Order Orła Białego dla Michnika i Bieleckiego
Autor |
Wiadomość |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Order Orła Białego dla Michnika i Bieleckiego
Nie jestem od uprawiania śledztwa. Czytam to, co jest napisane. Andrzej Gwiazda, wybitny działacz Solidarności i podziemia nie otrzymał żadnego zawiadomienia. Jan Olszewski, zasłużony dla Polski premier rządu nie otrzymał zawiadomienia.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N lis 07, 2010 21:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Nie jestem od uprawiania śledztwa. Czytam to, co jest napisane. Andrzej Gwiazda, wybitny działacz Solidarności i podziemia nie otrzymał żadnego zawiadomienia. Jan Olszewski, zasłużony dla Polski premier rządu nie otrzymał zawiadomienia. Gdzie wyczytałeś wypowiedź J. Olszewskiego???
|
N lis 07, 2010 21:12 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Gdzie wyczytałeś wypowiedź J. Olszewskiego??? http://www.tvn24.pl/-1,1681039,0,1,gwia ... omosc.html"To jest kłamstwo". Tak Andrzej Gwiazda skomentował oświadczenie prezydenckiego ministra Sławomira Nowaka, że prezydent zwrócił się do członków kapituły Orderu Orła Białego o opinię w sprawie przyznania Orderów Adamowi Michnikowi, Janowi Krzysztofowi Bieleckiemu, Aleksandrowi Hallowi i bp. Alojzemu Orszulikowi. Wcześniej Gwiazda powiedział portalowi tvn24.pl, że jeśli orderem mają zostać odznaczone te osoby, to on odchodzi z kapituły. Także Bogusław Nizieński poinformował o swojej rezygnacji z członkostwa w Kapitule. W ich ślady pójdzie też prawdopodobnie Jan Olszewski.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N lis 07, 2010 21:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: "To jest kłamstwo". Tak Andrzej Gwiazda skomentował oświadczenie prezydenckiego ministra Sławomira Nowaka, że prezydent zwrócił się do członków kapituły Orderu Orła Białego o opinię w sprawie przyznania Orderów Adamowi Michnikowi, Janowi Krzysztofowi Bieleckiemu, Aleksandrowi Hallowi i bp. Alojzemu Orszulikowi. Wcześniej Gwiazda powiedział portalowi tvn24.pl, że jeśli orderem mają zostać odznaczone te osoby, to on odchodzi z kapituły. Także Bogusław Nizieński poinformował o swojej rezygnacji z członkostwa w Kapitule. W ich ślady pójdzie też prawdopodobnie Jan Olszewski. To jest wypowiedź A. Gwiazdy i nie mówi on, że J. Olszewski nie otrzymał z kancelarii pisma. Natępnie to tylko dywaguje o ewentualnym odejściu J. Olszewskiego z Kapituły. A rzeczony wcale się nie wypowiedział. Więc Twoja konkluzja, że J. Olszewski nie otrzymał żadnego pisma jest jak narazie tylko nadinterpretacją. Nie twierdzę, że otrzymał.
|
N lis 07, 2010 21:44 |
|
 |
Elbrus
|
Alus napisał(a): Nie twierdzę, że otrzymał. To że jeden otrzymał, nie oznacza że drugi i trzeci otrzymali. I oto właśnie chodzi - powinno być tak, żeby wszyscy otrzymali (zanim zawiadomi się media rzecz jasna).
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N lis 07, 2010 21:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To że jeden otrzymał, nie oznacza że drugi i trzeci otrzymali. I oto właśnie chodzi - powinno być tak, żeby wszyscy otrzymali (zanim zawiadomi się media rzecz jasna). Dwóch potwierdziło otrzymanie pisma (Chrzanowski, Niezieński), J. Olszewski w ogóle się nie wypowiadał, A Gwiazda mówi, że nie otrzymał przesyłki. Urzędnicy kancelarii mają dobrą nauczkę - nie wiedzą, że ważne dokumenty, pisma, wysyła się za zwrotnym potwierdzeniem odbioru? Poczta musi rozliczyć taką przesyłkę, a nadawca pewność, że przesyłka dotarła. Najwidoczniej urzednicy mają wydłużone okresy nauki  .....sprawa zaproszenia J. Olszewskiego na uroczystość zaprzysiężenie nie przekonała ich do zasady porządnej pracy.
