Egipt,Tunezja,Libia.... POLSKA!
| Autor |
Wiadomość |
|
Spragniony
|
 Re: Egipt,Tunezja,Libia.... POLSKA!
Alus napisał(a): Cytuj: UPR-WiP nie miało takiej szansy I nie będzie miało......Polacy, wbrew opinii rozsierdzonych przegranych polityków, potrafią myśleć. z tym myśleniem różnie bywa, ale niech głosują na kogo chcą. tylko później jak się okaże, że nie mają pieniędzy i jedzenia to niech mają pretensje do siebie, że przez tyle lat wybierali takich ludzi na stanowiska. a przecież tyle w Polsce można by było zrobić.
|
| So maja 07, 2011 12:30 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Cytuj: Tak i pewnie dlatego głosują na PO, która ideologicznie i propagandowo jest dużo bliżej UPRu niż którejkolwiek z sejmowych partii (a w każdym razie była jeszcze kilka lat temu). Niewiele wprawdzie z tej ideologii realizuje, niewątpliwie jednak zdobywa nią głosy. PO zdobywa głosy: 1) nienawiścią / strachem przed PiS; 2) wizerunkiem partii "młodych, wykształconych, z wielkich miast", "normalnych ludzi", "nowoczesnej", "europejskiej", "spokojnej", "zrównoważonej", "ludzi dobrze wychowanych, na poziomie", "popieranej przez wybitne autorytety", "uśmiechniętej, a nie obrażonej" (patrz logo), "wyzwolonej z oparów polskiej zaściankowości i patriotyzmu" itp.itd. Wszystko to nie ma nic wspólnego z ideologią UPR i jest w większości fałszywe (zwłaszcza w pkt drugim).
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| So maja 07, 2011 12:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: PO zdobywa głosy:
1) nienawiścią / strachem przed PiS; 2) wizerunkiem partii "młodych, wykształconych, z wielkich miast", "normalnych ludzi", "nowoczesnej", "europejskiej", "spokojnej", "zrównoważonej", "ludzi dobrze wychowanych, na poziomie", "popieranej przez wybitne autorytety", "uśmiechniętej, a nie obrażonej" (patrz logo), "wyzwolonej z oparów polskiej zaściankowości i patriotyzmu" itp.itd.
Wszystko to nie ma nic wspólnego z ideologią UPR i jest w większości fałszywe (zwłaszcza w pkt drugim). I "ciemny lud" to łyka.....podobnie jak łyknął dziadka z Wermachtu...
|
| So maja 07, 2011 12:54 |
|
|
|
 |
|
Witold
|
Cytuj: PO zdobywa głosy: 1) nienawiścią / strachem przed PiS; 2) wizerunkiem partii "młodych, wykształconych, z wielkich miast", "normalnych ludzi", "nowoczesnej", "europejskiej", "spokojnej", "zrównoważonej", "ludzi dobrze wychowanych, na poziomie", "popieranej przez wybitne autorytety", "uśmiechniętej, a nie obrażonej" (patrz logo), "wyzwolonej z oparów polskiej zaściankowości i patriotyzmu" itp.itd. Oraz w miarę liberalnym programem i hasłami, które głosi, a w każdym razie głosiła jeszcze niedawno. To w końcu PO postulowała obniżki podatków, podatek liniowy, okręgi jednomandatowe, prywatyzację szpitali, redukowanie biurokracji i pensji dla polityków. Na takiej ideologii się kiedyś Platforma opierała. Dziś już sama niechętnie się do tego przyznaje, ale ich program oficjalnie nadal pozostał, taki jaki był. A stawianie sprawy w ten sposób w jaki ty to robisz, to zwykła demagogia.
