Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 30, 2025 19:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Koniec religia.tv? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Koniec religia.tv?
Marzysz.
Nie ma czegoś takiego jak kościół toruński, a ojciec Tadeusz Rydzyk nie jest biskupem.
Zapomnij o podziałach w Kościele w Polsce.

So wrz 29, 2012 18:57

homo_homini_canis_est napisał(a):
Marzysz.
Nie ma czegoś takiego jak kościół toruński, a ojciec Tadeusz Rydzyk nie jest biskupem.
Zapomnij o podziałach w Kościele w Polsce.

Rydzyk rozdziela Kościół to heretyk mający mało wspólnego z nauczanie Chrystusa.

So wrz 29, 2012 19:01

Sympatyczny kolego @homo... (z antyhumanistycznymi przyległościami kynologicznymi).

Widzę, że u Was wiedza o poczynaniach przewodniej siły narodu od czasów wujaszka Soso, do zamachniętego Donaldu Tusku wiecznie żywa, jak nie przymierzając mumia towarzysza Władimira Iljicza Uljanowa, o pomniejszych relikwiach nie wspominając :brawo:.

Lecz wiecie, tak czytam Wasze posty, widzę i podziwiam pamięć i gdybyście nam zdradzili czy Wy to jeszcze przedwojennego chowu, czy już z partyzantów wyklętych, co to wiecie namnożyli się za (Krzaklewskiej) III i Jarosławo IV RP, ino mylili czasem pieluchy płócienne z pampersami :beksa:?

Uchowaj Boże w moim pytaniu nie ma jakichkolwiek podtekstów politycznych - przecie to forum katolickie, a nie jakieś tam szatanistyczne onety, czy inne tumaniące lud pracujący miast i wsi, izby24 :evil: . Wiecie tak z ciekawości zapytowuję, boć widać wiekowi jesteście, a pamiętliwość, że ho, ho :olaboga: albo i lepiej ;/ .

Jakbyście tak nam wiek metrykalny zdradzili i sposoba, co w Was podsyca miłość do władzy wszelakiej, tudzież bezamnezyjność - byłbym ogromnie zobowiązany.

Bo wiecie, żem tak niechcęcy zauważył, że nieomal obojętnie czego wątek dotyczy, Wy nader często afiszujecie się zaprzeszłą wiedzą z autopsji i tak jakoś sprytnie łączycie Chrystusa, Kaczyńskiego Jarosława, Bieruta, Kopaczową, bio... tego energetykę ;) i Panienkę Najświętszą. Ot zdolna bestyja. O późniejszym skamleniu do moderacji nie ma co wspominać, każden jeden by się znarowił jak małolaty autoryteta wielepowego i nestorskiego kwestionują. Ot co!

(A jak tam u Was z lodówką? Komuchy i liberały Wam z niej nie wyskakują :sciana:?)

So wrz 29, 2012 19:47
zbanowany na stałe

@ Otto_Katz,
nie bardzo rozumiem wszystkie Wasze konotacje i jak wyraża się jeden z moderatorów, satyry niskich lotów.

Powiem tak, po pierwsze ukochana Rzeczpospolita Polska dla mnie jest jedna od tysiąca lat i nie nosi żadnych chorych numerów.

po drugie, żywię się praną, rozsianą po Wszechświecie przez Jednego Boga, dlatego niczego mi nie brak, zdrowia i pamięci w szczególności. Pamiętam równie dobrze Panią Wandę Wasilewską i oburzenie dobrze wychowanych pań w związku z burzeniem przez wymienioną wszelkich konwencji zachowań towarzyskich, jak to, co powiedział Ojciec Tadeusz na śp. Panią Prezydentową Marię Kaczyńską, gdy ta wyraziła się ciepło o polskiej Konstytucji, która Jej zdaniem, dostatecznie chroni życie i godność człowieka".
Pamiętam też co moderator szumi pisał do użytkowniczki Oleksa57 dwa lata temu i jakie to miało przełożenie z treścią Pisma Świętego.

