Autor |
Wiadomość |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Weryfikacja kandydatów
Widzę kto rządzi i powiem wprost: najbardziej przeraża mnie wizja rządów psycholi zebranych w zwycięskiej w demokratycznych wyborach partii. Kiedyś już tak się zdarzyło np. w Niemczech i skutkowało śmiercią wielu milionów ludzi i cierpieniem jeszcze większej ilości.
Próbuję podpowiedzieć zmiany konstytucyjne, które by to uniemożliwiły.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn lis 29, 2010 18:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Próbuję podpowiedzieć zmiany konstytucyjne, które by to uniemożliwiły. Jesteś aż tak naiwny myśląc iż ktoś z polityki będzie interesować się Twoimi pomysłami? To nie tędy droga a nawet gdyby udało Ci się zebrać 100 tys. podpisów to owa inicjatywa nie może dotyczyć zmian w konstytucji. Cytuj: Art. 2
Grupa obywateli polskich, licząca co najmniej 100 000 osób, mających prawo wybierania do Sejmu, może wystąpić z inicjatywą ustawodawczą przez złożenie podpisów pod projektem ustawy.
Art. 3.
Projekt ustawy nie może dotyczyć spraw, dla których Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej zastrzega wyłączną właściwość innych podmiotów, którym przysługuje inicjatywa ustawodawcza.
|
Pn lis 29, 2010 19:58 |
|
 |
MARKO2010
|
Kwaitek, myslisz, ze w przypadku takiej weryfikacji mielibysmy chetnych? Zauwaz, ze wielu madrych ludzi stroni jak najdalej od polityki. To o czym piszesz funkcjonuje w sluzbie cywilnej, ci ludzie pracuja dla ministrow. Wiec w nich cala nadzieja.
|
Pn lis 29, 2010 22:07 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Rozmawiamy na forum wśród obywateli polskich z czynnym i biernym prawem wyborczym. Nie jestem naiwny, tylko rozmawiamy o koncepcjach rozwoju państwo w dobrym, pożądanym przez obywateli kierunku. Co w tym jest naiwnego? Porządni ludzie nie angażują się w politykę, bo w polskiej polityce rządzi duch UB i SB. Jednak tylko wyborcy i porządni ludzie stający do wyborów mogą to zmienić. Szacuję, że to będzie możliwe już mniej więcej za 4 lata. I trzeba być gotowym.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn lis 29, 2010 23:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jednak tylko wyborcy i porządni ludzie stający do wyborów mogą to zmienić. Czyżby. A średnio 12% głosów nieważnych w tych wyborach gdzie przy innych wyborach było to 5% nie daje do myślenia. Nie wiem czy ktoś nie pomógł losowi a wtedy Ci porządni wyborcy nie będą mieli żadnego wpływu na cokolwiek.
|
Wt lis 30, 2010 8:42 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: A średnio 12% głosów nieważnych w tych wyborach gdzie przy innych wyborach było to 5% nie daje do myślenia. Osiris, co toba kieruje by wypisywac takie bzdury? Rozumiem, chcesz innego rzadu, ale jakas dbalosc o wlasna osobe powinienes miec w pierwszej kolejnosci. Musisz tak sie osmieszac? Czlowiek z ktorego pogladow drwia inni, moze zapomniec o braniu jakiejkolwiek wypowiedzi na powaznie, nawet kiedy uda mu sie miec racje. Chyba lepiej nie myslec, niz myslec glupio. Szczegolnie kiedy ma sie duze predyspozycje jako czlowiek naboznie wpatrzony w 148 centymetrowa posture pewnego polityka! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt lis 30, 2010 10:28 |
|
 |
arcana85
|
Ideały. Była taka koncepcja merytokratyczna (w skrócie wiedza daje władzę) Brzezińskiego, piękna, niestety utopijna. W polskich warunkach to na początek (biorąc pod uwagę czasy, społeczeństwo informacyjne i dostęp do wykształcenia) dobre byłyby wymogi edukacyjne do kandydowania na posłów i senatorów. Conajmniej matura dla pierwszych i magisterium dla drugich. I podwyższenie biernego prawa wyborczego dla kandydatów dla posłów z 18 do powiedzmy 24 - 26 lat. Nie pamiętam jakie są progi dla senatorów ale też powinny być koło trzydziestki.
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
Wt lis 30, 2010 11:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dural, zajmij się swoją psyche a nie moją bo nie o tym jest ten wątek. Jak chcesz się odnosić do czyiś wpisów to nie personalnie do autora postu się odnoś tylko do treści albo w ogóle lecz jeśli masz problem ze swoją osobowością to w ogóle nic nie pisz. Możesz się nie zgadzać z czyjąś wypowiedzią ale nie na zasadzie żeby przypisywać adwersarzowi odejście od zmysłów, bo po Twojej awersji do Kaczyńskiego raczej szybciej sam bym doszedł do tego że masz jakiś psychiczny problem na tle tego człowieka.
