Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 15, 2025 8:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
 Order Orła Białego dla Michnika i Bieleckiego 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Order Orła Białego dla Michnika i Bieleckiego
Nie jestem od uprawiania śledztwa. Czytam to, co jest napisane. Andrzej Gwiazda, wybitny działacz Solidarności i podziemia nie otrzymał żadnego zawiadomienia. Jan Olszewski, zasłużony dla Polski premier rządu nie otrzymał zawiadomienia.

N lis 07, 2010 21:03
maly_kwiatek napisał(a):
Nie jestem od uprawiania śledztwa. Czytam to, co jest napisane. Andrzej Gwiazda, wybitny działacz Solidarności i podziemia nie otrzymał żadnego zawiadomienia. Jan Olszewski, zasłużony dla Polski premier rządu nie otrzymał zawiadomienia.

Gdzie wyczytałeś wypowiedź J. Olszewskiego???

N lis 07, 2010 21:12
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
Gdzie wyczytałeś wypowiedź J. Olszewskiego???

http://www.tvn24.pl/-1,1681039,0,1,gwia ... omosc.html

"To jest kłamstwo". Tak Andrzej Gwiazda skomentował oświadczenie prezydenckiego ministra Sławomira Nowaka, że prezydent zwrócił się do członków kapituły Orderu Orła Białego o opinię w sprawie przyznania Orderów Adamowi Michnikowi, Janowi Krzysztofowi Bieleckiemu, Aleksandrowi Hallowi i bp. Alojzemu Orszulikowi. Wcześniej Gwiazda powiedział portalowi tvn24.pl, że jeśli orderem mają zostać odznaczone te osoby, to on odchodzi z kapituły. Także Bogusław Nizieński poinformował o swojej rezygnacji z członkostwa w Kapitule. W ich ślady pójdzie też prawdopodobnie Jan Olszewski.

N lis 07, 2010 21:34
Cytuj:
"To jest kłamstwo". Tak Andrzej Gwiazda skomentował oświadczenie prezydenckiego ministra Sławomira Nowaka, że prezydent zwrócił się do członków kapituły Orderu Orła Białego o opinię w sprawie przyznania Orderów Adamowi Michnikowi, Janowi Krzysztofowi Bieleckiemu, Aleksandrowi Hallowi i bp. Alojzemu Orszulikowi. Wcześniej Gwiazda powiedział portalowi tvn24.pl, że jeśli orderem mają zostać odznaczone te osoby, to on odchodzi z kapituły. Także Bogusław Nizieński poinformował o swojej rezygnacji z członkostwa w Kapitule. W ich ślady pójdzie też prawdopodobnie Jan Olszewski.

To jest wypowiedź A. Gwiazdy i nie mówi on, że J. Olszewski nie otrzymał z kancelarii pisma.
Natępnie to tylko dywaguje o ewentualnym odejściu J. Olszewskiego z Kapituły.
A rzeczony wcale się nie wypowiedział.
Więc Twoja konkluzja, że J. Olszewski nie otrzymał żadnego pisma jest jak narazie tylko nadinterpretacją.
Nie twierdzę, że otrzymał.

N lis 07, 2010 21:44

Alus napisał(a):
Nie twierdzę, że otrzymał.
To że jeden otrzymał, nie oznacza że drugi i trzeci otrzymali.
I oto właśnie chodzi - powinno być tak, żeby wszyscy otrzymali
(zanim zawiadomi się media rzecz jasna).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

N lis 07, 2010 21:46
Cytuj:
To że jeden otrzymał, nie oznacza że drugi i trzeci otrzymali.
I oto właśnie chodzi - powinno być tak, żeby wszyscy otrzymali
(zanim zawiadomi się media rzecz jasna).

Dwóch potwierdziło otrzymanie pisma (Chrzanowski, Niezieński), J. Olszewski w ogóle się nie wypowiadał, A Gwiazda mówi, że nie otrzymał przesyłki.
Urzędnicy kancelarii mają dobrą nauczkę - nie wiedzą, że ważne dokumenty, pisma, wysyła się za zwrotnym potwierdzeniem odbioru?
Poczta musi rozliczyć taką przesyłkę, a nadawca pewność, że przesyłka dotarła.
Najwidoczniej urzednicy mają wydłużone okresy nauki :( .....sprawa zaproszenia J. Olszewskiego na uroczystość zaprzysiężenie nie przekonała ich do zasady porządnej pracy.

