Autor |
Wiadomość |
Mroczny Pasażer
|
 Re: Abonament RTV
Biskupi mają narąbane w głowach i chyba naprawdę nie dostrzegają większych problemów (wierni odchodzą, heloou?). Sposób na pozbycie się Nergala? Wyłączyć TV. Oh, jakie to proste, a jak trudno na to wpaść.
Swoją drogą, przypadkowo kiedyś wpadłem na ten program (niestety). I wiecie? Może biskupów, wielkich ekspertów od telewizji, to zdziwi, ale... Nergal nie promuje tam satanizmu! Szok w trampkach! Siedzi tam zwykły gościu, który ocenia śpiew ludzi. Fajnie. Gdyby nie biskupi i wszelkiej maści "reformatorzy katoliccy" nie wiedziałbym co to za człowiek.
Zrozumcie ludzie. W takich sprawach najlepszą opcją jest ignorancja. Szczekając jak piesek tylko darmową reklamę serwujecie.
A abonament płaca frajerzy (telewizyjny, bo radio jeszcze prezentuje jakiś sensowny poziom).
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So paź 01, 2011 19:56 |
|
|
|
 |
Gita2
|
"Frajerką" byłam do 2010 roku, bo płaciłam abonament. Dzisiaj obejrzałam piękny film w TVTrwam: "Kolumbia-przesłanie do świata", film, który powinien być emitowany w TVP, ale koalicja SLD,PSL Platforma nie pozwoliła na emisję tego filmu, za duzo w nim wiary, nadziei i milości do Boga. Słuszny jest apel bp Meringa, aby nie płacić abonamentu, nie tylko ze względu na występy satanisty Nergala, ale z wielu innych powodów, między innymi,że wyrzucani są z TVP, redaktorzy o konserwatywnych poglądach, jak między innymi rezyser tego pięknego filmu.
|
So paź 01, 2011 20:05 |
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): wyrzucani są z TVP, redaktorzy o konserwatywnych poglądach, jak między innymi rezyser tego pięknego filmu. Wyrzucani są krętacze: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,9481545,Dyrektor_z_TVP_jest_na_zwolnieniu_lekarskim__Dyzuruje.html(Dyrektor z TVP jest na zwolnieniu lekarskim. Dyżuruje jednak pod Pałacem) A tu Dominik Tarczyński jeszcze w pracy: http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35253,7209389,TVP_Kielce_mocno_sterowana.html
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So paź 01, 2011 20:40 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Gita2 napisał(a): "Frajerką" byłam do 2010 roku, bo płaciłam abonament. Dzisiaj obejrzałam piękny film w TVTrwam: "Kolumbia-przesłanie do świata", film, który powinien być emitowany w TVP, ale koalicja SLD,PSL Platforma nie pozwoliła na emisję tego filmu, za duzo w nim wiary, nadziei i milości do Boga. Słuszny jest apel bp Meringa, aby nie płacić abonamentu, nie tylko ze względu na występy satanisty Nergala, ale z wielu innych powodów, między innymi,że wyrzucani są z TVP, redaktorzy o konserwatywnych poglądach, jak między innymi rezyser tego pięknego filmu. A podstawy satanizmu to znasz dlatego, że sama zgłębiłaś tę wiarę czy łykasz wszystko co Ci panowie w czerni powiedzą? Weź wyłącz TV w ogóle, polecam to każdemu. Ten sprzęt przydaje się tylko do oglądania filmów na DVD i konsol do gier.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So paź 01, 2011 20:54 |
|
 |
Daniel86
|