|
Wt lis 30, 2010 11:54 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: , bo po Twojej awersji do Kaczyńskiego... Teraz Cie przylapalem! Specjalnie zawyzylem o cale dwa centymetry wzrost Kaczynskiego! Pomyslalem; "czy osiris domysli sie, ze chodzi o jego idola?". I bach! Jest! Tobie wylacznie w glowie prezes Hydry Konajacej! Widzisz, nic w Tobie luzu. Wszystko czarne jak d..a murzyna. Gdybys byl bardziej rozprezony, moglbys zauwazyc, ze mi Kaczynski, Komorowski, Tusk lataja calkowicie. Wszyscy oni sa w moich oczach urzednikami, choc na wysokich stanowiskach i nie bede sie z nich nabijal jesli tylko w sposob normalny, nawet nie koniecznie wystarczajacy, beda wykonywali swoja prace. Jesli jednak postepuja tak, ze Polakow wysmiewa zagranica jako narod ciemny, zacofany, z ktorym trudno sie rozmawia, to nie maja co liczyc na poblazliwosc. Wlasnie takie, naganne zachowanie reprezentuje Twoj prezes, podobny do kapucynki nie tylko z wygladu, ale i zachowania. Cytuj: Dural, zajmij się swoją psyche a nie moją bo nie o tym jest ten wątek. Czy Ty aby z jakiegos wiezienia nie piszesz? Tylko ten regulamin Ci w glowie i to w kazdym temacie. Moje spojrzenie na swiat jest bardzo szerokie, mi trudno zmiescic sie w scisle nakreslonych granicach. Lepiej czytaj i korzystaj! Dziekowac nie musisz (jeszcze wladza nie w moich lapach, poczekaj!  ).
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt lis 30, 2010 13:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: jeszcze wladza nie w moich lapach, poczekaj!  ). Chyba już niedługo z ruskimi żołdakami przyjdziecie do mnie i innych kaczystów i "na blidę" wejdziecie do domu. 
|
Wt lis 30, 2010 14:18 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Dzisiaj, kiedy usłyszałem z ust Wicemarszałka Sejmu desygnowanego przez rządzącą Platformę Obywatelską, Niesiołowskiego, wulgarne opluwanie polskich biskupów, a także stwierdzenie, że Pani Blida zabiła się, bo nie chciała występować w teatrzyku Ziobry, uważam, że trzeba bić na alarm z tymi badaniami psychiatrycznymi kandydatów na posłów i senatorów.http://youtu.be/nWKpBXjygBQKandydaci, którzy nie rozumieją o czym mówią i nie zdają sobie sprawy, że swoimi wypowiedziami szkodzą i Polsce i jej wizerunkowi, powinni być odsiani przed wyborami przez lekarzy psychiatrów.
|
Śr cze 29, 2011 22:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jestem załkowicie ZA, by badać kondycje psychiczna parlamentarzystów!
Skoro kierowca autobusu musi przejść psychotesty to dlaczego parlamentarzysta moze zostac przygłup?
|
Cz cze 30, 2011 9:03 |
|
 |
patryq021
|
humalog napisał(a): Jestem załkowicie ZA, by badać kondycje psychiczna parlamentarzystów!
Skoro kierowca autobusu musi przejść psychotesty to dlaczego parlamentarzysta moze zostac przygłup? Bo mamy demokracje.
_________________ "Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."
|
Cz cze 30, 2011 9:25 |
|
 |
Karol888
Dołączył(a): Wt kwi 05, 2011 16:45 Posty: 21 Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
|
maly_kwiatek napisał(a): Co sądzicie o tym pomyśle? Mnożenie procedur biurokratycznych, pobudzanie korupcji i nabijanie kasy lekarzom z wyrobionymi odpowiednimi uprawnieniami (tak jak na prawo jazdy niektórzy: podpis, pieczątka i następny, następny). Także, jeśli chodzi o moje zdanie to bezsens całkowity. W kraju, w którym układy odgrywają kluczową rolę w stosunkach społecznych takie coś nie ma prawa wypalić. Co innego, gdyby ludzie u nas byli z natury uczciwi i pełni cnót obywatelskich, ale to sobie można pomarzyć. Ja zresztą u klasy politycznej nie widzę schorzeń psychicznych, a jedynie wyrachowanie. Jak to ktoś powiedział: kłamcie, kłamcie, zawsze coś z tego zostanie.
_________________ „Módl się i ufaj tak, jakby wszystko zależało wyłącznie od Boga - ale jednocześnie pracuj tak, jakby wszystko zależało od ciebie!" /Ignacy Loyola/
|
Cz cze 30, 2011 10:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Karol888 napisał(a): maly_kwiatek napisał(a): Co sądzicie o tym pomyśle? Mnożenie procedur biurokratycznych, pobudzanie korupcji i nabijanie kasy lekarzom z wyrobionymi odpowiednimi uprawnieniami (tak jak na prawo jazdy niektórzy: podpis, pieczątka i następny, następny). Także, jeśli chodzi o moje zdanie to bezsens całkowity. W kraju, w którym układy odgrywają kluczową rolę w stosunkach społecznych takie coś nie ma prawa wypalić. Co innego, gdyby ludzie u nas byli z natury uczciwi i pełni cnót obywatelskich, ale to sobie można pomarzyć. Ja zresztą u klasy politycznej nie widzę schorzeń psychicznych, a jedynie wyrachowanie. Jak to ktoś powiedział: kłamcie, kłamcie, zawsze coś z tego zostanie. W polityce nie wszystkich umów można dotrzymywaćhttp://www.wiarygodnyjakjaroslaw.pl/w-p ... mywac.html
|
Cz cze 30, 2011 11:54 |
|
|
|