|
|
|
Brak flag narodowych w kościołach
Autor |
Wiadomość |
Elbrus
|
 Re: Brak flag narodowych w kościołach
Teraz już wiadomo kto jest nasz, a kto ich.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr kwi 14, 2010 22:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): Teraz już wiadomo kto jest nasz, a kto ich. No nie do końca ....ja nie należe do "naszych" PiSowskich, a kierowana szacunkiem do urzędy Prezydenta i wszystkich ofiar, flagę wywiesiłam. A szeregów PiS napewno nie powiększę 
|
Śr kwi 14, 2010 23:12 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Teraz już wiadomo kto jest nasz, a kto ich. Teraz widać wyraźnie kto uwielbia dzielić na "MY" i "ONI". Za to na zewnątrz nosi obłudną żałobę, po to by ludzie widzieli.
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Cz kwi 15, 2010 7:05 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
A czy w jakichkolwiek sytuacjach godło państwa czy flagi narodowe znajdują się w kościołach  Chyba raczej symbole tychże - np. w kościołach czy kaplicach garnizonowych, czy w miejscach szczególnej pamięci związanych z historią Polski. W zwykłych kościołach - nie. Inna rzecz - jeśli parafia ma gdzie powiesić flagi, ma flagi (a pewnie ma) - to powinny one zostać wywieszone.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz kwi 15, 2010 9:10 |
|
 |
Johnny99
|
Tak żeby nie wprowadzić kogoś w błąd - Kościół polskokatolicki to nie jest jakiś Kościół "patriotyczno-katolicki".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz kwi 15, 2010 9:20 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
@Johnny99 Właśnie, w niektórych sytuacjach kościół polskokatolicki jest bardziej powszechny niż rzymski. 
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz kwi 15, 2010 11:17 |
|
|
|