|
| So maja 07, 2011 12:55 |
|
 |
|
Johnny99
|
Witold napisał(a): Oraz w miarę liberalnym programem i hasłami, które głosi, a w każdym razie głosiła jeszcze niedawno. Jeśli już, to jest to bardzo mało istotny element. Najlepszy dowód, że PO wypomina się przede wszystkim to, że "mało robi, mało buduje" itp. (tymczasem istotą, sednem ideologii UPR jest to, by państwo mało, czy zgoła nic, gdy chodzi o gospodarkę, nie robiło i nie budowało!), a nikt, może poza Najwyższym Czasem (udziela się tam grupa UPRowców, którzy niegdyś wierzyli, że PO to takie "ułomne dziecko UPR"), nie wypomina jej np. niezrealizowania projektu "3x15". Jeżeli już zdarza się, że ktoś narzeka na brak realizacji jakiegoś liberalnego postulatu, to ma to miejsce jedynie wtedy, gdy polityk PO sam poruszy dany temat (tak jest np. z "jednym okienkiem") albo jedynie ze strony krytyków PO. Jeżeli uważasz inaczej, to jak właściwie wytłumaczysz fakt, że PO niechętnie się przyznaje do programu, który przecież - jak twierdzisz - zapewnia im popularność?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| So maja 07, 2011 13:06 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Publiczność przejawia mało sympatii do władzy"....tak odczytuje zachowania kiboli z Bydgoszczy J. Kaczyński.....to dopiero demagogia 
|
| So maja 07, 2011 13:08 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To w końcu PO postulowała obniżki podatków, podatek liniowy, okręgi jednomandatowe, prywatyzację szpitali, redukowanie biurokracji i pensji dla polityków. Na takiej ideologii się kiedyś Platforma opierała. Dziś już sama niechętnie się do tego przyznaje, ale ich program oficjalnie nadal pozostał, taki jaki był. Liczba urzędników się zwiększa. Resztę nawet nie skomentuje. Z resztą Po ma poparcie mediów, więc daje to dużą przewagę.
|
| So maja 07, 2011 13:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Liczba urzędników się zwiększa, bo urzędnicy wszystko czynią co jest w ich mocy, aby wykazać swoją niezbędnośc i konieczność powiększania kadr. Przykład?.....jeszcze rok/dwa wstecz drobne pomyłki w PIT-ach rocznych można było poprawić w US, podpisać podajac datę dokonania poprawki. W tym roku młode urzędniczki z tytyłem mgr przed naziskiem ,w przypadku najmniejszej pomyłki wymagają korekty PIT wraz ze wszystkimi załącznikami. Ludzie klną i masowo przepisują zeznania, tracą czas i tony papieru. Taka sytacja jest w moim US.....chore, ale prawdziwe.
|
| So maja 07, 2011 13:52 |
|
 |
|
Elbrus
|
Alus napisał(a): Liczba urzędników się zwiększa, bo urzędnicy wszystko czynią co jest w ich mocy, aby wykazać swoją niezbędnośc i konieczność powiększania kadr. (...) W tym roku młode urzędniczki z tytyłem mgr przed naziskiem , w przypadku najmniejszej pomyłki wymagają korekty PIT wraz ze wszystkimi załącznikami. Urzędniczki same wymagają, czy jest to podyktowane odpowiednimi przepisami?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| So maja 07, 2011 14:25 |
|
 |
|
Witold
|
Cytuj: Jeśli już, to jest to bardzo mało istotny element. Najlepszy dowód, że PO wypomina się przede wszystkim to, że "mało robi, mało buduje" itp. (tymczasem istotą, sednem ideologii UPR jest to, by państwo mało, czy zgoła nic, gdy chodzi o gospodarkę, nie robiło i nie budowało!), No cóż, żyjemy w społeczeństwie postkomunistycznym. PRLowska mentalność jest w nim dość głęboko zakorzeniona. Także w Sejmie i także w PO jej nie brakuje. Cytuj: Jeżeli uważasz inaczej, to jak właściwie wytłumaczysz fakt, że PO niechętnie się przyznaje do programu, który przecież - jak twierdzisz - zapewnia im popularność? Choćby dlatego, że program ten już nie raz był wykorzystywany przez opozycję do prymitywnych ataków, które do niezbyt zamożnych portfelem i intelektem grup społecznych bardzo mocno potrafią przemówić, jak to np. było z prywatyzacją szpitali. sol napisał(a): Liczba urzędników się zwiększa. Resztę nawet nie skomentuje. No owszem. Za PiSu też się zwiększała, tak samo zresztą dokładnie wbrew jego obietnicom ("tanie państwo" )
|
| So maja 07, 2011 14:28 |
|
 |
|
Johnny99
|
Witold napisał(a): No cóż, żyjemy w społeczeństwie postkomunistycznym. PRLowska mentalność jest w nim dość głęboko zakorzeniona. No więc właśnie. Dlatego postulatami liberalnymi nie da się wygrywać wyborów (zresztą nie wiem, gdzie się da). Cytuj: Choćby dlatego, że program ten już nie raz był wykorzystywany przez opozycję do prymitywnych ataków, które do niezbyt zamożnych portfelem i intelektem grup społecznych bardzo mocno potrafią przemówić, jak to np. było z prywatyzacją szpitali. Co jest najlepszym dowodem na to, że PO nie wygrała dzięki liberalnym postulatom - wszak one nie przemawiają do "niezbyt zamożnych portfelem i intelektem", a właśnie dzięki nim wygrywa się wybory (na co dowodem jest to, że są dla PO ważniejsi niż ci "zamożni").
