Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Czemu ta reklama "wyśmiewa się" kościoła? 
Autor Wiadomość

fajna reklama, gdzie tu jakakolwiek obraza? :shock:

Pt maja 22, 2009 16:12

Fajna reklama, ciekawa, przykuwająca uwagę i do tego zabawna.
Alus mówisz, że jest głupia?! To jakie niby reklamy są mądre?!
Jest po prostu świetna. Genialny pomysł na pokazanie nowej funkcji w telefonie.

Pt maja 22, 2009 20:05
Zobacz profil WWW
"mafijna reklama"...smutne, zakazane gęby...według mnie paskudna.

Pt maja 22, 2009 20:25

No proszę, co może temat :-) Przynajmniej dowiedziałam się, że jest funkcja "wyłapywania uśmiechu" ;-)

Ale mam nadzieję, że w reklamie to jednak jakoś podano, bo inaczej sensu to za grosz nie ma...

Aha, obraźliwego nie widzę tutaj nic :-)

So maja 23, 2009 14:49

jo_tka serio nie widzisz sensu w jakim pokazano nową funkcję w telefonie?
Emm... Szczerze, to nie wiem czy to jakaś ironia, bo nie rozumiem jak można nie kapować o co w tej reklamie chodzi.

Ale niech będzie, że wytłumaczę:
Mafijny pogrzeb kompana. Nie wiem, może kogoś z rodziny bossa. W każdym razie kogoś bliskiego. Koleś wkłada telefon z włączoną funkcją wykrywania uśmiechu, bo wiadomo, że często zabójcy wracają na miejsce zbrodni, lub jak to w mafii bywa, okazują się Twoim znajomym. Wszyscy będą smutni, prócz mordercy. Dlatego zabójca uśmiechnął się przy ciele zmarłego (zamordowanego) i tak go wykryli. Dlatego na końcu ksiądz gada, że będzie pomszczony.

I co, to nie jest ciekawy sposób na pokazaniu nowej funkcji w telefonie?
Jeżeli ktoś uważa, że lepszy jest obrazek w tle i jakiś koleś po prostu mówiący: "Nowa funkcja! Wykrywanie uśmiechu!" to jest smutasem i nie wie jak coś ubarwić :>

So maja 23, 2009 21:29
Zobacz profil WWW

Owszem, sens historyjki jest jasny. Ale jeśli nie masz pojęcia, że taka funkcja w ogóle istnieje (w sensie: jest technicznie możliwa, niekoniecznie w komórkach) to całość traci kompletnie sens reklamowy, staje się tylko historyjką.

Ani minuty nie poświęcę na zastanawianie się, dlaczego ta komórka zrobiła zdjęcie akurat w tym momencie. Ściśle rzecz biorąc, kompletnie mnie to nie zainteresowało. W reklamie różne rzeczy wymyślają, dlaczego miałoby mnie to zdziwić?

N maja 24, 2009 17:49
Wszyscy będą smutni, prócz mordercy.

Mafiozi mordercy będę planować odwet, a nie smucić po stracie kompana...w tym biznesie szkoda czasu na smutek :D

N maja 24, 2009 18:17
Jotka nie obraź się, ale chyba wyleciałaś z obiegu.
Jeżeli nie podążamy za nowinkami technicznymi, to rzeczywiście wiele reklam nie będzie dla nas czytelnych.
Gdyby nas nagle przenieść 10 lat do przodu, to prawdopodobnie nie zrozumielibyśmy 90% reklam. :D

N maja 24, 2009 19:52

Owszem, sens historyjki jest jasny. Ale jeśli nie masz pojęcia, że taka funkcja w ogóle istnieje (w sensie: jest technicznie możliwa, niekoniecznie w komórkach) to całość traci kompletnie sens reklamowy, staje się tylko historyjką.

Właśnie historyjka pokazuje, że taka funkcja "w ogóle istnieje". Taki jest cel reklamy. Obejrzałem ją i mile się zaskoczyłem, że ktoś coś takiego wymyślił.

jo_tka napisał(a):
Ani minuty nie poświęcę na zastanawianie się, dlaczego ta komórka zrobiła zdjęcie akurat w tym momencie. Ściśle rzecz biorąc, kompletnie mnie to nie zainteresowało. W reklamie różne rzeczy wymyślają, dlaczego miałoby mnie to zdziwić?

Normalna reklama jak każda inna. Nie wiem nad czym tu się zastanawiać, historyjka jest oczywista. Prosta sprawa. Dziwi to mnie jedynie fakt, że ktoś nie rozumie prostego przekazu. W dzisiejszym świecie twórcy reklam prześcigają się z pomysłowością i to jest piękne. Dużo lepsze od szarego "Ten telefon ma to to to i tamto".

N maja 24, 2009 22:40
Zobacz profil WWW

Post hm
szczerze mówiąc ja także nie rozumiem, dlaczego jest to obrazliwe dla kościoła? według mnie jest to tylko niewinna reklama. Przecież to jest tylko po to, by ludzie oglądali, a będą oglądać, jeśli reklama ich zainteresuje.

A co jak co, ale jest śmieszna. :)

obejrzyjcie filmik jeszcze raz, może teraz nie będzie się wydawał aż tak obrazliwy...

Pn maja 25, 2009 13:51

no swietna reklama.myślę że dlatego bo to wszystko jest na cmentarzu nie znaczy że ma to coś spólnego z wiarą.

Pn maja 25, 2009 14:19

Post Re: hm
jamalinka napisał(a):
obejrzyjcie filmik jeszcze raz, może teraz nie będzie się wydawał aż tak obrazliwy...

Aż jak obraźliwy? Nie zauważyłem ani jednej wypowiedzi, w której autor uważał tę reklamę za obraźliwą. Za to zauważyłem, że mamy tu wyjątkowo liczne wypowiedzi bardzo młodych (stażem, rzecz jasna ;) ) użytkowników.

Pn maja 25, 2009 17:18

Sweet, pozwól więc, że wypowie się osoba starsza stażem. ;P

Powiem krótko i treściwie - w tej reklamie nie ma obrażania kogokolwiek, a już tym bardziej kościoła.

Pn maja 25, 2009 18:52

Ani kościoła, ani Kościoła ;) Reklama mi się nie podoba (jak prawie wszystkie ;) ) ale nie widzę żadnych podstaw do doszukiwania się tu obrazy...

Pn maja 25, 2009 20:00

Osiris - być może :-) I kompletnie nie zamierzam się tym przejmować.
Nigdy nie interesowały mnie gadżety, a reklam zasadniczo nie oglądam. Chyba, że ktoś podrzuci filmik, jak tutaj.

A tak na marginesie - ktoś zapamiętał, co to za telefon? ;-) Bo ja nie ;-)

Wt maja 26, 2009 9:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona