Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 18:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
 Marsz "OBUDŹ SIĘ POLSKO" 29.09.2012 
Autor Wiadomość
Post Re: Marsz "OBUDŹ SIĘ POLSKO" 29.09.2012
Cytuj:
Człowieku rzeczywiście potrafisz poprawić innemu człowiekowi humor. Czy ty się słyszysz?

Wahadełko mu za głosno skrzypi i nie dosłyszy :)

So wrz 29, 2012 10:20
zbanowany na stałe

Rozpoczął się piękny koncert patriotyczny, z udziałem wybitnych artystów. Koncert poprzedza Marsz OBUDŹ SIĘ POLSKO.
Zachęcam do wysłuchania lub obejrzenia.

http://195.94.205.211/rm
http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=live

So wrz 29, 2012 10:46

homo_homini_canis_est napisał(a):
Rozpoczął się piękny koncert patriotyczny, z udziałem wybitnych artystów. Koncert poprzedza Marsz OBUDŹ SIĘ POLSKO.

Sam link do tv-trwam mówi jasno: trzymaj się od tego z daleka to kolejna gra polityczna. Szkoda wielka jak niektórzy ludzie są naiwni. Kaczyński uważa że poparcie PiSu to budzenie się Polski śmiechu warte jak ten człowiek manipuluje ludźmi by tylko dostać się na wyższy stołek. Takich marszów nie biorę na poważnie chyba że były by niezależne a takie nie są.

So wrz 29, 2012 10:55
homo_homini_canis_est napisał(a):

Anosuje skupiony na internecie "niewierzący wróg Kościoła" lub "człowiek złej woli" :brawo:

So wrz 29, 2012 11:03

Na szczęście są jeszcze inne partie w tym kraju. Jedne lepsze drugie gorsze. Na jedne warto głosować na inne nie (komuna). Ale najgorsze jest to, że ludzie myślą, że nie ma alternatywy dla PO i PiS oraz, że po co będę głosować na jakąś inną partię jak i tak nie mają szans, "mój głos nic nie zmieni". Szkoda.

So wrz 29, 2012 14:58
Cytuj:
najgorsze jest to, że ludzie myślą, że nie ma alternatywy dla PO i PiS

No bo te partie nie maja przebicie w mediach...dlatego praktycznie nie istnieją.
Mediom to gra, przecież nie ma nic ciekawszego niz kolejny news o "potyczkach" pomiedzy PO i PiS....gdyby tej wojenki nie było o czym by pisali?

So wrz 29, 2012 15:03
zbanowany na stałe

Zajrzałem do telewizji głównego nurtu, wspieranego z wzajemnością przez partie rządzącą.
Niestety, wspieraną także przeze mnie finansowo, ze względu na przymus Państwa i rozmaite kary, przewidziane, na wypadek gdybym im nie płacił.
Zaglądam tam kilka razy do roku, całkiem okazjonalnie, bo tam nie ma żadnych wartości ani rzetelności, jakich poszukuję w mediach.

No i ciekawi jesteście pewnie moich dzisiejszych wrażeń?
To proszę: Kompletna porażka.

Cały kraj dziś myśli o Marszu Obudź się Polsko, bo też cały kraj wydelegował ludzi na ten marsz do Warszawy. Dziś w Warszawie są krewni lub znajomi niemal każdego z nas.

Zaglądam do TVP1. Leci jakieś badziewie, prawdopodobnie jeden z chorych seriali, nie rozumiem nawet o co w tym chodzi. Nie ma śladu, choćby na pasku, o najważniejszym wydarzeniu w Polsce.

Przełączam na TVP.INFO. Trafiłem akurat na wiadomości, super, to się dowiem co się dzieje w Warszawie, według tego medium.
Słucham, słucham i uszom nie wierzę. Nie ma żadnej informacji o marszu. Kolejno lecą informacje o tym, co powiedział rano Pan Poseł Kaczyński, o tym, że w Poznaniu dziecko wypadło oknem, o tym i o owym. Informacja, ze w Warszawie jest jakiś marsz jest na uwaga! piątym miejscu :o w kolejności wiadomości.

