Policja pacyfikuje przeciwników promocji homoseksualizmu
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Policja pacyfikuje przeciwników promocji homoseksualizmu
po co pacyfikować, jeśli można by do nie nie dopuścić
|
| Pn cze 04, 2012 13:36 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): po co pacyfikować, jeśli można by do nie nie dopuścić A dlaczego nie dopuścić? Przecież nie łamią prawa?
|
| Pn cze 04, 2012 13:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
osobiscie uważam, ze zgoda miasta na tego typu parady, ośmiesza jego władzę i mieszkańców.
|
| Pn cze 04, 2012 13:39 |
|
|
|
 |
|
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
O ile dobrze pamiętam - pamięć już nie ta, a przyznaję codziennie Biblii w rękach nie mam - Zbawiciel w "Kazaniu na górze" uczył jedynie tego co stanowiło istotę Jego posłannictwa - miłości! Załącznik:
Chrystus naucza 3.jpg [ 34.73 KiB | Przeglądane 1100 razy ]
Jakoś nie przypominam sobie, aby gdziekolwiek nakłaniał do dyskryminowania uczestników Parad Równości, czy ogólniej bliźnich mających inne zapatrywania? (Tak, tak. To trudno pojąć lecz biorą w nich udział ludzie o różnych orientacjach seksualnych, poglądach i wyznaniach). Jeśli tkwię w błędzie co do nauk Chrystusa będę wdzięczny założycielowi tematu, Johnnemu99 lub naszej - pokój miłującej - mkb, za wskazanie miejsca w Ewangeliach, które stoją w sprzeczności z mym (odstępczym?) mniemaniem. Ponadto śledząc bacznie, na przestrzeni wielu lat poczynania "Prawdziwych-Polaków-Katolików" przypuszczam, że Jezus przy wszelkiego rodzaju "nabożnych manifestacjach" Rodzin RM, Solidarnych 2010, NOPów, itp. ekstremy zostałby potraktowany jak poniżej; Załącznik:
RM, NOP, Solidarni 2010, ect 1.JPG [ 37.12 KiB | Przeglądane 1100 razy ]
PS. Johnny99 napisał(a): I co to ma wspólnego z kwestią, czy była potrzeba nasyłania na tych ludzi funkcjonariuszy? "Łapaj złodzieja" to dawno już opatentowana i sprawdzona metoda złodziei. Rzeczywiście pogoda w Warszawie sprzyjała grillowaniu. No jak tak obcesowo można było potraktować "pokojowo nastawionych" piknikowiczów? U mnie dziś pogoda nie najlepsza, a u Was "adwokaci"? (Bo obawiam się, że w poważniejszych tematach aniżeli aura raczej konsensusu nie osiągniemy).
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
| Pn cze 04, 2012 13:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): osobiscie uważam, ze zgoda miasta na tego typu parady, ośmiesza jego władzę i mieszkańców. Ja osobiście uważam, że moralność Kalego ośmiesza ludzi podających się za chrześcijan. Co więcej niestety ośmiesza także chrześcijaństwo. Od samego początku chrześcijanie korzystali lub domagali sie wolności sumienia, a okresy gdy tego nam odmawiano nazywamy prześladowaniami. I dziś chrześcijanie apelują o wolność słowa i sumienia. Postawy takie jak twoja i innych ludzi podających się za chrześcijan tylko szkodzą chrześcijaństwu, sieja nienawiść, podziały i przeszkadzają w dialogu. A dialog jest niezbędny do szerzenia Ewangelii (chyba, ze wyznajesz metodę ognia i miecza).
|
| Pn cze 04, 2012 13:53 |
|
|
|
 |
|
jesienna
|
To nie jest żadne wytłumaczenie, ale Ci z parad równości "się sami podstawiają". w naszej kulturze nie jest przyjęte ani takiego typu eksponowanie nagości ani takie demonstrowanie zachowań seksualnych jak ma to miejsce na paradach gdyby na paradzie równosci w warszawie mozna byłio zobaczyć takie rzeczy jak na paradzie równości w Berlinie http://kultura.wp.pl/title,Parada-rowno ... caid=1e91cto oczekiwałabym stanowczej reakcji służb porządkowych (tak samo zresztą, gdyby ktoś tak się zachowywał poza paradą równości)
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
| Pn cze 04, 2012 14:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
kozioł, przesadzasz. a ty Otto piszesz, ze Jezus uczył TYLKO miłości.. To dlaczego powiedział sw. Magdalenie, idź i nie grzesz więcej? ...mam nadzieje, ze mi się święte nie pomyliły  z tego co wiem, to była prostytutka...a przecież w/g twojej rozszerzonej definicji miłości, prostytucja chyba powinna się do niej zaliczać. Nie. Jezus Chrystus nawoływał także do dobrych obyczajów, które są składową miłości. Nie można szastać słowem miłość na prawo i lewo...to znaczy można, ale to bez sensu... Nie twierdze, ze homoseksualiści, nie wiedza co to miłość, ale niestety te parady bardzo wulgaryzują publicznie to co oni pewnie przezywają w swoich związkach. Szczerze mówiąc to dziwie się, ze ta grupa walcząca o prawa w społeczeństwie, wybiera takie metody walki. ani to dobre, ani piękne.