N lis 07, 2010 22:02
zbanowany na stałe

I dzieje sie to w czasach gdzie kazdy ma "komorke". Jasne, jesli nie powiadomili, to granda. Z drugiej strony, jako Gwiazda, to bym zadzwonil i spytal co jest grane. Prasie ja nie wierze za bardzo. Pomyslcie, ze ktos robi glupi zart, zadnych orderow nie ma, a Gwiazda, pogniewany opuszcza Kapitule. To wszystko sie kupy nie trzyma.

N lis 07, 2010 23:13
zbanowany na stałe

Ja tu za dużo czasu żyję, by wierzyć w takie przypadki i problemy z pocztą.
To jest po prostu chory sposób uprawiania chorej polityki wobec określonych osób.

Pn lis 08, 2010 3:07
maly_kwiatku, ja bym powiedziala, ze to jest typowy styl pracy w Polsce i polskich instytucjach "jakos to bedzie". To sa niestety pozostalosci socjalistycznej bylejakosci. Bo kto niby ma pilnowac ustalania i przestrzegania procedur, jakosci itp? Przeciez nikt tego nie uczy(l). A proba ksztalcenia fachowych urzednikow panstwowych gdzies sie rozmyla. Czy moze juz jacys pojawili sie w urzedach?
Przeciez mozna odniesc w Polsce na kazdym, ale to doslownie kazdym kroku wrazenie, ze przepisy sa po to, zeby ... ich nie przestrzegac. I zaczyna sie to od przecietnego kierowcy, a konczy na najwyzszych urzednikach w panstwie.

Pn lis 08, 2010 8:23
maly_kwiatek napisał(a):
Ja tu za dużo czasu żyję, by wierzyć w takie przypadki i problemy z pocztą.
To jest po prostu chory sposób uprawiania chorej polityki wobec określonych osób.

Adekwatnie jak z orderem dla gen. Jaruzelskiego za kadencji sp. L. Kaczyńskiego.
I wywalenie z kapituły Bartoszewskiego. Mazowieckiego, Skargi.

Pn lis 08, 2010 8:53

Alus! Tematem tego wątku jest Order Orła Białego.
Słyszałam coś na temat pomyłkowego odznaczenia generała Jaruzelskiego przez Lecha Kaczyńskiego, ale nie mogłam znaleźć informacji na ten temat w internecie.W każdym razie NA PEWNO nie było to odznaczenie Orła Białego.
Jeśli to prawda, o jakimkolwiek odznaczeniu Jaruzelskiego,to decyzja L.Kaczyńskiego była karygodna.
P.S W/g mojej wiedzy Bartoszewski i Mazowiecki sami wystąpili z KOB, podobnie jak teraz Niziński.

Pn lis 08, 2010 12:05
Gita2 wystarczy wrzucic w googla "Jaruzelski i odznaczenie"..
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 43406.html
Cytuj:
Według prowadzących program "Teraz my" Lech Kaczyński osobiście podpisał dekret o przyznaniu odznaczenia. Zdumiony gość programu, rzecznik prezydenta Maciej Łopiński powiedział: - Prezydent nie czyta wszystkich wniosków. Sądzę, że ktoś w kancelarii prezydenta popełnił błąd

To byl Krzyz Zeslancow Sybiru. Nie zmienia to faktu, ze byla to wpadka sp Lecha Kaczynskiego.

Pn lis 08, 2010 12:10
Gita2 napisał(a):
Alus! Tematem tego wątku jest Order Orła Białego.
Słyszałam coś na temat pomyłkowego odznaczenia generała Jaruzelskiego przez Lecha Kaczyńskiego, ale nie mogłam znaleźć informacji na ten temat w internecie.W każdym razie NA PEWNO nie było to odznaczenie Orła Białego.
Jeśli to prawda, o jakimkolwiek odznaczeniu Jaruzelskiego,to decyzja L.Kaczyńskiego była karygodna.
P.S W/g mojej wiedzy Bartoszewski i Mazowiecki sami wystąpili z KOB, podobnie jak teraz Niziński.

Wiem :) ...ale zeszliśmy z dyskusją z na kulejącą pracę urzędników obu kancelarii.
Urzędnicy kancelarii śp.L. Kaczyńskiego uhonorowali gen Jaruzelskiego (nie pamiętam rangi orderu), urzędnicy kancelarii B. Komorowskiego nie potrafią uporać sie z wysłaniem zaproszeń lub zawiadomień.

Pn lis 08, 2010 12:14

Pewna różnica jednak jest. Urzędnik kancelarii Lecha Kaczyńskiego stracił pracę/przypominam, to sobie/, a co z urzędnikami kancelarii B.Komorowskiego? Może awansują?

Pn lis 08, 2010 12:18
A moze poczekamy?

Pn lis 08, 2010 12:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona