Boje się... prezydent jest ponad prawem
| Autor |
Wiadomość |
|
elka
|
agniulko, bać sie nie boi, ale sama doskonale wiesz, co świat umie zrobic z przesłuchaniem - zobacz proces Jezusa....
roszwor, aluś 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
| Wt mar 08, 2005 21:40 |
|
|
|
 |
|
Meg
|
Cytuj: agniulko, bać sie nie boi, ale sama doskonale wiesz, co świat umie zrobic z przesłuchaniem - zobacz proces Jezusa....
Cuż na początek uważam za niestosowne porównywanie Jezusa z panem Kwaśnym Cytuj: Meg kochanie, troche więcej szacunku... walczysz gorąco o swój kraj, którego nazwę piszesz małą literą, a ten "gostek" został wybrany w demokratycznych wyborach i szanując współrodaków winnaś uszanować ich wybory.
Alus, wiesz ja twoim kochaniem nie jestem...  A na to czy piszę w wielkiej, czy małej litery nie zwracam uwagi, bo to w tym wszystkim jest najmniej istotne.
|
| Wt mar 08, 2005 22:37 |
|
 |
|
Roszwor
|
Meg napisał(a): Cuż na początek uważam za niestosowne porównywanie Jezusa z panem Kwaśnym A ja uwazam, ze niestosowne jest pisanie 'Polska' z malej litery. Zwlaszcza kiedy pisze sie o jej rozkradaniu i ogolnym braku poszanowania dla wartosci.
Co do porownania, czemu ma byc niestosowne? Czy kiedy bierzesz z Niego przyklad, to jest to niestosowne? A w tym wypadku, nie chodzilo o porownanie osob, tylko sytuacji, co juz ostatecznie obala twoja teze o niestosownosci.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
| Wt mar 08, 2005 22:43 |
|
|
|
 |
|
Meg
|
Roszworze, przepraszam jeśli uraziłam twoje uczucia, nieumyślnie piszę POLSKA z małej litery, postaram się tego błedu więcej nie popełniać. Natomiast jeśli chodzi o porónywanie sytuacji z Jezusem to (nic tego nie zmieni) dalej wydaje mi się nie na miejscu.
|
| Wt mar 08, 2005 22:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zdaje sobie sprawe, ze Kwasniewskiego wybrano demokratycznie.....niestety takich mamy wyborców......Jestem jednak szczęsliwy, ze jego rzady juz wkrótce beda tylko historia.
Mam również nadzieje, ze Polacy sie ockna i dotknie tego Pana.....polityczna infamia.....czego mu z całego serca zyczę
pozdrówka
|
| Wt mar 08, 2005 23:15 |
|
|
|
 |
|
Meg
|
Beli z całęgo serca przyłanczam się do twoich życzeń!!!  Uczcijmy jego odejscie minuta ciszy 
|
| Wt mar 08, 2005 23:23 |
|
 |
|
elka
|
Meg a możesz mi podać, w jakich słowach porównałam Kwasniewskiego z Jezusem??
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
| Śr mar 09, 2005 7:03 |
|
 |
|
Roszwor
|
Cytuj: co świat umie zrobic z przesłuchaniem - zobacz proces Jezusa....
Domyslam sie, ze chodzi o to zdanie.
A ja mam nadzieje, ze prezydentem bedzie raczej ktos taki jak Kwasniewski niz ktos pokroju Leppera czy Religi.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
| Śr mar 09, 2005 7:59 |
|
 |
|
Roszwor
|
|
| Śr mar 09, 2005 9:08 |
|
 |
|
elka
|
hmm, więc widocznie meg nie zauwazyła, że porównanie dotyczyło procesów, a nie osób... i nie oceniałam konkretnie tej komisji, tylko odpowiadałam na słowa agniulki o tym, ze człowiek, który nie ma nic na sumieniu, nie powinien sie bać procesów, przesłuchań... Jezus nie mial nic na sumieniu - a wiemy, jak Go oceniono
ale to raczej watek poboczny tematu 
|
| Śr mar 09, 2005 9:32 |
|
 |
|
Meg
|
Zauważyłam, tylko trochę odchodzimy od tematu, nie mieliśmy oceniać komisji tylko postawę naszego kochanego prezydenta Rzeczpospolitej Aleksandra K.
|
| Śr mar 09, 2005 9:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: naszego kochanego prezydenta Rzeczpospolitej Aleksandra K.
Meg....mam prośbe.
Stosujac wobec tego Pana wyraz "kochany".....pisz go w cudzysłowiu.....bo razi to moje delikatne uczucia  :P:P:P:P:P:P:P
|
| Śr mar 09, 2005 10:03 |
|
 |
|
Meg
|
No chyba, że poprawię ten wyraz na "nie kochany" 
|
| Śr mar 09, 2005 10:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Oceniać "postawę Prezydenta".... nowa komisja?????? metody też podobne???
"To se ne wrati"..."Proszę przynieść świadkowi kanapeczki"- cóż za kurtuazja wobec przestępcy
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 91659.html
Zeznania M. Dochnala:
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,57080,2590783.html
|
| Śr mar 09, 2005 11:00 |
|
 |
|
Meg
|
Ale to niezbyt na temat jest, ale piekne, aż się wzruszyłam 
|