Mroczny Pasażer napisał(a): A abonament płaca frajerzy (telewizyjny, bo radio jeszcze prezentuje jakiś sensowny poziom). Niepłacenie abonamentu RTV to błąd, bo właśnie to jest przyczyną tego, że TVP nie pełni swojej misji. Jeśli ludzie nie będą płacić abonamentu, to TVP będzie musiała utrzymywać się ze środków z reklam, a to pcha TVP w kierunku komercji. Dlatego też jestem zwolennikiem, by abonament był płacony przez wszystkich i wraz z podatkiem, tak jak w linku podanym przez grzmota. Więc najpierw należy płacić, a dopiero potem wymagać. Nigdy nie na odwrót. Nie będzie ucieczki przed abonamentem radiowo-telewizyjnym. Jest pomysł by już od przyszłego roku razem z podatkiem "ściągał go urząd skarbowy - informuje "Polska The Times". (źródło: Za telewizję zapłacisz razem z podatkiem)
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
N paź 02, 2011 10:27 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Daniel86 napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): abonament płaca frajerzy Dziękuję za uznanie, Mroczny Pasażer. Jednak nie zgodzę się z Tobą. Miliony Polaków płacących wymagany prawem abonament to nie są frajerzy, tylko obywatele. Nawiasem, wyobraźcie sobie 40 milionów Polaków bez dostępu do TVP1, TVP2, TVP3 (bo te nie istnieją) i wykarmione mentalnie jedynie przez agencje informacyjno propagandowe TVN i POLSAT. Ja nie lubię telewizji państwowej bo ona kłamie pod dyktando władzy. Jednak ona kłamie mniej i w sposób bardziej wyważony i zrównoważony niż nadawcy prywatni, będący pod wpływem nie tylko nominalnej władzy w Polsce, tylko jeden Pan Bóg wie, czyim. Warto o tym nie zapomnieć. Daniel86 napisał(a): Jeśli ludzie nie będą płacić abonamentu, to TVP będzie musiała utrzymywać się ze środków z reklam, a to pcha TVP w kierunku komercji. Dlatego też jestem zwolennikiem, by abonament był płacony przez wszystkich i wraz z podatkiem. Też tak myślę, choć jeszcze lepszym wariantem byłoby finansowanie polityki informacyjnej przez państwo z budżetu jako zadanie rządowe, bez pobierania z tego tytułu odrębnego podatku. Dopuszczam możliwość finansowania w ten sposób wyraźnie oznakowanych audycji i bloków informacyjnych w innych telewizjach i radiach, gdyby państwowa uległa całkowitej komercjalizacji. Oczywiście państwowy polski Teatr Telewizji stałby się wtedy jedynie kultową legendą. Może jednak jego miejsce dziś jest właśnie w kultowych archiwach, w dobie panowania tak wybitnych aktorek jak Kasia Cichopek, słusznie dumna z posiadanego wykształcenia średniego, czy Małgosia Foremniak miotająca się między obsługą telefonu, nazwijmy go "zaufania", a kolejnym serialem?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N paź 02, 2011 11:02 |
|
 |
Witold
|
maly_kwiatek napisał(a): Też tak myślę, choć jeszcze lepszym wariantem byłoby finansowanie polityki informacyjnej przez państwo z budżetu jako zadanie rządowe, bez pobierania z tego tytułu odrębnego podatku. A pieniądze na ten cel wezmą się z... no nie wiem, dodrukuje się chyba, albo podwyższy inne podatki. Innych opcji nie ma.
|
N paź 02, 2011 12:07 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Sposób wyciągnięcia pieniędzy z kieszeni podatnika jest sprawą wtórną. Istotna jest idea, dla jakiej ma w ogóle istnieć państwowa polityka informacyjna. To wspólnotowa idea, w której założeniach nie zapomina się, że Państwo, budżet i wiele spraw, które dzieją się w naszym kraju są sprawami wspólnymi. Polska jest krajem należącym do polskiego Narodu, a nie terenem na którym osiedlili się przypadkowi barbarzyńcy, czy gangsterzy usiłujący wykraść z Polski to co dla nich prywatnie najlepsze i nakraść się jak najwięcej.
