Zdrada już oficjalnie - Koniec niepodległości Polski
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Zdrada już oficjalnie - Koniec niepodległości Polski
ODPOWIEM, że kierowałam się dobrem kraju w trudnych czasach dla gospodarki, a partia na którą oddałam głos jako jedyna miała program, który był: a) prawdopodobny b) do zrealizowania c) przystosowany do obecnych warunków d) nei chciałąm głosowac na partie zeijącą nienawiścią
Zreszta myslę, że Pan Jezus będzie o tym doskonale wiedział, zresztą - już wie. Skoro głosowaine na PO to taki grech dziwne, że jeszcze nikt mnei nie ekskomunikował ani nie pytał o to w konfesjonale
|
Pt gru 02, 2011 20:23 |
|
|
|
 |
tadeuszek
|
noOne napisał(a): "kogo poparłaś w wyborach do władz Twojego kraju, dlaczego poparłaś ludzi którzy odrzucają naukę Kościoła, którzy stanowią anty Boże prawo, którzy oddają suwerenność Twojej Ojczyzny w obce ręce i zdradzają obywateli.." co wtedy odpowiesz Sędziemu Najwyższemu Jezusowi Chrystusowi ? No weź, nie ponizaj Boga do swojego poziomu! Myslisz, że Boga to interesuje? Partyjniactwo, granice i suwerennośc jakichs tam kraików? Doprawdy nędzny byłby to Bóg.
|
Pt gru 02, 2011 21:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: dlaczego poparłaś ludzi którzy odrzucają naukę Kościoła Ufffffff! Jakie to szczęście, że nie poparłem PiSu, który nawołując do przywrócenia Kary Smierci odrzuca naukę Kościoła.
|
Pt gru 02, 2011 21:29 |
|
|
|
 |
acreed
|
humalog napisał(a): Ufffffff! Jakie to szczęście, że nie poparłem PiSu, który nawołując do przywrócenia Kary Smierci odrzuca naukę Kościoła. Ja też się cieszę, że nie poparłem ani tej partii ani obecnej partii przewodniej, która kieruje się znanym hasłem program partii programem narodu. Naprawdę, tak trudno zagłosować na ludzi, którzy nie chcą zabijać bezbronnych, nie chcą wchodzić w rolę Boga a tym bardziej go zastępować? Trudno, jeśli ulega się temu co wieszczą masowe media o marnowaniu głosów, kreują rzeczywistość na podstawie sondaży, etc. Można zagłosować na np. Marka Jurka, PJN, można. Ale jak chce się mieć wojenkę to się głosuje na tych co ciągle chcą żyć przeszłością, albo na tych dla których za zabicie dziecka można być bezkarnym, a za jego słowne skarcenie pójść siedzieć no 2 lata. Ot kraj absurdu, nasz kraj... 
|
Pt gru 02, 2011 22:03 |
|
 |
acreed
|
Margaret_ka napisał(a): ODPOWIEM, że kierowałam się dobrem kraju w trudnych czasach dla gospodarki, a partia na którą oddałam głos jako jedyna miała program, który był: a) prawdopodobny b) do zrealizowania c) przystosowany do obecnych warunków d) nei chciałąm głosowac na partie zeijącą nienawiścią A potem jeszcze dodasz, że kierowałaś się: a) dopuszczalnością zabijania dzieci, b) akceptacją związków jednopłciowych jako małżeństw, c) stawianiem ludzi w roli twórców nowego istnienia d) chęcią ściągania krzyży, również z wież kościołów, bo przecież są w "przestrzeni publicznej" i kłują w oczy e) nieograniczoną swobodą w wyrażaniu myśli artystycznych, pozwalającą robić z Biblią i krzyżem co się chce.
|
Pt gru 02, 2011 22:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): zadaj sobie pytanie, jak się ma ideologia i kierunek partii Twojego wyboru do nauki KK (jeśli jestes katolikiem) czy jak Pan Bóg spyta Cię któregoś dnia np : "kogo poparłaś w wyborach do władz Twojego kraju, dlaczego poparłaś ludzi którzy odrzucają naukę Kościoła, którzy stanowią anty Boże prawo, którzy oddają suwerenność Twojej Ojczyzny w obce ręce i zdradzają obywateli.." co wtedy odpowiesz Sędziemu Najwyższemu Jezusowi Chrystusowi ? A co Mu odpowiesz gdy spyta czemu siałeś podobny defetyzm?: Wspomniała jeszcze raz, że rok 2011 jest rokiem oczyszczenia, i że Ostrzeżenie jest bliskohttp://dzieckonmp.wordpress.com/2011/11 ... trzezenia/Jako osoba lepiej poinformowana, może powiesz czy na dzień dzisiejszy - czyli 29 dni przed zakończeniem roku - już nastąpiło oczyszczenie i na czym ono polegało? Cytuj: kierowałaś sie dopuszczalnością zabijania dzieci Kierowała się słowami J. Kaczyńskiego, że nie potrafiłby zmusić zgwałconej 13-latki do urodzenia dziecka i deklaracją śp. L. Kaczyńskiego, iż nie podpisze ewentualnej zmiany Konstytucji o którą wnosił M. Jurek (wywiad z prezydentem L. Kaczyńskim w GN).