Potem nagle w studio pojawił się Krzysztof Luft, który dwa razy powtórzył typowe nieścisłości i ominięcia prawdy o procesie koncesyjnym, w którym Krajowa Rada przyznała koncesje nikomu nieznanym i nie posiadającym środków nadawcom (prawdopodobnie krewnym i znajomym królika), za to nie przyznała jej Telewizji Trwam, która spełniła wszystkie wymagane prawem kryteria.

Następnie powiedział coś bulwersującego, coś co dla mnie w przestrzeni medialnej pojawia się po raz pierwszy. Powiedział, że multipleksie 1 zwalniają się jakieś miejsca (rzekomo po Telewizji Polskiej), na które będzie niebawem ogłoszony przetarg. Jakby mało było sensacji, Pan Luft, miłościwie zaznaczył, że Krajowa Rada pomyślała i wymyśliła, że jedna z przyznanych koncesji powinna być przyznana nadawcy programu religijnego.

Boże Jedyny, w Trójcy Świętej prawdziwy :o
To Krajowa Rada w obliczu blisko milionowej demonstracji w Warszawie zaczęła myśleć?
Czy przerażony Tusk kazał im wreszcie coś zrobić by te okropne miliony katolików z duchownymi przed którymi kolano premiera nigdy się nie zegnie, przestały demonstrować swoją siłę :lol:

Oczywiście nie jest wykluczone, że Pan Luft mówił jedno, a myślał o koncesji dla programu muzułmańskiego. Czas pokaże.

Mnie te rewelacje Lufta kojarzą się z nagłą likwidacją programu Religia.tv.
Prawdopodobnie program ten niewierząca antychrześcijańska władza przygotowała jako "suchą karmę" dla katolików, którym prędzej czy później zabroni się pod różnymi karami ujawniać swoje wyznanie wiary poza drzwiami świątyń.
W domku będą sobie mogli otworzyć program Religia.TV i to wszystko, gęby w kubeł.

Ta polityka wobec milionów Polaków, wnoszących pisemnie do Rządu i innych instytucji państwowych i międzynarodowych o zaprzestanie szykanowania katolickiej telewizji TRWAM, wobec wielosettysięcznych tłumów demonstrujących na ulicach za prawem do swobodnego wyrażania poglądów i wolności słowa i za przyznaniem telewizji TRWAM koncesji, do której telewizja ma prawo, wobec blisko milionowego tłumu demonstrującego dzisiaj na ulicach Warszawy w imię wolności słowa, w imię ochrony Polaków i ich podstawowego bytu we własnym kraju, w imię praw emerytów i w imię prawa do katolickiej telewizji TRWAM, a nie wyżutego przez rządowe machiny programu religijnego przede wszystkim z nazwy.

W ten sposób Telewizja Religia.TV zniknęła z przestrzeni medialnej w takim samym trybie, w jakim się tam pojawiła - w trybie decyzji politycznej.

Jeśli panie i panowie z Krajowej Rady i z Rządu, zamiast koncesji dla Telewizji TRWAM, wymyśla dla Polaków rozwijający nas religijnie program muzułmański, trzeba będzie w końcu rozwalić Państwo, które nie szanuje własnych obywateli.
My Polacy umiemy to zrobić.

Jest jednak nadzieja, ze rządzący zmądrzeją i nie będą urządzać ani dzisiaj prowokacji podczas pokojowej demonstracji w Warszawie, ani nie będą więcej blokować koncesji dla naszej, katolickiej telewizji TRWAM.

Króluj nam Chryste !!

A, aby dać Państwu dziś coś radosnego, wbrew ponurości mediów głównego nurtu (w telewizji wygląda, jakby ktoś ogłosił zamach bombowy dla najważniejszych obiektów rządowych w Państwie), proponuję posłuchać tego zabawnego, optymistycznego, katolickiego przeboju :)

http://www.youtube.com/watch?v=H7Pi8zSS3l0

So wrz 29, 2012 15:52

Nie podoba mi się że PiS w imię Boga prowadzi tą swoją grę polityczną organizując takie marsze tylko po to by dostać się do koryta. Kiedy Polacy się obudzą i dojdą do wniosku że Pis i PO to ta sama banda która uprzykrza życie obywateli od 8 lat. Jedyna różnica jest taka że PIS popiera odłam kościoła katolickiego - kościół toruński.