Zachęcam do przemyślenia, że to jednak jest różnica i na czym polega.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N paź 02, 2011 12:27 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Daniel86 napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): A abonament płaca frajerzy (telewizyjny, bo radio jeszcze prezentuje jakiś sensowny poziom). Niepłacenie abonamentu RTV to błąd, bo właśnie to jest przyczyną tego, że TVP nie pełni swojej misji. Jeśli ludzie nie będą płacić abonamentu, to TVP będzie musiała utrzymywać się ze środków z reklam, a to pcha TVP w kierunku komercji. Dlatego też jestem zwolennikiem, by abonament był płacony przez wszystkich i wraz z podatkiem, tak jak w linku podanym przez grzmota. Więc najpierw należy płacić, a dopiero potem wymagać. Nigdy nie na odwrót. Nie będzie ucieczki przed abonamentem radiowo-telewizyjnym. Jest pomysł by już od przyszłego roku razem z podatkiem "ściągał go urząd skarbowy - informuje "Polska The Times". (źródło: Za telewizję zapłacisz razem z podatkiem) Ok, masz prawo tak twierdzić. Ale odpowiedz mi na jedno proste pytanie - dlaczego ja, mając w domu telewizor, do którego podpięta jest jedynie konsola do gier, mam się składać na widzimisię jakiejś części społeczeństwa, która chce magicznej misji w telewizji skoro ja tego sprzętu używam w zupełnie innym celu? maly_kwiatek: Cytuj: Dziękuję za uznanie, Mroczny Pasażer. Jednak nie zgodzę się z Tobą. Miliony Polaków płacących wymagany prawem abonament to nie są frajerzy, tylko obywatele. Nawiasem, wyobraźcie sobie 40 milionów Polaków bez dostępu do TVP1, TVP2, TVP3 (bo te nie istnieją) i wykarmione mentalnie jedynie przez agencje informacyjno propagandowe TVN i POLSAT. Tak, uważam, że to frajerzy. Zacznę płacić abonament gdy w sensownej porze programowej będzie leciał sensowny film. Dopóki główny czas antenowy zajmują produkcje pokroju Klanu czy M jak Miłość abonamentu płacić nie będę. I nie interesuje mnie to, że one na siebie zarabiają. Niech je puszczają o 7 rano lub 11 wieczorem. Co mi po "misji" o 2 w nocy? Drugi fakt przeciwko abonamentowi, który może mało kto z was zna - wiecie, że w godzinach od 2 do 6 rano analogowy sygnał TVP jest wyłączany? Więc przepraszam bardzo, mam płacić za coś, co mi wyłączają?! Trzeci fakt - TVP Historia i Kultura nie są dostępne w systemie analogowym. I znów - mam płacić za coś, czego nie mam? Cytuj: Ja nie lubię telewizji państwowej bo ona kłamie pod dyktando władzy. Jednak ona kłamie mniej i w sposób bardziej wyważony i zrównoważony niż nadawcy prywatni, będący pod wpływem nie tylko nominalnej władzy w Polsce, tylko jeden Pan Bóg wie, czyim. Warto o tym nie zapomnieć. Kłamie to kłamca, telewizje mogą co najwyżej podawać informacje zmanipulowane (co oczywiście robią wszystkie stacje). Dlatego tak jak pisałem, rada wujka Mrocznego - zrezygnujcie z oglądania tego ścierwa. Włączcie sobie lepiej Trójkę. A jak tak bardzo chcecie TV to jedyna słuszna opcja - prywatyzacja TVP. Oh, zaraz zaczną się drzeć nałogi broniące ludzi, którym odbiera się dostęp do informacji. Halo, halo, wiecie, że te straszne i prywatne stacje dostępne są bez problemu analogowo i cyfrowo bez jakiegokolwiek abonamentu? No patrzcie, jakoś sobie radzą. A TVP biedna zginie bez abonamentu.
|
N paź 02, 2011 14:23 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Kto ma media, ten ma władzę. Dlatego Państwo nie chce się pozbyć swojej tuby propagandowej, gdzie może wciskać obywatelom to, co potrzebuje i co chce. Napisałem o takiej polityce informacyjnej Państwa, finansowanej z budżetu ogólnego, w której nie będzie państwowej telewizji i państwowego radia, a jedynie informacje i programy państwowe, zamawiane w prywatnych telewizjach i radiach przez Rząd, wojewodów, wójtów i burmistrzów. Opozycja tę koncepcję usiłowała natychmiast rozmyć, bo jak wiadomo, media wynajmowane, a nie posiadane nie dają rękojmi faktycznej władzy.