po trzecie, lubię, jak żartujecie ;)

Mimo dobrej pamięci, mam prawo nie wiedzieć i nie chcieć wiedzieć, kto to jest Pan Hołownia.
Jednak w związku z tematem o programie religia.tv, z ciekawości zajrzałem na stronę, gdzie wymieniony się produkuje.

http://teleshow.pl/gid,14968092,img,149 ... leria.html

Zajrzałem i zamarłem.
Słowo stało się ciałem, znowu, jak za Sługi Bożego Prymasa Stefana Wyszyńskiego, Kościół jest oskarżony o kolejny "spadek mleczności krów", w tym wypadku o niepowodzenie biznesu Pana Hołowni.
Bożeż Ty mój kochany :|
A myślałem, że te czasy, gdy "katolicki" PAX rzucał się na Kościół z oskarżeniami, a na duchownych z inwektywami, już nie wrócą. No i proszę. Jakby świat cofnął się o 50 lat.

Myślę, że są tylko dwie możliwości.
Albo zbliża się koniec świata i mam okazję oglądać tego symptomy,
albo zbliża się mój koniec na tym padole, bo ze zdziwienia serce mi w końcu stanie i jak śpiewała pewna młoda ongiś piosenkarka, dziwić się przestanę i będzie po mnie ...

http://www.youtube.com/watch?v=iJvz0OEN2d4

So wrz 29, 2012 21:38
Hołownia jest przykładem jak człowiek w pewnym momencie zatraca poczucie swojej wartości ( a to ze względu na ważność jaka mu sie przypisuje , a to ze wzgledu na swoje ego , które mówi mu , że jest tym jedynym wybranym , który mówi prawdę nie zważając , że tym sposobem ośmiesza nie tylko siebie , ale calą spoleczność z którą się utożsamia). Przypomina to dokładnie sytuacje pewnego księdza , który troszke się zagalopował w swoim postępowaniu i swoich słowach - zapominając , że prawda jak to prawda jest prosta i nie wymaga ekwilibrystycznych dziwolągów coby określić co to jest zło (nie ubierając wilka w owczą wełnę .) :zdrowie:

Pn paź 01, 2012 5:30

Szkoda, ten kanał dawał mnóstwo informacji gdzie indziej niedostępnych, a także rzetelną wiedzę na temat zwyczajów i obrzędów innych wyznań rzeczowo, bez megalomanii i nacjonalizmu Trudno się dziwić rozgoryczeniu Hołowni, który jak mi się wydaje był jednym z kilku filarów tej stacji. Dziwi obojętność hierarhów KK. Wobec nieprzyznania koncesji tv"Trwam", po likwidacji "religia.tv"- nie zostanie nic...

Wt paź 02, 2012 11:27
mareta napisał(a):
Szkoda, ten kanał dawał mnóstwo informacji gdzie indziej niedostępnych, a także rzetelną wiedzę na temat zwyczajów i obrzędów innych wyznań rzeczowo, bez megalomanii i nacjonalizmu Trudno się dziwić rozgoryczeniu Hołowni, który jak mi się wydaje był jednym z kilku filarów tej stacji. Dziwi obojętność hierarhów KK. Wobec nieprzyznania koncesji tv"Trwam", po likwidacji "religia.tv"- nie zostanie nic...

TVTrwam nikt nie odebrał koncesji, jak nadawał tak i nadawać będzie.

Wt paź 02, 2012 11:32

Hmm... a mi gdzieś obiło się o uszy, że Hołownia rusza z nową stroną...

So lis 24, 2012 19:57

... koniec stacji ale za to zespół właśnie dzisiaj zaczął coś nowego!
Zobaczcie na http://boskatv.pl/ :-D

Trzymam kciuki.

N gru 02, 2012 18:11

A Hołownia ma swój magazyn http://www.stacja7.pl/ :-)
W sobotę ruszył ;]

Pn gru 03, 2012 9:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2