Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 14:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
 Polski dzień codzienny 
Autor Wiadomość
Post Re: Polski dzień codzienny
Gita2 napisał(a):
Alus! Pochlebiasz sobie, oceniam Tuska znacznie gorzej, bo sprawiedliwie.

Dobre :D :D ....skoro sprawiedliwośc zasadza sie w cenie mleka.....

Cz lip 28, 2011 9:09

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Znowu pogarda godna Platformerki! Co tam mleko! Platformersi mogą pić szampany!,
a mleko niech sobie drożeje, bogaczy i tak stać na to by kupic, gdy dostana kaprysu, aby napić się mleka zamiast szampana!

Cz lip 28, 2011 9:25

Gita2 napisał(a):
(...)oceniam Tuska znacznie gorzej, bo sprawiedliwie.

Prawie i sprawiedliwie. A jak wiadomo, prawie robi wielką różnicę.

Cz lip 28, 2011 9:36

Gita2 napisał(a):
Na trasie jeden wielki bilbord: Jarosław Kaczyński premier Polski. Myślę sobie oby został tym premierem to jest szansa, że za rok pojadę do Gdyni za darmo, gdyż po ukończeniu 70lat jeździ się do Gdyni za darmo,

Moja droga, tyle lat minęło od upadku komuny a ty wciąż myślisz socjalistycznie: jestem emertytem zatem należy mi się'' a z jakiej racji? Hę? Czy wiesz że wszystko co jest ''państwowe'' to tak naprawdę nakradzione w podatkach i tego chce PiS, okraśc w podatkach bogatych i średniaków by klasa najniższa meneli i alkoholików miała swoje państwowe wygody.

Dam Ci przykład- nie daleko mojego osiedla domków jednorodzinnych uczciwie pracującej klasy średniej jest były PGR, cały PGR popiera PiS i woli wyciułac zasiłek co miesiąc zamiast isc do uczciwej pracy, w tej okolicy pewien człowiek, radny platformy stworzył firmę która zatrudnia pracowników, ile on się musiał natrudzic by tych PiSowsko-PRLowskich leniów zaciągnąc do firmy! Reszta woli nic nie robic, leżec dupą do góry i czekac aż pan Przes zwiększy im zasiłki.

Platforma powinna właśnie udrzyc w najniższą klasę bo ona jest najbardziej rozpijaczona i leniwa. Gdyby tym leniom zabrac zasiłki zaraz ruszyli by do pracy.

Cz lip 28, 2011 9:40
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Znowu pogarda godna Platformerki! Co tam mleko! Platformersi mogą pić szampany!,
a mleko niech sobie drożeje, bogaczy i tak stać na to by kupic, gdy dostana kaprysu, aby napić się mleka zamiast szampana!

I znowu fanatyzm godny pisiora....tylko odpowiadam Twoim stylem, choć nie obiecuję lania w mordę.
Gita - jesteś ekspertą od przyczyn zmian cen....to może wyjaśnisz czemu ja w Kielcach płacę ponad 6 zł/m sześcienny zimnej wody, a moja kuzynka w domku pod Kielcami (inna gmina) płaci 2 zł/m sześcienny.

Cz lip 28, 2011 10:13

Asphodelus! Ileż to roboty! Wystarczy zabrać mi emeryturę w wysokości 998zł i po problemie.
Powietrzem mogę zyć powiedzmy trzy dni, no może nawet siedem.

Alus! Jeśli nadal będzie rządzić Platforma, to lać w mordę nie bede miała siły, gdyż:"Pij mleko będziesz silny".
A na wyjaśnienia różnic w płaceniu za ścieki czy wodę cierpliwie poczekam, na pewno "mądrze" to wyjaśnisz.

Cz lip 28, 2011 10:53

Gita2 napisał(a):
Trzeba się modlić o to, aby odsunąć Platformę od władzy, gdyż Platforma to partia dla bogaczy.

Skoro PO to partia dla bogaczy, to naturalną koleją rzeczy musi dążyć do poszerzenia swojego elektoratu, czyli do ...zwieszania szeregów bogaczy. W interesie PO jest to, zeby jak najwięcej Polaków było bogatych.

Odwrotnie PiS. To partia, jak sama gita twierdzi ludzi biednych. W interesie PiS jest zatem, aby ludzi biednych było jak najwiecej, zatem PiS zawsze prowadzić bedzie taką politykę, żeby Polaków sprowadzić i utrzymac w nędzy :(

No proszę, a Johnny99 tak się nabzdyczył, kiedy pilaster napisał coś podobnego.. A tu prosze, nie tylko pilaster to zauważył, ale nawet gita, którą o miłość do PO i "bogaczy" trudno posądzać :D

asphodelus

Cytuj:
nie daleko mojego osiedla domków jednorodzinnych uczciwie pracującej klasy średniej jest były PGR, cały PGR popiera PiS i woli wyciułac zasiłek co miesiąc zamiast isc do uczciwej pracy, w tej okolicy pewien człowiek, radny platformy stworzył firmę która zatrudnia pracowników, ile on się musiał natrudzic by tych PiSowsko-PRLowskich leniów zaciągnąc do firmy! Reszta woli nic nie robic, leżec (censored) do góry i czekac aż pan Przes zwiększy im zasiłki.

no co ty? Przecież gdyby zaczęłi się uczciwie utrzymywac z własnej pracy, to by przestali głosować na PiS :) Żaden Prezes nie może dopuścić do takiego bezeceństwa. :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lip 28, 2011 13:05

A więc może będzie remis. Skorumpowanych, bogatych i odsiadujących kary więzienia wyborców Platformy, jest chyba tyle samo co biednych, bezrobotnych i mających dość zakłamanej Platformy.