|
N lis 07, 2010 22:02 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
I dzieje sie to w czasach gdzie kazdy ma "komorke". Jasne, jesli nie powiadomili, to granda. Z drugiej strony, jako Gwiazda, to bym zadzwonil i spytal co jest grane. Prasie ja nie wierze za bardzo. Pomyslcie, ze ktos robi glupi zart, zadnych orderow nie ma, a Gwiazda, pogniewany opuszcza Kapitule. To wszystko sie kupy nie trzyma.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N lis 07, 2010 23:13 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Ja tu za dużo czasu żyję, by wierzyć w takie przypadki i problemy z pocztą. To jest po prostu chory sposób uprawiania chorej polityki wobec określonych osób.
|
Pn lis 08, 2010 3:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatku, ja bym powiedziala, ze to jest typowy styl pracy w Polsce i polskich instytucjach "jakos to bedzie". To sa niestety pozostalosci socjalistycznej bylejakosci. Bo kto niby ma pilnowac ustalania i przestrzegania procedur, jakosci itp? Przeciez nikt tego nie uczy(l). A proba ksztalcenia fachowych urzednikow panstwowych gdzies sie rozmyla. Czy moze juz jacys pojawili sie w urzedach? Przeciez mozna odniesc w Polsce na kazdym, ale to doslownie kazdym kroku wrazenie, ze przepisy sa po to, zeby ... ich nie przestrzegac. I zaczyna sie to od przecietnego kierowcy, a konczy na najwyzszych urzednikach w panstwie.
|
Pn lis 08, 2010 8:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Ja tu za dużo czasu żyję, by wierzyć w takie przypadki i problemy z pocztą. To jest po prostu chory sposób uprawiania chorej polityki wobec określonych osób. Adekwatnie jak z orderem dla gen. Jaruzelskiego za kadencji sp. L. Kaczyńskiego. I wywalenie z kapituły Bartoszewskiego. Mazowieckiego, Skargi.
|
Pn lis 08, 2010 8:53 |
|
 |
Gita2
|
Alus! Tematem tego wątku jest Order Orła Białego. Słyszałam coś na temat pomyłkowego odznaczenia generała Jaruzelskiego przez Lecha Kaczyńskiego, ale nie mogłam znaleźć informacji na ten temat w internecie.W każdym razie NA PEWNO nie było to odznaczenie Orła Białego. Jeśli to prawda, o jakimkolwiek odznaczeniu Jaruzelskiego,to decyzja L.Kaczyńskiego była karygodna. P.S W/g mojej wiedzy Bartoszewski i Mazowiecki sami wystąpili z KOB, podobnie jak teraz Niziński.
|
Pn lis 08, 2010 12:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 wystarczy wrzucic w googla "Jaruzelski i odznaczenie".. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 43406.htmlCytuj: Według prowadzących program "Teraz my" Lech Kaczyński osobiście podpisał dekret o przyznaniu odznaczenia. Zdumiony gość programu, rzecznik prezydenta Maciej Łopiński powiedział: - Prezydent nie czyta wszystkich wniosków. Sądzę, że ktoś w kancelarii prezydenta popełnił błąd To byl Krzyz Zeslancow Sybiru. Nie zmienia to faktu, ze byla to wpadka sp Lecha Kaczynskiego.
|
Pn lis 08, 2010 12:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus! Tematem tego wątku jest Order Orła Białego. Słyszałam coś na temat pomyłkowego odznaczenia generała Jaruzelskiego przez Lecha Kaczyńskiego, ale nie mogłam znaleźć informacji na ten temat w internecie.W każdym razie NA PEWNO nie było to odznaczenie Orła Białego. Jeśli to prawda, o jakimkolwiek odznaczeniu Jaruzelskiego,to decyzja L.Kaczyńskiego była karygodna. P.S W/g mojej wiedzy Bartoszewski i Mazowiecki sami wystąpili z KOB, podobnie jak teraz Niziński. Wiem  ...ale zeszliśmy z dyskusją z na kulejącą pracę urzędników obu kancelarii. Urzędnicy kancelarii śp.L. Kaczyńskiego uhonorowali gen Jaruzelskiego (nie pamiętam rangi orderu), urzędnicy kancelarii B. Komorowskiego nie potrafią uporać sie z wysłaniem zaproszeń lub zawiadomień.
|
Pn lis 08, 2010 12:14 |
|
 |
Gita2
|
Pewna różnica jednak jest. Urzędnik kancelarii Lecha Kaczyńskiego stracił pracę/przypominam, to sobie/, a co z urzędnikami kancelarii B.Komorowskiego? Może awansują?
|
Pn lis 08, 2010 12:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A moze poczekamy?
|
Pn lis 08, 2010 12:25 |
|
|