Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Re: FILM "SOLIDARNI 2010"
Film Solidarni 2010 zaczęłam oglądać drugi raz po wypowiedzi Wenderlicha. Widać wyraźnie, że opcja, którą reprezentuje ten jest przeciwna wartościom i jak wcześniej napisałam najchetniej ludowi założyłaby kaganiec, jak to bylo za komuny.
|
Śr kwi 28, 2010 12:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: po wypowiedzi Wenderlicha. W końcu Wenderlich jest z opcji politycznej która specjalizowała się w zamykaniu ust nawet za pomocą zabójstwa. Przecież SLD jest praktycznie spadkobiercą PZPR i jej metod.
|
Śr kwi 28, 2010 13:10 |
|
 |
Elbrus
|
...a Jarosław Kaczyński dał stanowisko wicepremiera osobie w PZPR niegdyś będącej.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr kwi 28, 2010 13:35 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.htmlCytuj: "Gazeta Wyborcza" demaskuje Waldemara Bonkowskiego - radnego PiS z Pomorza, który w filmie przedstawia się jako rolnik spod Kościerzyny. GW nie jest najlepszym źródłem - jednakże nie bardzo wiem, co chciał zdziałać autor, skoro poseł podaje się za "rolnika z Kościerzyny", przypadkowo zapytanego. Niezbyt to dobre, jak się robi program o spontanicznych emocjach ludzi - a tu widać, że było to reżyserowane i liczono, że nikt nie zwróci uwagi na tych, którzy niby to anonimowo chcieli pomóc swoim partiom 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr kwi 28, 2010 14:05 |
|
 |
SweetChild
|
Nigdy nie byłem fanem Pospieszalskiego, ale o odwalenie takiej chałtury bym go nie podejrzewał.
|
Śr kwi 28, 2010 14:23 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Jaka będzie jego linia obrony? "Jestem tak samo zaskoczony jak państwo!" 
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Śr kwi 28, 2010 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: :rotfl2:
Nigdy nie byłem fanem Pospieszalskiego, ale o odwalenie takiej chałtury bym go nie podejrzewał. Mnie podobnie zaskakuje p. Staniszkis - a jeszcze nie tak dawno temu wsłuchiwałam się w jej wypowiedzi jak w wyrocznię 
|
Śr kwi 28, 2010 14:45 |
|
 |
SweetChild
|
Elbrus napisał(a): Jaka będzie jego linia obrony? "Jestem tak samo zaskoczony jak państwo!"  Mniej więcej w tym tonie broni go już Beata Kempa: Cytuj: Czystym przypadkiem określiła udział aktorów w dokumencie Beata Kempa.
Najwyrażniej niektórzy faktycznie mają telewidzów za "ciemny lud". Gorzej, że mogą mieć rację...
|
Śr kwi 28, 2010 14:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Najwyrażniej niektórzy faktycznie mają telewidzów za "ciemny lud". Gorzej, że mogą mieć rację... W pobicie Cugier-Kotki przez ordy Tuska mnóstwo ludu wierzyło 
|
Śr kwi 28, 2010 15:01 |
|
 |
mazli
|
Alus napisał(a): Mnie podobnie zaskakuje p. Staniszkis - a jeszcze nie tak dawno temu wsłuchiwałam się w jej wypowiedzi jak w wyrocznię  Czyli Staniszkis jest wyrocznią jak mówi co nam się podoba, a kiedy powie coś niezgodnego z naszymi poglądami wyrocznią już nie jest?
|
Śr kwi 28, 2010 15:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): ...a Jarosław Kaczyński dał stanowisko wicepremiera osobie w PZPR niegdyś będącej. I co z tego wynika? Że Kaczyński mordem uciszał niewygodnych a PiS jest spadkobiercą NKWD? W PO mamy przechowalnie WSI i ja im tego nie wytykam. Czyżbyś miał rodzinę w SLD, że tak własna piersią ich bronisz?
|
Śr kwi 28, 2010 17:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I co z tego wynika? Że Kaczyński mordem uciszał niewygodnych a PiS jest spadkobiercą NKWD? W PO mamy przechowalnie WSI i ja im tego nie wytykam. Czyżbyś miał rodzinę w SLD, że tak własna piersią ich bronisz? Ze spadkobiercami NKWD tworzył IVRP....i to nie tylko ze strony SO. Gdy się zapozna co nieco z biografiami (lubisz to osiris  ) okazuje się, że wielu ministrów i vice minostrów IV RP może pochlubić się wieloletnią przynależnością do PZPR.
|
Śr kwi 28, 2010 17:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czyli Staniszkis jest wyrocznią jak mówi co nam się podoba, a kiedy powie coś niezgodnego z naszymi poglądami wyrocznią już nie jest? Nie Za szybko zapomina wypowiedziane przez siebie opinie. W ostatniej "Kropce nad i" , gdy p. Staniszkis zaczęła rozmowę od lukrowanej laurki na cześć śp. L. Kaczyńskiego, Olejnikowa musiała jej non stop cytować wypowiedane przez p. Staniszkoś w okresie 4 letniej kadencji negatywe oceny L. Kaczyńskiego.
|
Śr kwi 28, 2010 17:37 |
|
 |
Elbrus
|
osiris napisał(a): Czyżbyś miał rodzinę w SLD, że tak własna piersią ich bronisz? Czasem zdarza mi się bronić gejów. Czy to znaczy, że mam dwóch biologicznych tatusiów? 
|
Śr kwi 28, 2010 18:10 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Czemu zwolennicy filmu pomijają fakt, że wystąpiła w nim osoba podstawiona?
Teraz należy sobie postawić pytanie ile z tych osób tam występujących było podstawionych i ile tych wielkich, "spontanicznych" przemówień wyreżyserowanych.
Wybaczcie, ale TVP to taki sam syf jak wszelkie inne stacje.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr kwi 28, 2010 19:36 |
|
|
|