Kto ma media, ten ma władzę....
|
N paź 02, 2011 14:38 |
|
 |
Daniel86
|
Mroczny Pasażer napisał(a): dlaczego ja, mając w domu telewizor, do którego podpięta jest jedynie konsola do gier, mam się składać na widzimisię jakiejś części społeczeństwa, która chce magicznej misji w telewizji skoro ja tego sprzętu używam w zupełnie innym celu? Bo media publiczne uważa się za wspólne dobro. Nawet jeśli nie oglądasz TVP, to i tak masz na co dzień kontakt z owocami misji TVP, bo przecież większość ludzi jakich znasz, oglądają TVP. Twierdzisz, że nie chcesz płacić, bo TVP nie spełnia swojej misji, ale w ten sposób wpędzasz TVP w błędne koło. TVP musi iść w kierunku komercji zaniedbując programy misyjne właśnie przez takich cwaniaków jak Ty. A przecież napisałem, że najpierw należy zapłacić, a dopiero potem wymagać. Mroczny Pasażer napisał(a): Drugi fakt przeciwko abonamentowi, który może mało kto z was zna - wiecie, że w godzinach od 2 do 6 rano analogowy sygnał TVP jest wyłączany? Więc przepraszam bardzo, mam płacić za coś, co mi wyłączają?! A dlaczego wyłączają? Właśnie przez takich cwaniaków jak Ty. Skąd TVP ma brać pieniądze na całodobowe nadawanie? Przecież nadawanie jest związane z kosztami. Poza tym sam narzekasz, że misja TVP jest realizowana w nocy, a teraz twierdzisz, że chciałbyś TVP oglądać w właśnie nocy. Mroczny Pasażer napisał(a): Trzeci fakt - TVP Historia i Kultura nie są dostępne w systemie analogowym. I znów - mam płacić za coś, czego nie mam? I właśnie dlatego powinieneś płacić. Dzięki Twoim pieniądzom TVP będzie miała za co wdrożyć 3. multipleks naziemnej telewizji cyfrowej (NTC), w którym właśnie TVP Kultura i TVP Historia można oglądać za darmo, podobnie jak całą naziemną telewizję cyfrową. Zaraz pewnie powiesz, że TVP Kultura i TVP Historia powinni być w analogu, ale przecież i tak za niecałe 2 lata telewizja analogowa zostanie wyłączona. Poza tym nadawanie analogowe jest droższe, bo jeden kanał analogowy zajmuje tyle miejsca co 7 cyfrowych, a przecież Ty nie płacisz abonamentu, więc skąd TVP ma brać na to wszystko pieniądze? Zaraz pewnie powiesz, że nie masz sprzętu do odbioru NTC, ale przecież Twój stary telewizor wcześniej czy później i tak Ci się zużyje, a już od dawna każdy nowy telewizor i w ogóle większość płaskich jest gotowa na odbiór cyfrowy. Poza tym dekodery do odbioru NTC są niedrogie i mają dodatkowe funkcje. Skoro jesteśmy już przy temacie, to właśnie w tym miesiącu 3. multipleks (z 5 kanałami TVP) zwiększy zasięg do ok. 45% populacji Polski. Jeśli chcecie przeczytać więcej o NTC, to kliknijcie w userbara w mojej sygnaturze. Mroczny Pasażer napisał(a): Kłamie to kłamca, telewizje mogą co najwyżej podawać informacje zmanipulowane (co oczywiście robią wszystkie stacje). Dlatego tak jak pisałem, rada wujka Mrocznego - zrezygnujcie z oglądania tego ścierwa. Włączcie sobie lepiej Trójkę. Przeszkadza Wam, że PO przejęła władze nad TVP, ale gdy to samo robił PiS, to wszystko było OK. Moralność Kalego.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
|
N paź 02, 2011 15:16 |
|
 |
mareta
|
Co ma abonament do katolickiego forum
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
N paź 02, 2011 16:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mareta napisał(a): Co ma abonament do katolickiego forum Ano to, że katolicki biskup wzywa do niepłacenia - jako forma sprzeciwu wobec obecnosci Nergala w TVP2.