|
| So maja 07, 2011 14:34 |
|
 |
|
Spragniony
|
Alus napisał(a): Cytuj: PO zdobywa głosy:
1) nienawiścią / strachem przed PiS; 2) wizerunkiem partii "młodych, wykształconych, z wielkich miast", "normalnych ludzi", "nowoczesnej", "europejskiej", "spokojnej", "zrównoważonej", "ludzi dobrze wychowanych, na poziomie", "popieranej przez wybitne autorytety", "uśmiechniętej, a nie obrażonej" (patrz logo), "wyzwolonej z oparów polskiej zaściankowości i patriotyzmu" itp.itd.
Wszystko to nie ma nic wspólnego z ideologią UPR i jest w większości fałszywe (zwłaszcza w pkt drugim). I "ciemny lud" to łyka.....podobnie jak łyknął dziadka z Wermachtu... skoro lud łyka takie bzdety jak serwuje PO czy inna partia mainstreamowa to znaczy, że jest ciemny (i to bez cudzysłowu). i ciężko kogoś kto popiera PO, wmawiając innym, że są to liberałowie albo że mają w ogóle coś z liberalizmem wspólnego, nazwać inteligentnym czy wykształconym. poza tym dyskusja o tym czy PO jest liberalne jest bez sensu. odpowiedź jest oczywista.
|
| So maja 07, 2011 14:39 |
|
 |
|
kropeczka_ns
|
Alus napisał(a): Cytuj: UPR-WiP nie miało takiej szansy I nie będzie miało......Polacy, wbrew opinii rozsierdzonych przegranych polityków, potrafią myśleć. Alus nie bądź złośliwa. Mnie się jakoś wydaje że potrafie myśleć i mam nawet tam jakieś potwierdzenie tego faktu w tzw IQ  Nie głosuję i nie będę głosować na PO bo uważam że ze swoich postulatów gospodarczych które miałyby być korzystne dla osób takich jak ja nie zrealizowała ani nie ma ochoty zrealizować nic. Jestem przeciwnikiem państwa socjalistyczno- oskubującego, które za pieniądze uczciwie pracujących utrzymuje rzeszę kombinatorów, którym nawet na myśl nie przejdzie wziąć d w troki i zabrać się do roboty. Jedyna korzystna dla mnie osobiście ustawa ostatnich lat, czyli likwidacja 3 progów podatkowych była o ile się nie mylę propozycją jeszcze poprzedniego rządu, nie obecnego (!!)
_________________ Ania
|
| So maja 07, 2011 14:45 |
|
 |
|
Johnny99
|
Spragniony napisał(a): ciężko kogoś kto popiera PO, wmawiając innym, że są to liberałowie albo że mają w ogóle coś z liberalizmem wspólnego, nazwać inteligentnym czy wykształconym.
Prosto, bo tym pojęciom po prostu przypisano odmienne znaczenie. "Wykształcony" oznacza "posiadający papier wyższej uczelni". "Inteligentny" oznacza "umiejący mówić po polsku i powtarzający wszystko za właściwymi autorytetami" (jak powiedział prof. Jedlicki: "inteligent to ktoś, kto czyta Gazetę Wyborczą, Politykę i Tygodnik Powszechny"). Nie trzeba chyba mówić, kogo popierają ww. media. Nawet TP zamieszczał niedawno obrzydliwe artykuły, drwiące i kpiące z tych, którzy nie przyjmują "oficjalnych wyjaśnień" katastrofy smoleńskiej - bez podejmowania żadnych prób wysłuchania czy zrozumienia drugiej strony. Nigdy wcześniej to pismo nie określiło się tak jednoznacznie. Rozważałem nawet zaprzestanie kupowania.
|
| So maja 07, 2011 15:17 |
|
 |
|
Spragniony
|
ja nie czytam tych gazet, bo mi po prostu szkoda czasu. smoleńsk mnie obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg a cała ta polityka jest nie warta by poświęcać jej dużo czasu. ludzie po prostu kłócą się w kółko o to czy lepsze PO czy PiS, podczas gdy obie te partie są nic nie warte.
|
| So maja 07, 2011 15:30 |
|
|
|