|
Pt gru 02, 2011 22:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
acreed napisał(a): A potem jeszcze dodasz, że kierowałaś się: a) dopuszczalnością zabijania dzieci, b) akceptacją związków jednopłciowych jako małżeństw, c) stawianiem ludzi w roli twórców nowego istnienia d) chęcią ściągania krzyży, również z wież kościołów, bo przecież są w "przestrzeni publicznej" i kłują w oczy e) nieograniczoną swobodą w wyrażaniu myśli artystycznych, pozwalającą robić z Biblią i krzyżem co się chce. -> obecna ustawa to kompromis. Niestety nie mamy prawa wymagać od kobiet, aby rodziły nawet gdy to zagraża ich życiu. Nie każdy jest na tyle odważny i heroiczny. Należy to uszanować. Jedne kobiety potrafią urodzić dziecko z gwałtu, inne nie - należy to uszanować. -> nie mam zdania w tej sprawie -> in vitro? tak jestem za. ale nic dziwnego, że ty jesteś przeciw, skoro nei wysłuchasz dwóch stron, tylko karmisz się się anty propagandą. -> krzyż w szkole/sejmie - ani jestem za ani przeciw. Zresztą należy sobie odpowiedzieć jaką funkcję krzyże w tych miejscach ŚWIECKICH mają spełniać. Dla neiktórych krzyż urósł już do rangi godła... -> to grzązki temat i dośc niebezpieczny próba cenzurowania wystąpień artystycznych (często o wątpliwych walorch) oraz cenuzrowania czegokolwiek. JUż nie raz w historii próbowano to robić, nic dobrego z tego nei wynikło...
|
Pt gru 02, 2011 22:21 |
|
 |
janek95e
|
tak się zastanawiam jak można nie mieć zdania do związków jednopłciowych. ZAKAZ PEDAŁOWANIA (bez urazy )
|
Pt gru 02, 2011 23:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
związki jednopłciowe są faktem - czy to nam się podoba czy nie. LEGALIZACJA ich to odrębna kwestia. Oosbiście uważam, że najpierw należy zastanowić się nad uregulowaniem prawnej sytuacji konkubinatu, a dopiero potem związków jednopłciowych. Jeżeli dwie osoby tej samej płci są ze sobą X lat to powinny mieć prawo do informcji o stanie zdrowia tej drugiej osoby podczas jej pobytu w szpitalu itp. Janek wiesz, że ze nie ma osób w 100% homo/heteroseksualnych? Reczywisctośc nie jest czarno-biała. Nikogo nie chcę oceniać.
|
Pt gru 02, 2011 23:42 |
|
 |
janek95e
|
Margaretka w sprawach uregulowania troche masz racji ,chociaz boje sie ze wlasnie tak jak na koniec powiedzialas ze coraz wiecej nas zacznie spac z osoba tej samej plci. Małe dziecko zobaczy ze to jest normalne i w miare pokolen bedzie to norma a nie odchyleniem.
|
Pt gru 02, 2011 23:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
janek ja nie uważam, że gejem/lesbijką można się stać. Uważam, że takie te osoby się rodzą. I tutaj sięchyba różnimy. Zauważ, że w Starożytnym Rzymie/Grecji seks homoseksualny był tarkowany w 100% normalnie i to nie przeszkadzało wcale takim mężczyznom mieć żonę i dzieci. Dziwne prawda? Ale wracając moim zdaniem homoseksualizmu nabyć nie mozan.
|
So gru 03, 2011 0:22 |
|
 |
tadeuszek
|
janek95e napisał(a): boje sie ze wlasnie tak jak na koniec powiedzialas ze coraz wiecej nas zacznie spac z osoba tej samej plci. . Tak czytam ten post i stwierdzam, że chyba spróbuję. Własnie przed chwilą rozmawiałem na ten temat z kumplem na gadu gadu. I postanowione. Jutro przespimy się ze sobą. A co mi tam. Może okaże się, że to przyjemne jest, a tak bym nie wiedział i przeszłoby mi koło nosa.
|
So gru 03, 2011 0:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tadeuszek jeśli zamierzacie tylko spać w jednym łóżku, to musze Cię rozczarować. Wielokrotnie spałąm w jednym łóżku (często przytulona!!!) do różnych dziewczyn. I niestety nic. Jedynie ciepło było 
|
So gru 03, 2011 1:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): związki jednopłciowe są faktem - czy to nam się podoba czy nie. LEGALIZACJA ich to odrębna kwestia. Oosbiście uważam, że najpierw należy zastanowić się nad uregulowaniem prawnej sytuacji konkubinatu, a dopiero potem związków jednopłciowych. Jeżeli dwie osoby tej samej płci są ze sobą X lat to powinny mieć prawo do informcji o stanie zdrowia tej drugiej osoby podczas jej pobytu w szpitalu itp. Janek wiesz, że ze nie ma osób w 100% homo/heteroseksualnych? Reczywisctośc nie jest czarno-biała. Nikogo nie chcę oceniać. Informację o stanie zdrowia uzyska partner bez problemu. Przy przyjmowaniu do szpitala podaje się dane osoby, która uzyskuje informacje, ma prawo wspóldecydowania np. o operacji. Więc żaden problem, aby osoba homo na wypadek nagły, nosiła w swoich dkumentach takie pełnomocnictwo. Nie istnieje w 100% wiarygodne wyjaśnienie przyczyn preferencji homo, niemniej diagnozuje się, że w większości przyczyny leżą w sferze wychowania. Więc wzorowanie zachowań dorosłych może być jedną z przyczyn.
|
So gru 03, 2011 9:15 |
|
 |
janek95e
|
"wzorowanie zachowań dorosłych może być jedną z przyczyn" i oto się obawiam,żeby to coś nie stało się dla naszych dzieci NORMĄ  !
|
So gru 03, 2011 10:36 |
|
|
|