Cz lip 28, 2011 13:34
Gita2 napisał(a):
Asphodelus! Ileż to roboty! Wystarczy zabrać mi emeryturę w wysokości 998zł i po problemie.
Powietrzem mogę zyć powiedzmy trzy dni, no może nawet siedem.

Alus! Jeśli nadal będzie rządzić Platforma, to lać w mordę nie bede miała siły, gdyż:"Pij mleko będziesz silny".
A na wyjaśnienia różnic w płaceniu za ścieki czy wodę cierpliwie poczekam, na pewno "mądrze" to wyjaśnisz.

Proste wyjaśnienie - koszty eksploatacji i uchwała radnych lokalnych.
Zmartwię Cię - nie sądzę, aby PiS miał szansę rządzić.
Z tymi "biednymi" wyborcami PiS to różnie bywa.
Znajomy od kiedy "nawrócił się" na PiS i RM, odizolował sie od ludzi, którzy nie popierają jego poglądów.
Też stale biedny - choć pracuje w urzedzie państwowym na kierowniczym stanowisku, żona pracuje, a nadto on dodatkowo prowadzi działalnośc gospodarczą.
Ale często pożyczają od ludzi, brakuje im na życie przed kolejną wypłatą.
I kiedyś poznałam skąd ta bieda - wystawiali do śmietnika buty zimowe swoich 2 córek, które przechodziły w nich tylko jeden sezon, ale były już nie modne.
Oczy dosłownie wyszły mi z orbit, gdy dowiedziałam się ile kosztowała jedna para.

Cz lip 28, 2011 15:00

Z tymi butami to faltycznie sprawa ciekawa, ale jak sądzę z życia wzięta.
O polskim dniu codziennym opowiadają nam codziennie prezenterzy z ekranu telewizyjnego.
Benzyna tylko dla bogaczy, lekarstwa i leczenie dla nielicznych, strach przed kolejnymi podwyżkami frnaka dla kredytobiorców, ale za to 50% poparcia dla Platformy i jak tu się nie cieszyć?

Cz lip 28, 2011 19:21
Gita2 napisał(a):
O polskim dniu codziennym opowiadają nam codziennie prezenterzy z ekranu telewizyjnego.
Benzyna tylko dla bogaczy, lekarstwa i leczenie dla nielicznych, strach przed kolejnymi podwyżkami frnaka dla kredytobiorców, ale za to 50% poparcia dla Platformy i jak tu się nie cieszyć?

Najkorzystniej leczyć się w szpitalu - choć nie wykonalne.
Moje leki na cukrzycę kosztują 28 -32 zł za opakowanie, ne receptę, refundowane.
A szpitale płacą za nie 3,80 - 4,60 zł.
Szlag człowieka trafia - płacę składkę zdrowotną, dodatkowo finansuję leczenie w tych szpitalach, a większość z nich stale robi długi.

Pt lip 29, 2011 8:31

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Najkorzystniej leczyć się w szpitalu - choć nie wykonalne.
Moje leki na cukrzycę kosztują 28 -32 zł za opakowanie, ne receptę, refundowane.
Szlag człowieka trafia - płacę składkę zdrowotną, dodatkowo finansuję leczenie w tych szpitalach, a większość z nich stale robi długi.

Zamiast narzekać, przeklinać i wypisywać głupoty mogłabyś się wziąść za uczciwa pracę i byłoby więcej kasy, a tak marnujez czas na tym forum.

So lip 30, 2011 15:03
liee - już Cię znudziła ezoteryka, "demaskowanie" o. Witko i unaleś, że czas na "uczciwą" pracę w rodzaju pisania postów ad personam.

So lip 30, 2011 16:54

Alus napisał(a):

Człowiek grzecznie zwrócił ci uwagę za stosowanie przekleństw z mocą, co może być niebezpieczne, a ty odpłacasz się złośliwością. Taka postawa jest niezrozumiała dla prawdziwego katolika.
Słusznie zauważył, że spędzasz za dużo czasu na tym forum, jesteś tu dyżurną o każdej porze dnia co każe przypuszczać, że nie pracujesz, a egoistycznie jakby żądasz leków po niskiej cenie.

N lip 31, 2011 6:56
prokonto napisał(a):
Alus napisał(a):

Człowiek grzecznie zwrócił ci uwagę za stosowanie przekleństw z mocą, co może być niebezpieczne, a ty odpłacasz się złośliwością. Taka postawa jest niezrozumiała dla prawdziwego katolika.
Słusznie zauważył, że spędzasz za dużo czasu na tym forum, jesteś tu dyżurną o każdej porze dnia co każe przypuszczać, że nie pracujesz, a egoistycznie jakby żądasz leków po niskiej cenie.

Czy pracuję, czy nie to juz nie Twoja sprawa.
Spędzam przy kompie tyle czasu ile chcę - tez nie wasza sprawa.
Wypowiedż "Szlag człowieka trafia", przy zauroczeniu ezoteryką, przypisywaniu księżom charyzmatykom oszustwa to pryszcz.
Rozumię jednak czemu przybyłes w sukurs - solidarność w zauroczeniu okultyzmem, ezoteryką i wyszukiwaniu grzechów duchownych.

N lip 31, 2011 8:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona