Generał Sławomir Petelicki
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Generał Sławomir Petelicki
JedenPost napisał(a): Alus napisał(a): nikt nie ma prawa wnikać w tajemnicę śmierci drugiego człowieka, lub żadać publicznego ujawnianie tej tajemnicy. Idea, której popularyzacja byłaby z pewnością bardzo dogodna dla wszelkich grup przestępczych czy reżimów totalitarnych... Alus -największe grono poparcia dla takich tez znajdziesz w...więzieniach  Mam nadzieję, że ta kontrowersyjna teza nie jest refleksją nad rządami PO 
Ostatnio edytowano Pn cze 18, 2012 8:41 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Pn cze 18, 2012 8:40 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Czy TY sugerujesz, że Petecki został zamordowany przez PO? Czy posuniesz się do gołosłownego oskarżenia?
|
| Pn cze 18, 2012 8:40 |
|
 |
|
Johnny99
|
Cóż, nie żyje kolejna osoba, która bruździła przy Smoleńsku http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2 ... 1339969674To, oczywiście, kolejny nieszczęśliwy przypadek, nie ma się nad czym zastanawiać.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn cze 18, 2012 9:02 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł i Alus, już wiedzą, że to było samobójstwo, a ja zadaję pytanie:Samobójstwo, czy morderstwo? Ja nie dostaję żadnych SMSów, ja mam oczy i uszy, więc widzę , słyszę i wyciągam wnioski. Oświadczenie napisał Romuald Szeremietew, a nie ja, czego Kozioł chyba nie zrozumiał. Teraz po tej tajemniczej śmierci warto przypomniec co robił i co mówił generał Petelicki przed swoja tajemniczą smiercią: http://www.youtube.com/watch?v=i2w-L97u ... re=related
|
| Pn cze 18, 2012 9:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jest nieco inaczej @Gita. Wszystko wskazuje na samobójstwo, a ty wyszukujesz pretekstów aby insynuować morderstwo polityczne.
p.s. SMS-y z wytycznymi to działka pisowczyków.
|
| Pn cze 18, 2012 9:26 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
Kozioł napisał(a): Wszystko wskazuje na samobójstwo Wszystko - to znaczy?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pn cze 18, 2012 9:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No tak. Była jedna rana i jedna łuska, a ty propagujesz tezę, ze wystrzelił cały magazynek 
|
| Pn cze 18, 2012 9:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Kozioł napisał(a): Wszystko wskazuje na samobójstwo Wszystko - to znaczy? Kłopoty osobiste (wypowiedź przyjaciół, do sprawdzenia). Jeden strzał w głowę, jeden pocisk wystrzelony z osobistej broni, brak jakichkolwiek innych osób wchodzących lub wychodzących na monitoringu. Więcej dowiemy sie po sekcji zwłok i badaniu balistycznym ale nie spodziewam się sensacji. Oczywiście ci, którzy uważają wszystkich zwolenników i polityków PO za morderców i zamachowców zawsze będą mówili (ups: tylko insynuowali) inaczej. I te same osoby powołują się na wartości chrześcijańskie ...
|
| Pn cze 18, 2012 9:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł, to może zalinkujesz wypowiedzi przyjaciół,które sugerują samobójstwo?
|
| Pn cze 18, 2012 9:40 |
|
 |
|
JedenPost
|
Kozioł napisał(a): Kłopoty osobiste (wypowiedź przyjaciół, do sprawdzenia). Jeden strzał w głowę, jeden pocisk wystrzelony z osobistej broni, brak jakichkolwiek innych osób wchodzących lub wychodzących na monitoringu. Więcej dowiemy sie po sekcji zwłok i badaniu balistycznym ale nie spodziewam się sensacji.
I jeśli wszystko będzie trzymać się kupy - nie będzie sensacji, tylko już zaistniała tragedia. Nie rozumiem natomiast sformułowań takich jak wypowiadane przez Alus.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pn cze 18, 2012 9:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kozioł, to może zalinkujesz wypowiedzi przyjaciół,które sugerują samobójstwo? Nie mają parcia na pierwsze strony i proszą o dyskrecję i umiar/delikatność. Niedługo będzie o tym w gazetach, bo nie wierzę ani w umiar ani w delikatność dziennikarstwa.
|
| Pn cze 18, 2012 9:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Kozioł napisał(a): Kłopoty osobiste (wypowiedź przyjaciół, do sprawdzenia). Jeden strzał w głowę, jeden pocisk wystrzelony z osobistej broni, brak jakichkolwiek innych osób wchodzących lub wychodzących na monitoringu. Więcej dowiemy sie po sekcji zwłok i badaniu balistycznym ale nie spodziewam się sensacji.
I jeśli wszystko będzie trzymać się kupy - nie będzie sensacji, tylko już zaistniała tragedia. Nie rozumiem natomiast sformułowań takich jak wypowiadane przez Alus. Alez sensacja i tak będzie! Zaraz sezon ogórkowy i każdy temat będzie dobry aby tylko ludzie kupili gazety albo aby podgrzać atmosferę.
|
| Pn cze 18, 2012 9:46 |
|
 |
|
Johnny99
|
Kozioł napisał(a): p.s. SMS-y z wytycznymi to działka pisowczyków. Jak się okazuje, nie tylko. Zresztą podobnie jest z innymi "działkami pisowczyków". "Działką pisowczyków" miały być też podsłuchy, tymczasem za PO założono ich dwa razy więcej, albo fotoradary, podczas gdy PO pobiła w tym względzie wszelkie rekordy (i zamierza je jeszcze poprawić) itp.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn cze 18, 2012 11:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
pawell napisał(a): Rozumiem, że pisząc to (akurat bardzo wygodne dla Ciebie, bo zbieżne z Twoimi POglądami) twierdzenie wiesz, że podważasz całą doktrynę prawną cywilizacji judeo-chrześcijańskiej, rzymskiej i jeszcze starszych? Żadna doktryna prawna cywilizacji juedeo chrześcijańskiej, rzymskiej i jeszcze starszych nie dozwala wchodzić buciorami w życie innych ludzi i żadać ujawniania ich motywów prowadzących do targniecia się na życie. Jedynie tylko komunisci wypracowali taki system, że należało jednostkę obedrzeć z intymności. Jesli tego katolicy nie rozumieją, to tylko potwierdza zdanie śp. ks. Tischnera o dobrej kondycji homosowietikusa Cytuj: Alus! A Ty skąd wiesz, że było to samobójstwo? Ty też dostałaś s-msa z wytycznymi? Gita - retrospekcja ?.....gdzie wyczytałaś w moim poście twierdzenie, że było to samobójstwo?....czyżby forma nawet gdyby dla Ciebie stanowiła zdanie twierdzące? Cytuj: generał był krytykiem obecnego rządu Podobnie krytykował opozycję http://wiadomosci.onet.pl/kraj/petelick ... omosc.htmlAle wystarczyło, że skrytykował PO już zapomniano mu krytyk pod adresem PiS, a totalnie w niepamięć puszczono ponad 20 lat pracy w SB i rozpracowywanie opozycji.....znów zasada "nasz esbek to dobry esbek". A jeszcze 5-6 lat temu figurował na czarnej liście PiS http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1458 ... omosc.html
|
| Pn cze 18, 2012 12:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Po tajemniczej śmierci generała Petelickiego wielu boi się o swoje zycie, przede wszystkim tych co podpadli prokuraturze wojskowej. Jednym z nich jest płk Lewiński: http://www.youtube.com/watch?v=JtZJWx7d ... r_embedded
|
| Pn cze 18, 2012 13:04 |
|
|
|