|
| Pn cze 04, 2012 14:50 |
|
 |
|
JedenPost
|
mkb napisał(a): To dlaczego powiedział sw. Magdalenie, idź i nie grzesz więcej? ...mam nadzieje, ze mi się święte nie pomyliły  z tego co wiem, to była prostytutka...a przecież w/g twojej rozszerzonej definicji miłości, prostytucja chyba powinna się do niej zaliczać. Pomyliły Ci się. Magdalena nie była prostytutką, a owej jawnogrzesznicy Twój Kościół raczej za świętą nie uznaje.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pn cze 04, 2012 14:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
tu chodziło o słowo miłość, na które powołał się Otto, a nie o to kto był prostytutka, a kto nie.
|
| Pn cze 04, 2012 14:59 |
|
 |
|
JedenPost
|
mkb napisał(a): Szczerze mówiąc to dziwie się, ze ta grupa walcząca o prawa w społeczeństwie, wybiera takie metody walki. ani to dobre, ani piękne. To akurat prawda. Inna rzecz, że tak naprawdę te parady cieszą się poparciem raczej ograniczonej grupy spośród ogółu homoseksualistów, z których wielu chce normalnie żyć i być traktowana normalnie, czemu takie imprezy raczej nie sprzyjają, jako że, coby nie mówić o ich stronie obyczajowej, akcentują nie normalność i równość, ale celebrują - w krzykliwy zresztą spokój - odmienność.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pn cze 04, 2012 15:03 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To dlaczego powiedział sw. Magdalenie, idź i nie grzesz więcej? ...mam nadzieje, ze mi się święte nie pomyliły Owszem, kolejny raz mylisz Apostołkę Apostołów z dziwką. Tak samo ani dobre ani piękne nie sa manifestacje Solidarności pod Sejmem. Z metodami można się nie zgadzać, z poglądami można się nie zgadzać ale dopóki nie wykraczają poza prawo mogą je manifestować także w ten sposób. Próby rozwiązania siłowego - dyskryminacja (zabranianie parady), nielegalne kontrmanifestacje, próby zakłócenia i prowokacje są tylko manifestacją bezsilności i braku argumentów, sa wodą na młyn.
|
| Pn cze 04, 2012 15:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): To akurat prawda. Inna rzecz, że tak naprawdę te parady cieszą się poparciem raczej ograniczonej grupy spośród ogółu homoseksualistów, z których wielu chce normalnie żyć i być traktowana normalnie, czemu takie imprezy raczej nie sprzyjają, jako że, coby nie mówić o ich stronie obyczajowej, akcentują nie normalność i równość, ale celebrują - w krzykliwy zresztą spokój - odmienność. Pełna zgoda. Nie usprawiedliwia to jednak "chrześcijańskich" "pokojowych" kontrmanifestacji. "Marsz Życia" takiej obstawy policyjnej nie potrzebował - zastanawiające, prawda?
|
| Pn cze 04, 2012 15:12 |
|
 |
|
JedenPost
|
Oczywiście, że nie usprawiedliwia, ciekawa uwaga z tym ostatnim.
Warto jednak zauważyć, że parady równości mają wrogów nie tylko wśród osób, hmmm... specyficznie religijnych, ale także wśród skinheadów, radykalnych narodowców i paru innych grup, nie można zatem zakładać, że jedyną przyczyną, dla której manifestujący geje potrzebowali ochrony była przewidywana obecność owych... specyficznych.
|
| Pn cze 04, 2012 15:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Nie usprawiedliwia to jednak "chrześcijańskich" "pokojowych" kontrmanifestacji. a dlaczego nie usprawiedliwia? tam na ulicy to tak jak na tym forum..ja coś pisze, ty się nie zgadzasz, wiec tez coś piszesz, czasem nawet chamsko (nie martw się wybaczam!) 
|
| Pn cze 04, 2012 15:40 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Warto jednak zauważyć, że parady równości mają wrogów nie tylko wśród osób, hmmm... specyficznie religijnych, ale także wśród skinheadów, radykalnych narodowców i paru innych grup, nie można zatem zakładać, że jedyną przyczyną, dla której manifestujący geje potrzebowali ochrony była przewidywana obecność owych... specyficznych. Radykalni narodowcy i podobne grupy identyfikują się z "radykalnym" katolicyzmem. Skinheadzi identyfikują się z neonazizmem, a co najmniej z kultura siły. A że parada jest kontrowersyjna także w środowisko LGB... "Obrońcy" krzyża także nie znaleźli zrozumienia nawet u hierarchii katolickiej. Zgoda, parada "równości" jest kontrowersyjna. Ale wolny kraj cechuje to, ze nie ma juz tylko parad i marszów po linii partyjnej ale kazdy może zgodnie z prawem swoje przekonania wyrazić i państwo nie odwraca się do niego plecami ale wręcz umozliwia wyegzekwowanie tego prawa. Smutne jest to, ze musi to robić przy pomocy kordonu policyjnego.
|
| Pn cze 04, 2012 15:41 |
|
|
|