|
N paź 02, 2011 16:49 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Bo media publiczne uważa się za wspólne dobro. Nawet jeśli nie oglądasz TVP, to i tak masz na co dzień kontakt z owocami misji TVP, bo przecież większość ludzi jakich znasz, oglądają TVP. *DING DING* zła odpowiedź! Przykro mi, ale w ogóle mnie to nie przekonuje. TV nie jest dobrem wspólnym, jest firmą, która działa jak każde inne. A więc ponawiam pytanie - powiedz mi dlaczego posiadając w domu telewizor i konsolę do gier mam płacić za możliwość oglądania telewizji, której tak naprawdę nie oglądam? Dla ułatwienia - państwo buduje sieć hipermarketów (Społem, hehe). I nagle każą Ci płacić X złotych za to, że masz możliwość robienia tam zakupów. Mimo, iż Ty od zawsze kupujesz tylko w Biedronce! Rozumiem, że jako grzeczny obywatel przyjmujesz na gołą klatę haracz i płacisz? Cytuj: Twierdzisz, że nie chcesz płacić, bo TVP nie spełnia swojej misji, ale w ten sposób wpędzasz TVP w błędne koło. TVP musi iść w kierunku komercji zaniedbując programy misyjne właśnie przez takich cwaniaków jak Ty. A przecież napisałem, że najpierw należy zapłacić, a dopiero potem wymagać. Wiesz co? Śmiem twierdzić, że w TVP w ogóle nie ma misji, a całe to slowo to jakiś związany z nią mit. Bo co niby jest misją? Teatr Telewizji? Dobre filmy o 2 w nocy? To są zwykłe programy, które mają dostarczać rozrywki, wrażeń i czasem refleksji. Misje to są na wojnie. Cytuj: A dlaczego wyłączają? Właśnie przez takich cwaniaków jak Ty. Skąd TVP ma brać pieniądze na całodobowe nadawanie? Przecież nadawanie jest związane z kosztami. Poza tym sam narzekasz, że misja TVP jest realizowana w nocy, a teraz twierdzisz, że chciałbyś TVP oglądać w właśnie nocy. Hm, może np. z tych setek reklam puszczanych pomiędzy Jaka to melodia, M jak miłość i Familiadą? Cytuj: I właśnie dlatego powinieneś płacić. Dzięki Twoim pieniądzom TVP będzie miała za co wdrożyć 3. multipleks naziemnej telewizji cyfrowej (NTC), w którym właśnie TVP Kultura i TVP Historia można oglądać za darmo, podobnie jak całą naziemną telewizję cyfrową. Widzisz, gdyby TVP była prywatna już dawno mogłaby to zrobić.  Cytuj: Zaraz pewnie powiesz, że TVP Kultura i TVP Historia powinni być w analogu, ale przecież i tak za niecałe 2 lata telewizja analogowa zostanie wyłączona. Poza tym nadawanie analogowe jest droższe, bo jeden kanał analogowy zajmuje tyle miejsca co 7 cyfrowych, a przecież Ty nie płacisz abonamentu, więc skąd TVP ma brać na to wszystko pieniądze? Zaraz pewnie powiesz, że nie masz sprzętu do odbioru NTC, ale przecież Twój stary telewizor wcześniej czy później i tak Ci się zużyje, a już od dawna każdy nowy telewizor i w ogóle większość płaskich jest gotowa na odbiór cyfrowy. Poza tym dekodery do odbioru NTC są niedrogie i mają dodatkowe funkcje.
Tak jak mówisz - nie mam sprzętu do odbioru TV i raczej długo mieć nie będę. A nawet gdy mieć będę to nadal nie będę płacił za możliwość oglądania TVP. Bo równie dobrze mogę oglądać wszystko inne tylko TVP. Chciałbyś się składać na TVN i Polsat mimo, iż ich nie oglądasz? Pytanie retoryczne. Cytuj: Przeszkadza Wam, że PO przejęła władze nad TVP, ale gdy to samo robił PiS, to wszystko było OK. Moralność Kalego.
Ciekawe wnioski wysunąłeś z tego cytatu. Zwłaszcza, że nic tam nie wspomniałem o żadnej partii politycznej. 
|
Pn paź 03, 2011 8:22 |
|
 |
Daniel86
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Hm, może np. z tych setek reklam puszczanych pomiędzy Jaka to melodia, M jak miłość i Familiadą? Z jednej strony nie chcesz płacić abonamentu, bo twierdzisz, że TVP źle spełnia swoją misję, a z drugiej sam ją pchasz w kierunku komercji nie płacąc abonamentu i uważając, że TVP powinna utrzymywać się tylko z reklam. Jeśli TVP będzie musiała utrzymywać się tylko z reklam, to normalne, że będzie zaniedbywać misję. Więc najpierw płać, a dopiero potem wymagaj.
|
Wt paź 04, 2011 11:50 |
|
|
|