatki i zmniejszał je.
ROTFL!@!!! jakie zmniejszenie p[podatków? to nie PiS je wymyślił tylko jeszcze Belka
Jakie miliardy w spadku? Deficyt wzrósł. Nioe mój drogi , Pisowcy to idioci ekonomiczni. Rozdali swym totumfackim wszystko co wynikało z dobrej koniunktury. Tusk musi po tych socjalistach sprzątać , w dużo gorszej sytuacji światowej. Pis jechał na tym co wyprracował jeszcze Belka , bo gospodarka działa z poślizgiem czsowym. Alek onu ja to tłumacze, do Pisowca nic nie trafi. Nie ten poziom.
Julian Tuwim
|
| Śr kwi 29, 2009 10:25 |
|
 |
|
Cyryl
|
Nie zauważyłem,żeby jakieś ugrupowanie mieniące się czy to prawicowym czy lewicowym zmniejszyło w tym kraju po 1989 roku w jakiś odczuwalny sposób podatki.Co prawda płacimy obecnie 18% ale w moim przypadku gdzie płacę liniowy nic sie nie zmieniło.Jest gorzej bo zabrano np. ulgi budowlane.A gdzie sie podiał lansowany przez PO podatek liniowy?Liberałowie jak z koziej d..... trąbka.
|
| Śr kwi 29, 2009 11:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jacek napisał:
Cytuj: Jeśli on napisze kogo , to ja tą osobę o tym powiadomię. będzie ładny proces sadowy
To jest taki styl PO, jak coś Prezydent chlapnął o homoseksualistach to zaraz szukali po całym świecie obrażonych i znaleźli w USA, jak Jarek walnął o Gabonie to już PO zawiadomiło szamana w Gabonie, ale nikt tam się nie obraził, więc klapa.
Ale PO to głuptasy, przecież mogli napastować Palikota i przywlec jako obrażonego.
|
| Śr kwi 29, 2009 15:56 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Jacek Rakoczy napisał(a): kosiarz napisał(a): Cytuj: A twój ukochany PiS przez dwa lata w gospodarce NIC nie zrobiło. Kompletnie NIC. żadnych REFORM. Nie powtarzaj kłamstw bezmyslnie. PiS znosił podatki i zmniejszał je. ROTFL!@!!! jakie zmniejszenie p[podatków? to nie PiS je wymyślił tylko jeszcze Belka  Jakie miliardy w spadku? Deficyt wzrósł. Nioe mój drogi , Pisowcy to idioci ekonomiczni. Rozdali swym totumfackim wszystko co wynikało z dobrej koniunktury. Tusk musi po tych socjalistach sprzątać , w dużo gorszej sytuacji światowej. Pis jechał na tym co wyprracował jeszcze Belka , bo gospodarka działa z poślizgiem czsowym. Alek onu ja to tłumacze, do Pisowca nic nie trafi. Nie ten poziom.
Ty jesteś przedsiębiorcą? czy popierdółką...
PiS zniósł podatek od spadków i darowizn. Zniósł trzy progi podatkowe, odmroził kwoty wolne od podatku, zmniejszył stawki podatkowe. Zmniejszył skladkę zdrowtną, wprowadził ulgi pro-rodzinne...to tyle pamiętam.[b] I trzeba mieć jakies straszne zawirowania czasowe by do tego...belkę mieszać!. Teraz już wiem, dlaczego u Ciebie jest kryzys...
|
| Śr kwi 29, 2009 17:46 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cyryl napisał(a): Nie zauważyłem,żeby jakieś ugrupowanie mieniące się czy to prawicowym czy lewicowym zmniejszyło w tym kraju po 1989 roku w jakiś odczuwalny sposób podatki.Co prawda płacimy obecnie 18% ale w moim przypadku gdzie płacę liniowy nic sie nie zmieniło.Jest gorzej bo zabrano np. ulgi budowlane.A gdzie sie podiał lansowany przez PO podatek liniowy?Liberałowie jak z koziej d..... trąbka.
No to ciekawe...30% obywateli Polski płaciło podatek w wysokości 30%...tzw klasa średnia. PiS wprowadzając dwie rzeczy czyli 2 progi podatkowe i ulgę na dzieci, spowodował, iż 99% Polaków płaci 18% podatku...to prawie liniowy.
Co wiecej podatek liniowy w Polsce dla firm istnieje...co nawet niektorzy "tutejsi przedsiebiorcy" nie wiedzą 
|
| Śr kwi 29, 2009 17:49 |
|
|
|