Ostatnio edytowano So wrz 29, 2012 16:29 przez Capslock, łącznie edytowano 1 raz

So wrz 29, 2012 16:24

Jestem, słucham, uczestniczę i rozglądam się dookoła i nie widzę hierarchów Kościoła na Marszu! Gdzie są nasi Biskupowie czy nas opuścili? Czy też lenistwo ich opanowało? Doświadczenie z Krzyżem z Przedmieścia Krakowskiego i niektóre stanowiska biskupów kładą się cieniem na relacjach między wiernymi a hierarchami Kościoła jak widać. POLSKA SIĘ BUDZI A BISKUPI............. ŚPIĄ?

So wrz 29, 2012 16:28

maryjanka napisał(a):
Jestem, słucham, uczestniczę i rozglądam się dookoła i nie widzę hierarchów Kościoła na Marszu! Gdzie są nasi Biskupowie czy nas opuścili? Czy też lenistwo ich opanowało? Doświadczenie z Krzyżem z Przedmieścia Krakowskiego i niektóre stanowiska biskupów kładą się cieniem na relacjach między wiernymi a hierarchami Kościoła jak widać. POLSKA SIĘ BUDZI A BISKUPI............. ŚPIĄ?

Polska się nie budzi to tylko marsz polityczny ze zwolennikami Prawa i Sprawiedliwości który jest taką samą bandą jak Platforma.

So wrz 29, 2012 16:31

Szkoda tylko, że się nie dowiem, ile rzeczywiście było i jest tam ludzi. Najpierw, że 200 tys., potem, że mniej niż 100 itp. Za komuny też zresztą nie było nigdy wiadomo, ile gdzie jest ludzi, jeśli szło o rozprzestrzenianie prawdy.

So wrz 29, 2012 16:37
bojanowska napisał(a):
Szkoda tylko, że się nie dowiem, ile rzeczywiście było i jest tam ludzi. Najpierw, że 200 tys., potem, że mniej niż 100 itp. Za komuny też zresztą nie było nigdy wiadomo, ile gdzie jest ludzi, jeśli szło o rozprzestrzenianie prawdy.

Jeśli liczby ilości pielgrzymów RRM na Jasną Górę różnią sie o 80-100%, to cóż dopiero na politycznej manifestacji.
Od kilku lat śledziłam te podawane liczby - gdy radio Jasna Góra podawało ok 300 tys, RM serwowało 500 tys.; radia Jasna Góra 200 tys, RM - 400 tys.
Chyba ktoś zwrócił na to uwagę, bo br. oba media podały kilkadziesiąt tysięcy.

So wrz 29, 2012 16:42

maryjanka napisał(a):

Być może doświadczeni krzyżem z Przedmieścia Krakowskiego nie chcą uczestniczyć w partyjnych wiecach, o co zresztą nikt normalny nie może mieć do nich pretensji. Pretensje będą mieli tylko wyznawcy obłąkańczej religii której podstawowym dogmatem jest "polskie, patriotyczne i katolickie = PiSowskie".

Samego marszu nie widziałem i trudno mi się wypowiadać, jednak doniesienia medialne bynajmniej nie z TVNu, tylko z Niezależnej, o okrzykach "Jarosław! Jarosław!", czy zdjęcia niektórych transparentów jasno świadczą, że był to czysto polityczny, partyjny wiec i absolutnie nic ponadto. Kolejna próba wmówienia Polakom, że PiS ma monopol na polskość, patriotyzm i katolicyzm.

So wrz 29, 2012 16:44
maryjanka napisał(a):

Większość biskupów czuwa, dlatego nie uczestniczy w czymś co wyznacza rangę Mszy Św wedle uczestników Mszy....panowie z PiSu zapomnieli, że najwyższą rangę we ma obecny w niej Chrystus, a nie oni.
Polska patrzy na kolejne pajacowanie, po wydarzeniach na Krakowskim Przedmieściu.

So wrz 29, 2012 16:55
zbanowany na stałe

TVN24 podał liczbę kilkadziesiąt tysięcy osób, Wojtek Reszczyński wymienił liczbę milion osób.
Kasowanie tej informacji wskazuje rodzaj zaangażowania polityczne kasującego ...

Jest nadzieja, że biskupi modlą się za Polaków, nazywanych przez innych pajacami ...

So wrz 29, 2012 16:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona